>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ZIO Milano-Cortina 2026 - Skoki narciarskie

Waldi1979 3,8M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Terminarz:

5 LUTEGO

17:00 – skoki narciarskie – oficjalny trening kobiet na skoczni normalnej
20:00 – skoki narciarskie – oficjalny trening mężczyzn na skoczni normalnej

6 LUTEGO
9:00 – skoki narciarskie – oficjalny trening kobiet na skoczni normalnej

7 LUTEGO
17:45 – skoki narciarskie – seria próba kobiet na skoczni normalnej
18:45 – skoki narciarskiekonkurs indywidualny kobiet na skoczni normalnej, finał

8 LUTEGO
16:30 – skoki narciarskie – oficjalny trening kobiet na skoczni normalnej
19:00 – skoki narciarskie – oficjalny trening mężczyzn na skoczni normalnej

9 LUTEGO
18:00 – skoki narciarskie – seria próbna mężczyzn na skoczni normalnej
19:00 – skoki narciarskiekonkurs indywidualny mężczyzn na skoczni normalnej, finał

10 LUTEGO
17:30 – skoki narciarskie – seria próbna przed zawodami drużyn mieszanych
18:45 – skoki narciarskiekonkurs drużyn mieszanych, finał

12 LUTEGO
17:00 – skoki narciarskie – oficjalny trening kobiet na skoczni dużej
20:00 – skoki narciarskie – oficjalny trening mężczyzn na skoczni dużej

13 LUTEGO
18:30 – skoki narciarskie – oficjalny trening mężczyzn na skoczni dużej

14 LUTEGO
9:00 – skoki narciarskie – oficjalny trening kobiet na skoczni dużej
17:30 – skoki narciarskie – seria próbna mężczyzn na skoczni dużej
18:45 – skoki narciarskiekonkurs indywidualny mężczyzn na skoczni dużej, finał

15 LUTEGO
11:30 – skoki narciarskie – oficjalny trening mężczyzn na skoczni dużej
17:30 – skoki narciarskie – seria próbna kobiet na skoczni dużej
18:45 – skoki narciarskiekonkurs indywidualny kobiet na skoczni dużej, finał

16 LUTEGO
18:00 – skoki narciarskie – seria próbna przed zawodami duetów
19:00 – skoki narciarskiekonkurs duetów mężczyzn, finał

Zapraszamy do dyskusji i podawania swoich typów

Nie masz konta w Betters, nic straconego - załóż je wchodząc na betters.pl lub klikając w baner i odbierz 310 PLN bonusu oraz Freebet 10 PLN bez depozytu na start
1000x200.png

megeczupal 19,5K

megeczupal

Użytkownik
Skoki kobiet .
proponuje, sam zagrałem po 50 zł na wygraną Kvandal na jednej i drugiej skoczni po kursie 30 na betclic. Nie zaktualizowali kursów po ostatnich dwóch konkursach w Willingen gdzie właśnie Kvandal wygrała dwa konkursy z dość dużą przewagą nad najlepszymi. Na sts kurs 4,5 i 6.75 - warte zagrania.

Otrzymane punkty reputacji: +2821
HelpBet 104,2K

HelpBet

Użytkownik
Prosze o informację jak ktoś gdzieś znajdzie ofertę na komplet złotych medali Domena (obie skocznie i duety, albo nawet 4 z mixtami) - tam gdzie sprawdzałem to łączyć nie można, może gdzieś specjala wrzucą

typerskoki 774K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Prosze o informację jak ktoś gdzieś znajdzie ofertę na komplet złotych medali Domena (obie skocznie i duety, albo nawet 4 z mixtami) - tam gdzie sprawdzałem to łączyć nie można, może gdzieś specjala wrzucą
To ja się dołączam do prośby tylko nieco odwrotnej. Że Domen nie zdobędzie złota na małej skoczni, albo w ogóle żadnego medalu. Małe skocznie to zawsze był dramat dla Domena. Wiem, że forma potężna ale potężna przez pryzmat ostatnich 3 wekkendów i bardzo lotnych skoczni. Na TCS w pojedynczych konkursach pokazywali czy Tschofenig czy Nikaido, że da się Domena pokonać nawet na skoczni dużej, to tym bardziej na małej gdzie tacy "wybiciowcy" jak Embacher, Hoerl, Nikaido, Geiger(buduje się- ostatnio podium) będą mieli spory handicup. Nawet Lindvika czy Ryoyu przy perfekt wybiciu i dniu konia bym tutaj uwzględniał. Lanisek również lubi wyskoczyć jak skocznia spasuje. Także ktoś możę Domena na małej pozbawić złota i ciekaw jestem kursu czy będzie sensowny.

