>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ZIO Milano-Cortina 2026 - Biegi narciarskie

Waldi1979 3,8M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
TERMINARZ:

Bieg łączony kobiet (2x 10 km) -> 7 luty godz. 13:00
Bieg łączony mężczyzn (2x 10 km) -> 8 luty godz. 12:30
Sprint stylem klasycznym kobiet i mężczyzn -> 10 luty godz. 11:45
Bieg indywidualny stylem dowolnym kobiet (10 km) -> 12 luty godz. 13:00
Bieg indywidualny stylem dowolnym mężczyzn (10 km) -> 13 luty godz. 12:00
Sztafeta kobiet (4 x 7,5 km) -> 14 luty godz. 12:00
Sztafeta mężczyzn (4 x 7,5 km) -> 15 luty godz. 12:00
Sprint drużynowy stylem dowolnym kobiet i mężczyzn -> 18 luty godz. 11:45
Bieg masowy stylem klasycznym mężczyzn (50 km) -> 21 luty godz. 11:00
Bieg masowy stylem klasycznym kobiet (50 km) -> 22 luty godz. 10:00

Zapraszamy do dyskusji i podawania swoich typów

Nie masz konta w Superbet, nic straconego - załóż je wchodząc na superbet.pl lub klikając w baner i odbierz do 255 PLN na start z kodem FORUMBUK
Custom_Size_1000x200.png

maniek81 775,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Składy reprezentacji, które powinny zdobywać medale podczas IO + Polska:
NORWEGIA
Kobiety:
- Kristine Stavås Skistad
- Astrid Øyre Slind
- Kristin Austgulen Fosnæs
- Milla Grosberghaugen Andreassen
- Heidi Weng
- Karolina Simpson-Larsen
- Julie Bjervig Drivenes
- Ingrid Bergene Aabrekk

Mężczyżni:

- Harald Østberg Amundsen
- Erik Valnes
- Einar Hedegart
- Emil Iversen
- Johannes Høsflot Klæbo
- Martin Løwstrøm Nyenget
- Mattis Stenshagen
- Oskar Opstad Vike

SZWECJA
Kobiety:

- Ebba Andersson
- Maja Dahlqvist
- Johanna Hagstroem
- Moa Ilar
- Frida Karlsson
- Emma Rbom
- Jonna Sundling
- Linn Svahn

Mężczyźni:
- Edvin Anger
- Gustaf Berglund
- Truls Gisselman
- Anton Grahn
- Johan Haeggstroem
- Calle Halfvarsson
- Alvar Myhlback
- William Poromaa

NIEMCY
Kobiety:

- Pia Fink
- Theresa Fuerstenberg
- Laura Gimmler
- Katharina Hennig-Dotzler
- Helen Hoffmann
- Sofie Krehl
- Coletta Rydzek
- Katherine Sauerbrey

Mężczyźni:
- Janosch Brugger
- Friedrich Moch
- Jakob Elias Moch
- Florian Notz
- Jan Stoelben

FRANCJA
Kobiety:

- Delphine Claudel
- Clemence Didierlaurent
- Justine Gaillard
- Melissa Gal
- Cloe Pagnier
- Leonie Perry
- Julie Pierrel

Mężczyźni:
- Lucas Chanavat
- Jules Chappaz
- Mathis Desloges
- Richard Jouve
- Hugo Lapalus
- Jules Lapierre
- Victor Lovera
- Theo Schely

WŁOCHY
Kobiety:

- Federica Cassol
- Anna Comarella
- Iris De Martin Pinter
- Martina Di Centa
- Caterina Ganz
- Maria Gismondi
- Nicole Monsorno

Mężczyźni:
- Elia Barp
- Martino Carollo
- Simone Dapra
- Davide Graz
- Simone Mocellini
- Federico Pellegrino

FINLANDIA
Kobiety:

- Jasmi Joensuu
- Jasmin Kahara
- Johanna Matintalo
- Kertuu Niskaknen
- Vilma Nissinen
- Krista Parmakoski
- Vilma Ryytty
- Amanda Saari

Mężczyźni:
- Niko Anttola
- Ristomatti Hakola
- Emil Liekari
- Joni Maki
- Niilo Moilanen
- Iivo Niskanen
- Arsi Ruuskanen
- Lauri Vuorinen

