>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Waszyngton, Praga (20.07.2025 - 27.07.2025)

adik1992 761,8K

adik1992

Moderator
Członek Załogi

images.jpg

Miejsce: Washington, Stany Zjednoczone
Data rozgrywania: 21.07.2025 - 27.07.2025
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: WTA 500
Pula nagród: $ 1,282,951
Oficjalna strona turnieju: https://www.mubadalacitidcopen.com/en/
Lista Startowa: https://www.wtatennis.com/tournaments/1045/washington-dc/2025/player-list
Drabinka: https://www.wtatennis.com/tournaments/1045/washington-dc/2025/draws
Plan gier: https://www.wtatennis.com/tournaments/1045/washington-dc/2025/order-of-play
Zwycięzca singla 2024:
P. Badosa
Zwycięzcy debla 2024: A. Muhammad/T. Townsend

68513fa72398f-1750155175.jpg
Miejsce: Praga, Czechy
Data rozgrywania: 20.07.2025 - 26.07.2025
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: WTA 250
Pula nagród: $275,094
Oficjalna strona turnieju: https://livesportpragueopen.cz/EN/
Lista Startowa: https://www.wtatennis.com/tournaments/1082/prague/2025/player-list
Drabinka: https://www.wtatennis.com/tournaments/1082/prague/2025/draws
Plan gier: https://www.wtatennis.com/tournaments/1082/prague/2025/order-of-play
Zwycięzca singla 2024:
M. Linette
Zwycięzcy debla 2024: B. Krejcikova/K. Siniakova

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

tarki_16 443,4K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
H. Baptiste powyżej 7.5 asów @1.80 Betclic

Może i inne buki wrzucą jutro niższą linie, ale mi taka odpowiada. Ponownie będzie krótko, po drugiej stronie siatki zobaczymy Pannę Kenin, a więc asy u rywalki powinny się pojawić. Oczywiście linia jest spora, wracamy na nawierzchnię typu hard, ale w tym przypadku to nie ma różnicy, bo Kenin nawet na mączce potrafi sporo wyłapać. Co może tutaj przeszkodzić? Jedynie fatalna dyspozycja serwisowa Baptiste i bardzo krótki mecz. Jednak mamy tutaj do czynienia z rangą 500, więc liczę na wyrównany mecz.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2684
adik1992 761,8K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Venus Williams - Stearns 6:3 6:4 o_O

Wiele rzeczy jestem w stanie sobie wyobrazić, i rozumiem że tenis to tylko sport i bywa nieprzewidywalny. Bardzo ciężko natomiast przychodzi mi wyobrażenie że 45-letnia Venus będzie w stanie powalczyć z 24- letnią Stearns. Starsza z Amerykanek ostatni mecz singlowy rozegrała w marcu 2024 roku czyli 16 miesięcy temu w Miami przegrywając w 1 rundzie ze Shnaider. Turniej wcześniej przegrała w 1 rundzie z Hibino w IW i były to jedyne starty Venus w 2024 roku. Wcześniejsze starty Amerykanki to porażka z Minnen na US Open 2023 gdzie wygrała 2 gemy. Trudno mi sobie wyobrazić by po takiej przerwie i upływie kolejnych lat wróciła mocniejsza. Na przykładzie Nadala czy Djokovica widać jak dużo się zmienia w ciągu roku. A Panowie nie przekroczyli 40-tki grając. Dlatego spodziewam się niezbyt długiego spotkania i Stearns przy normalniej dyspozycji powinna rozprawić się łatwo ze starszą rywalką. Venus jest aktywną zawodniczką o 1994. Stearns urodziła się w 2001, także będziemy mieli do czynienia z pojedynkiem dwóch tenisowych pokoleń. Stawki bez szaleństw, bo dla Stearns to pierwszy mecz od Wimbledonu czyli 3 tygodni i dyspozycja niewiadoma. Wielu zawodników robi sobie przerwę, by dobrze przygotować się do US Open.

u17,5 gemów @1,68
u16,5 @2,10
Dowolny zawodnik wygra seta 6:0 TAK @3,40
STS

Ostatnia edycja:
tarki_16 443,4K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
T. Townsend - S. Kenin: powyżej 10.5 asów @1.80 Betclic

Bliźniacza sytuacja. Znowu dwie Amerykanki na korcie, tym razem Townsend z podobnymi statystykami asów do dzisiejszej rywalki Kenin , tylko na returnie wygląda gorzej , więc tutaj większe szansę i Kenin na asy w meczu. Grały nie tak dawno na Wimbledonie i było 14 asów w dwóch setach. Nawierzchnia w Waszyngtonie dosyć szybka , więc i tutaj asów nie powinno zabraknąć, zwłaszcza jak po drugiej stronie siatki znajduje się Kenin.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1040
H 150,6K

hasbaart

Typer
Venus Williams - Stearns 6:3 6:4 o_O

Wiele rzeczy jestem w stanie sobie wyobrazić, i rozumiem że tenis to tylko sport i bywa nieprzewidywalny. Bardzo ciężko natomiast przychodzi mi wyobrażenie że 45-letnia Venus będzie w stanie powalczyć z 24- letnią Stearns. Starsza z Amerykanek ostatni mecz singlowy rozegrała w marcu 2024 roku czyli 16 miesięcy temu w Miami przegrywając w 1 rundzie ze Shnaider. Turniej wcześniej przegrała w 1 rundzie z Hibino w IW i były to jedyne starty Venus w 2024 roku. Wcześniejsze starty Amerykanki to porażka z Minnen na US Open 2023 gdzie wygrała 2 gemy. Trudno mi sobie wyobrazić by po takiej przerwie i upływie kolejnych lat wróciła mocniejsza. Na przykładzie Nadala czy Djokovica widać jak dużo się zmienia w ciągu roku. A Panowie nie przekroczyli 40-tki grając. Dlatego spodziewam się niezbyt długiego spotkania i Stearns przy normalniej dyspozycji powinna rozprawić się łatwo ze starszą rywalką. Venus jest aktywną zawodniczką o 1994. Stearns urodziła się w 2001, także będziemy mieli do czynienia z pojedynkiem dwóch tenisowych pokoleń. Stawki bez szaleństw, bo dla Stearns to pierwszy mecz od Wimbledonu czyli 3 tygodni i dyspozycja niewiadoma. Wielu zawodników robi sobie przerwę, by dobrze przygotować się do US Open.

u17,5 gemów @1,68
u16,5 @2,10
Dowolny zawodnik wygra seta 6:0 TAK @3,40
STS
Oglądałem mecz. Moim zdaniem Stearns tego meczu nie chciała wygrać. Venus po 3-4 gemach oddychała rękawami i nie dawała rady biegać do piłek a Stearns waliła po autach az miło. Kolejny mecz Venus gra z naszą Fręch i będę tam śmiało walił handicapy na Fręch bo nie sądzę, żeby ona przeszła tak obok meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +180
Pablito91 2,2M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Noskova powyżej 3.5 obronionych breakpointów @1.85 superbet siedzi :)

W Pradze dojdzie do pojedynku Czeszki rozstawionej z Jedynką, Noskovej z Włoszką Cocciaretto. Linda w pierwszym meczu miała spore kłopoty z Rosjanką Gasanovą. Wygrała po dwóch ciężkich i długich setach. Noskova ma bardzo dobry serwis jednak bardzo męczyła się przy swoim podaniu. Gasanova miała aż 13 szans na przelamanie z czego 6 wykorzystała. Uważam, że dzisiejszy mecz z Włoszką będzie równie ciężki. Cocciaretto powinna postawić dzisiaj opór. Może nawet sprawić niespodziankę. Jest w dobrej formie przyjechała tutaj po wygranym turnieju w Szwecji. Skoro zawodniczka z ITF postawiła trudne warunki to i również Włoszka może. Stąd pomysł na te szarpane gemy i dlatego celuję w 4 piłki obronione przez Noskovą.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3640
Pablito91 2,2M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Siniakova powyżej 4.5 podwójnych błędów @1.63 superbet easy

Dzisiaj w najciekawszym ćwierćfinale z perspektywy kibiców z Czech dojdzie do pojedynku ich dwóch przedstawicielek. Linda Noskova zagra z Kateriną Siniakovą. Faworytką jest najwyżej rozstawiona Linda, ale widać, że nie jest na razie jakoś szczególnie Mocna. W pierwszej rundzie duże problemy z Gasanovą, wczoraj już trochę lepiej ale tez Włoszka ją podgryzała szczególnie w drugim secie. Siniakova również wygrane 2 spotkania po 2:0 w setach. Liczę, że pojedynek trochę potrwa I Siniakova zrobi przy okazji tych 5 podwójnych. Widać, że nie pracuje w tym elemencie. Robi sporo podwójnych. Jest ostatnie spotkania to 9,6,8 i 8 podwójnych. Noskova gra mocno I płasko, więc Katerina dzisiaj pewnie też będzie ryzykowała na podaniu. Myślałem, że linia będzie wyższą, ale jak 4.5 to biorę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3679
L 5,6K

lost-gambler

Użytkownik
Williams V. - Frech M. : Fręch: liczba asów: over 3,5 @ 2,15 (zabrakło 1 asa)
6/10

Niska linia i zaskakująco wysoki kurs. W Waszyngtonie panują szybkie warunki więc i łatwiej o asy. Venus jak wiadomo ma już swoje lata, a z wiekiem refleks i szybkość reakcji drastycznie spada. Venus agresywnie returnuję więc Magda będzie musiała szukać asów, w poprzednim meczu z Starodubtseva zanotowała 3, średnio w każdym meczu notuje parę asów więc ciężko mi sobie wyobrazić by w tym meczu było inaczej.

Ostatnia edycja:
dx2 331,9K

dx2

Użytkownik
Kalinskaya-Tauson 1 @2
Kalinskaya +3,5 gema @1.55

Typuje w tym meczu wygrana urodziwej tenisistki reprezentujacej Rosje. Kalinskaya po super ubieglym sezonie, w obecnym czesto mzagala sie z problemami zdrowotnymi, ale wszystko wskazuje, ze teraz przyceluje w ta maerykanska czesc sezonu, a to naprawde jest bardzo dobra tenisistka. W pierwszym meczu z Linette uderzyla cos ponad 20 uderzen konczacych pomimo ze nie jest az tak silowo grajacach zawodniczka jak chociazby dzisiejsza rywalka. Bardzo dobyr mecz Kalinskaya z Linette graly w 1 secie, a najbardzije imponujace byly zmiany kierunku wykonywane przez Kalinskaye.
Tauson ma bardzo dobry sezon, weszla do rankingowej dwudziestki, gramy na bardzo szybkiej nawierzcnhi, co w teorii powinno pomagac Tauson, ale wciaz wydaje mi sie, ze Kalinskaya jest bardzo dobrze przygotowana i zagra na maksa. Ona nie ma co czekac do tych najwaznejszyh turniejow w Montreali i Cincinnati, poniewaz nic w tym roku nie ugrala. Jeden dobry wystep Rosjanki mieszkajacej w Stanach w Waszyngtonie sprzed dwoch czy nawet trzech lat. Wie czego sie Kalinskaya spodziewac po korcie i rywalce, w mojej ocenie to ona wydaje mi sie miec wieksze szanse na zwyciestwo.

Otrzymane punkty reputacji: +1557
jozzy22 861,6K

jozzy22

Użytkownik
Bouzkova - Valentova

Typ: Bouzkova Kurs: 2.35

STS

Zaglądnijmy do Pragi gdzie spotkają się dwie Czeszki. Zaciekawiły mnie tutaj kursy więc postanowiłem pograć. Faworytka w oczach bukmacherów jest młodsza Valentova hm ... Teresa od połowy maja ma coś koło 20 zwycięstw ( porażki z Gauff i Zacharovą) więc pewnie stąd kursy ale ja zaufam starszej i bardziej doswiadczonej. Większe ogranie z topowymi zawodniczkami może tutaj wiele zdziałać aczkolwiek grają panie więc ten teges.. no coż pograne i czekam na wynik

Wynik: 2:0

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3755
Do góry Bottom