>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tour de France 2025 (5-27.07.2025)

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tour de France 2025
5 - 27 lipca 2025

GbDc4L5WYAALKQN.jpeg

Trasa Tour de France 2025

5 lipca (sobota): etap 1: Lille – Lille (185 km)
6 lipca (niedziela): etap 2: Lauwin-Planque – Boulogne-sur-Mer (212 km)
7 lipca (poniedziałek): etap 3: Valenciennes – Dunkierka (178 km)
8 lipca (wtorek): etap 4: Amiens Métropole – Rouen (173 km)
9 lipca (środa): etap 5: Caen – Caen (33 km, jazda indywidualna na czas)
10 lipca (czwartek): etap 6: Bayeux – Vire Normandie (201 km)
11 lipca (piątek): etap 7: Saint-Malo – Mûr-de-Bretagne Guerlédan (194 km)
12 lipca (sobota): etap 8: Saint-Méen-le-Grand – Laval Espace Mayenne (174 km)
13 lipca (niedziela): etap 9: Chinon – Châteauroux (170 km)
14 lipca (poniedziałek): etap 10: Ennezat – Le Mont-Dore [Puy de Sancy] (163 km)
15 lipca (wtorek): dzień przerwy w Tuluzie
16 lipca (środa): etap 11: Tuluza – Tuluza (154 km)
17 lipca (czwartek): etap 12: Auch – Hautacam (181 km)
18 lipca (piątek): etap 13: Loudenvielle – Peyragudes (11 km, jazda indywidualna na czas)
19 lipca (sobota): etap 14: Pau – Luchon-Superbagnères (183 km)
20 lipca (niedziela): etap 15: Muret – Carcassonne (169 km)
21 lipca (poniedziałek): dzień przerwy w Montpellier
22 lipca (wtorek): etap 16: Montpellier – Mont Ventoux (172 km)
23 lipca (środa): etap 17: Bollène – Valence (161 km)
24 lipca (czwartek): etap 18: Vif – Courchevel [Col de la Loze] (171 km)
25 lipca (piątek): etap 19: Albertville – La Plagne (130 km)
26 lipca (sobota): etap 20: Nantua – Pontarlier (185 km)
27 lipca (niedziela): etap 21: Mantes-la-Ville – Paryż (120 km)

Źródło: https://rowery.org/2024/10/29/trasa-tour-de-france-2025/

Składy drużyn

Przydatne linki

Nie masz konta w Betclic? Załóż je z kodem FORUMBUK
lub klikając w baner i graj cały czas bez podatku na wszystko!

1000x200.jpg

Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami

M 113K

michalkin

Użytkownik
517379280_1426428285057428_4775469506335023746_n.jpg
6 etap TdF
Przed nami najdłuższy etap tegorocznego TdF - 201,5km z suma przewyższeń 3350m. Liderem generalki jest Tadej Pogacar. Dziś w końcu pierwsza okazja na ucieczkę. A skoro Tadej i UAD zapowiedziało, że nie maja zamiaru się zabijać o żółtą koszulkę to dziś upatruje szanse na delikatny 'odpoczynek' lidera zespołu. W przeddzień 6. etapu do Dijon, menedżer UAE Team Emirates – Joxean Matxin Fernández – sugerował, że zespół nie będzie próbował za wszelką cenę bronić prowadzenia w klasyfikacji generalnej. Pogačar potwierdził ten przekaz. W związku z tym, upatruje duże szansę na "oddanie" koszulki lidera przez Pogacara. Może tylko tak mówią a może nie. Niemniej ja spróbuje pograć, że Tadej nie będzie liderem po 6 etapie.

Kolarz będzie prowadził w klasyfikacji generalnej po 6 etapie: Tadej Pogacar - NIE
@ 2.37 superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3377
M 113K

michalkin

Użytkownik
518302895_1429458941421029_1091671309866819189_n.jpg
10 etap TdF

Dziś święto narodowe Francji - Dzień Bastylii. W związku z czym, przedłużony weekend i jedziemy dalej. Bardzo wymagający etap przed kolarzami. 165,3 km i ponad 4550 m przewyższeń. Możliwe, że francuzi będą probowali sił w ucieczce ale czy im się uda to niekoniecznie jestem co do tego przekonany. Jednak moim zdaniem walka o najwyższe cele rozegra się pomiędzy kolarzami Vismy i UAD czyli Tadejem i Jonasem. Jonas po 9 etapach ma bardzo dużo straty do Tadeja i trzeba w końcu zacząć odrabiać. Szansa jest spora bo z UAD z powodu kontuzji wycofał się najlepszy pomocnik Tadeja - Almeida. I właśnie ten fakt Visma powinna wykorzystać do granic możliwości (jutro przerwa). Martwi mnie czasówka Jonasa, który wypadł fatalnie jak na jego możliwości. Póżniej jednak było już tylko lepiej. Dziś uważam, że Visma weźmie się w końcu ostro do pracy i będzie wywierać presję na Tadeju. Brak Almeidy może okazać się dziś kluczowy. Wiadomo, typ jest odrobinę życzeniowy ale całkiem realny. Kurs moim zdaniem powinien być odrobinę mniejszy.

10 etap. Jonas Vingegaard lepszy od Tadeja Pogacara @3.85 superbet

wjechali na metę z tym samym czasem i nie była to walka o 1 miejsce. szkoda, kurs na pewno warty ryzyka

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +917
A 40,4K

antyks

Użytkownik
12 etap
Pogacar - Vingegaard @2,50

Kolejny etap, pójdę tropem kolegi wyżej. Visma jedzie bardzo agresywnie. Mają Jorgensona, Yatesa, Kussa - ma kto pracować dla Vingegaarda. On sam trzyma się blisko Pogacara, który dzisiaj zaliczył upadek. Wobec tego myślę że Vingegaard mógł poczuć szansę i jutro spróbują zaatakować. Dziś poczekali na Tadeja po upadku, może jutro przy wspólnym wjeździe na metę nie będzie walczył o to by być wyżej (to już moje domysło-wymysły)

M 113K

michalkin

Użytkownik
Kolarz będzie prowadził w klasyfikacji generalnej po 12 etapie: Ben Healy - NIE
@1.65 superbet bardzo łatwo

Wg mnie promocja dnia. Kurs juz spadł na momencie bo otwierający był 2.12. Na innych bukach mamy Bena, ze będzie liderem po kursie 25. Jak mi coś wpadnie jeszcze w oko to dopisze później.

Jonas Vingegaard wygra 12 etap @4.0 Tadej z innej planety
Mam nadzieję, że to jest ten dzień. Pogacar po upadku (chociaż na moje wcale jakiś groźny to nie był), Visma zespołowo dużo lepsza niż UAD po wycofaniu się Almeidy. Liczę na dobra taktykę Vismy bo póki co na obecnym tourze nie najlepsze decyzje. Wczoraj WVA bezsensowa ucieczka, w której de facto nic nie ugrał i tym bardziej nie pomógł zespołowi a do tego mówił, ze sporo sił kosztował go wczorajszy etap. Tadej i Jonas wczoraj tempo spokojne co mam nadzieję dziś zaowocuje na bardzo wymagającym odcinku.Bardzo liczę na drużyne Vismy, którzy mają potencjał na zajechanie robocopa jakim jest Pogacar.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +401
M 113K

michalkin

Użytkownik
Śmiało można rozliczać zakłady na Jonasa na minus. Visma znowu jak przyszlo co do czego to dala ciala. Tadej z drugiej strony jak cyborg. Jeśli nie będzie żadnego wypadku to moim zdaniem Pogacar wygrał dziś Tour de France 2025. Zmiany lidera nie przewiduje az do samego końca.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +128
M 113K

michalkin

Użytkownik
Luke Plapp top3 @25 betclic

Świetny czas Luke'a. Superbet daje na to zdarzenie kurs 2.75.Przy odrobinie szczęścia może się zakręcić na pudle.

Plapp 5. Roglic zaskoczył. i 2s za lipo

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom