>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ZIO Milano-Cortina 2026 - Hokej na lodzie

M 449

maka788

Użytkownik
Ale co Ty sprawdzasz? Rantanen ostatni raz na turnieju organizowanym przez IIHF grał na MŚ w 2023 roku, a rok temu w 4 Nations.
No jak co sprawdzam? Patrzę na składy w jakich grają na IO i próbuje dociec skąd Twoj typ. Wczoraj coś tam trafiłeś i elegancko , ale dziś nie odnajduję podstaw tych typów na strzelców goli. Może w ogóle nie pojechali na olimpiadę?

sunxl 3M

sunxl

Typer
No jak co sprawdzam? Patrzę na składy w jakich grają na IO i próbuje dociec skąd Twoj typ. Wczoraj coś tam trafiłeś i elegancko , ale dziś nie odnajduję podstaw tych typów na strzelców goli. Może w ogóle nie pojechali na olimpiadę?
Masz rację, chyba nie pojechali, to będą zwroty

5xharoldx5 3,5M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Łotwa - USA

Typy:
Łotwa over 1,5 (z dogrywką i karnymi) @2,22 Superbet
Łotwa over 2,5 (z dogrywką i karnymi) @4,50 Superbet

Wczoraj overy na Włochy weszły bez problemu (w tym kurs ponad 5,00 na over 1,5), może dzisiaj będzie podobnie. Amerykanie to jest jeden z dwóch głównych faworytów do złota. Ich skład wygląda imponująco i wiele nie ustępuje Kanadyjczykom. Ich roster zawiera takich hokeistów jak bracia Tkachuk, Matthews, Eichel, Guentzel, Boldy, Quinn Hughes, Werenski itd., można jeszcze długo wymieniać. Do tego u tej reprezentacji widać ogromną motywację do zdobycia złotego medalu. To wszystko nie oznacza jednak, że dadzą z siebie wszystko już w fazie grupowej, gdyż nie ma takiej potrzeby. Ważne jest, żeby nie łapać kontuzji, a niestety w tym sezonie są problemy np. z braćmi Tkachuk, a Matthew Tkachuk wrócił niedawno po długiej nieobecności. Z taką siłą w ofensywie Amerykanie powinni tutaj zdobyć spokojnie ok. pięciu bramek, więc nie trzeba twardo bronić, ryzykując jakieś urazy. Łotysze to jest jedna ze słabszych reprezentacji na tych igrzyskach, ale jeśli Amerykanie zagrają na luzie, a na to liczę, to na dwie bramki ich stać, a może nawet na trzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +837
sunxl 3M

sunxl

Typer
Wczoraj dobry dzień, zobaczymy, jak pójdzie dzisiaj. Na pierwszy ogień mecz Szwajcarii z Francją:

Szwajcaria vs Francja:
Alexandre Texier punkt @2.40
Alexandre Texier gol @5.50
Fortuna

Szwajcaria to nacja, która z każdym rokiem przybiera na znaczeniu w hokeju na lodzie. Jeszcze niedawno kraj ten nie był wymieniany w roli jednego z faworytów do medali na mistrzowskich imprezach, a ostatnio dwukrotnie Suisse dochodziło do finału na Mistrzostwach Świata.
Najpierw to Czesi w Pradze sięgnęli po upragnione złoto, a rok temu to Amerykanie triumfowali w Sztokholmie po strzelonym golu w dogrywce przez Tage’a Thompsona.

Apetyty są spore, aby namieszać także we Włoszech i Szwajcaria jest tutaj bardziej traktowana jako outsider. Naturalnie Kanada, USA oraz Szwecja to drużyny, które są na papierze mocniejsze, ale system wypracowany przez trenera Patricka Fischera zbiera odpowiednie owoce. No właśnie aktualny menadżer żegna się z kadrą po domowych Mistrzostwach Świata, które odbędą się w tym roku.

Szkoda, bo jest to szkoleniowiec, który doprowadził swój zespół do sukcesów na arenie międzynarodowej, a dodatkowo w pełni wykorzystuje potencjał. Mój imiennik jest zdania, że nie można chować się za podwójną gardą w starciu z Kanadą i czekać na PP oraz liczyć tylko na bramkarzy, to nie styl Suisse. Atak oraz wywieranie presji, to ma być podejście Szwajcarów do kolejnych rywalizacji.

Na start wydaje się, że pojawia się mało wymagający rywal, ale wczorajsza Italia pokazała, że nie należy nikogo lekceważyć. Zawodnicy pod lupą to naturalnie duet z New Jersey Devils. Nico Hischier oraz Timo Meier nie prezentują jednak wysokiej formy. Jak zawsze trzeba spoglądać na dwójkę z ZSC Zurich. Denis Malgin oraz Sven Andrighetto to symbol solidności i ten drugi zdobył przecież 7 goli na poprzednich Mistrzostwach Świata.

38-letni goalie Leonardo Genoni stara się trzymać wysoki poziom, chociaż obecna kampania nie jest najlepsza w jego wykonaniu oraz całego Zugu. Z defensorów to Roman Josi oraz J.J Moser wiodą prym i obaj znajdują się w bardzo dobrej dyspozycji. Ciekawy jestem tych Szwajcarów podczas IO. Czy będą w stanie powalczyć o medale?

Francja znalazła się na turnieju w Mediolanie tylko dlatego, że Rosja została wykluczona z Igrzysk. Przypomnijmy, że Trójkolorowi przegrali swoją grupę eliminacyjną, zajmując drugie miejsce za Łotyszami. Bezpośrednie starcie z tą nacją zostało przegrane, a więc możemy śmiało powiedzieć, że obok Włochów to największy outsider turnieju.

Yorick Treille nie ma niestety zbyt dużego wyboru wśród zawodników, którzy występują w NHL. Jest tylko Alexandre Texier, który zmienił klubowe barwy w trakcie obecnego sezonu i jego przenosiny do Montrealu było strzałem w 10. Świetnie odnalazł się w nowym otoczeniu i w pewnym momencie był kluczowym graczem Habs. Cieszył się nawet hat-trickiem w spotkaniu z obrońcami tytułu Florida Panthers.

Najbardziej charakteryzują go najazdy w serii rzutów karnych. Jednoręczny styl pokonywania bramkarzy rywali jest ikoniczne i często jest skuteczne. Nie ma wątpliwości, że to kluczowy gracz Trójkolorowych i jeżeli Francuzi pragną coś zdziałać na Igrzyskach Olimpijskich, to potrzebują zdrowego Texiera. Alexandre ostatnio nabawił się drobnego urazu, ale powinien wyjechać na olimpijski lód.

Kadra outsidera opiera się na mocno doświadczonych i wiekowych graczach, szczególnie w ofensywie. 36-letni Stephane Da Costa, 35-letni Charles Bertrand oraz 40-letni Pierre-Edouard Bellamare mogą już nie nadążać za tempem, jakie narzucą rywale. Co pokaże Francja na start Igrzysk?

Bukmacherzy mają jednego faworyta i każdy inny wynik niż pewna wygrana Suisse będzie uznane za sporą niespodziankę. Jak mogliśmy zauważyć wczoraj, outsiderzy jak Słowacja i Włochy powalczyły z wyżej notowanymi rywalami a Ci pierwsi sięgnęli nawet po zwycięstwo.

Wczoraj wieczorem urodził mi się pomysł na punkt i gola Alexandre Texiera. Znamy doskonale tego zawodnika, bo często typowaliśmy jego statystyki podczas Mistrzostw Świata Elity i ostatecznie Trójkolorowi z niej spadki. W Sosnowcu będzie okazja spotkania się z Polakami na MŚ Dywizji 1A.

Tak jak pisałem wyżej, hokeista ten leczył kontuzje, ale ma za sobą naprawdę dobry czas w barwach Montreal Canadiens. Spędzi grubo ponad 20 minut na tafli i mając obok siebie “dziadków” będzie musiał dać coś ekstra. Ma niezłe wykończenie akcji 1 vs 1 z bramkarzem rywali, co potwierdza skuteczność wykonywanych najazdów do rzutów karnych i należy spodziewać się sporej ilości kontrataków po stronie Trójkolorowych.

Liczę, że nasz bohater nie zawiedzie. Co ciekawe na Mistrzostwach Świata w 2022 roku Alexander Texier popisał się już golem w 5 minucie gry przeciwko Szwajcarom, marnując później w pierwszej tercji rzut karny. Kto jak nie napastnik Habs ma tutaj zaskoczyć Suisse.

Ostatnia edycja:
sunxl 3M

sunxl

Typer
Szwajcaria vs Francja:
Sven Andrighetto gol @3.00
Fortuna

Sven Andrighetto punkt + Roman Jossi 2 punkty AKO @3.08 Superbet

Francja gol + Czechy 2 gole + Łotwa gol + Dania 2 gole AKO @4.55 Superbet

Ghetto znów pokaże klasę w reprezentacyjnych barwach?

W tekście skupiłem się na Texier i wyjeździe na lód pomimo drobnej kontuzji. U Szwajcarów liczę na Andrighetto.

Nie ma co ukrywać, mam sentyment do tego zawodnika. W poprzednim roku kilka razy oglądałem go na żywo i w reprezentacyjnych barwach daje radę. Na poprzednich MŚ strzelił 7 i szczególnie w fazie grupowej był wiodącym zawodnikiem.

W klubie ZSC Zurych wrócił do regularnego grania i zdobywania bramek. W linku wyjeżdża na lód obok Denisa Malgina, z którym znają się jak łyse konie.

W przewidywaniach Sven ma wyjeżdżać na PP w drugim unicie. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, zobaczymy, jak będzie w rzeczywistości. Jego one-timer jest niezwykle groźny i liczę na Andrighetto.

Do punktacji Ghetto warto dołożyć oczka Josiego. Kapitan Suisse przeżywa swoją drugą młodość i będzie regularnie punktował.

Tak jak wczoraj, tak i dzisiaj zaatakuje gole outsiderów. Widać, że jest stres, są nerwy u faworytów i kursy na 1 bramkę, czy też 2 jak najbardziej do zrobienia przez Francuzów, Czechów, Duńczyków i Łotyszy.

Ostatnia edycja:
zi3lony 28K

zi3lony

Użytkownik
Niemcy - Dania
Typ:
Leon Draisaitl gol
Superbet 2,25

Bardzo mocno wierzę w potencjał tego zdarzenia. Hokeista Edmonton Oilers aktualnie po 55 spotkaniach w NHL ma na koncie 29 trafień. W kanadyjskiej plasuje się w pierwszej piącte, ale to za sprawą asyst których ma aż 51. Niestety lini na 0,5 pkt nie ma, dlatego skupiam się na jego trafieniu w tym spotkaniu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5679
inkub1986 882,5K

inkub1986

Użytkownik
Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3790
5xharoldx5 3,5M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Włochy - Słowacja

Typy:
Włochy over 1,5 (z dogrywką i karnymi) @2,12 Superbet
Włochy over 2,5 (z dogrywką i karnymi) @4,35 Superbet

Znowu zaufam Włochom i oby znowu się to opłaciło. W meczu ze Szwecją Włosi zdobyli dwie bramki, a była duża szansa na trzecią. Gospodarze w defensywie wyglądali słabo, ale sami potrafili sobie stwarzać dobre sytuacje, a przecież Szwecja to jest silniejsza reprezentacja od Słowacji, więc ze Słowakami też mogą się pokusić nawet o więcej niż dwie bramki.

Finlandia - Szwecja

Typy:
remis @4,20 Superbet
Finlandia lub remis @1,88 Superbet

Ostatnia edycja:
sunxl 3M

sunxl

Typer
Włochy vs Słowacja: Juraj Slafkovsky powyżej 0.5 punktu w punktacji kanadyjskiej
Francja vs Czechy: David Pastrnak powyżej 1.5 punktu w punktacji kanadyjskiej
AKO @2.40 Fortuna

Włochy vs Słowacja: Juraj Slafkovsky strzeli gola
Francja vs Czechy: David Pastrnak strzeli gola
AKO @3.42 Fortuna

David Pastrnak 2+ gole @4.30 Fortuna

Gospodarz turnieju zaimponował swoją postawą w pierwszym meczu ze Szwedami. Jasne, to Trzy Korony dzieliły i rządziły na tafli, ale nie przekładało się to na pozytywny rezultat dla faworytów. Włosi przede wszystkim wykorzystywali błędy rywali.
Goalie Minnesoty Wild Filip Gustavsson sprezentował pierwsze trafienie dla Italii i nie był pewnym punktem swojej drużyny.

Przez dłuższy czas utrzymywał się wynik remisowy i ofiarna gra Italii przynosiła odpowiedni skutek. Niestety pod koniec 2. tercji przeciwnicy wyszli na prowadzenie i utrzymali je do końca. Wyróżnić można kilku graczy po stronie gospodarzy. Przede wszystkim bramkarz Damian Clara trzymał Italię przy życiu. Szkoda jego kontuzji i dzisiaj zapewne nie ujrzymy go pomiędzy słupkami. Mocno aktywny był Cristian DiGiacinto i zobaczymy, czy w ten piątek popisze się golem lub asystą. Czy outsider znów zaskoczy?

Słowacja to również wielki pozytyw pierwszych dni hokejowego turnieju mężczyzn na Igrzyskach Olimpijskich w Mediolanie. Nasi sąsiedzi także byli outsiderem w konfrontacji z Finlandią, ale sięgnęli po triumf 4:1. Świetnie spisali się młodzi. Naturalnie najwięcej mówi się o Juraju Slafkovsky’m, który popisał się 2 golami i 1 asystą. Jego pewność siebie biła aż na kilometr i taki lider jest potrzebny w zespole.

Kolejnym bohaterem był Samuel Hlavaj. 24-latek wybronił aż 39 strzałów Suomi i solidny goalie to podstawa hokeja na lodzie. Simon Nemec oraz Dalibor Dvorsky także dołożyli swoje cegiełki do triumfu. Jak widać, młodzież u naszych południowych sąsiadów rządzi i ciekawy jestem, jak daleko zajdzie brązowy medalista poprzednich Igrzysk. Kolejny test nadchodzi dzisiaj.

Bukmacherzy w roli faworyta stawiają na Słowację i Włosi będą zapewne osłabieni brakiem pierwszego bramkarza. Damian Clara doznał kontuzji dwa dni temu i jego występ jest wątpliwy.

Myślałem tutaj, aby zaatakować Tomasa Tatara, ale ostatecznie pójdę znów w stronę Juraja Slafkovsky’ego.
Uważam, że pójdzie za ciosem i Igrzyska Olimpijskie to jego turniej. Na poprzednich IO popisał się 7 trafieniami, teraz na koncie ma 2. Liczę na poprawienie tych statystyk.

Drugim omawianym spotkaniem będzie mecz Francji z Czechami. Trójkolorowi zagrali wczoraj na swoim poziomie, a więc beznadziejnie. Od dłuższego czasu nacja ta nie notuje progresu i jest to też związane m.in. z faktem, że wielu doświadczonych zawodników wciąż występuje w reprezentacyjnych barwach. 35-letni Stephane Da Costa, 35-letni Charles Bertrand, 40-letni Pierre-Edouard Bellemare stanowią o sile outsidera.

Biedny Alexandre Texier, który nie ma za bardzo z kim pograć. Widać, że mu zależy. Spędza nawet całe 2-minutowe przewagi, ale nie wynika z tego nic dobrego. Swoje sytuacje w starciu ze Szwajcarami zmarnowali Jordann Perret, czy też Florian Douay. Trudno będzie nawiązać równą walkę z dzisiejszymi faworytami.

Czesi starali się nawiązać równą walkę z faworyzowaną Kanadą i udało się to, ale jedynie do czasu. Widać, że ekipa spod Znaku Klonowego Liścia gra w innej lidze i jakość poszczególnych zawodników zadecydowała o triumfie rywali. Nie ma co się jednak załamywać, ponieważ walka o medale trwa i niedawni Mistrzowie Świata mają potencjał, aby marzyć o krążku.

Interesuje mnie, czy top line naszych południowych sąsiadów zostanie rozdzielony. David Pastrnak, Tomas Hertl i Martin Necas to gwiazdy NHL, ale przez to, że całe trio wyjeżdża na lód w jednym momencie, to brakuje impulsu od pozostałych linków. W Niemczech Leon Draisaitl i Tim Stutzle mogliby razem występować, ale selekcjoner Harold Kreis zdecydował, że w sytuacjach 5 vs 5 korzystniejsze będzie dla zespołu, gdy obok siebie pojawią się inni koledzy. Na co zdecyduje się Radim Rulik?

Tutaj krótko postawię na punkty oraz gol Davida Pastrnaka. Jest to naturalnie największa gwiazda Czechów i po porażce 0:5 z Kanadą motywacja będzie spora, aby poprowadzić swój kraj do pierwszego zwycięstwa na IO.

Francja nie pokazała niczego wielkiego w meczu ze Szwajcarią. Nawet 30 PP nie zakończyłoby się trafieniem dla tej nacji. Mam nadzieję, że napastnik Boston Bruins stanie na wysokości zadania.

Ostatnia edycja:
Z 1,3K

zuraw94

Użytkownik
Czy dysproporcje w kursach na mecz Finlandia vs Szwecja nie są zbyt duże? Nie jestem jakimś wielkim ekspertem hokeja, ale Finowie chyba na papierze nie są wcale gorsi. Mecz ze Słowakami im kompletnie nie wyszedł, ale to wciąż świetny zespół. Czy ktoś z ekspertów z tego działu mógłby rzucić kilka słów o tym spotkaniu? Bo kusi mnie pograć w kierunku Finów

sunxl 3M

sunxl

Typer
Czy dysproporcje w kursach na mecz Finlandia vs Szwecja nie są zbyt duże? Nie jestem jakimś wielkim ekspertem hokeja, ale Finowie chyba na papierze nie są wcale gorsi. Mecz ze Słowakami im kompletnie nie wyszedł, ale to wciąż świetny zespół. Czy ktoś z ekspertów z tego działu mógłby rzucić kilka słów o tym spotkaniu? Bo kusi mnie pograć w kierunku Finów
Value jest po stronie Finów, szczególnie, że w bramce Szwedów znów ma stanąć Gustavsson, a więc najsłabszy zawodnik Trzech Koron w starciu z Włochami. Ogólnie obie nacje kojarzą się z underem, ale tutaj jest tyle jakości w ofensywie i szczególnie D-Man w po obu stronach, szczególnie Heiskanen i Dahlin, że overek nie zdziwi.

Rok temu w 4Nations w podobnych składach Finlandia wygrała 4:3 ze Szwecją po dogrywce i też była sporym underdogiem.

zi3lony 28K

zi3lony

Użytkownik
FINLANIA - SZWECJA
TYP: Mikko Rantanen gol 3,45
TYP: Mikko Rantanen punkt 1,69

Kursy z superbet

Moja dzisiejsza czutka pod Finlandię, uważam że Finowie po dość mocnym falstarcie dziś będą skuteczniejsi. Idę na pewno w kierunku zdobytego punktu przez Mikko, który w meczach NHL bardzo często gości na moich kuponach na zdobyte punkty. 49 asyst w 54 spotkaniach. Gol po kursie 3,45 bardziej mocna czutka. Będzie fajny mecz do oglądania dziś

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6434
sunxl 3M

sunxl

Typer
Włochy vs Słowacja:
Tomas Tatar gol @2.80🟥
Cristiano DiGiacinto gol @6.00🟥
Fortuna

Spróbuję jeszcze z Tatarem i z Włochem, który mocno się wyróżniał w starciu ze Szwedami. Tomas jako jedyny nie strzelił gola z Topline, a wciąż to potrafi, co pokazywał już z Zug. Fadani starterem, powinno być łatwiej.

Ostatnia edycja:
slomiany400 283,2K

slomiany400

Użytkownik
Dobra, nie jestem znawca hokeju, ale atakuje duży kurs i na szybko, po tym co wyczytałem wyżej od sunxl sunxl

sfalovsky i tatar over 3.5 bramki 23 betclic
Zacznijmy od statystyk z 1 rundy
Sfalovsky 20 minut na tafli - 4 strzały 2 bramki
Tatr 16 minut - 1 strzał 0 bramek
Grali z dużo lepszym rywalem niż dzisiaj, więc jest zaskoczenie.

szwedzi oddali 60 strzałów na bramkę(tylko 5 wpadło do siatki szok!! 25 celnych Słowaków dało 4 bramki) i 25 niecelnych

skoro tatar nie strzelił nic z Finlandia, to pewnie dzisiaj będzie bił więcej, sfalovsky młody i ma parcie na szkło i bycie mvp drużyny trener mam nadzieję, ze stawia na niego

można zagrać mniejsza linie 2.5 bramki jest po 6.40 bodajże a 2 bramki po 2.08 - w duecie zawsze łatwiej, ja liczę, ze po dublecie wezmą

można byłoby wziąć kilka kombinacji pewnie z dobrovskym albo z ruzicka licząc, ze to sfalovsky będzie dzisiaj liderem i 2 minimum ogarnie

Do góry Bottom