>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

1.kolejka fazy ligowej Ligi Europy w sezonie 2025/2026 [24.09.2025 - 25.09.2025]

ibis 2,1M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2025-09-2 o 11.58.08.png
Zrzut ekranu 2025-09-2 o 11.58.21.png

Nie masz konta w Betfan, nic straconego - załóż je z kodem FORUMBUK wchodząc na betfan.pl lub klikając w baner i odbierz bonus 3x 100% do 200 zł1000x200.png

zilzil 28K

zilzil

Użytkownik
Takie coś wpadło w oko, bardziej dla lepszego oglądania ale może los będzie sprzyjać.

Midtjylland - Sturm Graz | Simsir Aral otrzyma kartkę | 6,4 | Superbet

Krótko bo i argumentów większych brak.
Sędziuje Grinfeld, Izrael. W duńskim zespole gra Turek, Simsir. W zeszłym roku mocno prowokował zawodników Maccabi (grali mecz w LE) krzycząc "free Palestine" itp. Wiem, że takie prowokacje w stosunku do piłkarzy z Izraela to pewnie norma w tej chwili ale nie o każdej robi się głośno.
Ogólnie kartek nie łapie, jak patrzyłem to w ubiegłym sezonie w europejskich pucharach dostał tylko jedną w meczu play-off z Realem Sociedad. Tamtem mecz sędziował... Grinfeld. Ciężko wierzyć w zbiegi okoliczności ale jeśli w lutym Grinfeld pamiętał a Simsir być może przypomniał, to we wrześniu gdzie opinia publiczna jeszcze bardziej potępia Izrael może być powtórka z rozrywki.

successful 3,4M

successful

ModTeam
Członek Załogi
PAOK - Maccabi Tel Aviv
Typ: Powyżej 1.5 gola + Maccabi Tel Aviv wygra (superprzewaga) + Maccabi Tel Aviv powyżej 3.5 RR
@10.00 Superbet

Grecy przeciwko Izraelczykom w ramach pierwszej kolejki Ligi Europy. W sierpniu PAOK nie bez problemów przebrnął przez kwalifikacje, które finalnie zakończył sukcesem na dobrą sprawę dzięki wysokiemu zwycięstwu nad Rijeką. Absolutnie przeważali w całym spotkaniu, a przy stanie 3-0 grali z przewagą jednego zawodnika. Czy dziś będzie im równie łatwo? Sądzę, że wręcz przeciwnie, Maccabi Tel Aviv to ekipa, która jako jedna spośród czterech nie poniosła jeszcze w tym sezonie porażki w lidze i jako jedyna - obok Beer Shevy - ma po czterech kolejkach komplet punktów. Przed kwalifikacje do ligi Europy przebrnęli, pokonując dwukrotnie Hamrun, a także wygrali w dwumeczu z Dynami Kijów (głównie za sprawą wygranej 3-1 w pierwszym spotkaniu na TSC Arena). Wydaje się, że mecz powinien być wyrównany, a przy takiej okoliczności kursy zachęcają mnie do wytypowania na zwycięzcę gości. Moim zdaniem są w stanie strzelić dwie bramki, które przyczynią się do wygranej. W pierwszej kolejce niejednokrotnie faworyci przegrywają. Może tak właśnie będzie i tym razem?

Ostatnia edycja:
L 3,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Dinamo - Fenerbahce
Bukmacher: Superbet
Typ: Dinamo przedział goli 1-3
Kurs: 1.40

Dinamo to hegemon ligowy, który tez potrafi zaskakiwać w europejskich rozgrywkach. Drużyna przyzwyczaiła do ofensywnego stylu gry i niezwykle trudno znaleźć tutaj mecze, które konczyliby bez zdobyczy bramkowej. W przypadku Fenerbahce można mówić o przebudowanie po pożegnaniu Mourinho - ekipa ta ma niezłe nazwiska w kadrze, ale jest tutaj spory nieład i problemy w defensywie. Nastawiam się na dość ciekawe starcie w którym ekipa gospodarzy strzeli minimum jednego, ale nie więcej niż trzy gole.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1011
tarki_16 482,4K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
PAOK - Maccabi
Typ: Powyżej 1.5 gola + Maccabi wygra (superprzewaga) + Maccabi powyżej 3.5 RR
@10.00 Superbet

Grecy przeciwko Izraelczykom w ramach pierwszej kolejki Ligi Europy. W sierpniu PAOK nie bez problemów przebrnął przez kwalifikacje, które finalnie zakończył sukcesem na dobrą sprawę dzięki wysokiemu zwycięstwu nad Rijeką. Absolutnie przeważali w całym spotkaniu, a przy stanie 3-0 grali z przewagą jednego zawodnika. Czy dziś będzie im równie łatwo? Sądzę, że wręcz przeciwnie, Maccabi Haifa to ekipa, która jako jedna spośród czterech nie poniosła jeszcze w tym sezonie porażki w lidze. Dobrze rozegrali kwalifikacje, przegrywając tylko jeden mecz - z Rakowem, grając wówczas niemal od początku drugiej połowy w dziesiątkę. Bukmacherzy widzą to spotkanie z dużymi szansami po stronie gospodarzy, ja jednak opowiadałbym się za mocno wyrównanymi szansami. Kursy zachęcają mnie do wytypowania na zwycięzcę gości. W pierwszym meczu z Rakowem oddali aż pięć celnych strzałów. W drugim - tym przegranym - aż sześć. To pokazuje, że nie boją się relatywnie silniejszego przeciwnika. Moim zdaniem są w stanie strzelić dwie bramki, które przyczynią się do wygranej. W pierwszej kolejce niejednokrotnie faworyci przegrywają. Może tak właśnie będzie i tym razem?
Widzę, że kolegi post został usunięty, a błędy w analizie nadal są. Ja się tylko zapytam, jak drużyna z Izraela, która odpadła w eliminacjach do LKE, gra teraz w fazie ligowej Ligi Europy? Przecież to kompletnie inne drużyny i takie bzdury w analizie to trzeba natychmiast usuwać. Jeśli dla Ciebie Maccabi Hajfa i Maccabi Tel Awiw to te same drużyny, to nie mam więcej pytań....

successful 3,4M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Widzę, że kolegi post został usunięty, a błędy w analizie nadal są. Ja się tylko zapytam, jak drużyna z Izraela, która odpadła w eliminacjach do LKE, gra teraz w fazie ligowej Ligi Europy? Przecież to kompletnie inne drużyny i takie bzdury w analizie to trzeba natychmiast usuwać. Jeśli dla Ciebie Maccabi Hajfa i Maccabi Tel Awiw to te same drużyny, to nie mam więcej pytań....
Cześć, nie widziałem postu innego kolegi więc odniosę się tylko do Twoich uwag. Wygląda na to, że jakaś pomroczność jasna sprawiła, że pomyliłem izraelskie drużyny. Rzeczywiście błąd, który nie powinien był się przydarzyć. Dziękuję za czujność, zaraz przeedytuję post, żeby nie wprowadzać nikogo w błąd (a jeśli kogoś wprowadziłem - najmocniej przepraszam - nastąpiło to zupełnie nieintencjonalnie).

Otrzymane punkty reputacji: +1013
stanley-63 1,6M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Liga Europy
Godzina 18:45
Spotkanie : PAOK : M. Tel Aviv
Typ : obie drużyny otrzymają po over 2.5 kartki
Kurs : 3.90
Bukmacher : Suerbet

Patrzę na to spotkanie pod względem dyscyplinarnym i liczę że tutaj trochę tych kartek będzie pokazanych i nie wykluczam nawet czerwonej , wiem to dopiero pierwsza kolejka ale też obie druzyny będą chcieli zapunktować , Grecja to raczej gorący teren i tutaj karteczek jest sporo i ta w/w czerwień również jeżeli chodzi o Izrael to mam podobne zdanie a dla przykładu to ostatni mecz Tel Aviv u siebie z Hapoelem 8 żółtek i czerwień a rozłożyło się to na 3 żółtka i czerwień dla Tel Aviv tak więc jest OK , ale głównym powodem mojej decyzji na to spotkanie to sędzia a jest nim Niemiec Sven Jablonski dla którego to debiut na tym najwyższym szczeblu , do tej pory sędziował w kwalifikacjach LM , LE i Lidze konferencji tak więc dziś debiut i to w takim meczu to pachnie sporą ilością karteczek , sędziowie z Niemiec lubią upominać zawodników karteczkami dlatego idę w tym kierunku , panie Sven liczę na pana !

handball87 18,2K

handball87

Użytkownik
Niemiec Sven Jablonski dla którego to debiut na tym najwyższym szczeblu , do tej pory sędziował w kwalifikacjach LM , LE i Lidze konferencji tak więc dziś debiut i to w takim meczu to pachnie sporą ilością karteczek
W poprzednim sezonie dwa mecze fazy grupowej Ligi Europy, jeden fazy grupowej Ligi Konfederacji. Kolejny rok wstecz dwa grupowe Ligi Konfederacji. Dalej nie przewijałem ale debiut to nie jest

Psychosocial 1,8M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
"Alban56":

Salzburg v Porto 2 1,95 / piłka LE 21.00 / 0:1 WIN
Stawka 6/10

https://www.betexplorer.com/football/europe/europa-league/salzburg-fc-porto/tt1Ukn13/

Salzburg od 2-ch lat systematycznie coraz słabszy . Najlepsi piłkarze są sprzedawani
a miliony $ nie są reinwestowane w sposób właściwy . Jedynie co przemawia w LE
na korzyść Salzburga to fakt że młodzi piłkarze grają o wiele lepiej w pucharach
niż w lidze . Widać że i oni przygotowują się do transferów . Porto rozpoczęło sezon
w lidze wyśmienicie 6-0-0 bramki 15-1 . Jeśli podejdą do meczu poważnie to mogą wygrać
i 2-ma golami . W/g mnie kurs tu powinien oscylować w okolicach 1,75 .

PS: Ja zagrałem Porto over 1,5 gola za 1,82. Od siebie polecamy również Lille-Brann BTS za 1,70..

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +495
stanley-63 1,6M

stanley-63

Typer
W poprzednim sezonie dwa mecze fazy grupowej Ligi Europy, jeden fazy grupowej Ligi Konfederacji. Kolejny rok wstecz dwa grupowe Ligi Konfederacji. Dalej nie przewijałem ale debiut to nie jest
Upss słuszna uwaga :unsure: dzięki , pisząc to miałem na myśli że piszę o Ligę Mistrzów a przecież to Lega Europy , (y)dzięki !

maarcin14 2,1M

maarcin14

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna / Liga Europy
Godzina: 21:00
Spotkanie: Aston Villa - Bologna
Typ: X2
Kurs: 1.93
Bukmacher: Betclic

Witam, dziś kolejne 9 spotkań w Lidze Europy, w jednym z nich o godzinie 21 zmierzą się Aston Villa oraz Bologna. Mój typ to X2. Jest to ryzykowny typ, ale uważam że Aston Villi sporo brakuje do swojej optymalnej formy. W Premier League mają rozegrane 5 spotkań, zdobyli w nich tylko 3 punkty. Aston Villa razem z Wolverhampton są jedynymi drużynami w lidze bez wygranej. Zanotowali 3 remisy i 2 porażki, w tym czasie strzelili tylko 1 bramkę, a stracili 5. Jak widać mają spore problemy ze zdobywaniem bramek. We wrześniu grali także mecz w EFL Cup, po karnych ulegli Brentford, w regulaminowym czasie było 1:1. Goście mają za sobą 4 mecze w Serie A, zdobyli 6 punktów, wygrywali mecze domowe 1;0 z Como oraz 2:1 z Genoą, na wyjazdach minimalnie przegrywali po 0:1 z Romą oraz Milanem, a więc mocnymi rywalami. Bologna potrafi się dobrze bronić, i biorąc pod uwagę przeciętną formę Aston Villi typuję w tym spotkaniu remis lub wygraną gości.

stanley-63 1,6M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Liga Europy
Godzina 18:45
Spotkanie : LOSC Lille : SK Brann
Typ : SK Brann over 1.5 gola
Kurs : 3.52
Bukmacher : - Betters

Trochę mnie śmieszą kursy na to spotkanie , niby Lille faworytem , na papierze może i tak jest ale wątpię aby Norwegowie byli tutaj jakimś chłopcem do bicia i zapewne pokażą się tutaj z jak najlepszej strony a że potrafią pokazali w kwalifikacjach , w 3 rundzie pierwszy mecz rozegrali w Szwecji na Hacken gdzie wygrali 2:0 u siebie porazka ale 1:0 i w rundzie kwalifikacyjnej pierwszy mecz u siebie z AEK Larnaka i 2:1 w rewanżu pewna wygrana 4:0 dlatego liczę że tutaj w Francji też będą mieli swoje okazje i je wykorzystają , widać że na wyjazdach ich gra jest bardzo obiecująca , czy zdobędą tutaj 2 gole ? nie wiem , może i tak ja na to mocno liczę

S 31,7K

sol

Użytkownik
Salzburg - Porto
Porto over 1.5 @1.82 sts

Coś się stało z ligą austriacką, wczorajszy mecz to dobitnie pokazał, mistrz Austrii 2 sezony z rzędu przegrywa z Norwegami, a w całym meczu mieli może z 15 min jakiejkolwiek gry. To ten sam Sturm, który ostatnio wygrał w Salzburgu 0:2, chociaż tam grali z przewagą większość meczu, nie zmienia to faktu, że to nie te same red bulle co kiedyś, którzy ownowali ligę i potrafili się również pokazać w Europie. Obecnie w lidze mają bilans 3-2-2, jak na poziom ligi to to jest wstyd, można by powiedzieć, gdzie z taką grą do Europy, chyba, że do tego pucharu tymbarka. Porto nie śledzę jakoś szczególnie, ale dobrze zaczęli sezon, kluby z Portugali należą do tych, które grają normalnie w LE, bez wymiany całego składu, kilka zmian może i będzie, ale na Salzburg i tak powinno starczyć, oni nigdy nie byli mocni w obronie, taki kurs na utratę 2 bramek to chyba promocja, może podyktowany grą u siebie, ale imo to by miało znaczenie jakby to był dwumecz, a tak nie jest, Porto powinno spokojnie dowieźć, a, że nie lubię grać 1X2 to gram tak, do ako jeszcze x2

Lille - Brann
Lille over 4.5 rr + over 1.5 @1.98 fortuna
Lille over 1.5 @1.44 fortuna

Troszkę kursy już spadły, ale do ako fajna opcja, a to z rożnymi nawet na singiel, nie ogarniam tych kursów trochę, kilka wyników Brann: grali w kwalifikacjach LM, odpadli z...Salzburgiem, tym słabym, bo innego teraz nie ma, później LE wymęczone z Hacken, 1 bramka różnicy w dwumeczu i to właśnie drużyny typu ta szwedzka to jest poziom Norwegów, później czas na Cypr, u siebie z AEK wygrali 2:1, ładnie, w rewanżu "pogrom" 0:4W, tyle, że strzelanie zaczęło się po czerwieni dla AEKu. Popatrzmy w ligę, "idą jak burza" 3:0. 5:1 wygrane, 3:2 wygrana, no tak, ale wszystko grali z przewagą zawodnika, także na to bym patrzył z przymrużeniem oka, poza tym to liga norweska. Francuska też nie jest potężna jakaś, ale to jednak ze 2 półki wyżej, Lille u siebie to istna twierdza, oni biją wszystkie rekordy jeśli chodzi o zdobywanie bramek u siebie, strzelają w zasadzie w każdym meczu, nie zależnie od przeciwnika, zakładam, że tu też strzelą, wtedy Brann i tak nie ma co bronić, to stworzy więcej miejsca i powinniśmy zobaczyć kolejne zdobycze bramkowe Lille, rożne u siebie lubią nabijać, szczególnie, ze słabszymi przeciwnikami, jedyna moją obawa to to, czy wyjdą 1. składem, bo zaraz mecz u siebie z Lyon, dużo ważniejszy, ale nawet jak kilka zmian zobaczymy, to powinno być do przodu

z fartem

Ostatnia edycja:
rafi_widzew 20,9K

rafi_widzew

Użytkownik
Glasgow Rangers vs. Genk / typ: 1 @2,43 ❌ Betclic

Analiza: Skusił mnie bardzo fajny kurs na Rangersów podyktowany zapewne sytuacją kadrową u Szkotów w związku z plagą kontuzji. Moim jednak zdaniem poradzą sobie z gośćmi z Belgii, którzy grają mocno w kratkę. Potrafili na wyjeździe ograć Lecha Poznań wysoko, żeby w rewanżu u siebie ponieść porażkę. Owszem awansowali do Ligi Europy. Warto odnotować, że Genk przegrał dwa ostatnie wyjazdowe mecze z Royale Unionem SG 1:2 i Charleroi 0:1. Jak za taki kurs po prostu grzechem byłoby nie spróbować na czysty win.

Lille vs. Brann / typ: 1 @1,45 Betclic ✅

Analiza: Odnośnie Lille zauważyć należy, iż u siebie, w lidze nie przegrali od 08 lutego 2025 r. (porażka z Le Havre 1:2), a w europejskich pucharach na własnym stadionie przegrali w marcu z BVB w ramach rozgrywek Ligi Mistrzów. Dziś mamy potyczkę w Lidze Europy no i rywal niezbyt wymagający, który o ile przyzwoicie radzi sobie w delegacjach, to jednak nie można tracić z pola widzenia, że jednak "na co dzień" Norwegom przychodzi mierzyć się ze słabszymi przeciwnikami w swojej lidze. Przegrali np. z Bodo/Glimt 3:0. Lille w lidze 5. Nie mam kompletnie przeczucia odnośnie ilości bramek, stąd bezpieczniej "czysto" na Francuzów.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +310
IgaŚwiątek 245,2K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Aston Villa - Bolognia - BTS + over 4.5 kartki - MyCombi - 4.11 - Betclic Żenująca Bolognia, poza Skorupskim skład papy i drewna. Z paru metrów w poprzeczkę załadować. 30 fauli i 4 kartki w meczu to też żart.

Uważam, że obie drużyny mają coś do udowodnienia. Nie zaczęły sezonu dobrze. Szczególnie Aston Villa, która jeszcze nie wygrała spotkania. Grali raz w LM i było 5 kartek i 2-0 dla Aston Villi. Dziś wątpię, by gracze Emery`ego wygrali do zera i zachowali czyste konto, skoro gola w 10tkę strzela im Sunderland.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom