Hoerl - Top 3 @ 2,35 Etoto
Dla mnie Janek skacze bardzo solidnie tylko cały czas czegoś brakuje w konkursie. Dziś mam wrażenie że nieco odpuścił skok w kwalifikacjach, przez co dobrze wyglądają kursy. Wygrał jeden z treningów, także w mojej ocenie stać go tutaj na pudło, mało tego uważam ze ma duże szanse na zwycięstwo. Zatem delikatnie też spróbuję.
Hoerl WIN @ 6,50 Etoto
Lanisek- Hoerl -2 @ 2,40 Forbet
Po takim kursie żal nie spróbować. Lanisek to mistrz treningów i kawlifikacji, w konkursie często zawodzi głowa. Uważam że ma spore szanse na pudło ale wyżej widzę dziś Austriaka, który ma coś do udowodnienia.
Lanisek Top 3 @ 1,70 Etoto
Jak jesteśmy przy Lanisku to
Fortuna wystawiła moim zdaniem irracjonalny kurs na Embachera w parze ze Słoweńcem. Owszem Anze jest faworytem ale znając jego mental po takim kursie zaryzykuję na młodego Austriaka, który wygrał kwalifikacje i w obu treningach był w Top 4.
Lanisek- Embacher -2 @ 3,95 Fortuna (dla porównania w
Forbet kurs 2,65)
Idąc za ciosem Embacher skacze tutaj bardzo powtarzalnie zatem próbuję jego miejsce w
Top 6 @ 2,00 Fortuna
Raimund- Hoffman - 2 @ 2,05 STS
Niemiecka para w której Felix jest bardziej stabilny, wczoraj jednym skokiem zabłysnął Raimund, ale od początku sezonu lepiej prezentuje się Hoffman. Dziś oba treningi dla Felixa, a w kwalifikacjach o 1,8 pkt wygrał Raimund. W konkursie uważam że Felix wróci na swoje miejsce przed Raimundem.