Austria- Serbia
Arcyciekawy pojedynek Austriaków zajmujących ostatni miejsce w tabeli z Serbami, którzy niespodziewanie pokonali Niemców.
Austria tak naprawdę walczy o honor a Serbowie o awans. Spodziewam się tutaj wyrównanego spotkania, oba zespoły mają w swoich szeregach świetnych zawodników, u Serbów należy wyróżnić Milosavljeva, który zasili wkrótce szeregi Industrii Kielce, czy takich grajkó jak Marsenić z Fusche Berlin, Kukić z Pick Szeged czy Pechmalbec z Veszprem.
U Austriaków największymi gwiazdami są Bylik z THW, Bozović ze Sportingu oraz Frimmel z Szegedynu.
Serbowie złotą erę mają po mojemu za sobą, owszem mają kilku świetnych zawodników ale nie stawiałbym tutaj Austriaków na straconej pozycji. Serbowie przed mistrzostwami przegrali nawet z Polakami czy mocno osłabionymi Słoweńcami. Austraicy też bez rewelacji bo porażka ze Słowenią czy nawet Czechami. W mojej ocenie tutaj jest mecz 50/50 i nie ruszam Serbów po takim kursie, proponuję:
Austria (+1,5) @ 1,85 Superbet
Austria wygra połowę lub mecz @ 2,05 Superbet
-------------------------------------------------
Czechy - Ukraina
Mecz o pietruszkę i pierwsze punkty na ME kurs 1,10 na Czechów??? No bez jaj, owszem są lepszym zespołem od Ukrainy ale bez przesady, przy takiej dysproporcji kursów zaryzykuje kilka pelenów na Ukrainę. Pójdę też delikatnie w under bo oba zespoły nie należą od bramkostrzelnych.
Ukraina (+6,5) @ 1,70 STS
under 59,5 @ 1,80 LVbet
-------------------------------------------------
Holandia- Chorwacja
Spotkanie o życie dla Oranje i o awans dla Chorwatów, na papierze górą Chorwaci bo mają naprawdę świetny skład: Mandić, Sostarić, Srna, Cupić, Mamić, Lucin, Marinović, Susnja, Glavas. Holendrzy też mają swoje gwiazdy jak Steins czy Baijens ale brakuje głębi składu. Chorwaci słyną ze świetnej obrony i nie sądzę aby dali się rozpędzić lubiącej szybki
handball ekipie pomarańczowych. Stawka meczu spora więc przy dość wysokiej linii idę w undery:
under 61,5 @ 1,83 Superbet
Holandia under 29,5 @ 1,83 Superbet
Chorwacja wygra różnicą 1-5 bramek @ 2,20 Fortuna