>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 52 29,5%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 101 57,4%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 23 13,1%

• Wszyscy głosujący
    176
  • Ta ankieta zostanie zamknięta: .
M 14K

mcz

Użytkownik
i na siłę próbują z jakiejś gówno afery w sprawie małej kawalerki zrobić aferę na skalę światową.
Ja rozumiem, że w najbardziej obiektywnym kanale na świecie jeszcze ci nie powiedzieli co masz myśleć na temat tej afery ( i nie powiedzą, bo od początku powstania każdy wie czyją stronę trzyma Stanowski ) ale o tym od dwóch dni mówi cała polska. Kandydat rzekomo prospołecznej partii wykorzystał staruszka i przejął jego mieszkanie. To jest nie do obrony. Nawet Mentzen który dotychczas walił jak zdarta płyta wyłącznie w rząd poczuł krew i przestawił wajchę.

Oczywiście gadanie, że Trzaskowski po 1.60 to lokata to przesada tylko, że z drugiej strony.

Ludzie, którzy oglądają TVN i TVP idą głosować na Trzaskowskiego, ludzie, który oglądają republikę i wpolsce24 idą głosowac na Nawrockiego. Ludzie, którzy są wolni i nie dają się manipulować mediom TV, a na własną rękę szukają informacji w wiarygodnych źródłach nie będą się sugerować, ani republika, ani TVN i sami sobie wyrabiają opinie na pewne tematy.
Istnieją miliony ludzi którzy nie konsumują ścieku a i tak będą czuli obowiązek dokonać wyboru między tym a tym kandydatem w drugiej turze.
Sam sobie zaprzeczasz albo nieudolnie próbujesz symetryzować bo sam wspominałeś że głos oddasz na Nawrockiego. Bo jak ktoś zasugeruje się obiektywnymi źródłami i zagłosuje na Nawrockiego to jest dobrze. Ale jak ktoś zasugeruje się obiektywnymi źródłami i zagłosuje na Trzaskowskiego to już jest źle.

Lokata na Trzaskowskiego brzmi jak wpisy o lokacie na Komorowskiego sprzed 10 lat.
N-te porównywanie aktualnych wyborów do tych sprzed 10 lat, nie nudzi się to wam? Te wybory dosłownie nie mają żadnych punktów wspólnych z tymi w 2015. To Nawrocki przejechał przysłowiową zakonnice na pasach, a nie Trzaskowski w tej kampanii. I oczywiście trzeba przyznać - sztabowi Trzaskowskiego ta afera spadła z nieba bo jego kampania to obiektywnie kompletne fiasko do tej pory.

Otrzymane punkty reputacji: +401
H 26,8K

hynio

Użytkownik
Powiem tylko tyle, że oscylujące wokół 3,5% prognozy na Brauna, są mocno niedoszacowane. Przewiduję spokojnie 5%+ Jak dla mnie - lokata. Pozdrawiam i do "kliknięcia" po wyborach.

Cabron 111,8K

Cabron

Użytkownik
Ja rozumiem, że w najbardziej obiektywnym kanale na świecie jeszcze ci nie powiedzieli co masz myśleć na temat tej afery ( i nie powiedzą, bo od początku powstania każdy wie czyją stronę trzyma Stanowski ) ale o tym od dwóch dni mówi cała polska.
Tak trochę się słabo wstrzeliles, bo stanowski odniósł się do tego i to bardzo ostro.
Cala kadencję PiSu Mazurek w RMF jechał z nimi równo w wywiadach, teraz robi to samo z koalicja rządząca, bo ich rządy, to kompletna porażka.
Pisanie, że kanał zero jest nie obiektywny, to po prostu zwykle biadolenie ludzi, dla których TVN jest jedynym godnym źródłem informacji.
Innej możliwości nie widzę, bo albo trzeba być kompletnie zaślepionym, albo takiego udawać.

Do całej reszty odnosił się nie będę, bo zrobiłem to w poprzednim wpisie.

Otrzymane punkty reputacji: +225
S 39,5K

sobolekk

Użytkownik
Powiem tylko tyle, że oscylujące wokół 3,5% prognozy na Brauna, są mocno niedoszacowane. Przewiduję spokojnie 5%+ Jak dla mnie - lokata. Pozdrawiam i do "kliknięcia" po wyborach.
Braun nie wyszedlby z 10 procent nawet z poparciem konfederacji z takim zachowaniem. Będę w ciężkim szoku jak uzyska 5 procent aczkolwiek jest to oczywiscie bardziej realne niż te linie 20 procentowe na mentzena kilka tygodni temu

vsky 104,6K

vsky

Użytkownik
Nie wiem jak ktokolwiek może myśleć, że taki psychol jak Braun, który już dawno powinien siedzieć w więzieniu patrząc na liczbę spraw w prokuraturze, może w ogóle cokolwiek osiągnąć w wyborach prezydenckich i że w ogóle są ludzie, którzy traktują go poważnie. A potem zdziwienie, że na świecie panuje obecnie trend prawicowych wariatów, skoro głosują na nich ludzie z podstawowym wykształceniem i inne patusy. Obrzydliwe to jest, a Braun dostanie max 2-3%.

Otrzymane punkty reputacji: +55
xavi90 260K

xavi90

Znawca - Boks
Ten temat jest od dłuższego czasu moim ulubionym na forum- mimo że nie ma kompletnie sensu. Większość osób wylewa swoje frustracje polityczne, a szkoda bo paru naprawdę solidnych typerów się tutaj nieźle ośmieszyło (przynajmniej w moich oczach). No ale mniejsza o to- najważniejsza rzecz którą warto wiedzieć a pewnie ktoś już sprawdził- czy zakłady na wybory można gdzieś łączyć ( nie że tylko między sobą ale też z innymi zakładami ) ?

tarki_16 398,5K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Ten temat jest od dłuższego czasu moim ulubionym na forum- mimo że nie ma kompletnie sensu. Większość osób wylewa swoje frustracje polityczne, a szkoda bo paru naprawdę solidnych typerów się tutaj nieźle ośmieszyło (przynajmniej w moich oczach). No ale mniejsza o to- najważniejsza rzecz którą warto wiedzieć a pewnie ktoś już sprawdził- czy zakłady na wybory można gdzieś łączyć ( nie że tylko między sobą ale też z innymi zakładami ) ?
Niektóre zdarzenia z wyborów prezydenckich można łączyć ze sobą na Betclic , a większość innych zakładów to tym bardziej.

Cabron 111,8K

Cabron

Użytkownik
Nie wiem jak ktokolwiek może myśleć, że taki psychol jak Braun, który już dawno powinien siedzieć w więzieniu patrząc na liczbę spraw w prokuraturze, może w ogóle cokolwiek osiągnąć w wyborach prezydenckich i że w ogóle są ludzie, którzy traktują go poważnie. A potem zdziwienie, że na świecie panuje obecnie trend prawicowych wariatów, skoro głosują na nich ludzie z podstawowym wykształceniem i inne patusy. Obrzydliwe to jest, a Braun dostanie max 2-3%.
A za co on miałby siedzieć, jeśli mogę spytać ? Za to, że chciał lekarkę morderczynie postawić przed sądem, za ugaszenie świec, czy może palenie flagi unii, co nie jest zbrodnią.?
Post automatycznie złączony:

Coś tam betclic pozwala, ale rewelacji nie ma

B 25K

bunio

Użytkownik
Nie zapominaj kolego, że nasi przodkowie nie mieli wyksztalcenia w wiekszosci wyzszego niz podstawowe, ktorzy walczyli i oddawali zycie za Polske. Jesli uwazasz, ze wyksztalcenie w dzisiejszych czasach cos znaczy i tym okreslasz ludzi to sam sobie wystawiasz laurke.

Otrzymane punkty reputacji: +254
R 162,3K

roykeane2.0

Użytkownik
Ponieważ parę osób napisało mi kilka "miłych" słów pod moim wpisem na temat afery Nawrockiego, mam dla Was odpowiedź. Od samego pana Sławomira.

Wybory prezydenckie 2025 Sławomir Mentzen krytykuje Nawrockiego. ... | TikTok

Czytam właśnie, że Nawrocki ma się stawić w Sejmie i odpowiadać przed komisją sprawiedliwości w sprawie afery z nabyciem od schorowanego człowieka jego mieszkania. Jeśli sztab i sam kandydat chcą mieć filmiki w socialach, jak Nawrocki jest przesłuchiwany przez posłów - to ok. Nie wnoszę sprzeciwu.

Otrzymane punkty reputacji: +180
B 3,7K

blacky777

Użytkownik
Ja wiem że to forum jest do dyskusji i że temat do wyborów ale ludzie czy wy czasem pomyslicie zanim napiszecie coś.
Jak nie że Braun zdobedzie 5% i bedzie bolało to że Narocki nic nie zrobił i to rozdmuchane takie nic albo jeszcze inny ze 1,6 to lokata na Rafała jakby nie miał w pamieci co dzialo sie z Komorowskim (choć sam uważam że to dobre ale nie żadna lokata). Przeciez tu po wpisach odrazu widac kto komu kibcuje i wali typy życzeniowe nie mające poparcia w tym co sie dzieje.
Od siebie podam under 29 % na Karola biorąc pod uwage to co obecnie sie wokól niego dzieje, piątkowe przesluchanie w sejmie jak rownież to że w poniedzialkowej debacie na pewno bedzie głwonym celem do ustrzelenia przez każda ze stron.

H 26,8K

hynio

Użytkownik
Jak nie że Braun zdobedzie 5%
Tak, myślę. Zalecam wstrzemięźliwość w ocenie, bo nie wiesz czym się kieruję. Ty na pewno emocjami. Poczekamy, zobaczymy. Ja nie będę miał ewentualnego problemu z przyznaniem się do błędu, ale liczę, że i Ty zdobędziesz się wówczas na słowa "przepraszam" i "dziękuję".

B 3,7K

blacky777

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Tak, myślę. Zalecam wstrzemięźliwość w ocenie, bo nie wiesz czym się kieruję. Ty na pewno emocjami. Poczekamy, zobaczymy. Ja nie będę miał ewentualnego problemu z przyznaniem się do błędu, ale liczę, że i Ty zdobędziesz się wówczas na słowa "przepraszam" i "dziękuję".
Sam mam pogranego Brauna over 3,5 więc co jak co będę chciał aby wykrecił dobry wynik bo mam rowniez Mentzena under 20 i jedego mozesz byc pewien nie kieruje sie emocjami bo dla mnie politka to szambo a tym aby wyciagnac z pomyłek buka jak najwiecej kasy.

Ostatnia edycja:
H 26,8K

hynio

Użytkownik
Spoko, ale nie wykręcaj się teraz i nie twórz sobie "alibi". Obraziłeś mnie, pozwalając sobie na uszczypliwość o "niemyśleniu" pod moim adresem, wymieniając podane przeze mnie przewidywania, więc dopilnuję, żebyś "zapłacił" za to honorem, oczywiście jeśli go masz... Najpierw pomyśl, potem coś pisz. Nie produkuję się tutaj na forum, podałem tylko jeden odważny, bo wyższy o ok. 50% od bukmacherskich szacunków, typ i jestem do dyspozycji "recenzentów", ale po I turze.

B 3,7K

blacky777

Użytkownik
Spoko, ale nie wykręcaj się teraz i nie twórz sobie "alibi". Obraziłeś mnie, pozwalając sobie na uszczypliwość o "niemyśleniu" pod moim adresem, wymieniając podane przeze mnie przewidywania, będziesz więc dopilnuję, żebyś "zapłacił" za to honorem, oczywiście jeśli go masz... Najpierw pomyśl, potem coś pisz. Nie produkuję się tutaj na forum, podałem tylko jeden odważny, bo wyższy o ok. 50% od bukmacherskich szacunków, typ i jestem do dyspozycji "recenzentów", ale po I turze.
bez obaw jak Braun wykreci 5% przyznam Ci racje i mam nadzieje że rowniez to zadziałą w drugą strone

johnny_o 37,2K

johnny_o

Użytkownik
Moje ostatnie dwa wpisy w temacie zostały usunięte, więc teraz coś bardziej merytorycznego żeby pogodzić obie strony...
Grzegorz Braun +4,00% @1.85 (STS)
Nie cierpię Brauna i życzę mu jak najgorzej, ale uważam że w sondażach jest niedoszacowany i wykręci wynik w okolicach 5%. Zawsze dziwiła mnie ta ogromna różnica w poparciu między nim a Mentzenem wśród wyborców Konfederacji - plastikowy Sławciu plotący co popadnie i zacinający się na każdym kroku kontra operujący piękną polszczyzną i konsekwencją w działaniu Braun. Jeśli ktoś uważa że flaga Unii to szmata, że za całe zło tego świata odpowiadają Żydzi, nienawidzi Ukrainców, jest antyszczepionkowcem i jest zdania że aborcja powinna być bezwzględnie nielegalna (wystarczy odhaczyć jedno z tych poglądów, choć często występują w komplecie) to ma swojego kandydata idealnego. Paradoks polega na tym że Braun jest ucieleśnieniem Piątki Mentzena, a takie poglądy w polskim społeczeństwie od zawsze były o wiele bardziej powszechne niż wskazywałyby sondaże, czy nawet wyniki wyborów.

Otrzymane punkty reputacji: +477
H 26,8K

hynio

Użytkownik
Braun uosabia wartości i mówi o faktach, które nie są popularne w mainstreamie, dlatego wielu nie ma odwagi do jego publicznego poparcia, ale zrobi to za wyborczą kotarą. W społeczeństwie przybywa ludzi świadomych tego, że przez lata byli POPiS-owo rozgrywani przez dwie systemowe frakcje, które tak naprawdę ujadały na siebie, ale w realizacji strategicznych unijnych kierunków trzymało sztamę, wypełniając wolę globalistów. Ile można się podniecać lepszymi drogami czy innymi orlikami, kiedy każdy chyba widzi, że ma w kieszeni coraz mniej,a jego wolność staje się mrzonką. Ograniczanie własności (czytaj: niezależności) poprzez agresywne promowanie najmów, dzierżaw, kredytów, subskrypcji i perspektywy podatku katastralnego, degrengolada wartości, w jakich wyrastaliśmy, zabijanie prawy historycznej, naszej tożsamości, krzewienie lewackich poglądów i odchyleń pod pręgierzem tolerancji, zamiatanie pod dywan prawdziwych motywacji plandemii, która jakoś nie wybuchła przez wpuszczenie do Polski i obdarowywanie milionów niezaszczepionych, wzrastających w duchu banderyzmu,niewdzięcznych, mknących ulicami w swoich nowych SUV-ach Ukraińców, przyglądanie się wyprzedaży majątku, zaciskaniu pasa, zamykaniu kopalń podczas, gdy w Niemczech rozwija się przemysł wydobywczy, kupowany jest gaz od Putina, przysłuchiwaniu się bzdetom bez pokrycia (lub krytych przekupnymi autorytetami) o ociepleniu klimatu przez CO2, co służyć ma jedynie drenowaniu kieszeni. Jak długo jeszcze można?! Braun jest mega konsekwentny w mówieniu prawdy od lat, nie zmienia poglądów, jako jeden z nielicznych obnaża i uświadamia i obłudę oraz kłamstwa, ponosząc tego konsekwencje. Jest w jego działaniu wiele aktorstwa pod publikę, ale nie dziwi mnie to,bo musi jakoś zwrócić uwagę mediów, za pośrednictwem których może dotrzeć z informacją do ludzi, którzy mają szansę przesiać sobie ją przez własne filtry. Z palcem w nosie uzyska te 5%+. Dlaczego ciężko będzie mu złamać barierę 10%? Bo "ludzi łatwiej jest oszukać, niż przekonać do tego, że zostali oszukani". To sukcesywnie będzie się zmieniało, ale potrzeba na to jeszcze wiele lat.

portowiecmks 14,7K

portowiecmks

Użytkownik
Ja to nie potrafie zrozumieć jak mozna glosować na kogoś takiego jak Trzaskowski, w ostatniej debacie Mentzen puscił mu nagranie z jego slowami o imgrantach.. a ten sie wypiera swoich słow :) mówiąć, że czasy sie zmieniły haha ;) tak to mozna kłamać do woli i zawsze mówić, że czasy sie zmieniły ;) no zmienily... jak PIS rzadził to imgranci byli ci biedni, poszkodowani i poslowie platformy latali do nich z pizzą na granice.. a jak juz rzadzi Platforma.. to narracja sie zmienila, imgranci są zli ;) Polecam tez odwiedzieć Polskie miasta takie jak Słubice,Gubin, Krosno.. niemcy nam podrzucają imigrantów.. a Tusk nic z tym nie robi.. no bo przeciez poto powstają te 49 centr dla imigrantów, ludzią sie wmawia ze to dla Ukraincow hahah.. 3 lata powojnie ;) Trzaskowski nagle stał się prawicowy i powtrza program Mentzena,,, i jest oburzony jak Hołownia się go czepia na debatach.. no jak tak mozna ! Juz nie wspomne ze Rafałek zmienia poglady po 3 dni jak wiatr zawieje, raz sciaga krzyze.. a zaraz gorliwy katolik... zakazuje marszu niepodleglosci i a lata na marsze LGBT.. a teraz schował flagi tęczowe i unijne... i jest wielki patriota :) a co do mieszkania to ma sam za uszami, swoje mieszkanie na urysnowie 120m2 wycenil na 1.1mln zl... pokazcie mi mieszkanie na Ursynowe w cenie 10 tysiecy za m2 haha. i to w tej dobrej lokalizacji. Pozatym rafał sam mówił ze Prezydent i rzad z tej samej partii to tragedia ! wiec trzeba mu przyznac racje i niech wygra kazdy byle nie on ;) Juz nie wspomne jaki to fan zielonego ładu był.. i nagle w kampani cos mu sie zmienilo ;) wole takich co mają jasne poglady i się ich trzymaja.. a nie zmieniają pod publiczke... a ta ksiazka Trzaskowskiego jak to mu się wąż morski zawinął wokol szyji i z nim walczył.. to juz pokazuje jaki z niego bajkopisarz ;) Chętnie byl glosował na Jakubiaka, szkoda ze nie ma szans ;) wiec wybiore kazdego byle nie Rafała :)

Otrzymane punkty reputacji: +557
tedddy2060 13,8K

tedddy2060

Użytkownik
Ja to nie potrafie zrozumieć jak mozna glosować na kogoś takiego jak Trzaskowski, w ostatniej debacie Mentzen puscił mu nagranie z jego slowami o imgrantach.. a ten sie wypiera swoich słow :) mówiąć, że czasy sie zmieniły haha ;) tak to mozna kłamać do woli i zawsze mówić, że czasy sie zmieniły ;) no zmienily... jak PIS rzadził to imgranci byli ci biedni, poszkodowani i poslowie platformy latali do nich z pizzą na granice.. a jak juz rzadzi Platforma.. to narracja sie zmienila, imgranci są zli ;) Polecam tez odwiedzieć Polskie miasta takie jak Słubice,Gubin, Krosno.. niemcy nam podrzucają imigrantów.. a Tusk nic z tym nie robi.. no bo przeciez poto powstają te 49 centr dla imigrantów, ludzią sie wmawia ze to dla Ukraincow hahah.. 3 lata powojnie ;) Trzaskowski nagle stał się prawicowy i powtrza program Mentzena,,, i jest oburzony jak Hołownia się go czepia na debatach.. no jak tak mozna ! Juz nie wspomne ze Rafałek zmienia poglady po 3 dni jak wiatr zawieje, raz sciaga krzyze.. a zaraz gorliwy katolik... zakazuje marszu niepodleglosci i a lata na marsze LGBT.. a teraz schował flagi tęczowe i unijne... i jest wielki patriota :) a co do mieszkania to ma sam za uszami, swoje mieszkanie na urysnowie 120m2 wycenil na 1.1mln zl... pokazcie mi mieszkanie na Ursynowe w cenie 10 tysiecy za m2 haha. i to w tej dobrej lokalizacji. Pozatym rafał sam mówił ze Prezydent i rzad z tej samej partii to tragedia ! wiec trzeba mu przyznac racje i niech wygra kazdy byle nie on ;) Juz nie wspomne jaki to fan zielonego ładu był.. i nagle w kampani cos mu sie zmienilo ;) wole takich co mają jasne poglady i się ich trzymaja.. a nie zmieniają pod publiczke... a ta ksiazka Trzaskowskiego jak to mu się wąż morski zawinął wokol szyji i z nim walczył.. to juz pokazuje jaki z niego bajkopisarz ;) Chętnie byl glosował na Jakubiaka, szkoda ze nie ma szans ;) wiec wybiore kazdego byle nie Rafała :)
Wiadomo że do drugiej tury wejdzie zło (Nawrocki) i większe zło (Trzaskowski),więc z bólem serca ale trzeba oddać głos na na tego pierwszego bo jak wygra Rafałek to będzie całkowity koniec wolności słowa (chociaż już teraz nie wolno mówić głośno czym się myśli) a centra się momentalnie zapełnią inżynierami i lekarzami,a pierwszej turze mój głos idzie na Grzesia Brauna i przy okazji pozdrawiam cenzorów tego działu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +225
U 5,1K

uiopek

Użytkownik
No tak, bo np. Mentzen nie zmienial zdania. I nie mówię tu tylko o sławnej 5 Mentzena, czy 100 ustawach. Chociaż te dwa tematy są mocno symboliczne.
Jakubiak, który cały czas mówi o konserwatywnych wartościach, a zostawił żonę dla młodszej. Cały czas mówi jacy to Ukraińcy są źli i niech wyjeżdżają do siebie, a ma żonę Ukrainkę. Do tego przeszłość w PZPR.
Nawrocki zmienił mniej razy poglądy, bo ich nie ma, na większość pytań "nie ma zdania" + jest w polityce od kilku miesięcy.
O guru z kanału zero, to można by napisać książkę.
I można tak o każdym...
Nie chcę bronić Trzaskowskiego, nie obchodzi mnie on, ale wyciąganie jak to on zmienia poglądy, a reszta nie...
Mi się też poglądy na wiele kwestii też zmieniły w ciągu ostatnich 5-10 latach, zresztą na pewno tak jest u większości osób.
Niemcy odsyłają uchodźców, bo w ostatnich latach, gdy sprzedawaliśmy na potęgę wizy mieszkańcom krajów muzułmańskich i afrykańskich bez żadnej weryfikacji, a nawet pod dyktando polityków PiS, wielu z nich traktowało Polskę jako przystanek i pojechało do Niemiec. W dupie mam Niemców, ale tu im się nie dziwię. To samo robili do nas wielokrotnie Amerykanie, chociażby ze słynną "ekipą filmowców" która kupiła wizy, nie była zweryfikowana i wyjechali do USA.
Warszawa po każdym marszu była zdemolowana i widziałem to wielokrotnie na własne oczy, u nie chodzi tu tylko o wojne pod empikiem, czy podpalone mieszkanie, ale też o masę powybijanych szyb, wyrwanych drzew, zniszczonych przystanków, veturilo, chodników itd.
Centra nie będą miejscem zakwaterowanie uchodźców, po prostu nie ma tam takiej możliwości. Będą centrami asymilacji. Czy są potrzebne? nie wiem, czy jestem za tym, żeby były? Też nie wiem. Czy to coś pomoże? Wątpię.
Ale wiem natomiast, że kraje skandynawskie i chociażby Francja lata temu nie zrobiły nic w tym kierunku i nie zasymilowały uchodźców i teraz drugie pokolenie robi im rozpierdol.
P.s. to na przyszłość daj litość i nie rób takiej ilości błędów i emotek, bo się tego nie da czytać.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +467
Do góry Bottom