>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Europy Mężczyzn - Dania, Norwegia, Szwecja (15.01.2026 - 1.02.2026)

inzaghi78 5,6K

inzaghi78

Użytkownik
Ja nie mówię że ktokolwiek oczekuje rezultatów z czasów Wenty ale litości, zakładasz koszulkę z Orłem na piersi i jesteś reprezentantem Polski. Przecież oni grają na poziomie krajow 3 świata, nie wiem czy jako wiernemu kibicowi jest mi bardziej wstyd czy żal, miernoty bez grama ambicji :(

lukas88 1,1M

lukas88

Forum VIP
1768761948116.png

Dwa plusy po tym spotkaniu:
- poprawa skuteczności z 7 metra 4/4
- dobra postawa bramkarzy 13 odbitych piłek (przy 8 interwencjach w bramce rywala)

Natomiast skuteczność w ataku 45 % (przy 54 % rywala), oraz straty własne 17 (przy 10 rywala) robią robotę.
Przegrywamy wysoko nie dlatego że rywal jest za silny, czy zagrał świetny mecz tylko dlatego że popełniamy błędy ja amatorzy. W profesjonalnej piłce 10 strat w meczy to już słaby wynik, a 17 to katastrofa. Gdyby bramkarze dziś nie zagrali dobrego meczu, byłoby -15.
Potencjał w zawodnikach jest, nie da się tego ukryć, ale przy takiej ilości błędów ciężko o dobry wynik.

lukas88 1,1M

lukas88

Forum VIP
Odnośnie meczy o 21.00 widzę to tak:

Rumunia - Dania
Typ: Rumunia + 15,5
Kurs: 1,85

Wysokie handi, Duńczycy mają kluczowy mecz we wtorek z Portugalią, czy będą się dziś "zabijać" o pogrom z Portugalią? Nie sądzę. Szybkie + 10 i kontrola wyniku.
Stąd proponuję:
Dania under 40,5 @ 1,90 Superbet
Gidsel under 7,5 @ 2,45 Fortuna

Myślę że najlepszemu piłkarzowi ręcznemu na świecie dziś należy się trochę odpoczynku przed szlagierem z Portugalią, więc idę w under 7,5.

Szwajcaria- Słowenia
Typ: Słowenia wygra połowę lub mecz
Kurs: 1,75

Słoweńcy bez Ferlina, Vlaha, Zarabeca, Mitji Janca, Blagotinseka, Szwajcaria zdeterminowana bo mają wielu ciekawych zawodników grających w Bundeslidze, uważam że może być mecz na styku, za drobne próbuję Helmutów.

Włochy -Węgry
Over 60,5
Kurs: 1,85
STS

Oba zespoły nastawione na ofensywę, dla Wegrów może to być pieczęć na awansie, dla Italiańców walka o przedłużenie szans na awans. Jednak w mojej ocenie spora różnica klas i zobaczymy raczej jednostronny pojedynek z szybka wymianą ciosów, stąd mój typ na over.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1233
karfus 237,5K

karfus

Znawca - Żużel
#1 Francja - Norwegia | poniżej 65.5 | 1.57 | superbet

Obie drużyny zapewniły sobie awans do kolejnej rundy, ale stawka meczu jest dość istotna, gra o pierwsze miejsce w grupie, a co za tym idzie 2 punkty do kolejnej fazy. Dzisiaj prognozuję under bramkowy, obydwie drużyny solidne defensywy, bramkarze na bardzo wysokim poziomie ~40% obron. Gra toczy się o 1 miejsce w grupie, więc mecz może być bardzo taktyczny i ostrożny, nikt nie będzie ryzykował otwartą grą i stratami. Norwegia u siebie będzie chciała trzymać wynik blisko, Francja nie musi szaleć w ataku, więc nie ma presji na wysokie tempo.

#2 Holandia - Chorwacja | Dani Baijens over 3.5 | 1.85 | superbet

Styl gry Holandii nie zmieni się drastycznie w porównaniu do przegranego meczu ze Szwecją, a ten był mocno overowy. Holendrzy grają szybko, dużo kontr i ataków 7 vs 6. Baijens w tym meczu rzucił 5 bramek, przy oddanych 9 rzutach. Trener stawia na niego dużo minut, w meczu ze Szwecją grał praktycznie caly czas, więc dzisiaj też można się spodziewać ~50 minut. W pierwszym meczu Chorwaci pozwolili na wiele Gruzinom, a wiele bramek padło właśnie z drugiej linii, a to tym bardziej powinno pomóc na over Baijensa, który ma świetny rzut z drugiej linii.

Otrzymane punkty reputacji: +233
elkaraso0o 59,8K

elkaraso0o

Użytkownik
Dzisiaj ode mnie tylko dwa typy na linię zawodników.

Austria vs Serbia
Dragan Pechmalbec over 2.5 @2.25
Fortuna
5 rzutów z tego 3 bramki. Tak myślałem, że ilość bramek bedzie na granicy linii 2.5, ale udało się złapać fajny kurs i wyszło na plus.
Zacznę od tego, że kurs na fortunie jest zawyżony wzgledem innych buków. Np. etoto ma tą samą linie ale over jest z kursem 1.85.
Dragan to kołowy i jak to z kołowymi bywa, są uzależnieni od podań swoich kolegów z drużyny. W meczu przeciwko Hiszpani zdobył dwa gole, a w meczy przeciwko Niemcom 5. Po takim kursie to żal nie spróbować.

