Mark Allen - Ding Junhui
Zwycięzca:
Mark Allen @ 1.67 6-3
Całkiem przyjemny kurs na obrońcę tytułu. Allen w tym tygodniu nie dał żadnych powodów by w niego wątpić, chyba wygląda najlepiej w stawce, bo nawet Trump miewał zawieszenia systemu. Tymczasem Irlandczyk z Północy łatwo ograł 3 niełątwych rywali (Craigie, Davis, Carter) oddając im w sumie tylko 4 frejmy. Do tego trochę powbijał, w każdym meczu po setce (141, 101, 119), ale ważniejsze że to nie tylko przebłyski i regularna i powtarzalna forma punktowa o czym świadczą aż 12 brejków 50+, co daje praktycznie wysoki brejk Allena w każdym wygranym przez niego frejmie. Dla mnie to oznaka dobrej formy. Nie można tego powiedzieć o Dingu, Grał tylko z rodakami i tylko z Xiao nie było problemu (6-1) bo już z Xintongiem i Wenbo było duuużo zawirowań w jego grze. Z pierwszym musiał odwracać wynik z 1-3, a wczoraj prawie oddał Wenbo wygrany mecz z dużej przewagi z 5-2 na 5-5 i dopiero w deciderze się ogarnął. Obawiam się że z rozpędzonym Allenem może nie być czasu na takie powroty.
Graeme Dott - Shaun Murphy
Handicap frejmowy:
Graeme Dott +2.5 @ 1.43 4-6
Dott przegrał prawie wygrany mecz, przy 4-4 miał 66-0 i 67 było na stole i przegrał frejma 66-67 i potem już go dobił w następnym
Handicap frejmowy:
Graeme Dott +1.5 @ 1.77
Zwycięzca:
Graeme Dott @ 2.30
Dott wygląda tutaj zaskakująco dobrze, trzy bezproblemowe wygrane w tym z dwoma byłymi mistrzami (najpierw 6-3 z Binghamem i wczoraj 6-2 z Higginsem) nie wzięły się znikąd. Szkot dobrze punktuje, a z taktyczną stroną gry defensywą nigdy nie miał problemów, więc takie połaczenie będzie groźne dla każdego. Tym bardziej dla Murphyego, który jak się okazało postanowił zmienić trochę swoje techniki i skrócić mostek, nie wiem po co mu to, bo przecież to był wzór stylu, a teraz może się odbić w kluczowych momentach. Wczoraj z Robbo akurat się udało, bo Australijczyk postanowił rozdać parę prezentów w końcówce. Myślę, że dzisiaj możemy się spodziewać zaciętego meczu, w którym dog nie jest bez szans.
Betfan (kursy nominalne)
==============
Ktoś myśli podobnie?
A może macie ciekawsze pomysły na te mecze?
Chętnie podyskutujemy.