>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Chcesz zobaczyć FAME 29 za darmo? Stań do walki o kod PPV i ciesz się galą u siebie w domu
    FAME 29 - zawalcz o Pay Per View od Superbet!
    Nie masz konta w Superbet? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

• Z okazji zbliżających się Zimowych Igrzysk Olimpijskich w Mediolanie oraz Cortina d’Ampezzo 2026 zapraszamy ponownie do drużynowej rywalizacji. Trzyosobowe drużyny odpowiadają na pytania i zdobywają punkty wspólnie.
    Zimowa rywalizacja z Betclic na ZIO 2026. W puli 1000 PLN od Betclic!
    Uwaga! Aby wziąć udział trzeba się zapisać do konkursu

Nie masz konta w Betclic? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

22. kolejka Premier League 2025/2026 [17.01.2026 - 19.01.2026]

arass1 1,4M

arass1

Użytkownik
Manchester United – Manchester City
17 stycznia 2026 godz. 13:30

Derby Manchesteru zapowiadają się niezwykle interesująco i od lat należą do najbardziej intensywnych spotkań w Premier League, a emocji nie brakuje w nich niezależnie od aktualnej formy zespołów.

Zespół Pepa Guardioli zmaga się w ostatnich tygodniach z poważnymi problemami kadrowymi w defensywie, bowiem brak takich zawodników jak Gvardiol, Ruben Dias czy Stones sprawia, że środek obrony może najprawdopodobniej zostać zestawiony w dość eksperymentalnym duecie Khusanov–Ake, który nie daje gwarancji stabilności. Znacznie lepiej wygląda sytuacja w ofensywie Obywateli. Drużyna zachowała wysoką intensywność gry, a dodatkowym impulsem jest bardzo dobre wejście do zespołu Semenyo, który w pierwszych występach wniósł dynamikę oraz ogromne zagrożenie pod bramką rywali. To naturalnie powinno przekładać się na długie fazy ataku pozycyjnego i dużą liczbę dośrodkowań, a więc również rzutów rożnych.

Manchester United z kolei znajduje się w wyraźnym kryzysie. Zmiana trenera i rozstanie z Rubenem Amorimem nie przyniosły oczekiwanego efektu nowej miotły, a gra zespołu nadal jest chaotyczna i pozbawiona pewności siebie. United często oddaje inicjatywę rywalom, co przeciwko City może być dla nich zgubne. Przy takim scenariuszu linia 7,5 rzutu rożnego w meczu wydaje się jak najbardziej realna, a ponadto uważam, że The Citizens nie przegrają tego spotkania.

Man City X2 i powyżej 7,5 rzutów rożnych w meczu @ 1.82 AdmiralBet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +111
shadow89 562,7K

shadow89

Użytkownik
Manchester United - Manchester City
Typ: Manchester City (SUPERPRZEWAGA)
@1.95 Superbet

Wiadomo, że derby rządzą się swoimi prawami ale patrząc na obecną formę obydwu drużyn zwycięzca może być tylko jeden. City rozgromiło w pucharze Anglii z Exeter 10:1 a następnie bardzo serio potraktowali mecz w pucharze ligi i wygrali z Newcastle 0:2 i awansowali do finału. W lidze City zajmuje pozycję wicelidera ze stratą 6 pkt do liderującego Arsenalu. Tuż za ich placami z takim samym dorobkiem punktowym znajduje się Aston Villa. City wygrało 3 z 4 ostatnich wyjazdowych spotkań w lidze (1R). Wygrali także ostatni bezpośredni pojedynek z rywalami z czerwonej części Manchesteru 3:0. A United? No cóż, wydają się być na równi pochyłej w dół. Zamiast łatwych 9 pkt w trzech poprzednich ligowych meczach, pozostały jedynie 3 pkt w postaci 3 remisów. United grało z trzema zespołami z dna tabeli: Wolves, Burnley i Leeds. Kolejno przyszła dymisja Amoriego, lecz jak pokazał kolejny mecz, zwolnienie trenera nie przyniosło oczekiwanych efektów. United odpadło w pucharu Anglii, przegrywając na Old Trafford z Brighton 1:2. Czy nowy tymczasowy trener - Carrick - w swoim pierwszym meczu na ławce trenerskiej dokona cudu? Wątpię. Kurs 1.95 na superprzewagę City daje tutaj spore value.

Ostatnia edycja:
S 251,7K

sol

Użytkownik
Manchester United - Manchester City

Panowie wyżej już opisali, a ja się z tym zgadzam, mam zagrane w trochę innej formie, ale zasada prosta, delikatne overy w stronę City. Mają LM zaraz co prawda, ale tam sporo przewagi, a w lidze trzeba gonić Arsenal, United znowu jakieś problemy, ale oni to akurat overowa drużyna, także nie przedłużając:

over 1.5 + X2 + over 7.5 rr @2.01 sts
over 7.5 rr + każdy over 2.5 rr + over 1.5 @1.82 fortuna
===

Chelsea - Brentford

Mocno otwarty mecz się zapowiada. Jak już wcześniej wspominałem, Riosenior raczej nie będzie wielkich rotacji robił (jakby miał coś do gadania w ogóle) i powinien to być styl gry jak do tej pory, zresztą w Strasbourgu też tak grał, czyli ofensywnie, bo londyńczykami i tak nie ma co bronić na chwilę obecną, ich "obrona" to jest po prostu dramat. Mecz z Arsenalem pucharowy oglądałem tak 2/3 i Kanonierzy ich po prostu zmiażdżyli, może nie wynikowo, bo Garnacho honor trochę uratował, ale w ciągu meczu Chelsea nie miała w zasadzie nic do powiedzenia. Z Brentfordem tak trudno o utrzymanie piłki może nie będzie, ale o sam wynik już tak. Pszczoły ostatnio mega forma, obecnie 5 miejsce, a przede wszystkim co mnie interesuje grają w otwartą piłkę, także tu powinna być czysta wymiana ciosów. Rożne goście zawsze kilka kręcą, niebiescy to różnie bywa, ale u siebie po tych zmianach.. no trzeba na głowie stanąć, żeby tu wynik wykręcić, a przy tym trochę cornerów powinni nabić. W środę mają LM co prawda, ale u siebie z Pafosem, także powiedzmy, że mecz z gatunku tych "lżejszych", poza tym, tabele PL trzeba gonić, bo zaraz LM na dobre ucieknie, a włodarze będą chcieli udowodnić kibicom, że dobrze postąpili zatrudniając marionetkę zamiast gościa z własnym zdaniem, a że obroną nie mają nawet co próbować grać, to spodziewałem się w kolejnych kilku meczach ich mocno ofensywnego nastawienia

over 2.5 + każdy over 2.5 rr @2.40 fortuna
over 1.5 + over 8.5 rr @1.65 sts
over 2.5 + over 11.5 rr @3.94 sts

===
Leeds - Fulham

Ah i znowu to wspaniałe Leeds u siebie z zawyżonymi kursami, przecież oni muszą mieć jakiś wypadek przy pracy, żeby w ich meczach bramek nie było, a u siebie jak grają to jeszcze mocniej atakują, z dużą ilością rożnych. Może wyniki jak ostatnio ze Srokami nie będzie (4:3), ale Fulham na pewno nie przyjedzie się bronić, ich ostatnie wyniki: 2:1 Chelsea, 2:2 Liverpool, 1:1 CP, West Ham 0:1, 1:0 z Nottingham, te 2 ostatnie, to akurat zespoły w kryzysie mniejszym, czy większym, poza tym jak Leeds zaatakuje, a tak zrobi, to Wieśniacy na pewno nie będą się zamykać w polu karnym, co najwyżej pod kontrę, ale raczej sami będą dążyć do przejęcia inicjatywy. Mecz na pewno z typu tych otwartych stąd typy takie, a nie inne:

over 1.5 + over 2.5 rr każdy @1.86 fortuna
over 1.5 + over 7.5 rr @1.68 sts

Pewnie będę jeszcze szukać wyższych linii pod solo granie, ale to się pomyśli jutro, po więcej typów zapraszam do siebie
o tu

===

Jeszcze słowem na niedzielę, uważałbym z graniem czegoś w stronę Newcastle, Wilki trochę odżyły, tak jakby nawet cieszyli się grą, a już na pewno próbują atakować, natomiast Sroki w tym pucharze z CIty wyglądali na przemęczonych, bardzo słabo zagrali i gdyby nie VAR (gdzie dzień później identyczna sytuacja prawie i bramka była uznana) to tam mogło spokojnie się skończyć 0:3-4 dla City, do tego bardzo ważny i intensywnie zapowiadający się mecz z PSV w LM, jak zagrają tak jak z City to też będzie porażka, bo PSV nie ma co robić w lidze i na pewno się mocno rzucą. Także na miejscu Eddiego szukałbym jakiegoś odpoczynku dla czołowych graczy, tych bez kontuzji, bo tam sporo ostatnio problemów ze zdrowiem jeszcze.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +513
arass1 1,4M

arass1

Użytkownik
Leeds – Fulham
17 stycznia 2026 godz. 16:00

Starcie pomiędzy Leeds a Fulham zapowiada się jako jedno z ciekawszych spotkań tej kolejki, szczególnie z perspektywy gry ofensywnej obu zespołów. Starcie na Elland Road może przynieść sporo emocji i bramek. Przynajmniej tak się zapowiada.

Obie drużyny są w dobrej formie, co pokazały również w meczach przeciwko drużynom z ligowej czołówki. Leeds u siebie gra ofensywnie, co oczywiście wpływa również na liczbę traconych goli. Popularne „Pawie” w każdym z ostatnich ośmiu meczów na własnym stadionie straciły przynajmniej jednego gola, co wyraźnie zwiększa szanse rywali na wpisanie się na listę strzelców. Również w każdym z tych meczów podopieczni Daniela Farke potrafili znaleźć drogę do bramki przeciwników . Z drugiej strony Fulham na wyjazdach gra dobrze, potrafi utrzymać wysokie tempo i regularnie dochodzi do sytuacji bramkowych, dlatego nie powinno mieć problemów ze zdobyciem gola również w tym spotkaniu. Przy takiej charakterystyce obu zespołów spodziewam się tu ciekawego spotkania z bramki obu zespołów.

obie drużyny strzelą gola @ 1.84 fortuna

Ostatnia edycja:
Ardnas 327,2K

Ardnas

Typer
⚽ Manchester United - Manchester City
Manchester United - liczba rzutów rożnych: powyżej 1.5
Manchester City - liczba rzutów rożnych: powyżej 1.5
Manchester City - liczba kartek: powyżej 0.5
Manchester United - liczba kartek: powyżej 0.5
Podwójna szansa: 1X

2,50 w Superbet // @Edit po meczu: 2:0, rozliczyłem początkowo na plus, a tu patrzę JEDEN ROGAL United - IKS DE...

"Derby rządzą się swoimi prawami", "Szlagier Premier League" - wygląda mniej więcej tak 0:0 Arsenal - Liverpool - 8 stycznia roku pańskiego 2026. Dobre mecze w PL wyglądają mniej więcej tak: 4:3 Liverpool - Fulham (GENIALNY MECZ & GENIALNE BRAMKI). BetBuilder zbudowany pod zacięty mecz na 0:0, żółta kartka po jednej i po drugiej stronie to powinien być najmniejszy wymiar kary, podobnie widzę to z rożnymi. Zresztą to jest typ przeciwko promocjom bukmacherskim. Przy dobrych wiatrach to może CZERWONE ANIOŁKI doczłapią pod koniec sezonu do LM. Oba kluby 3 remisy pod rząd, nie wiem co tu jeszcze można dodać, licząc na bajońskie 0:0 / 1:1 / 1:0. Z całego serduszka życzę temu Arsenalowi, choć nie jestem ich kibicem wygrania PL, a ten mecz niech okaże się gwoździem do trumny dla "błękitnych". Amen! 🙏

Ostatnia edycja:
S 251,7K

sol

Użytkownik
A co mają te 2 filmy z Liverpoolem w roli głównej do dzisiejszego meczu ? Nie są to derby, Arsenal, który z mocnymi gra ostrożnie, też ciężko nazwać dobrym porównaniem..

Otrzymane punkty reputacji: +125
M 237,2K

marcinmax

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Godzinna: 13:30
Spotkanie: Manchester United - Manchester City
Typ: powyżej 2,5 bramki
Kurs: 1,52
Bukmacher: Admiralbet
Analiza:
22 kolejka angielskiej Premir League to dzisiaj hitowo zapowiadające się derby Manchesteru, United podejmie City i będzie próbowało przerwać złą passę 4 meczy bez zwycięstwa, na pewno pomoże w tym nowy trener Michael Carrick, powinna to być motywacja dla graczy i może zadziałać efekt "nowej miotły", goście ostatnio w lidze zanotowali 3 remisy przez co strata do Arsenalu wzrosła do 6 punktów, co już robi różnice, ostatnie spotkania bezpośrednie to zacięte pojedynki i dość nieoczekiwanie 2 wygrane MU, 2 remisy i jedna wygrana City, strzelecko to większość spotkań powyżej 2,5 bramki i dzisiaj to powinno też zostać spełnione i to mój typ

----

Ostatnia edycja:
S 251,7K

sol

Użytkownik
Wolverhampton - Newcastle

Generalnie w meczach Newcastle gram w stronę ich rożnych, ale dzisiaj zrobimy mały wyjątek. Wilki, w zasadzie pewne spadku, coś się ostatnio obudziły i nie chodzi tyle o same wyniki co o ich grę, widać tam trochę radości, jeszcze im się chcę i momentami to fajnie wygląda. Przyjeżdża dzisiaj do nich w teorii murowany faworyt z dobrą formą, tylko jest kilka ale. Po 1. mecz w tygodniu w pucharze z City był poniżej krytyki, to nie to, że przegrali 0:2 u siebie, tylko po prostu bardzo słabo zagrali, gdyby nie ten mega kontrowersyjny VAR to będzie by się skończyło wyżej. Ewidentnie widać u nich zmęczenie, a problem taki, że ławka za bardzo teraz nie pomoże, bo dochodzi szpital jaki obecnie u nich panuje. Także są spore osłabienia i pytanie kiedy odpoczywać, bo zaraz grają LM z PSV, które w lidze nie ma co robić i na pewno postawią trudne warunki. Dlatego wydaje mi się, że dzisiaj nie będą iść w stronę szaleńczego tempa, dodatkowo na wyjazdach też ich gra trochę traci i myślę, że na siłę będą próbować zwalniać grę, trochę oddać piłkę Wilkom, bo ci nie mają po co się oszczędzać, przez to myślę, że dzisiaj gospodarze mocno zaatakują, co powinno sprzyjać rożnym, a po takim kursie to warto próbować, ewentualnie niższe linie też solo lub jeszcze niższe do ako. Dalej wg buków Newcastle faworytem, ale imo to nie będzie wcale łatwy mecz dla nich

Wilki rzuty rożne przedziały: 7+ @5.10
over 10.5 rr @2.15

Można też inne linie, ale ja lubię wysokie kursy, generalnie wydaje mi się, że nacisk bardziej na rożne niż bramki i coś w stronę gospodarzy

Ostatnia edycja:
S 251,7K

sol

Użytkownik
Brighton - Bournemouth

Kolejny remis w premier league? Nie jest to wykluczone, ale zamiast szukać 1X2 to imo najpewniej iść tu w gole i rożne. Brighton jest zawsze groźne i do tego u siebie to myślę, że minimum 2 bramki nawet zdobędą. Bournemouth z 2. strony, mocne w kontrach, no i popatrzmy na ostatnie wyniki: 3:2 Totki, 2:3 Arsenal, 2:2 w Chelsea, 4:1 przegrana w Brentford, no po prostu dzieje się w ich meczach i nic dziwnego, bo bronić to oni za bardzo nie potrafią, zresztą Wisienki są 2 w lidze pod względem overów i na 1. miejscu jeśli chodzi o overy na wyjazdach. Nawet jak sami nie strzelą, co bardzo wątpliwe, bo Mewy monolitem w obronie nie są, to sami powinni kilka stracić. Do tego rożne, bo w to też obydwa zespołu potrafią, zresztą goście mają 4. średnią cornerów w lidze, a Brighton u siebie po prostu nie wierzę, żeby nie atakowało, nawet przy prowadzeniu, średnią mają niższą, ale z racji stadionu myślę, że też kilka dorzucą. Ogólnie zapowiada się otwarty i ofensywny mecz, jakbym miał typować DW to jakieś 2:2 i ponad 12 rr.

over 1.5 + over 8.5 rr @1.63 sts
===
over 2.5 + over 8.5 rr + każdy over 2.5 rr @2.40 fortuna
over 2.5 + over 11.5 rr @3.83 sts

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom