Dyscyplina Piłka nożna/ 1. Bundesliga
Godzina: 15:30
Spotkanie: Freiburg vs Eintracht Frankfurt
Typ: Ritsu Doan strzeli gola i zanotuje asystę
Kurs: 27.00
Bukmacher: Betclic
Post w dziale:
Analiza:
Freiburg powrócił z Monchengladbach niepocieszony. Tylko wynik 0:0 nie poprawił znacznie sytuacji w tabeli. W tym momencie gospodarze znajdują się na 9. pozycji i ewentualny komplet punktów pozwoli wskoczyć do czołowej 7. Trzeba wspomnieć, że na własnych śmieciach zespół prowadzony przez Juliana Schustera prezentuje się bardziej ofensywnie i widzimy o wiele więcej goli w meczach domowych.
Jest to spowodowane tym, że Freiburg przed własną publicznością czuje się pewniej i stara się zdominować swojego przeciwnika. Dzisiaj fani również spodziewają się kontroli futbolówki i mają nadzieję, że ich ulubieńcy stworzą wiele szans na trafienia. Czy to przełożyć się na pozytywny wynik?
Eintracht musiał uznać wyższość Bayernu przed przerwą reprezentacyjną. Były momenty, gdzie SGE prezentowało się lepiej oraz swojego rywala, ale nie zostały one wykorzystane. Ogromnym problemem popularnych Orłów jest defensywa i aż 16 straconych goli to najgorszy wynik w stawce. Jeżeli przyjezdni pragną powtórzyć wyczyn z poprzedniej kampanii, gdzie udało się zameldować w czołowej 4, to trzeba ten element gry poprawić.
Ofensywnie ekipa ze stolicy banków wygląda bardzo dobrze i wiele par oczu skierowanych jest na Can Uzuna, który jest liderem swojej drużyny. Mecz we Freiburgu nabiera szczególnego znaczenia dla Ritsu Doana, bo zawodnik ten występował w SC aż 3 sezony i pojawi się spora motywacja, aby się przełamać. Czy Japończyk ten strzeli bramkę byłej drużynie?
Bukmacherzy nie mają jednostronnego faworyta i jestem zdania, że będzie to wyrównane widowisko. Jedni i drudzy mają sporą siłę rażenia z przodu, dlatego też zdecydowałem się na klasyczny wynik BTTS.
Freiburg w tym sezonie u siebie notował 3/3 spotkania z golami z obu stron. Eintracht na wyjeździe także 100% pokrycie. 4/4 bezpośrednie starcia kończyły się BTTSem. Wszystko wskazuje na bramki.
Dodatkowo na singla zaproponuje Ritsu Doana. Tak jak wspomniałem wyżej jest to dla niego szczególne wydarzenie. We Freiburgu dorastał piłkarsko i po świetnym starcie, gdzie strzelał gole i notował asysty, nieco zgasł. Myślę, że to dobry moment na przełamanie i pokazanie swoich umiejętności.