Bayern Monachium - Eintracht Frankfurt
Typ: Bayern wygra i obie drużyny nie strzelą gola
Kurs: 2.44
Bukmacher: Forbet
Mecz decydujący o mistrzostwie Niemiec i myślę, że Bayern udowodni, iż na swoim podwórku jest zdecydowanie najlepszy. Dobry sezon Eintrachtu, jednak myślę, że w lidze było ich stać na więcej niż 6 miejsce, które oczywiście nie jest jeszcze przesądzone, ale osobiście nie daję im wielkich szans w starciu z Bawarczykami. Ekipa Kovaca, jaka by nie była to nie ma sobie równych w Bundeslidze. Dzisiejsi gospodarze tracą u siebie bardzo mało goli, średnio to 0.81 gola na mecz. Goście mają prawo być już zmęczeni tym sezonem, co pokazują ich ostatnie wyniki, a szansę na 4 miejsce na koniec sezonu zaprzepaścili w Leverkusen, kiedy to gracze Petera Bosza już do przerwy wrzucili im 6 goli, dopełnieniem była ubiegłotygodniowa porażka z Mainz na pożegnanie ze swoim stadionem, które grało już tylko o "pietruszkę". Dlatego nie chce mi się wierzyć, że będą potrafili zmotywować się na tyle, aby dziś wygrać z Bayernem. Ze świeżych strat personalnych w Bayernie zabraknie dziś Alcantary, co nie jest wielką tragedią dla Niko. Siły faworytów upatruję dziś w skrzydłach oraz Robercie Lewandowskim, który zdobędzie dziś kolejną armatę, więc będzie podwójnie zmotywowany, aby skutecznie pożegnać ten sezon na swoim stadionie. Mecz rozpoczną zapewne Coman oraz Gnabry, a w obwodzie będą również Robben i Ribery, nic tylko pozazdrościć. Przewiduję nie lada kłopoty na bokach w drużynie gości. Podsumowując typuję brak goli ze strony Eintrachtu, gdyż Monachijczycy wyjdą zapewne na mecz bardzo skupieni, a ich defensywa w składzie Kimmich - Sule - Hummels - Alaba jest po prostu na tyle solidna, że może dziś zagrać na "zero z tyłu" i na to liczę.