>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Dania, Norwegia, Szwecja (15.01.2026 - 1.02.2026)

C 480,1K

czary-mary

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Szwajcaria vs ISLANDIA Typ ISLANDIA kurs @1.25
Słowenia vs CHORWACJA Typ CHORWACJA kurs @1.72

Dubel kurs @2.15

Turniej powoli wkracza w decydującą fazę i kto ma punktować, a za cel obrał playoffy, ten zwyczajnie musi to robić.
Na początek o 15:30 pojedynek Szwajcarii z Islandią. Zespoły z dwóch różnych światów. Szwajcaria już poza turniejem z 1 pkt na koncie. Z grupy fazy wstępnej wyszli rzutem na taśmę po zwycięstwie nad Czarnogórą. Ale do tego przegrali z bardzo osłabioną Słowenią i wymęczyli remis z Wyspami Owczymi. Następnie remis z Węgrami i porażka z Chorwacją. Właśnie Chorwacja jest punktem odniesienia. Gdy Szwajcarzy mierzą się z zespołem z górnej półki to zwyczajnie nie mają argumentów. Zagrają z Islandią, która celuje w medal. Mają autostradę do strefy modalowej po ograniu innego faworyta, czyli Szwecji. Poza tym wielkim triumfem, który był niepodważalny od samego początku meczu wygrali z Polską, Włochami, Węgrami. Jedyne potknięcie to przegrana jedną bramką z Chorwacją, która jest zdecydowanie mocniejsza od Szwajcarów. Islandia dobrej pory bilans 88:80. Szwajcaria też 88 z przodu, ale stracili zdecydowanie więcej, bo 95 bramek. Islandia naszpikowana gwiazdami swoistego handballu, a Szwajcaria to po prostu średniak.

Drugi mecz o 18. Chorwaci zmierzą się ze Słowenią. Do tej pory wygrali z Gruzją, Holandią, Szwajcarią i przede wszystkim z mocarną Islandią. Jedyna porażka to ta że Szwecją. Słowenia tak na prawdę trafiła na bardzo łatwą grupę w fazie wstępnej, gdzie wygrali z Czarnogórą(tylko 1 bramką), Szwajcarią(tylko 3 bramkami) i z Farerami (3 bramkami). Nie mierzyli się z nikim wielkim, a rezultaty bez szału. Oczywiście zwycięstwo to zwycięstwo, ale gdy znaleźli się w dalszej fazie to ograli Węgrów, ale również tylko 3 bramkami. Węgrzy nie oszukujmy się też nie należą do potentatów. Gdy zagrali w końcu z kimś konkretnym jak Szwecją to przegrali. Słowenia w sumie i tak osiąga wyniki dobre patrząc na to jak mocno osłabieni przyjechali na ten turniej. Brak wielu długoletnich filarów. Natomiast Chorwaci wyglądają bardzo dobrze. Moim zdaniem Słowenia na tym turnieju już nie wygra żadnego spotkania, bo zwyczajnie Chorwacja i Islandia jest poza ich zasięgiem. O ile w pełnym składzie mogliby powalczyć to już z tak wielkimi brakami kompletnie ich nie widzę. Oba zespoły liczą się w walce o awans, ale prawda jest taka, że będzie im o to trudno (bilans bramkowy). Chorwaci grają na musiku i potrzebują zwycięstwa. Słoweńcy to nie ten level. Turniej jest już w zbyt zaawansowanej fazie.

Moim zdaniem w obu meczach faworyci są bardzo zdecydowani. Różnica klas jest zbyt duża. Obaj faworyci muszą punktować. Spodziewam się zwycięstw po dość gładkich spotkaniach.

Chorwaci od początku byli zdecydowanie wyżej cenieni od Słoweńców co można zobaczyć w historii kursów z tymi samymi rywalami.
Chorwacja 1.30 - 4.50 Szwajcaria
Słowenia 1.90 - 2.30 Szwajcaria
Chorwacja 4.10 - 1.40 Szwecja
Słowenia 10.0 - 1.10 Szwecja
Tym bardziej dziwi tak bliskie wystawienie kursów w bezpośrednim spotkaniu. Moim zdaniem Chorwaci zdeklasują osłabionych rywali. Rok temu na MŚ, gdzie Chorwaci pokonali Słoweńców (którzy wówczas grali podstawowym składem) kursy były w okolicy 1.25 - 5.50. Teraz Słoweńcy są jeszcze słabsi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2074
B 75K

bosky

Użytkownik
Szwajcaria - Islandia under 58.5 2.00
Słowenia - Chorwacja under 58.5 2.20
AKO 4.40

dzisiaj spodziewam się bardzo dużego skupienia, przynajmniej w dwóch pierwszych spotkaniach. Sytuacja w tej grupie ułożyła się tak, że nikt nie jest niczego pewien, a przed praktycznie każdym z zespołów otworzyła się szansa na historyczny sukces. Islandczycy dodatkowo mają za zadanie, aby - jeśli nie wygrać, to przynajmniej przegrać jak najmniejszą ilością goli ze względu na korzystny bilans bramkowy. W kociołku bałkańskim też liczę na duże poszanowanie piłki i sporo kar dwuminutowych. Polecam jednak obserwować oba mecze na live, bo gdyby któryś wynik się rozjechał, to może dojść do powtórki z wieczornego meczu wczoraj - tzn głęboki under i nagle Niemcy w akcie desperacji zaczęli grać 5-sekundowe akcje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +154
inkub1986 864K

inkub1986

Użytkownik
Chorwacja 1,74 totalbet

Słowenia dobrze się prezentuje na tym Euro. Ale grają z legendą tego sportu, czyli Chorwacją. No niestety. Dwa bałkańskie kraje mogą iść ze sobą w szranki jak równy z równym. Jednak to Chorwacji przypisuję zwycięstwo, bo powinni coś Słowenii udowodnić. W spotkaniach bezpośrednich przeważają moi faworyci. (Ten sam tekst znajduje się na ZT. To mój).

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2191
lukas88 1,2M

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Słowenia- Chorwacja
Typ: under 60,5
Kurs: 1,88
LVbet

Na szybko bo mecz za chwile:

Po niespodziewanej wpadce Islandii i remisie ze Szwajcarami zarówno Chorwaci jak i Słoweńcy mają realne szanse na awans do strefy medalowej, zatem spodziewam się twardej gry, tym bardziej że to sąsiedzki pojedynek bałkańskich zespołów. Faworytem Chorwaci, ale nie lekceważyłbym Słoweńców bo mają też kilka nazwisk, które potrafią grać na wysokim poziomie jak Janc czy Makuc.
Jednak symbolicznie próbuje combo:
Chorwacja + under 60,5 @ 3,00 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3533
M 16,6K

makalele007

Użytkownik
Czerwona kartka, czy to bezpośrednia, czy w efekcie trzeciej kary jest równoznaczna z przyznaniem zespołowi kary 2- minutowej więc po mojemu tak.
no i własnie problem w tym ze betters over 7.5 2 minutowych kar gdzie było 8 z czerwoną kartką rozliczył mi na minus w meczu Chorwacja-Słowenia
Post automatycznie złączony:

Czerwona kartka, czy to bezpośrednia, czy w efekcie trzeciej kary jest równoznaczna z przyznaniem zespołowi kary 2- minutowej więc po mojemu tak.
a z ciekawości napisałem na superbet jak to wygląda czy zaliczają czy nie i odpowiedź brzmiała ze nie ma nic w regulaminie na temat czerwonej kartki to wyśmiałem ich i napisałem ze jak nie ma czegoś w regulaminie to rozliczają na swoja korzyść

M 16,6K

makalele007

Użytkownik
czyli jeszcze w ich rozumowaniu jesli by jeden zawodnik dostał 3 kary w konsekwencji za 3 karę czerwona kartkę to uznali by 2 kary 2 minutowe bo za 3 juz była czerwona kartka

lukas88 1,2M

lukas88

Forum VIP
Szwecja- Węgry
Typ: 2 (+5,5)
Kurs: 1,78
Superbet

Węgrzy mecz o honor, Szwedzi o krok do awansu. Szwedzi zdecydowanie lepszy skład ale mecz z Islandią pokazał ich mankamenty. Węgrzy prezentują podobny handball do Islandczyków, może nie mają tyle jakości na rozegraniu ale uważam że mogą postawić opór Szwedom. Handicap dosyć wysoki, i przeciętna Holandia i osłabiona Słowenia potrafiły utrzymać mecz na kontakcie to uważam że Madziarów też na to stać. Poza tym oba zespoły preferują raczej szybki handball + Szwedzi podrażnieni porażką z Islandią więc myślę że może być dziś wysoki wynik.
over 60,5 @ 1,80 LVbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2261
lukas88 1,2M

lukas88

Forum VIP
czyli jeszcze w ich rozumowaniu jesli by jeden zawodnik dostał 3 kary w konsekwencji za 3 karę czerwona kartkę to uznali by 2 kary 2 minutowe bo za 3 juz była czerwona kartka
Jak czerwona kartka za 3 kary 2- minutowe, czyli siłą rzeczy były 3 kary, a jakie ma znaczenie czy była czerwona kartka czy nie. Zakład był na kary a nie na kartki.

M 16,6K

makalele007

Użytkownik
Jak czerwona kartka za 3 kary 2- minutowe, czyli siłą rzeczy były 3 kary, a jakie ma znaczenie czy była czerwona kartka czy nie. Zakład był na kary a nie na kartki.
co jak co odpowiedź na moje pierwsze pytanie
Dzień dobry,

W nawiązaniu do rozmowy na czacie uprzejmie informuję, iż zakład 6477398479 rozliczony jest prawidłowo. W meczu odnotowano 7 wykluczeń 2 minutowych.

https://ehfeuro.eurohandball.com/men/2026/matches/details/202611010101055/Slovenia-Croatia/

A 56,8K

ar0nek

Użytkownik
no i własnie problem w tym ze betters over 7.5 2 minutowych kar gdzie było 8 z czerwoną kartką rozliczył mi na minus w meczu Chorwacja-Słowenia
Post automatycznie złączony:

a z ciekawości napisałem na superbet jak to wygląda czy zaliczają czy nie i odpowiedź brzmiała ze nie ma nic w regulaminie na temat czerwonej kartki to wyśmiałem ich i napisałem ze jak nie ma czegoś w regulaminie to rozliczają na swoja korzyść
oficjalnie bylo 7 kar 2min

G 25K

Gramy Nie Pękamy

Użytkownik
Jutro bardzo ciekawe spotkania. Francja- Niemcy o awans do półfinału, Islandia o awans ale szanse ma też Słowenia, którym z kolei będą kibicować Szwedzi.
Dania już w półfinale, więc pewnie będą roszady. Szykuje się według mnie wesoły mecz ze sporą ilością bramek. Duńczycy sobie zagrają na kompletnym luzie.
Hiszpania z Portugalią powinno być overowo. Mają szanse na 3 miejsce przy stracie punktów przez Francuzów i Norwegów, ale czy ewentualny mecz o 5-6 miejsce jest dla nich jakiś ważny? Wątpię. Według mnie wleci wysoki wynik.

B 75K

bosky

Użytkownik
Islandia - Słowenia 1 -2.5 1.90

Tak mi to wychodzi. Islandczycy zestresowani już byli dzisiaj. Przeszli przez męczarnie, wyciągnęli wynik na remis z -2. Koniec końców ten remis miał być porażką, ale tu w cukurs przyszli Szwedzi. Jeśli Islandczycy oglądali ten mecz (a nie wierzę, że nie oglądali), to powinni być jutro naładowani na maxa od 1 minuty. Słoweńcy niby jeszcze o coś, ale w zasadzie już trochę pogrążyli szanse na awans meczem z Chorwatami. Nie był on zły w ich wykonaniu, ale w końcówce zabrakło im zimnej głowy. Normalnie można by napisać, że zagrają na luzie bez presji, ale przez to że obie drużyny miały mało czasu na regenerację, a Słoweńcy jeszcze mniej, to raczej bym powiedział, że po prostu zagrają od niechcenia. Spróbuję też na livie zaatakować Islandczyków w 1 połowie.[/ICONPLUS]

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1988
adik1992 993,4K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Szwajcaria +6,5 @1,62
Szwajcaria wygra @8,75
STS

W 24 minucie prowadzili 12:8. Skończyło się 21:34

Ostatni mecz dzisiejszego dnia w tej grupie. Do gry tylko gdy Chorwacja i Islandia wygrają swoje mecze przez co ten mecz będzie o pietruszkę. Bo Szwecja skończy na 3 miejscu w grupie co da im prawo gry o piąte miejsce. Nawet wygrana nic im nie da, bo przegrali z Islandią. Szwajcarzy nie odstają tak mocno jakby sugerowały kursy. Porażka ze Słowenią trzema bramkami i z Chorwacją czterema. Poza tym dwa remisy z Islandią, a mogli spokojnie wygrać i Węgrami.

Ostatnia edycja:
B 75K

bosky

Użytkownik
Szwecja - Szwajcaria over 63.5 1.88

Dla Szwedów mistrzostwa właśnie sie skończyły, będą chcieli zrobić show (a przynajmniej tak mi się wydaje). Szwajcarzy już z Islandią dyktowali szybkie tempo. Najlepiej brać na szybko póki jeszcze nie poszły kursy do góry.

prezes96 38,7K

prezes96

Użytkownik
Stary Niedźwiedź wyszedł z jaskini, chciałem coś Wam podrzucić.

Szwajcaria - Szwecja
Typ: under 7.5 kar 2-minutowych
Kurs: 2.35
Fortuna

Na ten sam typ w STS mamy kurs 1.85. Helweci i Szwedzi po wcześniejszych wynikach wiadomo, że już o nic nie grają, dlatego nie wiem czym się buki kierowały wystawiając linie jak na mecz w Świętej Wojnie. Obstawiam dzisiaj wesoły mecz, over i granie bez napinki pod publikę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3544
Do góry Bottom