godz 20:30 Allianz Arena
Bayern Monachium - Vfl Wolfsburg
Po trzecim wysokim zwycięstwie z rzędu, dwa w lidze i lidze mistrzów drużyna Ancelotiego wraca na właściwe tory. Pewne i łatwe zwycięstwo nad Schalke 3:0 z kilkoma ważnymi zawodnikami na ławce i słabe wyniki Wolfsburga na starcie ligi, (tylko jedno zwycięstwo w tym sezonie). Jak by tego było mało to w klubie zaszła bardzo istotna zmiana na stanowisku szkoleniowca drużyny , został nim Martin Schmit. Po tych wszystkich zawirowaniach w koło klubu nie może to wypłynąć korzystanie na nagłą poprawę wyników, a by najmniej nie w meczu z odrodzonym Bayernem. Patrząc jeszcze na wyniki obu drużyn w meczach bezpośrednich w lidze 6-0 , 5-0 , 2-0 , 5-1 , 4-1 to łatwo wywnioskować z nich to że drużyna Bayernu jest w stanie zainkasował przeciwnikowi kilka bramek w meczu. No i nie mogę nie przypomnieć pamiętnego wyczynu strzeleckiego Roberta Lewandowskiego, 5goli w 9 minut , mam nadzieje że dzisiaj Robert zainkasuje Wolfsburgowi chociażby ze dwa gole i pewnie poprowadzi drużyne do zwycięstwa. Wydaje mi się że dzisiaj w meczu jest szansa że padnie więcej niż 2,5 gola, lecz ja jednak postawie zwycięstwo Bayernu różniącą minimum 2 goli, choć kurs 1,38 nie zachwyca to wydaje mi się że jest to bardziej bezpieczny typ na to spotkanie.
Bayern Monachium- Vfl Wolfsburg 2-2
Typ : Bayern -2
Kurs : 1,57
Buk : Unibet