Niemcy vs Hiszpania
Alex Dujshebaev over 2.5 @1.70
Fortuna 2 rzuty, 1 celny i tylko 12 minut gry. Jestem zdziwiony dlaczego tylko w takim wymiarze gra Alex, może jest jakiś uraz o którym się nie pisze w mediach, nie wiem. Każdy inny zmiennik dostał w tym meczu większą ilość minut. Nie będę wszystkich wymieniał, ale chociażby brat Alexa Daniel zagrał ponad 20 minut. Młodzieniaszek Fis zagrał ponad 20 minut. Najmniej minut z całej kadry zagrał właśnie Alex... Odpuszczam sobie typowanie Hiszpanów, bo to są rotacje minutami jak rotacje składem Man City u Pepa.
Alex w obu ostatnich meczach zagrał tylko okolo 12-13 minut. Zdążył w tym czasie oddać 4 rzuty vs Serbii i 5 vs Austrii. W obu spotkaniach zdobywał 3 bramki. Linia Alexa na ostatnie spotkania to 3.5 bramki. Teraz linia poszła niżej, a ja upatruje dodatkowe szansę na pokrycie linii w tym, że może Alex dostać większą ilość minut w ostatnim spotkaniu grupowym, żeby trochę świeżości złapał Imanol Garciandia czyli starter na pozycji prawego rozegrania. Myślę, że przy nieco większym czasie na boisku, nawet 15-18 minut wystarczy zeby ta linię pokryć. Zaznaczę jeszcze, że fakt, iż Alex mecze zaczyna na ławce to nie oznacza, że jest słabszy od Imanola. Alex jest świetnym zawodnikiem co udowadnia na codzień w Industrii Kielce. Niemcy walczą o grę w dalszej części turnieju, ale Hiszpanie zrobią wszystko, żeby Niemcy nie mieli łatwo.

Ostatnia edycja:
elkaraso0o 59,8K

elkaraso0o

Użytkownik
Dorzucam jeszcze typ na zwycięstwo Serbii z Austrią. Serbia Win @1.68 Fortuna 26:25 myślałem, że po wygranym meczu z Niemcami, Serbowie będą tak nakręceni, że to Oni wyjdą zwycięsko z tego starcia. Niestety sie pomyliłem.
U każdego buka bedzie podobny kurs.

Ostatnia edycja:
lukas88 1,1M

lukas88

Forum VIP
Austria- Serbia

Arcyciekawy pojedynek Austriaków zajmujących ostatni miejsce w tabeli z Serbami, którzy niespodziewanie pokonali Niemców. Austria tak naprawdę walczy o honor a Serbowie o awans. Spodziewam się tutaj wyrównanego spotkania, oba zespoły mają w swoich szeregach świetnych zawodników, u Serbów należy wyróżnić Milosavljeva, który zasili wkrótce szeregi Industrii Kielce, czy takich grajkó jak Marsenić z Fusche Berlin, Kukić z Pick Szeged czy Pechmalbec z Veszprem.
U Austriaków największymi gwiazdami są Bylik z THW, Bozović ze Sportingu oraz Frimmel z Szegedynu.
Serbowie złotą erę mają po mojemu za sobą, owszem mają kilku świetnych zawodników ale nie stawiałbym tutaj Austriaków na straconej pozycji. Serbowie przed mistrzostwami przegrali nawet z Polakami czy mocno osłabionymi Słoweńcami. Austraicy też bez rewelacji bo porażka ze Słowenią czy nawet Czechami. W mojej ocenie tutaj jest mecz 50/50 i nie ruszam Serbów po takim kursie, proponuję:
Austria (+1,5) @ 1,85 Superbet
Austria wygra połowę lub mecz @ 2,05 Superbet

-------------------------------------------------

Czechy - Ukraina

Mecz o pietruszkę i pierwsze punkty na ME kurs 1,10 na Czechów??? No bez jaj, owszem są lepszym zespołem od Ukrainy ale bez przesady, przy takiej dysproporcji kursów zaryzykuje kilka pelenów na Ukrainę. Pójdę też delikatnie w under bo oba zespoły nie należą od bramkostrzelnych.
Ukraina (+6,5) @ 1,70 STS
under 59,5 @ 1,80 LVbet

-------------------------------------------------

Holandia- Chorwacja

Spotkanie o życie dla Oranje i o awans dla Chorwatów, na papierze górą Chorwaci bo mają naprawdę świetny skład: Mandić, Sostarić, Srna, Cupić, Mamić, Lucin, Marinović, Susnja, Glavas. Holendrzy też mają swoje gwiazdy jak Steins czy Baijens ale brakuje głębi składu. Chorwaci słyną ze świetnej obrony i nie sądzę aby dali się rozpędzić lubiącej szybki handball ekipie pomarańczowych. Stawka meczu spora więc przy dość wysokiej linii idę w undery:
under 61,5 @ 1,83 Superbet
Holandia under 29,5 @ 1,83 Superbet
Chorwacja wygra różnicą 1-5 bramek @ 2,20 Fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +174
Do góry Bottom