>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PLK 2025/26 (typy, analizy, komentarze)

Z 108,4K

zwierzakus

Użytkownik
Jednak się zdecyduję. Subotic jest fajny, potrafi zrobić coś z niczego i wiadomo że obco na początku sezonu w Polskę to w większości niewiadoma ale ten skład nie wygląda na papierze na nic więcej niż walka o play-offy z małymi szansami na sukces. Kunc po kontuzji, Langowic na odbudowanie, 100 letni Kulig i tylko 5 obco(w tym 2 wspomnianych).

King ma na papierze najlepszego centra w lidze(Popovic, cud że taki zawodnik trafił do naszej ligi), top 3 pg(Novak) i ciekawych fizycznych Amerykanów. W sparingach King wyglądał świetnie. Polska rotacja z Gielo i Żolnierewiczem też ligowy top. Generalnie mam wrażenie że we wszystkich power rankingach i przewidywaniach King jest mocno niedoceniany na ten moment.

King Szczecin -4,5 1,9

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2418
movieplk 513,5K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
Bardzo dobre typy z wczoraj w meczu z Śląskiem no to juz mega pech nie trafiony rzut w ostatniej akcji to dopiero kryminał,masz jakis pomysł na dzisiejsze mecze plk?
Cóż, to zakład, po którym odechciewa się typowania. Na 2:26 do końca mieli już te 81 i nic nie rzucili do końca meczu.

05/10/2025 17:30 CET
Toruń - King Szczecin (over 86.5)
1.85 (STS)/1.78 (Superbet)
5/10

Toruń mi się nie podobał w sparingach, a King wygląda na wybieganą drużynę, która powinna dziś pójść w bieganie i możliwe przekroczenie 90 punktów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1520
A 13,1K

asot33

Użytkownik
Gliwice under 76.5 1.90 STS, Fortuna 4/10

Odwoływane sparingi, problemy ze składem, będzie widać brak zgrania, Anwil już w Pucharach się "docierał", powinni ich zamknąć przed 75pkt. Do 18:00

Otrzymane punkty reputacji: +4182
czoker 247,6K

czoker

Użytkownik
Górnik Wałbrzych - WKS Śląsk Wrocław
Typ: Śląsk -2,5 efortuna @2,07 stawka 6/10

Śląsk gra dziś bez Penavy (który miał niewielki wpływ na drużynę w tym sezonie po przybyciu nowego trenera do Wrocławia), ale zarejestrował Davisa, który również grał w Śląsku w zeszłym sezonie.

Śląsk jest drużyną Eurocup (obecnie 1-1) i ma znacznie lepszy skład niż Górnik. Spodziewałem się więcej od Wałbrzycha w pierwszej rundzie, kiedy grali przeciwko Zielonej Górze, ale rozczarowali mnie.
Śląsk ma bardzo dobry skład jak na polskie realia na pozycjach 1-3 (Gray, Sanon i Kirkwood + Nizioł, który może grać również na pozycji SF). Znacznie lepszy niż Wałbrzych.

Na C gra Djordevic, który był najlepszym środkowym w ostatnim sezonie zasadniczym polskiej ligi. Krok po kroku ci zawodnicy będą grać coraz lepiej.

Oczekuję, że Śląsk wygra 5-7 punktami.

Jeszcze jedna rzecz – polscy bukmacherzy wyszli na ten mecz z kursem 3,5 Górnik – 1,27 Śląsk :) To dla mnie trochę za dużo, ale 1,55 na Śląsk myślę że, jest w porządku.

Ostatnia rzecz – Śląsk w końcu ma w tym roku dobrego trenera – Bagatskisa!
Rozumiem, że mogą być jakieś słabsze mecze, ale naprawdę wierzę w jego umiejętności trenerskie i myślę, że Śląsk zakończy ten sezon w pierwszej trójce.

Powodzenia :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1023
S 8,4K

sudo

Użytkownik
Górnik Wałbrzych - WKS Śląsk Wrocław
Typ: Śląsk -2,5 efortuna @2,07 stawka 6/10

Śląsk gra dziś bez Penavy (który miał niewielki wpływ na drużynę w tym sezonie po przybyciu nowego trenera do Wrocławia), ale zarejestrował Davisa, który również grał w Śląsku w zeszłym sezonie.

Śląsk jest drużyną Eurocup (obecnie 1-1) i ma znacznie lepszy skład niż Górnik. Spodziewałem się więcej od Wałbrzycha w pierwszej rundzie, kiedy grali przeciwko Zielonej Górze, ale rozczarowali mnie.
Śląsk ma bardzo dobry skład jak na polskie realia na pozycjach 1-3 (Gray, Sanon i Kirkwood + Nizioł, który może grać również na pozycji SF). Znacznie lepszy niż Wałbrzych.

Na C gra Djordevic, który był najlepszym środkowym w ostatnim sezonie zasadniczym polskiej ligi. Krok po kroku ci zawodnicy będą grać coraz lepiej.

Oczekuję, że Śląsk wygra 5-7 punktami.

Jeszcze jedna rzecz – polscy bukmacherzy wyszli na ten mecz z kursem 3,5 Górnik – 1,27 Śląsk :) To dla mnie trochę za dużo, ale 1,55 na Śląsk myślę że, jest w porządku.

Ostatnia rzecz – Śląsk w końcu ma w tym roku dobrego trenera – Bagatskisa!
Rozumiem, że mogą być jakieś słabsze mecze, ale naprawdę wierzę w jego umiejętności trenerskie i myślę, że Śląsk zakończy ten sezon w pierwszej trójce.

Powodzenia :)
Czoker Walbrzych wygra,Ślask zmeczony a poza tym kurs mocno polecial na Slask wiec nie moze buk stracic,to cyrk i show PLK pod kase a nie rywalizacje

Otrzymane punkty reputacji: +991
A 13,1K

asot33

Użytkownik
Do 12.30 grałem Legia -4.5 1.75 4/10. W sparingu w Toruniu w innej hali było 101-110. Bez Pluty goście wtedy.
Toruń dziwnie budowany skład. Kilku graczy ma się odbudować ale liderow nie widać. Kulig już wiekowy. Kunc po kontuzji. Smith słabo i przeplata dobre ze złymi mecze. Ostatnio formę złapał w drugiej części sezonu. Dzisiaj mistrz Polski dla mnie zdecydowanie odjedzie gospodarzom.

Otrzymane punkty reputacji: +890
A 44,3K

antyks

Użytkownik
Czarni Słupsk - Wilki Szczecin
Wilki wygrają i poniżej 150,5pkt @3,98 sts

Czarni wyglądają jak zbieranina losowych zawodników, Skele widać że jeszcze zardzewiały. Wilki całkiem dobry mecz przeciwko Toruniowi, myślę że są dzisiaj faworytem, do tego under z uwagi na problemy Czarnych z konstruowaniem akcji + hala Gryfia

A 13,1K

asot33

Użytkownik
Gliwice - Zastal under 164.5 1.82 STS [1.80 betfan, fortuna, totalbet 1.77 Betclick] 3/10

Dalej konsekwetnie przeciwko Gliwicom. Brak zgrania = straty, rzuty z trudnych pozycji, słaba skuteczność. Zastal w pierwszym meczu też skutecznością nie grzeszył i dopiero dogrywka podciągnełą wynik. Zastal 1-wsze od końca pod kątem tempa, GTK 6 od końca.

Otrzymane punkty reputacji: +1134
Z 108,4K

zwierzakus

Użytkownik
Na szybko bo kursy absurdalne nie gram dubli ale w tym przypadku grzech nie skorzystać.

GTK to drużyna mem, szokujące jak bardzo są słabi. Znalezienie tylu kompletnie bezużytecznych zagranicznych grajków, bez żadnej woli walki to duża sztuka. Jedyny problem to to że Śląsk będzie mial tylko 48 godz między meczem w eurocupie a gtk ale tutaj to WKK Wrocław na silnym kacu mógłby spokojnie powalczyć. Tutaj przed meczem będzie 1,15.

Do Zastalu nie jestem przekonany to skład w budowie, zagraniczny zaciąg oprócz Fayna mnie nie przekonuje. Porażka z kiepsko grającym wtedy górnikiem no i zwycięstwo z polamatorami. Arka jest mocna i poukładana-nie sugerowałbym się aż tak meczem z Anwilem bo ani Anwil taki słaby ani Arka mocna ale mimo wszystko pokazał potencjał gości. Kurs przed meczem spadnie minimalnie do 1,6, zapewne do 1,55.

Dubel na teraz po 2,22 do piątku spadnie na max 1,9. Będę naprawdę bardzo zaskoczony jak nie wejdzie, ciężko mi sobie wyobrazić inny scenariusz.

Śląsk+Arka 2,22

Do góry Bottom