>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Betclic I Liga - Dyskusja, Typy, Newsy, Zakłady Długoterminowe - w sezonie 2024/2025

piotrex007 282,1K

piotrex007

Użytkownik
GKS Tychy - Wisła Kraków
Typ: Angel Rodado otrzyma kartkę
Kurs: 4,50 w STS

Miałem również pisać odnośnie rożnych, ale zrobił to za mnie ibis ibis, więc nie ma sensu duplikować mniej więcej podobną analizę (choć sam postawię na mniejszą linię 12,5). Ciekaw byłem kursów, jakie wystawią bukmacherzy na kartkę lidera Wisły. Jest on zagrożony pauzą w kolejnym meczu i zobaczymy, czy w klubie myślą i kalkulują. Zdecydowanie powinni! Oczywiście, kolejny mecz teoretycznie łatwy, bo domowy ze Stalą Stalowa Wola, ale nie o to w typie chodzi. Głównie patrzę na dalszą perspektywę, czyli baraże. Kluczowe dla postawienia na kartkę Hiszpana jest fakt, że kartki nie zerują się przed barażami. Jeśli miałby się Angel wyczyścić przed nimi, to zdecydowanie lepszą opcją jest dzisiejszy mecz, aniżeli za tydzień. Granie do końca sezonu z zagrożeniem kartkowym wydaje się niezbyt mądre i uważam, że dziś kartkę Rodado otrzyma. Wisła podobny myk już robiła kiedyś, gdy Goku wykartkował się przed meczem z Podbeskidziem, w którym i tak nie mógłby zagrać. To pozwala mieć nadzieję, że trzymają rękę na pulsie i ogarną, że lepiej bez Hiszpana zagrać za tydzień, niż np. w potencjalnych barażach.

Ostatnia edycja:
katoatips 163,7K

katoatips

Znawca - MX Meksyk
Dyscyplina Piłka nożna Polska I Liga
Godzina: 14:30
Spotkanie: Stal Rzeszów - Polonia Warszawa
Typ: Polonia Warszawa wygra mecz
Kurs: 2.22
Bukmacher: Betfan
Analiza:
Polonia Warszawa prezentuje stabilną formę, nie przegrywając w 6 z ostatnich 6 spotkań po powrocie letnim rozgrywek, jeśli popatrzymy na wyjazdowe spotkania. W tym czasie zdobywała średnio 1,66 gola na mecz, co świadczy o skuteczności ofensywy, tracąc zaledwie 0,6 gola na mecz wyjazdowy. Stal Rzeszów ma trudności w obronie, tracąc średnio 1,40 bramki na mecz u siebie (ostatnie 5 spotkań) dodatkowo w ostatnich 5 meczach odnieśli tylko jedno zwycięstwo z Kotwica Kołobrzeg, która jest jedną z najgorszych ekip wyjazdowych w lidze. W ostatnich 4 meczach między tymi drużynami Polonia Warszawa odniosła 2 zwycięstwa i 2 razy zremisowała, nie przegrywając żadnego spotkania co pokazuje kolejny plus dla Polonii. Polonia Warszawa od powrotu ligi zagrała w sumie 6 spotkań wyjazdowych, zdobywając 14/18 możliwych punktów, pokonując między innymi wicelidera ligi Bruk-Bet wynikiem 0-3. Dodatkowa motywacja wpadka na Stadion Polonii (Warszawa) przeciwko Stal Stalowa Wola daje potencjalnym drużyną niżej zaledwie 3 punkty pewności gry w Play Off z następnych 2 spotkań w lidze Stal Rzeszów prezentuje się najsłabiej.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2216
H 170,8K

hagi84

Użytkownik
' Cała ta sytuacja pokazuje, że zasady PJS są do przemyślenia, bo rodzą patologię. Tak roboczo myślę - czy nie lepiej, by punktowanie w PJS było ograniczone do - powiedzmy 30. kolejki? (może 28., może 31. - nie wiem, w tej chwili chodzi o zasadę, nie o sztywne ramy)? Przecież gdy w ostatnich kolejkach pół ligi gra o nic, prowokujemy wyścig na młodzieżowców ze wszystkimi skutkami ubocznymi. Nagle ci ze środka tabeli zamiast grać najmocniejszym składem, grają młodzieżą wyłącznie z motywacji finansowej. To rodzi sytuację, w której któraś z drużyn grających o awans/utrzymanie dostaje na finiszu słabszego rywala niż dostawali w powiedzmy 20. kolejce jej konkurenci do awansu/utrzymania. Sportowa, równa, sprawiedliwa rywalizacja wypaczona w białych rękawiczkach. 30 kolejek (umownie tyle) to wystarczająco duży okres, by stwierdzić, kto zasłużył na nagrody w PJS, a kto nie. Znicz (też jako przykładowy klub) w 28. kolejce nie miał pomysłu "masowego" grania młodzieżą, tylko wystawiał najmocniejszy skład - bo nie mógł mieć wywalone na wynik sportowy. Dziś na wynik ma wywalone, co przekłada się na "pomoc" jednym i "obciążenie" drugich. Zamiast decydować o wszystkim na boisku, decyzja o łatwości/trudności zapada na poziomie ustalania terminarza. '

Otrzymane punkty reputacji: +563
G 7,1K

grubaryba

Użytkownik
Albo zwiększyć ilosc wymaganych spotkań i minut. Teraz chyba 10 spotkan i 450 minut

N 26K

norbertb

Użytkownik
Cóż, jako kibic Pogoni Siedlce też mnie trochę zaskakuje takie coś. Nic się nie stanie jak wygra Stal - potem ma ciężkie mecze. Pogoń ma łatwiejsze.

Taka ciekawostka - https://www.oddsportal.com/pl/footb...nia-stezyca-stal-stalowa-wola-YgCjafzJ/#1X2;2
Też Stal Stalowa Wola, też piątek, też faworyci.
Ten typ podawałem rok temu jako pierwszy w temacie 2 ligi ;) kursy wtedy szybko pospadały. Dodatkowo też bukmacherzy zawieszali spotkanie (może było dwóch co zawiesili, na portalu OddsPortal tylko było u dwóch bukmacherów w ofercie).
Tu widzę przed meczem też lecą łeb na szyję. Ciekawe który bukmacher zawiesi jako pierwszy spotkanie ;)

H 170,8K

hagi84

Użytkownik
nie zawiesi, mecz czysto sportowy, juz kursy odbijaja, na gieldzie juz prawie 1,8 na win

Psychosocial 1,6M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Mecz Stalówki ze Zniczem jest w Superofercie STS więc dla zasady i na wszelki wypadek zagrałem tu BTS po pięknym kursie 1,92.

piotrex007 282,1K

piotrex007

Użytkownik
Mecz Stalówki ze Zniczem jest w Superofercie STS więc dla zasady i na wszelki wypadek zagrałem tu BTS po pięknym kursie 1,92.
Ja tam poszedłem jednak w over 2,5 . Miałem nic nie grać, ale czuję, że będzie ofensywny mecz. Swoją drogą admin Znicza na X'ie znany jest z dobrego poczucia humoru, ale opisem fajnie strollował wyjściowy skład:

Znicz Pruszków w serwisie X: „11 młodzieżowców w składzie 🟡🔴 #ogieńZNICZ🔥 https://t.co/l7q14RLmqN” / X

:D

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1991
djkruko 142,1K

djkruko

Użytkownik
GKS Tychy - Wisła Kraków
Typ:
Angel Rodado otrzyma kartkę
Kurs: 4,50 w STS
Miałem również pisać odnośnie rożnych, ale zrobił to za mnie ibis ibis, więc nie ma sensu duplikować mniej więcej podobną analizę (choć sam postawię na mniejszą linię 12,5). Ciekaw byłem kursów, jakie wystawią bukmacherzy na kartkę lidera Wisły. Jest on zagrożony pauzą w kolejnym meczu i zobaczymy, czy w klubie myślą i kalkulują. Zdecydowanie powinni! Oczywiście, kolejny mecz teoretycznie łatwy, bo domowy ze Stalą Stalowa Wola, ale nie o to w typie chodzi. Głównie patrzę na dalszą perspektywę, czyli baraże. Kluczowe dla postawienia na kartkę Hiszpana jest fakt, że kartki nie zerują się przed barażami. Jeśli miałby się Angel wyczyścić przed nimi, to zdecydowanie lepszą opcją jest dzisiejszy mecz, aniżeli za tydzień. Granie do końca sezonu z zagrożeniem kartkowym wydaje się niezbyt mądre i uważam, że dziś kartkę Rodado otrzyma. Wisła podobny myk już robiła kiedyś, gdy Goku wykartkował się przed meczem z Podbeskidziem, w którym i tak nie mógłby zagrać. To pozwala mieć nadzieję, że trzymają rękę na pulsie i ogarną, że lepiej bez Hiszpana zagrać za tydzień, niż np. w potencjalnych barażach.
Nawet bym w to grał, ale jest jedno zapytanie. Teraz są Tychy, później wspomniana stal, która wciąż walczy o utrzymanie, a wiadomo jakie Wisła ma w tym roku problemy z drużynami walczącymi o coś, czyli na ogół z autobusem w polu karnym. I na końcu jest jeszcze stal Rzeszów, na środku tabeli bez szans na awans czy spadek, i czy czasem w meczu ze stalową wolą dopiero tego nie zrobią. Aczkolwiek dziś może być w Tychach mecz walki i zarobi chcąc nie chcąc kartkę.

N 26K

norbertb

Użytkownik
Ja tam dałem cashout dwie minuty przed meczem. 40zł z groszami na minusie. Liczyłem na to, że Fortuna podniesie mi analogicznie cashouta do niższego kursu (1.56).
A tymczasem kurs na Znicz rósł i 2 minuty przed dałem cashout. Obecnie nie żałuję.

R 2,1M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Dyscyplina Piłka nożna Polska I liga
Godzina: 20:30
Spotkanie: GKS Tychy – Wisła Kraków
Typ: Wisła powyżej 5,5 rożnego
Kurs 1,45
Bukmacher: Superbet
Post w dziale:
Analiza:

Sporo osób dziś gra na rożne Wisły. Jestem wśród nich. Statystyki Wiślaków w tym aspekcie piłkarskich rozgrywek muszą budzić szacunek. 14 roznych w meczu z Płockiem (porazka 1:3), 13 rożnych z BrukBetem (remis (2:2), 7 rożnych z Pogonią Siedlce (wygrana (1:0), 8 rożnych z Odrą Ople (wygrana 2:1), 10 rożnych z Chrobrym (wygrana 2:1). Wisła aspiruje do miejsca premiowanego walką o awans do Ekstraklasy, więc będzie chciał wygrać, co powinno sprzyjać nabijaniu rogów. Przeciwnik nie jest słaby, więc bardzo prawdopodobne, że Krakowianie przez większa część meczu będą atakować i miejmy nadzieję wypracowywać sobie rzuty rożne. Linia over 5,5 w mojej opinii bezpieczna.

ibis 1,8M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Ja tam dałem cashout dwie minuty przed meczem. 40zł z groszami na minusie. Liczyłem na to, że Fortuna podniesie mi analogicznie cashouta do niższego kursu (1.56).
A tymczasem kurs na Znicz rósł i 2 minuty przed dałem cashout. Obecnie nie żałuję.
ja pograłem.
Ma ktoś filmik z karnego Nowaka?, bo jestem ciekaw czy przestrzelił czy bramkarz złapał.

piotrex007 282,1K

piotrex007

Użytkownik
ja pograłem.
Ma ktoś filmik z karnego Nowaka?, bo jestem ciekaw czy przestrzelił czy bramkarz złapał.
Strzelił w prawy róg, bramkarz sparował na bok, dobijał z ostrego kąta inny zawodnik, piłka odbiła się od wewnętrznej stronie słupka, wydawało się, że od niego wpadnie do bramki, ale wyszła poza boisko.

stanley-63 1,4M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna,Polska, Betclic 1 Liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Wisła Płock : Arka Gdynia
Typ: liczba kartek / over 5.5
Kurs: 2.52
Bukmacher: Superbet

Tu iskrzy w każdym praktycznie spotkaniu to dlaczego by nie dzisiaj , Wislacy z Płocka mają na tą chwilę baraże bo sa na 3 miejscu i są pewni barażów bo przewaga na 7 w tabeli Łęczną czy też Tychami to 6 oczek tutaj raczej nie przewiduję że Płock przegra wszystkie 3 mecze tutaj liczę na to że gospodarze będą walczyć o tą 3 lakatę na koniec sezonu , goście wiadomo to już Ekstraklasowiec ale też nie przypuszczam że odpuszczą już wszystko do konca sezonu a akurat dziś będa chcieli pokazać swoją klasę , jak wspomniałem mecze z udziałem tych drużyn przynosza spore emocje a pod względem dyscyplinarnym też jest dosyć obficie , choćby ostatni mecz w Gdyni gdzie za 26 fauli piłkarze zobaczyli 6 żółtych i czerwień , sędzią jest nasz przedstawiciel na arenach międzynarodowych pan Damian Sylwestrzak który co prawda w tym sezonie nie jest zbyt chojny w karteczek w Betclic 1 lidze bo w 4 meczach 12 zółtek ale np poprzedni sezon to 21 żółtek i czerwień ale pomijając tą statystykę to akurat dziś liczę na sporo karteczek i nie wykluczam tej czerwonej bo z jednej strony Wiślacy będą chcieli zapewne pokazać że moga pokonać już Eklstraklasowca a z drugiej Arka będzie chicała udowodnić że to nie przypadek że jest numerem jeden !

ibis 1,8M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Wisła K. - Stal Stalowa W.
Wisła handicap rzuty rożne -5.5 @ 2.00
Wisła powyżej 8.5 rzuty rożne @ 1.85
Superbet / Betfan

Wisła obecnie na piąty miejscu w tabeli, co daje im na dzień dzisiejszy pierwszy mecz z Wisła Płock na wyjeździe w barażach. Uważam, że gospodarze będą chcieli uniknąć tego pojedynku i zaatakują miejsce trzecie, choć to wydaje się być trudne oraz czwarte, wtedy pierwszy mecz barażowy zagrają u siebie, a potem już w zależności kto awansuje dalej.
Po raz kolejny idę w ich rzuty różne. Przyjeżdża do nich zespół, który ostatnio dostał pięć goli od Znicza, a Wisła natomiast wygrała na trudnym terenie w Tychach. Wiślacy co mecz nabijają 7,8,9,10 rzutów rożnych. To naprawdę przychodzi im łatwo. Do tego ich handicap prawie co mecz zaczyna się od -5 rzutów rożnych i rośnie, wystarczy spojrzeć na ich statystyki. Spodziewam się, że od pierwszych minut rzuca się na swojego rywala aby strzelić jak najszybciej gola. Z pewnością stałym fragmentom gry pomogła by bramka Stalówki, ale o to może być ciężko. Uważam, że warto grać do końca sezonu rzuty rożne Wisły, bo takiego drugiego sezonu mogą już nie powtórzyć.

Ostatnia edycja:
typerskoki 741,6K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Przed nami ostatnie rozstrzygnięcia w ligach więc próbuje poniższą taśmę "pewniaczków" : https://applink.efortuna.pl/ticketd...pJOU5fqsIxSvcPUhwh2l-nx1_o7CJllUS3I&source=SB

Wisła - Stalowa Wola 1 i over 1,5 gola

Wisła zagra bez presji, bo baraże pewne, ale warto powalczyć o rozstawienie i więcej meczy na własnym stadionie oraz teoretycznie łatwiejszego rywala. Za rywala jedna ze słabszych wyjazdowych drużyn w lidze. Wisła za to u siebie na papierze zawsze jest mocna (bo wynikowo przy presji bywało rożnie). Dzisiaj jednak spodziewam się pewnej wygranej i to nie 1-0 stąd taki typ.

Otrzymane punkty reputacji: +1434
Do góry Bottom