>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Mistrzostwa Świata - mężczyzn (12.09.2025 - 28.09.2025)

Futurolog 34,5K

Futurolog

Użytkownik
Oczekiwanie od zawodników i od drużyny, że przez cały sezon będzie prezentować swojego maksa jest nieporozumieniem szczególnie w przypadku takiej częstotliwości grania. Pojedynki pomiędzy Polską, a Włochami idealnie obrazują jak forma w danym momencie ma wpływ na wynik i ewidentnie widać, że obie te drużyny rozmijają się w dyspozycji w konkretnych momentach sezonu. Grbić ma taki styl zarządzania drużyną, gdzie mocno stawia na pierwszą szóstkę, daje zaufanie zawodnikom i możliwość przezwyciężania słabości w trakcie meczu. Według mnie powinien więcej rotować w środkach setów dając lekko odpocząć przed końcówką jednak z samymi Włochami nie miał możliwości manewru. Pisanie, że trener, zawodnicy to komedianci w sytuacji gdzie goście grają na najwyższym poziomie i przywożą medal po medalu jest totalnym niezrozumieniem sportu zawodowego i oznaką braku szacunku.

Otrzymane punkty reputacji: +618
S 3,7K

saek

Użytkownik
milo ze ci sami zawodnicy w lidze robia final LM/CEV/chall cup i nagle przychodzi kadra i jak dzieci we mgle.

apeluje o myslenie czy jakos tak

a co do brazki to ich sklad to taka komedia porownujac do tego co kiedys ze no posmiac sie mozna na te "madrosci". nie mowiac o ngapetach tego swiata co w lidze graja w ogonach ligi francuskiej. ale wazne ze na kadrze ma grac z jakiegos tam powodu.
chłopie nie kompromituj się takimi wpisami kolega w poście wyżej wyjaśnił ci to dość dobitnie

G 2,9K

gdzziemojnick

Użytkownik
W pełni zgadzam się z kretmmz. Medal z każdej imprezy i mówimy o kompromitacji? Mam wrażenie, że z wielu osób wylewa się frustracja po nietrafionych typach, czy to na mecz, czy końcowe zwycięstwo w turnieju. Jak dla mnie jesteśmy drugą drużyną tych mistrzostw i tylko przez układ drabinki przywieziemy brąz. Zgoda, że to były najsłabiej obsadzone mistrzostwa w historii. Ale mam wrażenie, że większość z Was przywiązuje się do nazwisk. To że w reprezentacjach brakowało zawodników typu Atanasiejevic, Kovacevic, Urnaut i wielu gwiazd dawnej daty nie znaczy, że to były straszne osłabienia. To już jednak dziadki i trzeba grać młodymi. Za 10 lat będą latały te same argumenty? Tym bardziej, że mistrzostwa świata będą teraz grane co dwa lata i straciły na prestiżu.

Potencjał siatkarski Polaków i Włochów jest bardzo zbliżony od wielu lat. Tym razem przechyliło się w ich stronę i niestety miałem takie przeczucia. Włosi kadrowo stracili jedynie Lavię, którego dało się łatwo zastąpić. Strata Kurka okazała się u nas dużo trudniejsza do załatania. I ostatnią osobą, do której miałbym pretensje o wczorajszy mecz jest Kewin. Gość wychodzi w pierwszym składzie na najważniejszy mecz w życiu (wcześniej finały PLSu, czy Challange Cup, bez porównania) i to bez rytmu meczowego. Tu jedyny kamyczek do ogródka Grbica, który nie ogrywał Kewina w łatwiejszych meczach. A potencjalny uraz Bartka myślę, że można było przewidzieć. Czy były sygnały, czy nie, wiadomo że z jego zdrowiem już nie jest w stu procentach w porządku. Kewin miał ciężkie wejście w mecz, ale dostał kredyt zaufania i moim zdaniem w trzecim secie wyglądało już okej. Poza tym Włosi spora przewaga na pozycji rozgrywającego, my mamy nieco lepszych środkowych, reszta na równi. Po takim dodawaniu dostaliśmy trzy równe wynikowo sety, niestety wszystkie dla Włochów, dla mnie jednak dość logiczne.

No i tak jak nigdy nie dodaję typów, to żeby post nie był zupełnie pusty spróbuję wrzucić dwie propozycje. Myślę, że Polacy podejdą dzisiaj jak najbardziej profesjonalnie, może nawet ze sportową złością. Nie wierzę w żadne spuszczanie głów, czy odpuszczanie. Raczej szybkie 3-0 w tym chociaż jeden set wygrany dość pewnie. Do tego dużo lepsze wejście w mecz Kewina, który będzie miał już mniejszą presję. A ponadto nie sądzę by nagle Bartek miał wrócić do składu i ryzykować swoje zdrowie. Wczoraj poza krótką zmianą Fornala to Kewin miał pewny skład, dziś przy dobrym wyniku będzie to tym bardziej oczywiste.