AUSTRIA
Kobiety:

- Lisa Achleitner
- Katarzyna Brudermann
- Heidi Bucher
- Magdalena Scherz
- Teresa Stadlober

Mężczyzni:
- Michał Föttinger
- Benjamin Moser
- Mika Vermeulen

USA
Kobiety:

- Rosie Brennan
- Jessie Diggins
- Lauren Jortberg
- Julia Kern
- Kendall Kramer
- Novie Mccabe
- Sammy Smith
- Hailey Swirbul

Mężczyźni:
- John Steel Hagenbuch
- Zak Ketterson
- Zanden McMullen
- Ben Ogden
- Jc Schoonmaker
- Gus Schumacher
- Hunter Wonders
- Jack Young

POLSKA
Kobiety:

- Aleksandra Kołodziej
- Izabela Marcisz
- Eliza Rucka-Michałek
- Monika Skinder

Mężczyźni:
- Sebastian Bryja
- Dominik Bury
- Maciej Staręga

Otrzymane punkty reputacji: +1644
X 8,4K

xAzenx

Użytkownik
Zaczynamy IO od skiathlonu Pań a ja przychodzę z pięknie wyglądającym typem czyli Niskanen> Parmakoski 1.57 sts. Dziwie się że wgl jest taka para. Kerttu nawet na początku sezonu będąc pod formą biegała lepiej od Kristy już nie mówiąc o występie Parmakoski w Oberhofie gdzie w klasyku przegrała z Moniką Skinder.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +425
maniek81 775,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Kaelin N. - Neprayeva [2] 1.85 STS
Zbyt pasywny początek i pociąg odjechał, następnie upadek i pozamiatane, chociaż dziś na dyspozycję Szwajcarki i tak pewnie, by zabrakło

Pierwsza dyscyplina biegowa IO i od razu ciekawa konkurencja, jaką jest bieg łączony na dystansie 20km. Realnie o medale powinno powalczyć 8-9 zawodniczek. Ja natomiast skupiłem się na parze raczej drugoplanowej. Po dopuszczeniu do startów w tym sezonie niektórych rosyjskich zawodników, to im dalej w sezon wyglądają coraz lepiej. I to właśnie można powiedzieć o Darii, która ma za sobą kilka udanych startów. Świetnie pokazała się na ostatnim etapie TdS, oraz w ostatnich zawodach przed igrzyskami. Widać, że forma wyraźnie zwyżkuje, a biegi ze startu wspólnego jej służą. Z kolei zupełnie inaczej wygląda to u Szwajcarki. Biegi masowe nie są dla niej udane w tym sezonie, lepiej prezentuje się w występach indywidualnych. Ostatni bieg w Goms w jej wykonaniu skończył się zejściem z trasy. Dlatego dziś idę w stronę Rosjanki startującej pod neutralną flagą.

Ponadto typ wrzucony wyżej Niskanen - Parmakoski popieram, chociaż kurs już jest zbity do poziomu 1.35.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +633
B 286K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Slind Top 6 1.45 betclic.

Długi dystans jak na kobiety. Podejrzewam że najsilniejsze odjada już w klasyku i zostanie grupka max 8 zawodniczek jak nie mniej i w tej grupie będzie Norweżka która jedzie tam zdobywać medale. Jest to jedna z lepiej radzacych sobię zawodniczek w tych dwóch stylach

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2709
Z 28,8K

zdzisek729

Użytkownik
Kaelin N. - Neprayeva [2] 1.85 STS
Pierwsza dyscyplina biegowa IO i od razu ciekawa konkurencja, jaką jest bieg łączony na dystansie 20km. Realnie o medale powinno powalczyć 8-9 zawodniczek. Ja natomiast skupiłem się na parze raczej drugoplanowej. Po dopuszczeniu do startów w tym sezonie niektórych rosyjskich zawodników, to im dalej w sezon wyglądają coraz lepiej. I to właśnie można powiedzieć o Darii, która ma za sobą kilka udanych startów. Świetnie pokazała się na ostatnim etapie TdS, oraz w ostatnich zawodach przed igrzyskami. Widać, że forma wyraźnie zwyżkuje, a biegi ze startu wspólnego jej służą. Z kolei zupełnie inaczej wygląda to u Szwajcarki. Biegi masowe nie są dla niej udane w tym sezonie, lepiej prezentuje się w występach indywidualnych. Ostatni bieg w Goms w jej wykonaniu skończył się zejściem z trasy. Dlatego dziś idę w stronę Rosjanki startującej pod neutralną flagą.

Ponadto typ wrzucony wyżej Niskanen - Parmakoski popieram, chociaż kurs już jest zbity do poziomu 1.35.
Wywiad i opis sytuacji o co kaman było z Kaelin Maniek

Dwa tygodnie temu mieszkańcy Goms musieli martwić się o Nadję Kälin. W ostatnich Mistrzostwach Świata przed Igrzyskami Olimpijskimi 24-latka z Engadyny poddała się na dystansie ponad 20 km. Czuła się źle i była zdenerwowana, jak teraz tłumaczy we Włoszech. Powód: presja związana z domowymi Mistrzostwami Świata i zbliżającymi się kwalifikacjami olimpijskimi. Nie chodzi tu głównie o nią samą, ale o jej młodszą o dwa lata siostrę Marinę.

Teraz wszystko wróciło na właściwe tory, Marina dotarła również na igrzyska olimpijskie. Nadja dzieli pokój z siostrą w swoim stałym hotelu niedaleko Tesero i znów jest w dobrym humorze po udanym bloku treningowym w Seefeld w Tyrolu. Ma duże nadzieje związane z biegiem na 10 km stylem klasycznym w skiathlonie, a po zmianie nart, z biegiem na 10 km stylem dowolnym. „To chyba najbardziej mi odpowiada” – mówi. „Jestem zrównoważoną biegaczką i lubię też start masowy”.

Cztery lata temu w Zhangjiakou Nadja Kälin zajęła dobre 21. miejsce w swoim debiucie olimpijskim, a na zeszłorocznych Mistrzostwach Świata w Trondheim osiągnęła prawdziwy wyczyn, zajmując 6. miejsce. „Z pewnością nie należy się tego spodziewać od razu” – mówi ostrożnie. „Wszystko wtedy naprawdę się ułożyło, miałam też świetny materiał”.

Jednak miejsce w pierwszej piętnastce powinno być możliwe dla najlepszej szwajcarskiej biegaczki długodystansowej – również dzięki moralnemu wsparciu siostry. Dla Mariny Kälin i drugiej debiutantki olimpijskiej, Fabienne Alder, sobota będzie przede wszystkim okazją do zdobycia doświadczenia. Czwarta członkini szwajcarskiego kwartetu, Anja Weber, będzie rozgrzewać się do sprintów.

sorry , że tak późno dopiero znalazłem

Otrzymane punkty reputacji: +970
maniek81 775,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Stenshagen [top6] 1.45 superbet
Chłop biegnie w czołowej ósemce, po czym od razu po zmianie nart zalicza bombę 🤷
Pierwszy dzień IO nieudany dla mnie, ale lecimy dalej. Dzisiaj na starcie panowie. Wiadomo, że tu Norwegowie będą wiedli prym i myślę, że całe podium będzie dla nich. Osobiście celuję w top6 Stenshagena, który ma świetny sezon i dziś z pewnością powalczy o medal. Czy go zdobędzie nie wiem, bo Klaebo, Nyengeth, czy Amundsen także mocni, więc myślę że lepiej pójść w mniejsze ryzyko.

Desloges - Lapalus [1] 1.58 betfan / 1.47 superbet
Dwóch Francuzów, z których lepiej wygląda Desloges. Zarówno na przestrzeni sezonu, czy też biegi łączone, tu po prostu wygląda to lepiej od Lapalusa. Do tego Mathis odpuścił tegoroczne TdS, więc jest mniej wyeksploatowany w tym sezonie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2288
jedrula 103,3K

jedrula

Użytkownik
sprint kobiet (klas)

Spore szanse dla l.Svahn @ 4 win 2/10,
wygrała ost klasyk w Goms, kurs kusi

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2849
maniek81 775,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Faehndrich - Hagstroem [1] 1.50 efortuna
Joensuu - Matintalo [1] 1.50 efortuna
Chappaz - Jouve [1] 1.40 efortuna

Jak nie idzie, to nie idzie 🫤

Na szybko, bo czas zaczynać pracę. Idę dziś w tychże co dobrze wyglądali od stycznia. Szwajcarka notowała finały, Joensuu potrafiła nawet wygrać, trochę zaczyna jeździć z głową. Chappaz podobnie dobre występy i finał. Zobaczymy jak będzie, bo póki co nieudane dla mnie igrzyska.

Ostatnia edycja:
jedrula 103,3K

jedrula

Użytkownik
1770869772481.png

Wiara w Szwedki mocna.Diggins wydaje się płaci za bieganie wszędzie i wszystkiego. @6 2/10

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2045
Z 28,8K

zdzisek729

Użytkownik
Podobno ważne rozstawienie u kobiet . Nie radzą sobie z odsnieżaniem i ubijaniem sniegu, pada więc może wyglądac to dla dalszych numerów podobnie jak wczoraj z kombinacji norweskiej.
info za komentatorem tvp sport

Dużo par w biegu na 10km kobiety zrobiona na podstawie czasów netto stylu dowolnego ze skiatlonu (Eiduka-McCabe 14 i 15 czas tam. Perry-Mackie 11 i 17). Nie uwzgedniają albo w niewielkim stopniu to , ze wiele dziewczyn biega lepiej lub gorzej masówki a nie radza sobie potem w startach interwałowych

Panowie , ktos zna francuski i mógłby to przełtumaczyć i wrzucić tutaj najwiażniejsze rzeczy , bo Perry-Mackie wygląda dobrze 1 1,36 jesli dziś jest docelowy start Perry na , który robiła formę - cośtam rozumiem ale za mało .

kumam , ze duzo o tym ile brakło do 15 miejsca w skiatlon , o nakładaniu presji i o tym , ze jest szczęsliwa i dzisiaj pobiegnie jak strzała , ale nie umiem znależć nic konkretnego o dzisiaj

Ostatnia edycja:
maniek81 775,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Simpson-Larsen [top6] 1.85 superbet
Norweżka pokazała w tym sezonie nie raz, że w biegu indywidualnym należy się z nią liczyć. Zwycięstwa w Davos, Val di Fiemmen pokazują, że dobrze sobie radzi i dziś Norwegia liczy na jej dobry występ, a być może i medal. Spróbuję typu na miejsce w pierwszej szóstce.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2009
Z 28,8K

zdzisek729

Użytkownik
Diggins coś mówi o tym , ze nabawiła się kontuzji

i merytoryka:

Idę w najłatwiejszy (teoretycznie dubel dnia)

Lonnie Pery - Mackie 1 1,36 ja się jednak nie znam - nie wiem co Mackie dziś zrobiłą ale to kosmos. Lonie swoje zrobiła i nic to nie dało bo Mackie będzie najwiesza niespodzianką tych zawodów. Koniec typowania IO :(( sorry
Frida Karlson-Heidi Weng 1 1,36
---------------------------------------------
dubel 1.85 (365)

Dla Perry to docelowy start , jej specjalność. Ostatnio w 10km interwałem nierealne 6 miejsce w Davos , ale tam nie było wielu najlepszych mimo wszystko czas zblizony do Digging robi wrażenie, potem 4 na 5km i wreszcie w skiatlonie tuz za 15 i na trasie freeka wyprzedziała własnie Mackie o 11 sek. Ale Mackie woli masowe, a Perry lepiej czuje się w interwale.

Frida zniszczyła na trafie dowolnego , ale głównie ide poza jej kosmiczną formą też w wagę , Frida chyba najchudsza z zawodniczek a to dzisiaj może być jej duzy plus na tej trasie
No i w poprzednich biegach interwałem pomimo, ze to nie jej bajka do końca w tym sezonie lepsza od Heidi. Np w Trondheim zalwedwie o 3 sek a wtedy one inne bieguny formy chyba

Ostatnia edycja:
jedrula 103,3K

jedrula

Użytkownik
Klaebo nigdy nie wygrał 10km w stylu dowolnym(czy to PŚ,czy MŚ)
dziś ?Jak nie dzis to kiedy?
jest motywacja,jest super forma.
Niestety jest też trzech innych Nowegów.
Ja za 1/10
1770955901930.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1507
Do góry Bottom