Otrzymane punkty reputacji: +528
S 4,7K

skazany10

Użytkownik
To ja się dołączam do prośby tylko nieco odwrotnej. Że Domen nie zdobędzie złota na małej skoczni, albo w ogóle żadnego medalu. Małe skocznie to zawsze był dramat dla Domena. Wiem, że forma potężna ale potężna przez pryzmat ostatnich 3 wekkendów i bardzo lotnych skoczni. Na TCS w pojedynczych konkursach pokazywali czy Tschofenig czy Nikaido, że da się Domena pokonać nawet na skoczni dużej, to tym bardziej na małej gdzie tacy "wybiciowcy" jak Embacher, Hoerl, Nikaido, Geiger(buduje się- ostatnio podium) będą mieli spory handicup. Nawet Lindvika czy Ryoyu przy perfekt wybiciu i dniu konia bym tutaj uwzględniał. Lanisek również lubi wyskoczyć jak skocznia spasuje. Także ktoś możę Domena na małej pozbawić złota i ciekaw jestem kursu czy będzie sensowny.
Na STS masz zakłady specjalne: sam nie wiem który lepszy, ale chyba ten pierwszy.

Załączniki

RBR1one 873K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
forbet 2 zlote medale i na NIE - 1.70

HelpBet 104,2K

HelpBet

Użytkownik
Tu jasna sprawa, w pełni się zgadzam, po takich kursach jak są wystawione to kompletnie bez sensu, miałem nadzieję, że ktoś się trochę machnie i da kurs w okolicach 3, gdzie ryzyko byłoby właśnie głównie na małej skoczni.

maniek81 772,9K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Strate - Reisch [1] 1.65 forbet / 1.57 sts
Porażka o 0.9 pkt., Kanadyjka przegrywa fatalnymi notami za styl

Zaczynamy skoki na igrzyskach od konkursu kobiet. Kanadyjka wygląda lepiej na przestrzeni sezonu, ale pokazały to też treningi czwartkowe i piątkowe. Obie panie skaczą daleko i powinny zakończyć konkurs w pierwszej dziesiątce, jednak Kanadyjka jest równiejsza. Niemka potrafi oddać jeden ze skoków krótszy, przytrafiają jej się słabsze próby. Kanadyjka moim zdaniem jest w stanie bić się dziś o medal przy odrobinie szczęścia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +54
tarki_16 561K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Eirin Maria Kvandal top 3 @2.00 Betclic

Przyznam się bez bicia, że sporadycznie oglądam skoki narciarskie kobiet. Ale tutaj spróbuje. Norweżka jako jedna z niewielu w ostatnim czasie potrafiła zbliżyć się do fenomenalnej Niki Prevc. W Willingen pokonała ją dwa razy, gdzie była najlepsza w dwóch konkursach indywidualnych. Trzeba kuć żelazo póki gorące, bo na treningach też spisywała się bardzo dobrze, gdzie zajęła odpowiednio: 2,4,14,12,2,1. Widać, że złapała formę, więc spróbujemy pograć jej podium w dniu dzisiejszym. Kurs bardzo fajny na podwojenie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +129
W 12,4K

waldi74

Użytkownik
wąsek-Trunz felix 1 kurs 1.82 buk betclic bez podatku wygra pierwszą serie 2 treningu.Wąsek od zakopanego przygotowuje się do olimpiady i wygląda na to że złapał jakąś tam forme W 3 seriach 1 treningu za każdym razem lepszy od felixa w pierwszych 2 seriach taki sam wiatr jak felix i wyrażnie lepszy w trzeciej seri gorszy wiatr a i tak lepszy co przekładało się na miejsca 12,10,22 wygląda to dobrze ja ryzykujeweszło spokojnie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +998
warzyn 204,3K

warzyn

Użytkownik
Bardzo lekko wypowiem się w temacie, bo ekspertem nie jestem. Patrząc na wyniki serii treningowych, których mamy za sobą już dwie, w tym jak dobrze widzę po 3 skoki na zawodnika. Patrząc na specyfikę skoczni normalnej i jednak większej szansy na niespodziankę, a będzie nią brak zwycięstwa lidera PŚ, to jednak jak bazując tylko na wynikach serii treningowych to nie mam takiej pewności jak przed ZIO, że Słoweniec to jutro weźmie, a i tak kurs będzie dość niski zakładam. Patrząc również na losowość wynikającą z przeliczników i jednak małego rozrzutu punktów za odległość, gdzie 1m może być kluczowy może warto spojrzeć w stronę niespodzianek. I jak do tej pory dobrze wyglądał Sundal i Raimund. Ciekawią mnie kursy na ich obecność w Top 3 w konkursie, jeżeli będzie podwojenie w zakładzie solo na jakiekolwiek z tych panów, to warto się zastanowić.

