>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami XIII runda Ekstraligi

neutralny 715,1K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Przed nami przedostatnia runda sezonu zasadniczego, jednak w tabeli cały czas wiele do rozstrzygnięcia. W tym temacie podajemy typy i dyskutujemy o XIII rundzie Ekstraligi.

slomiany400 172,3K

slomiany400

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Powoli kończy mi się urlop, więc na szybko

Torun - Gorzów
Według mnie Toruń dzisiaj się przejedzie po Stali, tam nie ma kto jechać, w Gorzowie był remis, ale Emil jeszcze próbował tych silników co Madsen, dzisiejsza forma Emila jest dużo lepsza, do tego Dudek ostatnio zawiecha, więc wypadałoby żeby się obudził. Lebiedew Thomsen i Vaculik we trzech tego meczu nie zwojują.

Toruń -18.5 2.00 superbet główny bet
Toruń -20.5 2.40 superbet delikatniej bo może juniorzy Torunia dostaną któryś z biegów nominowanych

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3683
maniek81 596,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Częstochowa - Lublin h(24.5-0) [1] 1.65 betlic

Ja rozumiem, że Lublin jest zdecydowanym faworytem tego spotkania, ale ten handicap trochę wysoki. Goście nie muszą piłować wyniku i pewnie odpuszczą biegi dla młodzieży w momencie jak mecz będzie rozstrzygnięty.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3191
B 165,5K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Holder poniżej 9.5 @1.70 fortuna.

Co prawda holder jest w czubie zawodników ekstraligi to dziś wyczuwam jego męki. 3 razy jedzie na Doyla. W 1 biegu z kubera później 2 biegi z lindgrenem który od zawszę prawie szalał w Częstochowie. 10 pkt to sporo jak na te okoliczności.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3690
slomiany400 172,3K

slomiany400

Użytkownik
Madsen over 13.5 pkt 1.85 superbet

ZZ za Pawlickiego i ewentualne RT to daje 7 biegów, czyli możliwe 21 pkt do zdobycia, o czym marzyłby każdy kibic Falubazu. Leon wrocil do formy, wczoraj wygrane zawody, dzisiaj pełen focus, bo Falubaz potrzebuje dwóch punktów. Ostatnio z Gorzowem przy 6 startach zrobił 14 pkt. Mimo fatalnego startu sezonu Leon ma na ten moment zdobyte 124+11 w 12 spotkaniach. Stadion już nie taki pełny, jak przy Gorzowie, ale ja melduje się dzisiaj przy W69. Wrocław ma swoje problemy w składzie, chłopaki nie są tacy mocni i są do ugryzienia. Leon jest dzisiaj najmocniejszym zawodnikiem Zielonej, więc na swoich punktow tracić nie będzie, ewentualnie przy jezdzie para.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3029
neutralny 715,1K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Falubaz Zielona Góra - Sparta Wrocław

Ratajczak poniżej 9,5 pkt. @1,65 Superbet
Madsen poniżej 11,5 pkt. @1,85 Fortuna
Janowski powyżej 8,5 pkt. @1,94 Fortuna

Łaguta ukończy wszystkie biegi na 1 lub 2 miejscu - NIE @1,47 Forbet
Kilka moich przemyśleń na wieczorne spotkanie w Zielonej Górze. Ogólnie w tym spotkaniu skłaniam się tu delikatnie ku gościom i typuję, że nie będzie niespodzianki, jednak konkretnego wyniku nie ruszam.
Na początku under Damiana Ratajczak, który według mojej opinii jest zawodnikiem, który ma trochę problemy, gdy jeździ pod troszkę większą presją, a dziś niewątpliwie taka będzie, ponieważ gospodarze liczą tu na urwanie punktów Spartanom. Co prawda Damian jest w dobrej formie, jednak patrząc na ten typ nawet czystko statystycznie ciężko być optymistą, ponieważ młody zawodnik na własnym torze punktuje na poziomie 1,6 pkt. na bieg, więc szybko licząc nawet przy 6 biegach minimalnie przekracza dzisiejszą linię. Warunki są jednak takie, że najpierw musi dostać te 6 startów, no i druga sprawa, że pod taśmą będą stali zawodnicy Sparty, nie ROW-u, więc gdzieś tam na pewno będzie trafiał mocne obsady. 9,5 to najwyższa linia, jaką znalazłem i w sumie niezły kurs, więc warto spróbować.
Drugi typ to under Madsena, jednak w pięciu startach. Na kim Leon może stracić dziś punkty? 2 razy jedzie na Łagutę, 2 razy na Janowskiego i 2 razy na Kurtza i raz na Bewleya, do tego piąty bieg przed nominowanymi. No ciężko to widzę i naprawdę Duńczyk musiałby być dziś praktycznie bezbłędny, aby zdobyć aż 12 oczek.
Dobra forma wyjazdowa Janowskiego skłania mnie do zagrania overa na niego. Maciek bardzo lubi tor w Zielonej Górze, sprawdziłem sobie ostatnie lata, punktował tu bardzo dobrze, za każdym razem przekraczając wybraną linię. Do tego ma dość dobry numer, często w parze z Bartkiem Kowalskim, a i rywale w każdym starcie nie są najmocniejsi, więc jeśli Janos pojedzie na normalnym poziomie to swoimi punktami pomoże w zwycięstwie WTS-owi.
Trochę odmienne odczucia mam do Łaguty. On lubi w Zielonej zaliczyć klopsa, podobnie jak i w tym sezonie. Wybieram jednak dość bezpieczną opcję, jaką oferuj forbet, czyli że Rosjanin nie wygra lub nie skończy drugi we wszystkich dzisiejszych startach, a kilka trudnych biegów będzie miał. Szczególnie start numer 13 i pewnie jeden z biegów w których Falubaz zastosuje ZZ, być może na Artioma będzie wsadzony Madsen, to by znacznie przybliżyło powodzenie tego typu, który wydaje się jednak w miarę bezpieczny.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1462
B 165,5K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Madsen wygra 3 biegi - Nie @2.00 fortuna

Wyżej kolega neutralny v wyjaśnił z kim Leon musi się dziś mierzyć. Ma jeszczę w parze Ratajczaka jeden bieg. Wczoraj wygrał SeC a wielu zawodników ma problemy po takich turniejach. Dodatkowo Falubaz dziś raczej przegra i nie pojedzie na boże z zawodnikami Sparty

Ostatnia edycja:
G 17,8K

grajek19

Użytkownik
Stracił przytomność , w ogóle wypadek dosyć solidny . Myślę że nie pojedzie. A jak pojedzie to strasznie obity

husarz22 120,4K

husarz22

Forum VIP
ROW Rybnik - GKM Grudziądz
Niestety nie jestem znawcą żużla.
Natomiast jeden typ w tym meczu mnie zastanawia. Mianowicie Holder Ch. (RYB) powyżej 6.5 punktów @1.80 w STS.
Jakby ktoś pomógł przeanalizować jego biegi to byłbym wdzięczny bo 7 punktów chyba dla niego to nie jest jakiś wielki wyczyn a kurs wygląda atrakcyjnie. No i ciekawe czy wystąpi w biegach nominowanych? (nie znam się) Chyba że macie jakieś inne propozycje na ten mecz

M 84,4K

mazinho87

Użytkownik
Pludra (ROW Rybnik) over 2,5 pkt 1,57 ( sts)

Udało mi się to jeszcze złapać, gdy było 2,01. Trener ROWu Żyto powiedział, że ostatnie mecze rundy zasadniczej postawi na Pludre, którego chce objeżdżać przed faza PD. Przez to, że ROW wystawił 3 obcokrajowców seniorów, to Pludra będzie mógł zostać zastąpiony tylko rezerwa taktyczna lub juniorem...a ROW ma juniorów najgorszych w lidze, więc junior startu Pludrze nie zabierze.

Rozpiska biegów Pludry, który jedzie z łatwym numerem 11:

1 bieg: Fricke, Pedersen, Miśkowiak, Pludra
5 bieg: Pludra, Miśkowiak, Drabik, Tarasienko
10 bieg: Małkiewicz, Pludra, Drabik, Jensen
12 bieg: Lidsey, Trzesniewski, Przanowski, Pludra

Także Pludra jedzie 2x na: słabego na wyjazdach u24 Miśkowiaka, 2x juniora GKMu i 1x ze swoim słabym juniorem, na którym punkt ma z urzędu. Czyli wystarczy, że poza punktem zrobionym na swoim juniorze potrzeba mu objechać albo tylko 2 juniorów Gkmu albo raz Miśkowiaka i raz juniora rywala. Czyli poprzeczka ustawiona bardzo bardzo nisko.

Jeżeli nie będzie rezerw taktycznych ( w co wątpię, bo czuję tu w miarę wyrównany mecz), to Pludra pojedzie minimum 4 biegi. Ogólnie przy tym łatwym numerze, prz tych rywalach i fakcie budowania Pludry na fazę PD linia na Pludre powinna być ustawiona na pułapie 4,5/5,5 pkt. Nawet jak zmieni STS linie na 3,5 to i tak to będzie do gry. Przypomnę tylko tyle, że ostatnio Pludra jechał z numerem 3 na bardzo trudnym terenie w Toruniu i zrobił..5 pkt w 5 biegach.

Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +489
unicaja 98,2K

unicaja

Użytkownik
Ciekawostka w betclicku mamy wystawione dwie linie na Chrisa Holdera patrząc u innych poprawna jest 6.5 więc można spróbować under 7.5 albo jeśli ktoś lubi pokombinować middle'a a nóż zrobi te 7 pkt ;)

Ostatnia edycja:
maniek81 596,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Rybnik - Grudziądz
Pedersen - Tarasienko [2] 1.90 betclic

Nicki bez szału, ale Wadim jeszcze słabiej

Plandeka na torze, więc tor niekoniecznie będzie sprzymierzeńcem gospodarzy. Spróbuję, więc zakładu na Tarasienkę, bo kurs zachęca. Z Nickim, to jak rzut monetą, może mecz się uda, a może i nie uda. Bardzo dużo będzie zależało od biegu 11, ale myślę, że Wadim wyjdzie zwycięsko z tej pary.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom