>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami IEM COLOGNE [23 lipiec - 3 sierpień]

kns_esport 261,9K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
IEM COLOGNE
  • Faza wstępna (Play-In): 23–25 lipca 2025
  • Faza główna + play-offy: 26 lipca – 3 sierpnia 2025
  • Miejsce: LANXESS Arena, Kolonia, Niemcy

• Łączna pula nagród: 1 250 000 USD
    • 1 000 000 USD dla graczy
    • 250 000 USD dla organizacji
Podział nagród:
1. miejsce: 400 000 USD
  • 2. miejsce: 180 000 USD
  • 3–4. miejsce: 80 000 USD
  • Pozostałe miejsca: od 40 000 do 10 000 USD
Format turnieju:

EtapStrukturaFormat meczów
Play-In16 drużyn (VRS miejsca 9–24), drabinka podwójnej eliminacjiBO3 (best of 3)
Faza grupowa8 drużyn z VRS + 8 z Play-In (razem 16)Drabinka podwójnej eliminacji, BO3
Play-offy6 najlepszych drużynĆwierćfinały i półfinały: BO3
Finał: BO5
🆕 Nowość: wszystkie mecze — nawet otwierające — są BO3 (zrezygnowano z BO1, by ograniczyć losowość).

Drużyny biorące udział

Etap 2 (zaproszenia – TOP 8 z rankingu VRS)
  • Team Vitality​
  • Team Spirit​
  • MOUZ​
  • The MongolZ​
  • Aurora Gaming​
  • G2 Esports​
  • Natus Vincere​
  • Team Falcons​

Etap 1 (miejsca 9–24 w rankingu VRS):
  • Astralis
  • FaZe Clan
  • Team Liquid
  • 3DMAX
  • Complexity
  • MIBR
  • FURIA
  • Virtus.pro
  • BIG
  • Ninjas in Pyjamas
  • paiN Gaming
  • FlyQuest
  • GamerLegion
  • TYLOO
  • Heroic
  • B8

T 13,2K

Tomasz Problemasz

Użytkownik
TYLOO vs VP
TYLOO @1.72 Betclic
TYLOO 2:0 @3.10 Betclic
TYLOO 2:1 @3.25 Betclic

TYLOO dopiero co wygrało swój pierwszy międzynarodowy turniej FISSURE Playground 1, odprawiając po drodze VP, 3DMAX, SAW oraz 2 razy Astralis (najpierw w grupach, potem w wielkim finale). Był to wielki moment dla samej formacji, jak i azjatyckiego CS'a. JamYoung grał jak z nut, kończąc wspomniany turniej z ratingiem 1.40 oraz nagrodą MVP. Oczywiście należy pochwalić również resztę drużyny oraz ich trenera, zhokiNg'a który do półfinałów zastępował Jee najlepiej jak tylko mógł. Turniej w Kolonii rozpoczną rewanżowym spotkaniem z rosyjską formacją Virtus.pro, które podczas FISSURE zagrało tragicznie, nie zgarniając nawet mapy. Oczywiście nie zapominajmy że grali z nowym zawodnikiem czyli Perfecto, dla którego był to pierwszy większy turniej od ponad roku. Teraz będą chcieli się odkuć, jednak czy mają na to duże szanse? Nie wydaję mi się, już tłumaczę dlaczego. Dowodzenie Electronic'a do najlepszych zdecydowanie nie należy, a nie pomaga również fakt że ich snajper, ICY jest strasznie niestabilny pod kątem formy na serwerze (rating 1.01 oraz impact 0.95 w 2025 pozostawia wiele do życzenia...). Perfecto będzie potrzebował dłuższej chwili na zrzucenie rdzy. Chińska ekipa za to, ma po swojej stronie momentum oraz przewagę mentalną w postaci wcześniejszej wygranej 2:0 z VP podczas FISSURE Playground, a nie zapominajmy że w tym spotkaniu wystąpił ich trener. Dodatkowo mają stosunkowo sprzyjającą drabinkę, ponieważ jeżeli zwyciężą, zagrają z wygranym meczu GamerLegion-Complexity o wejście do fazy grupowej. Podsumowując, TYLOO wygląda znakomicie, a zwyciężając w turnieju FISSURE Playground 1, ustawiło sobie sezon idealnie pod majora. Teraz faza grupowa jednego z najważniejszych turniejów w roku stoi przed nimi otworem i będą chcieli wykorzystać ten fakt do zdobycia kolejnych, cennych punktów VRS. VP najprawdopodobniej będzie starało się zaskoczyć, wybierając Overpass'a który przed chwilą został przywrócony do map pool'u, jednak nawet jeśli zwyciężą na swoim wyborze, to na reszcie map nie będą mieli czego szukać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +262
T 2,7K

Tedii

Użytkownik
Warto pamiętać, że podczas gdy Astralis z Tyloo grali w niedzielę finał BO5 w Belgradzie ich rywale czyli VP i B8 mieli dużo czasu i mogli doskonale przygotować się pod swoich przeciwników których znali już od dawna. Tyloo i Astralis tego czasu mogło zabraknąć. Oczywiście mecz Tyloo z VP się już zaczął więc tutaj nie chcę wyjść na mądrego po fakcie, ale piszę tu choćby odnośnie kolejnego meczu Astralis, ,że tak jak VP jak widać dobrze przygotowało się pod Tyloo to B8 też mogło przygotować się dobrze pod Astralis, bo mieli na to dużo czasu. Warto mieć to gdzieś z tyłu głowy przy stawianiu.

M 32,3K

Mietek006

Użytkownik
TYLOO vs VP
TYLOO @1.72 Betclic
TYLOO 2:0 @3.10 Betclic
TYLOO 2:1 @3.25 Betclic

TYLOO dopiero co wygrało swój pierwszy międzynarodowy turniej FISSURE Playground 1, odprawiając po drodze VP, 3DMAX, SAW oraz 2 razy Astralis (najpierw w grupach, potem w wielkim finale). Był to wielki moment dla samej formacji, jak i azjatyckiego CS'a. JamYoung grał jak z nut, kończąc wspomniany turniej z ratingiem 1.40 oraz nagrodą MVP. Oczywiście należy pochwalić również resztę drużyny oraz ich trenera, zhokiNg'a który do półfinałów zastępował Jee najlepiej jak tylko mógł. Turniej w Kolonii rozpoczną rewanżowym spotkaniem z rosyjską formacją Virtus.pro, które podczas FISSURE zagrało tragicznie, nie zgarniając nawet mapy. Oczywiście nie zapominajmy że grali z nowym zawodnikiem czyli Perfecto, dla którego był to pierwszy większy turniej od ponad roku. Teraz będą chcieli się odkuć, jednak czy mają na to duże szanse? Nie wydaję mi się, już tłumaczę dlaczego. Dowodzenie Electronic'a do najlepszych zdecydowanie nie należy, a nie pomaga również fakt że ich snajper, ICY jest strasznie niestabilny pod kątem formy na serwerze (rating 1.01 oraz impact 0.95 w 2025 pozostawia wiele do życzenia...). Perfecto będzie potrzebował dłuższej chwili na zrzucenie rdzy. Chińska ekipa za to, ma po swojej stronie momentum oraz przewagę mentalną w postaci wcześniejszej wygranej 2:0 z VP podczas FISSURE Playground, a nie zapominajmy że w tym spotkaniu wystąpił ich trener. Dodatkowo mają stosunkowo sprzyjającą drabinkę, ponieważ jeżeli zwyciężą, zagrają z wygranym meczu GamerLegion-Complexity o wejście do fazy grupowej. Podsumowując, TYLOO wygląda znakomicie, a zwyciężając w turnieju FISSURE Playground 1, ustawiło sobie sezon idealnie pod majora. Teraz faza grupowa jednego z najważniejszych turniejów w roku stoi przed nimi otworem i będą chcieli wykorzystać ten fakt do zdobycia kolejnych, cennych punktów VRS. VP najprawdopodobniej będzie starało się zaskoczyć, wybierając Overpass'a który przed chwilą został przywrócony do map pool'u, jednak nawet jeśli zwyciężą na swoim wyborze, to na reszcie map nie będą mieli czego szukać.
Ale TYLOO dostało bęcki. Kompletnie nie istnieją.

'Corek 412,4K

'Corek

Znawca - e-sport
NiP vs Heroic / NiP @ 1,90 STS

Witam, dosłownie jednym zdaniem bo czasu brak. Grałem porażkę Heroic w każdym ich meczu odkąd zmienili skład - w każdym się udało. Dziś idę w to znów, oczywiście kiedyś się to skończy ale czy dziś? Czuję że nie.
Dołączył Polak, po za tym ufam w pełni pomysłom Snappiego i między innymi głównie przez niego, gram ich zwycięstwo. Tyle. Co ma być to będzie, miłego popołudnia.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2038
little-dj 209,6K

little-dj

Użytkownik
E-sport - CS:GO, IEM Cologne
Complexity
-
Tyloo

Tyloo (2. mapa zwycięzca (z dogrywką) @ 1.60, Superbet

Dość krótko - Tyloo to po prostu lepsza ekipa, a drugą mapę pickują oni. W Austin niedawno w dwumeczu pokonali Complexity 2-0. Tydzień temu za to wygrali mniejszy turniej w Serbii, gdzie w BO5 w finale pokonali Astralis, a wcześniej w BO3 3DMAX, obie te ekipy są mimo wszystko na lepszym poziomie niż Complexity. Wczoraj przegrali z Virtus Pro, ale uznałbym to za wpadkę po prostu, bo mocno skopali stronę CT na swojej najlepszej mapie, Inferno. Teraz pick tylko na drugą mapę, spodziewam się właśnie picku Inferno z ich strony, nie chcę mi się wierzyć, żeby przegrali to do zera.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2147
'Corek 412,4K

'Corek

Znawca - e-sport
3DMAX vs NiP / 3Dmax @ 2,30 betclic mózg snappi

Niestety znów brak czasu. Wczoraj grałem wygraną Nipu, dziś gram ich porażkę. Nie uważam, aby wystawienie na Francuzów coś więcej niż 1,8 było rozsądne a tu proszę.
Sprawa jest bardzo prosta. NiP nie wygląda jeszcze na postrach, szczególnie po tt wykonania założeń są słabe, widać sporo błędów i co skillowo wczoraj nadrobili i co Heroic pomogło to swoją drogą. Nie lubię grać w stronę 3Dmax, ponieważ dla mnie to trochę taka ekipa z worka Furii, czyli może wygrać z każdym jak i przegrać. NiP ma potencjał na walkę jak równy z równym z tier1, ale bez wątpienia potrzeba czasu.
Dziś stawiam na zgranie i komunikację, która zdecydowanie jest po stornie Francuzów.
NIP wygra ten mecz, jeśli Snappi będzie sypać dobrym pomysłami a doskonale wiemy, że kpgo jak kogo, ale jego na to stać. Mimo wszyskto widzę małe value w tym kursie.

Ostatnia edycja:
'Corek 412,4K

'Corek

Znawca - e-sport
Furia vs G2 / Furia @ 1,80 betclic

Witam. Dziś kilka opcji z prostych powodów.
Nie będzie lania wody. G2 obecnie patrząc na skład jest ekipą tier2 i nie ma co dyskutować. Taka marka walczy o trofea, tym składem nie wygrają nic. Kilka miesięcy i będą roszady o ile nie szybciej. Hiszpan dawniej Kozak na awp, ale na cs2 to już jest zdecydowanie poziom niżej, zdecydowanie.
To taki Hades w ładnym papierku. Nie lubię grać furii i zwykle unikam ich jak ognia, ale tutaj będą jeszcze sporo do poprawy po stornie G2, już nie wspominając o zgraniu, którego tam jeszcze nie ma. Oczywiście to nadal Furia i oni mogą dostać z każdym, choć dziś nie wiem jak trzeba zagrać, aby przegrać z tym G2.

NIP vs Aurora / NiP @ 1,95 betclic

Podobna sytuacja. Gram tylko i wyłącznie to ze względu na brak Xantaresa i jest to ogromny brak, ogromny. Xfloud póki co na pewno nie uniesie na barkach tego i jak w przypadku G2 trzeba czasu. NIP też ma naszego swizaka, ale pokazali że skillowo wyglądają na prawdę dobrze i snappi dojeżdża mocno pomysłami. Ciężko powiedzieć co pokaże Aurora, ale nie wydaje mi się aby w pierwszym oficjalnym spotkaniu byli w stanie ogrzać nip, który jest w rytmie meczowym.

Faze vs Navi / Faze @ 2,10 betclic

Tutaj nie rozumiem faworyzowania Navi.
Faze wygląda dobrze, z Liquid mimo przegranej mapy na dwóch pozostałych zgruzowali Siuhego i spółkę, ale czy to kogoś dziwi? Siuhego czas również dla mnie jest policzony w tej ekipie, ale tam decyzję podejmują podobnie chore osoby jak w G2.
Wrócił Brooky i nie można mu odmówić, że póki co trzyma poziom, ale jak będzie na przestrzeni dłużnego czasu to się okaże.
Navi jak ekipy wyżej, pierwszy mecz z nowym zawodnikiem. Dołączył makazze z akademii i młody sobie tam radził a nawet wyróżniła, jak będzie tutaj? Trochę potrenowali, ale to nadal trzeba młodego wprowadzić do ekipy. Te 2,20 to wystawił bym na Navi a nie ekipie Neo. Jak będzie, przekonamy się wieczorem.

Ostatnia edycja:
T 2,7K

Tedii

Użytkownik
Odnośnie Aurory warto dodać że oni chyba najbardziej ucierpieli na zmianie w map poolu z czołówki. Zabrano ich najlepsza mape Anubis gdzie mieli win ratio około 90 procent a dodali Overpassa gdzie nigdy nie błyszczeli. Czy NiP to wygra? Myślę że można spróbować, ale pamiętajmy, że mimo braku Xantaresa i tak ten skład Aurory raczej personalnie nie jest gorszy od NiPu, więc trzeba mocno liczyć w tym przypadku na argument o braku zgrania Turków, natomiast w NiPie też były zmiany przed sezonem i mimo, że w tych dwóch meczach w Kolonii pokazali się z dobrej strony, tak teraz poprzeczka idzie nieco wyżej. Rozumiem granie w stronę NiPu, ale dla mnie jednak 50/50

Otrzymane punkty reputacji: +66
S 39,3K

snickers69

Użytkownik

Nie będzie lania wody. G2 obecnie patrząc na skład jest ekipą tier2 i nie ma co dyskutować. Taka marka walczy o trofea, tym składem nie wygrają nic. Kilka miesięcy i będą roszady o ile nie szybciej. Hiszpan dawniej Kozak na awp, ale na cs2 to już jest zdecydowanie poziom niżej, zdecydowanie.
To taki Hades w ładnym papierku. Nie lubię grać furii i zwykle unikam ich jak ognia, ale tutaj będą jeszcze sporo do poprawy po stornie G2, już nie wspominając o zgraniu, którego tam jeszcze nie ma. Oczywiście to nadal Furia i oni mogą dostać z każdym, choć dziś nie wiem jak trzeba zagrać, aby przegrać z tym G2.

Podobna sytuacja. Gram tylko i wyłącznie to ze względu na brak Xantaresa i jest to ogromny brak, ogromny. Xfloud póki co na pewno nie uniesie na barkach tego i jak w przypadku G2 trzeba czasu. NIP też ma naszego swizaka, ale pokazali że skillowo wyglądają na prawdę dobrze i snappi dojeżdża mocno pomysłami. Ciężko powiedzieć co pokaże Aurora, ale nie wydaje mi się aby w pierwszym oficjalnym spotkaniu byli w stanie ogrzać nip, który jest w rytmie meczowym.

Faze wygląda dobrze, z Liquid mimo przegranej mapy na dwóch pozostałych zgruzowali Siuhego i spółkę, ale czy to kogoś dziwi? Siuhego czas również dla mnie jest policzony w tej ekipie, ale tam decyzję podejmują podobnie chore osoby jak w G2.
Wrócił Brooky i nie można mu odmówić, że póki co trzyma poziom, ale jak będzie na przestrzeni dłużnego czasu to się okaże.
Navi jak ekipy wyżej, pierwszy mecz z nowym zawodnikiem. Dołączył makazze z akademii i młody sobie tam radził a nawet wyróżniła, jak będzie tutaj? Trochę potrenowali, ale to nadal trzeba młodego wprowadzić do ekipy. Te 2,20 to wystawił bym na Navi a nie ekipie Neo. Jak będzie, przekonamy się wieczorem.
Siuhego czas jest policzony w Liquid? raczej Nafa i ultimate'a w pierwszej kolejności

S 7,3K

sudo

Użytkownik

ja nie znam sie na esporcie ale mam kolege,fana,znawce i tak z ciekawosci sledzilem co mi mówi i postanowilem sie z Wami uzytkownikami podzielic,ten esport to jedna wielka sciema,nie masz insaiderskiego info tracisz i zrobilem test i doskonale zarobicie jak bedzie stawiac odwrotnie do poleceń znawców,przetestujcie sobie to Panowie😃💪

Do góry Bottom