pezio 34,8K

pezio

Użytkownik
Co do Raimunda - zgoda, on na normalnych skoczniach sporo zyskuje, bazuje na odbiciu. Z wszystkich treningów średnia nota dawałaby mu drugie miejsce. Pierwszy był Sundal. Ale na Norwega trzeba wziąć poprawkę, on wielokrotnie miewał momenty, w których w treningach/seriach próbnych prezentował się świetnie, a zawodził w konkursie głównym. Tutaj stawka najpotężniejsza, IO. Mam wątpliwości czy to udźwignie.. Pewnie top10 będzie, może nawet więcej. Ale o jego medal jakoś ciężko mi uwierzyć.

Nie widzę jeszcze kursów na jutro, ale spodziewam się po dzisiejszych treningach w wykonaniu Domena, że nie będzie on tak jednoznacznym faworytem jak wcześniej. Wiadome było, że na NH straci, ale dzisiaj w żadnym ze skoków nie błysnął. Sam w wywiadzie stwierdził dosyć kunktatorsko, źe będzie walczył o top10. Poczekajmy na kursy, na pary h2h, coś się znajdzie.

Otrzymane punkty reputacji: +295
S 51,1K

sobolekk

Użytkownik
Domen nie tylko nie jest tu znacznym faworytem ale nie jest żadnym faworytem i dzisiejsze skoki to nie żaden przypadek . Tu wszyscy będą skakać w jedną dziurę i kandydatów do wina jest co najmniej 10 . Ja tu będę grał zdecydowanie pod dogow w h2h. Wszystko zdecydują noty za styl i punkty za wiatr

tarki_16 561K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
IO skocznia normalna

P. Wąsek - G. Deschwanden 1 @1.82 Betclic

Panowie na treningach skakali porównywalni, raz wyżej był Polak, raz Szwajcar. Cieszy na pewno zwyżka formy u Pawła, który skacze nienagannie stylowo i przy tak małych różnicach na skoczni normalnej może mieć to znaczenie. Problemem Szwajcara jest właśnie lądowanie, ma z tym problem od dawna i często klapnie na dwie nogi z "oszukanym" telemarkiem i sędziowie często odejmują pkt za styl. Jeśli Panowie przełożą skoki treningowe na sam konkurs to Polak ma duży hc pkt za lądowanie, 1-2 pkt za skok powinien tutaj zarobić, co może mieć znaczenie w końcowym rozrachunku. Liczę na dwa dobre skoki Wąska, które przełożą się na lepsze miejsce od Deschwandena.

Osobiście jakbym miał typować podium, czy nawet zwycięstwo to zagrałbym w kierunku Lindvika. Widać, że złapał formę na najważniejsze zawody w sezonie. Przypomnę, że zajął 2 miejsce podczas MŚ w lotach, gdzie był bez szans w starciu z Domenem. Tutaj Słoweniec póki co nie zachwyca, zresztą małe obiekty to nie jego świat, więc kto wie, czy Norweg nie okaże się dziś czarnym koniem tego konkursu. Podium jak najbardziej w zasięgu.

Ostatnia edycja:
kosiorx 38,8K

kosiorx

Użytkownik
Nie bardzo mam czas na analizę, poniżej wrzucam zakłady, które wpadły w oko na podstawie treningów.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - ZIO Milano-Cortina 2026
Superbets: Domen Prevc nie wygra + najlepszy Polak w TOP10
Kurs: 1,72
Bukmacher: Superbet

Najlepszy Fin: Ville Palosaari
Kurs: 2,00
Bukmacher: STS

Obaj w TOP10: P. Raimund + K. Tomasiak
Kurs: 1,50
Bukmacher: Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2654
Z 28,1K

zdzisek729

Użytkownik
W jednym buku mam 1.90 na Prevca, w drugim 3.00
1,9 to błąd - 3 jest prawidłowym kursem.

Tak jak wszyscy piszą to mała skocznia i nie dość , że Domen nie lubi i ine umie w małe skocznie to jeszcze dodatkowo tu duzo większe znaczenie mają noty za styl i przeliczniki za wiatr. Najlepiej pokazał to konkurs kobiet gdzie Nika przegrała konkurs w głowie oczywiście sama ze sobą skacząc zwyczajnie 2 najgorsze swoje skoki w konkursie tutaj. Ale nie dośc , że 2 x puscili ją w gorszych warunkach niż inne zawodniczki to przegrała o 1,1 pukt z czego 1 skok to -3 punkty za styl po odjeżdzie narty. Tu nie wygra się jesli nie wyląduje się prawie idealnie. Deszwenden o czym pisze kolega wyżej przez to tu moze stracić nawet 3/4 punkty do innych notami. Nie wiem czy dziś będzie sędzia z Canady z japońskim nazwiskiem ale jeśli tak to on ocenia mega surowo (on dła własnie 15,5 Nice Prevc za 1 próbę ).
U kobiet wyniki serii próbnej przełożyły się poza Niką idealnie na wyniki w konkursie, więc tu też chyba warto poczekac i grać po nich dopiero.
Domen ma tu też lekki problem z predkościa najazdu w porównaniu do Rajmunda, który z czołówki generuje najwyższe prędkości , a to plus lepsze odbicie Rajmunda, Krafta, Hoffmana czy Embahera raczej nie wróży mu sukcesów.

Jesli masz dlaej tego buka po 1,9 to dobrą opcja jest tam opcja Domen nie wygra zapewne tez po ok 1,9

Sundal tu wygląda rewelacyjnie, ale w tym roku rewelacyjne treningi Sundala bardzo rzadko się przekładaja na konkurs , który przegrywa własnie w głowie

Podsumowując zdziwię się (ale to sa skoki) jeśli nie wygra ktos z takiej ekipy : Rajmund, Kraft, Hofmann po primo , a dalej Sundal, Embaher(ale z niego uszło powietrze mocno), Ren .

Kacper top 10 też wyglada ok ale nie po 1,6

G 10,1K

grubaryba

Użytkownik
Ciężko tu cokolwiek przewidzieć. Mocne treningi norwegów, słabo słowency i austriacy, rjoju tez bez szału. Ale konkurs to konkurs inna historia i raczej taki stan rzeczy co w treningach nie bedzie przełożony na konkurs. Te konkursy olimpijskie maja to do siebie ze tu bardzo często ktoś z drugiej linii wygrywa. Tyle tylko w treningach to druga linia dyktowała warunki. Czy postawa rjoju , domena i austriakow to forma zasłny dymnej? Nie wiadomo. Jak ich znowu puszczą z takiej belki ze kazdy bedzie ponad 100 ładował to loteria sie robi i pewnie w głównej mierze mogą decydowac przeliczniki co pokazały treningi gdzie tam roznica w niedługim odstepie czasu potrafiła 5-6 pkt sięgać.

ulatek 2,7K

ulatek

Użytkownik
Czy Wasek top 15 jest oki wedlug Was????
Palossari top 15???
Raimund top 3???
Palossari najlepszy z Finow
Wasek wyzej niz Tomasiak??

typerskoki 774K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Próbuje takiego SUPERBETA
1770638975921.png

1770638988226.png

Raimund wygląda tu najlepiej oprócz Sundala, który jak poprzednicy pisali pewnie w konkursie nie powtórzy dyspozycji. TOP2 wygląda sensownie, gdyż czysty win zbyt ryzykowny przy tak małych różnicach, ciężko przewidzieć kto będzie miał dzień konia. Może być, że dzień konia złapie np. Lidvik i Embacher i Raimund będzie 3, trudno. Kurs 12 uważam na rekompensujący takie ryzyko.
Nikaido w top4 uważam za sensowne. Japonczyk mniej wiecej od TCS regularnie najlepsze zostawia na konkurs często po treningach nie bedąc faworytem. I pokazał to chociażby na MS w Lotach gdzie nikt sie nie spodziewał jego medalu. Jak formę utrzymał to powinien się poprawić względem treningów choć ten metr i to już powinno dać te top4. Dobry styl i lądowania Japonczyka tu też powinny być atutem.
Na koniec top8 Tomasiaka, który się wydaje być świetnym materiałem na skocznie małą i wytrzymałość psychiczną. Ani razu w tym sezonie nie uległ presji mając okazje na dobry wynik w 2 serii. Sądzę, że dużo gorzej jak w treningach nie wypadnie a to powinno dać spokojnie top8.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2446
Do góry Bottom