Polska -14,5 pkt @1,77 betclic
Sasak - Vasina - typ 1 @1,82 betclic

Słabe typy i bardzo przeciętny mecz z naszej strony. Medal cieszy, ale już nie jestem przekonany czy z Bułgarią byśmy dali radę ...

Ostatnia edycja:
P 63,9K

Przybłęda

Użytkownik
,, zmarnować całe najlepsze pokolenie w dziejach" = przywozić medal z każdej imprezy.

Nie rozumiem. To sport, tu się również przegrywa. O porażce może mówić Brazylia czy Francja, które nie wyszły z grupy. My przegraliśmy na drugą drużynę na świecie, a to, że jesteśmy pierwszą nie oznacza, że każdy mecz mamy wygrywać. Historyczne srebro na IO - pretensje, medal z każdej imprezy.. niezadowolenie. Żadna inna ekipa nie osiąga takich rezultatów jak nasi siatkarze, a wy narzekacie xd

Obie ekipy miały po 37% w ataku, więc słaba siatkówka.. czyli jak ktoś dobrze blokuje, dobrze zagrywa, fenomenalnie broni, świetnie asekuruje to znaczy, że słabo gra w siatkówkę... Ludzie, apeluje o myślenie :) pozdro
To chyba rozsądne podejście. Zastanawiam się tylko, czy broni się trzymanie przyspawanego do ławki Szalpuka? Nie historycznie, a w tej konkretnej sytuacji meczu z Italia, gdy rywale grali konsekwentnie swoje, a nam set po secie uciekał w coraz bardziej alarmujących okolicznościach. W Polsacie eksperci też o tym debatowali po meczu. Może komuś z siedzących głębiej w siatkówce forumowiczów będzie się chciało wyjaśnić, czy ten zawodnik byłby w stanie coś zmienić w tej trzeszczącego maszynerii.

W meczu o brąz sercem z biało-czerwonymi, ale niestety nie wierzę w szybkie 3:0. Mniejsza o klasę rywala. Nasi mentalnie są teraz w trybie jak po każdych IO, a ostatnio też na MŚ na polskiej ziemi. Myślę, że animuszem i większą motywacją pepiki mogą ugrać seta i wyrobić przy okazji punktowe handi.

husarz22 330,3K

husarz22

Forum VIP
Polska - Czechy
Nie kupuje tego, że jesteśmy załamani po przegranym półfinale i że będziemy męczyć się z Czechami. Jesteśmy dużo lepsi na każdej pozycji. Będę bardzo zdziwiony jak nie skończy się to 3:0 dla naszych.
Typ: 3:0 dla Polski
@1.81 betclic

serio?.... xD

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +50
C 356,7K

czary-mary

Użytkownik
Polska zdobędzie brąz po meczu 3:0
Kurs 2.25 Superbet

Każdy wie, że jechaliśmy tu medal. Wyszło jak wyszło i trzeba zdobyć ten z brzozowego kruszcu. Jakiekolwiek porównania nie mają sensu. Polska zespołem z najwyższej półki natomiast Czesi znaleźli się tu trochę przez pozytywną drabinkę. Najzwyczajniej w świecie przerastamy ich o klasę na każdej dek w pozycji i wynik może być tylko jeden
. Godzina z prysznicem Polska 3:0

E. Wstyd stracić seta mając taką przewagę z Czechami
...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +50
L 9,1K

luis11

Użytkownik
milo ze ci sami zawodnicy w lidze robia final LM/CEV/chall cup i nagle przychodzi kadra i jak dzieci we mgle.

apeluje o myslenie czy jakos tak

a co do brazki to ich sklad to taka komedia porownujac do tego co kiedys ze no posmiac sie mozna na te "madrosci". nie mowiac o ngapetach tego swiata co w lidze graja w ogonach ligi francuskiej. ale wazne ze na kadrze ma grac z jakiegos tam powodu.
A ja się z Tobą w pełni zgadzam. Polacy od lat mają najlepszą kadrę, po dwóch/trzech zawodników na pozycję. To tak jakby Bayern Monachium wygrał tylko bundeslige, w lm odpadł w ćwierćfinale i miał się cieszyć, bo znowu coś wygrali. Tutaj półfinał to był obowiązek, żaden wyczyn przy takiej drabince, przyszedł pierwszy poważny sprawdzian i 0-3. W meczu o brąz z przekomicznymi Czechami więc z czego się tu cieszyć? Z medalu? Gdzie Brazylia odpadła w grupie, USA przyjechało rezerwami, Francja odpadła w grupie. Brąz to jest mega porażka, a Ci którzy twierdzą, że Wielki sukces, bo Polska przywozi medale z każdej imprezy, tylko co z tego? Mamy najlepszą i najmocniejszą kadrę, a ostatnie dwa Igrzyska Olimpijskie wygrała Francja, a mistrzostwa świata dwukrotnie Włochy, faktycznie mając najlepszą kadrę powód do dumy, bo zdobyliśmy medale pocieszenia.

Ostatnia edycja:
K 10K

KubaGdz

Użytkownik
Ten brąz to jeszcze trzeba wygrać, to jest padaka co oni grają. Mam nadzieję że to ostatnie mistrzostwa Grbicia za brak rotacji na takich mistrzostwach

E 456

edziub

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1

P. Indra over 13,5 pkt. 1,75 STS

Spodziewałem się tu 15,5pkt, więc widzę jakieś value w tym kursie.
Dzisiaj Patrikowi mecz zdecydowanie nie wyszedł, ale wątpię żeby jutro było podobnie. Jest on w końcu najlepiej punktującym i atakującym zawodnikiem w PLS 2024/25.
Tutaj też grał całkiem fajnie i na 6 meczów tylko dwa razy nie przebił tej linii.
Spodziewam się jutro 3:0 dla naszej lekko podrażnionej repy, ale Indra te 14pkt jest w stanie zdobyć nawet w dwóch setach.

A. Michieletto under 17,5pkt. 1,85 Superbet

Tu z kolei linia dziwnie wysoka.
Owszem to finał, ale trzeba powiedzieć to otwarcie, że gdyby nie chora drabinka tych MŚ to Bułgarzy nie mieliby szans na dojście do finału. To drużyna braci Nikolov i jeśli jutro Włosi zneutralizują Aleksandara to będzie gładkie 3:0 i tego właśnie się spodziewam.
Włosi to nie jest drużyna jednego zawodnika i Gianelli prowadzi bardzo urozmaiconą grę.
Dodatkowo Michieletto nie przebił tej linii ani razu na tych mistrzostwach. Jego największa zdobycz to 16pkt. i raczej jutro tego nie przebije.

W. Leon under 15,5pkt 1,85 STS

Jakoś nie widzę Wilfredo z 16 punktami w tym meczu.
Jedna kwestia, to już wymieniona wyżej, czyli raczej szybkie 3:0.
Druga i najważniejsza to wypowiedzi Leona sprzed mistrzostw, gdzie wprost mówił że nie interesuje go nic innego jak złoto i każdy inny wynik uzna za porażkę.
Myślę, że jutro może zabraknąć mu motywacji, a dodatkowo nie gra tu dobrego turnieju. Dotychczas zdobywał max 14pkt., więc biorąc pod uwagę powyższe argumenty, nie sądzę by przebił zaproponowaną linię.

Dodatkowo warto spróbować:

Sasak więcej pkt od Leona 3,25
Semeniuk więcej pkt od Leona 4,00
Słabe bardzo te typy dajesz. Akurat skorzystałem indra Over i nie wejdzie. Leon już nie weszło.
A sam chciałem dać że Czechy seta ugrają.
Żenada. Niema co korzystać bo tu nikt się widzę nie zna. Albo mało zna.

Otrzymane punkty reputacji: +148
donald-young 36,5K

donald-young

Użytkownik

Słabe bardzo te typy dajesz. Akurat skorzystałem indra Over i nie wejdzie. Leon już nie weszło.
Nie przejmuj się Edek. Jestem i tak zaskoczony, że bierzesz typy od innych, bo nie znam nikogo innego, kto się zna lepiej od ciebie.

Otrzymane punkty reputacji: +256
pinio1111 408,9K

pinio1111

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1

No tak, jak wcześniejsze typy wchodziły jak w masło to było cacy.
Żenującym płaczkiem jesteś!!! Sam nie masz elementarnej wiedzy sportowej i chciałbyś żerować na typach innych, sądząc że dorobisz się milionów🤣🤣🤣

Otrzymane punkty reputacji: +443
S 3,7K

saek

Użytkownik
Żenującym płaczkiem jesteś!!! Sam nie masz elementarnej wiedzy sportowej i chciałbyś żerować na typach innych, sądząc że dorobisz się milionów🤣🤣🤣
dokładnie tacy są najlepsi chcieliby wszystko na tacy i by wszystko wchodziło :D

E 456

edziub

Użytkownik
3 razy brałem już tu Twój typ i każdy był pudło. Sam miałem dać seta Czechów. I żałuję więcej tu nic nie pobiore. Bynajmniej typerow z siatki

R 585

realmad23

Użytkownik
Ostatni typ Ms Swiata swoja droga udanych bukmachersko.. Jedynie wynik usa - bulgaria bym zmienil i bylbym w pelni usatysfakcjonowany.. Tutaj final i szybki mecz 3-0 Italia.. 2.26 innego wyniku nie widze

Do góry Bottom