>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami III runda Ekstraligi

Status
Zamknięty.
neutralny 663,9K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Sezon pędzi, czas już na III rundę żużlowej Ekstraligi, która zapowiada się znakomicie. Cztery wyrównane mecze zakończone starciem wagi ciężkiej we Wrocławiu.
W tym temacie podajemy typy i dyskutujemy o III rundzie Ekstraligi.

ROW Rybnik - KS Toruń
Falubaz Zielona Góra - GKM Grudziądz
Włókniarz Czstochowa - Stal Gorzów
Sparta Wrocław - Motor Lublin

Sándor Tihanyi 64,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Falubaz - GKM
Typ Falubaz -2,5
Kurs 2.2
Buk 888starz Dramat Zielona Góra

Rozpoczęcie sezonu dla jednych jak i dla drugich to inne bieguny. GKM rozprawił się z Częstochową i wygrał z Rybnikiem. O ile łatwa wygrana z Częstochową może ale też nie musi być niespodzianką to mecz z Rybnikiem był już obowiązkiem. Zielona Góra zaczęła koszmarnie bo dwa razy wynik zakręcił się koło wody, ale na usprawiedliwienie należy poddać fakt, że jechali z Wrocławiem i Lublinem, którzy są bardzo silni.

Pogoda nie pomaga bo wczoraj była plandeka, ale to jak zależy Falubazom niech pokazuję fakt, złamania regulaminu i trening dziś rano po zdjęciu plandeki przez zawodników. Kibice też mocno wspierają choćby Rassera, także, myślę że dziś duże ciśnienie i ogromny mus zwycięstwa. Potencjał składu zbliżony to będzie dziś według mnie prawdziwy sprawdzian dla Falubazu, bo przyjeżdża ktoś o podobnym potencjale.

Jak zatem wygrać z Grudziądzem i zapewnić sobie myśli o walkę o bonus?

To wązny pojedynek i bardzo ważny będzie tu bonus gdyż jedni i drudzy marzą o byciu 4 do brydza w fazie PO. A skoro ważny tu bonus to wygrana 2-4 pkt to zbyt mało by jechać do Grudziądza, dlateo zagram dziś na mega mobilizację głodu wygranej i zadowolenia gawiedzi pewną wygraną Zielonej Góry co najmniej 4 pkt. Jednak cała moja wiara zależna jest od poprawy dwóch panów z Danii. Madsen niby punkty robi ale nie takich punktów się od niego oczekuje, oraz Jensen, który w dwóch ostatnich meczach jedzie fatalnie. Mam ogromne przeczucie że zarówno jeden jak i drugi pokaże to co się od niego oczekuję, a wtedy pozostali utrzymując swój obecny poziom pewnie ten mecz wygrają. Takim małym przebudzeniem powinno być tez u Ratajczaka, który ma nie tylko punktować w biegu juniorskim. Jak będzie zobaczymy ale moja opinia jest taka, że nie wudzę GKMU dziś.

Ostatnia edycja:
K 6,8K

KubaGdz

Użytkownik
Fricke over 10,5 kurs 2,02 superbet
Ratajczak over 3,5 kurs 1,5 superbet
Fricke zielonogórski tor zna jak własną kieszeń, w zeszlym roku ładny występ 16 w 6. Plandeka na torze powinna pomoc zawodnikom gości, lubią beton. Dziś może i taktyczne nie pójdą w ruch, ze względu dosyć wyrównane spotkanie. Zielona dziś bez Curzytka podejrzewam 5 startów obu juniorów. Jadę do Zielonej oczywiście oglądać zwycięstwo swoich Gołębi, lecz jak Falubaz ma walczyć o wygraną to drugi typ.
Madsen L. powyżej 11.5 punktów
Hampel J. powyżej 10.5 punktów
Kurs @ 3.80 superbet

falubaz nie dojechał na początek sezonu :)
Cieszą mnie te przegrane zakłady.GKM!

Ostatnia edycja:
slomiany400 127K

slomiany400

Użytkownik
Falubaz - GKM
Hampel - Fricke 2 1.90 superbet

typ mocno życzeniowy, żeby Fricke pojechał dzisiaj 6 razy(w tym h2h liczą się wszystkie biegi) i tylko dlatego to weszło, a nie że Hampel pojedzie słabo i Falubaz przegra

jak już kolega wyżej wspomniał, to Max jeździł w Zielonej, więc owal nie jest mu obcy
Hampel do tej pory 10 u siebie z Motorem w 6 biegach i 8 w 6 biegach z Wrockiem
Fricke 12 z Rybnikiem i 8 z Czewą

prawda jest taka, że Falubaz musi dzisiaj wygrać, a GKM może, ja jestem za tym, że to Falubaz dzisiaj będzie prowadził i Maxowi uda się pojechać 6 razy, jako lider GKM obok MJJ

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2995
A 557,9K

adams235

Znawca - Żużel
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Pawlicki i Tarasienko razem 17 pkt TAK kurs 2.55 Fortuna rano
Kurs świetny i długo go Fortuna trzymała ,dla mnie to było spore Value teraz patrzę tylko kurs 2 to już słabo,mają naprawdę fajny układ biegów i jeśli Falubaz ma powalczyć to Pawlicki musi dobrze pojechać
J.Hampel under 2.5 biegów kurs 1.65 Fortuna
P.Pawlicki over 1.5 biegów win kurs 1.65 Fortuna
W.Tarasienko over 7.5 kurs 1.7 Fortuna

Liczę na dobry mecz Pawlickiego i jego podwójna mobilizację przeciw GKM Hampel aż 3 biegi wygrane?trochę dużo...na obecną formę,a Tarasienko no cóż 2 biegi w miarę dobry układ,linia niewygórowana...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4226
B 106,6K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Falubaz GKM 1 @1,85 fortuna [/ICONMINUS]

Bardzo mnie zdziwil kurs na Falubaz, Liczyłem na max 1,60 Pozycja obu zespołów jest trochę zakłamana, ponieważ Falubaz ma 0 pkt, dwie porażki ale mierzył się z najsilniejszymi zespołami w lidze Motorem i Spartą, natomiast GKM ma dwa zwycięstwa z Częstochową i Rybnikiem, widać wyrazną różnicę w siłach ekip z którymi się mierzyły. Ten mecz ma ogromne znaczenie. Jeśli Falubaz dziś przegra to już będzie tracić 6 pkt do GKM, doliczając do tego przegraną w rewanżu z bonusem to będzie 9 i to będzie niedoodrobienia i ja twierdzę że dzisiejsze spotkanie jest dla Falubazu jedno z wazniejszych w sezonie bo może po 3 kolejkach zamknąc drogę do pierwszej czwórki. Lepiej powinien jechać Madsen i Przemek Pawlicki który od bardzo dawna nie zdobył dwucyfrowki na swoim torze. Falubaz powinien mieć przewagę też na juniorce. Uważam że Falubaz ostatecznie wygra 47/48 - 42/43. Mimo że plandeka leżała to myślę że dadzą radę, są pod ścianą.

Ostatnia edycja:
husarz22 109,4K

husarz22

Forum VIP
Falubaz GKM 1 @1,85 fortuna

Bardzo mnie zdziwil kurs na Falubaz, Liczyłem na max 1,60 Pozycja obu zespołów jest trochę zakłamana, ponieważ Falubaz ma 0 pkt, dwie porażki ale mierzył się z najsilniejszymi zespołami w lidze Motorem i Spartą, natomiast GKM ma dwa zwycięstwa z Częstochową i Rybnikiem, widać wyrazną różnicę w siłach ekip z którymi się mierzyły. Ten mecz ma ogromne znaczenie. Jeśli Falubaz dziś przegra to już będzie tracić 6 pkt do GKM, doliczając do tego przegraną w rewanżu z bonusem to będzie 9 i to będzie niedoodrobienia i ja twierdzę że dzisiejsze spotkanie jest dla Falubazu jedno z wazniejszych w sezonie bo może po 3 kolejkach zamknąc drogę do pierwszej czwórki. Lepiej powinien jechać Madsen i Przemek Pawlicki który od bardzo dawna nie zdobył dwucyfrowki na swoim torze. Falubaz powinien mieć przewagę też na juniorce. Uważam że Falubaz ostatecznie wygra 47/48 - 42/43. Mimo że plandeka leżała to myślę że dadzą radę, są pod ścianą.
nie chce Cię krytykować bo dużo typów od Ciebie pobrałem i weszło na . Natomiast w tym akurat przypadku mocno bym się zastanawiał nad graniem w kierunku Falubazu. Okej, jechali z Motorem i Spartą ale czy to znaczy że dzisiaj, gdy mają słabszego rywala, to wygrają? Śmiem wątpić. Szczególnie dlatego, że ich skład pozostawia wiele do życzenia. Madsen ma lepiej jechać, dlaczego skoro już w Częstochowie na niego narzekali. Według mnie analiza bardzo życzeniowa nie zdziwię się jak Falubaz przegra. Wg mnie jest to mecz 60/40 na korzyść gości z Grudziądza.

Otrzymane punkty reputacji: +1954
Sándor Tihanyi 64,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
nie chce Cię krytykować bo dużo typów od Ciebie pobrałem i weszło na . Natomiast w tym akurat przypadku mocno bym się zastanawiał nad graniem w kierunku Falubazu. Okej, jechali z Motorem i Spartą ale czy to znaczy że dzisiaj, gdy mają słabszego rywala, to wygrają? Śmiem wątpić. Szczególnie dlatego, że ich skład pozostawia wiele do życzenia. Madsen ma lepiej jechać, dlaczego skoro już w Częstochowie na niego narzekali. Według mnie analiza bardzo życzeniowa nie zdziwię się jak Falubaz przegra. Wg mnie jest to mecz 60/40 na korzyść gości z Grudziądza.

Mimo że sam gram na Falubaz to merytorycznie odpowiem Ci że są przesłanki aby liczyć na Leona choćby do jego eksperymentu z silnikami który jak twierdzi porzucił to raz dwa bolączką jest Rasmus który jak dla mnie trochę przybrał na wadze i kompletnie nie trafił że sprzętem. Tylko właśnie inaczej się jedzie jak masz obok siebie Kubere Bartka czy Artioma a inaczej jak masz Vadima lidseya czy Miśka. Można na tej podstawie twierdzić że raczej dziś Madsen nie zrobi 8 a Rasser 1?

Nie to nie znaczy że wygrają bo to Sport ale terminarz był bezlitosny jednak to już nie będę spacerki a kurs na Falubaz u siebie w porównywalnym składem to duży atut i dlatego ja czy Bartek idziemy w stronę Falubazu. Ale może być tak że się mylimy i GKM ma nadludzką formę:)

Otrzymane punkty reputacji: +259
A 36,3K

Antongno

Użytkownik
Ciężki mecz do typowania. Myślę, że będzie wyrównane spotkanie i może pójść w obie strony, więc postawię symbolicznie remis :)
Falubaz - GKM remis @11.5 fortuna
P. Pawlicki over 8,5 @1.62 fortuna
M. Fricke over 10,5 @1,92 fortuna
W. Tarasienko over 7,5 @1.6 fortuna
K. Małkiewicz under 3,5 @1.7 fortuna
P. Pawlicki over 1,5 wygranych biegów @1.65 fortuna
M. Fricke over 1,5 wygranych biegów @1.65 fortuna
Bieg juniorski Falubaz wygra @2.35 fortuna

Ostatnia edycja:
B 106,6K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
A u mnie właśnie 60 do 40 na rzecz Falubazu, Jest to ciężki mecz do typowania, ale kurs mnie bardzo zachęcił. Myślę że Rasmus dziś też pojedzie bardzo dobrze. i Ratajczak swoje zrobi. Ja z tych dwóch klubów zdecydowanie bardziej wolę GKM ale uważam że oni mogą nic już nie wygrać na wyjezdzie, nawet w Rybniku. Zobaczymy. Jak GKM wygra to Ci pogratuluje przeczucia :)

B 106,6K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Gratulacje!!! Ani złotówki już na falubaz na te przepłacone gwiazdy.

S 79,9K

scrobek

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel - Ekstraliga, I liga, II liga
Godzina: 17:00
Spotkanie: Włókniarz Częstochowa - Stal Gorzów
Typ: Andzejs Lebedev under 7,5 pkt. (Liczy się 5 pierwszych startów)
Kurs: 2,05
Bukmacher: Betfan
Post w dziale: Ekstraliga, I liga, II liga III runda Ekstraligi

Analiza:

Dziś w Częstochowie będziemy świadkami po mimo, że to 3 Kolejka meczu o dużej wartości. Spotykają się dwie drużyny, które jeszcze nie wygrały meczu w obecnym sezonie PGE Ekstraliga. Postanowiłem wziąć po lupę zawodnika gości Andrzejsa Lebedeva. Uwagę przykuwa dysproporcja pomiędzy meczami domowymi na wyjazdowymi Łotysza.

W ubiegłym sezonie średnia Lebedeva to 1,707 (śr. domowa 2,142 ,średnia wyjazdowa 1,241), w roku 2023 średnia 1,697 (śr. domowa 1,886 ,średnia wyjazdowa 1,537). Widać tutaj pewny trend, który potwierdza mecz inauguracyjny wyjazdowy w Rybniku, gdzie Andrzejs zdobył 5 punktów).

Tor w Częstochowie nie należy do jego ulubionych. W ostatnim meczu ligowym w barwach Unii Leszno zdobył 3 punkty. Łotysz startuje nr 2 co daje mu bardzo trudny pierwszy bieg w którym zmierzy się z Kacprem Woryną oraz Jasonem Doyle, a jego partnerem będzie Anders Thomsen. 0 punktów w tym biegu jest bardzo prawdopodobne. Z łatwiejszych biegów jest bieg nr 12, gdzie startuje razem z Oskarem Paluchem przeciw Madsowi Hansenowi i Frankowi Karczewskiemu. Z parze startuje razem z Oskarem Fajferem i tutaj także może pogubić punkty. Uważam że Andrzejs nie zdobędzie więcej niż 7 punktów

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2806
B 106,6K

bartek2701

Mistrz Tour de Ski
Janowski - Kubera 2 @1,75 Betfan

Uważam że to jest Bet dnia. Obaj zawodnicy są na różnych biegunach jeśli o formę. Kubera jest najlepszym zawodnikiem ekstraligi po 2 kolejkach ze średnią bodajże 2,7/ bieg. Janowski nie ma formy komletnie ostatnie miejsce w zlotym kasku, w meczu z Falubazem tylko 7 pkt , i nie zalapał się do biegów nominiwanych a jezdził 2 biegi z juniorem. Teraz Darek Sledz widzi ze na tak slaby wynik nie moze sobie pozwolić gdyż przyjezdza faworyt ligi. Zmienił układ par Janowski zmieniony od bardzo wielu lat pod nr 10, poza 1 biegiem gdzie powinien go wygrać , co tez nie jest aż takie pewne bo jedzie na Cierniaka i Przyjemskiego, pozniej jego doparowymi będa 2 razy Łaguta i raz Kurtz. A w ekipie gości same gwiazdy 2 razy na Zmarzlika i 2razy na Kubere, szczgólnie bieg 13 gdzie o zapunktowanie będzie bardzo trudno.

Nawet z taśma pokonał tego cieniasa

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2356
unicaja 61,5K

unicaja

Użytkownik
J.Holder under 7.5 @2,05 betfan

3x na Lagute mega trudny bieg 11 gdzie dojdzie jeszcze Bewley. Doparowy Lindgren na którym też potraci. Wg mnie under

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1340
T 29,2K

trynek85

Użytkownik
Zakład specjalny z Fortuny Zmarzlik i Kubera w swoich biegach na pierwszy,lub drugim miejscu,typ nie kurs 1,45....,jak dla mnie lokata,Wrocek mega mocny u siebie ,nie ma bata żeby któryś z nich był ciągle w top 2

Otrzymane punkty reputacji: +195
M 27K

murej

Użytkownik
Lindgren under 8,5 1,6 Betclic Zaczęło się dobrze,a potem fredka pokonywał Łagutę,czego się nie spodziewałem
Ciężko mówić o łatwych biegach w takim spotkaniu. Jedzie w teoretycznie łatwiejszym 12,ale tam też ma Kowalskiego i Krawczyka.

Lebedevs vs Hansen 1,75 Betclic Lebedevs
Duńczyk na cenzurowanym. Po słabym początku zaczynają się plotki o Klindzie.Linia 5,5 trochę ryzykowna, mimo że Karczewski po wygraniu brązowego kasku i zdobyciu 2/3 pkt w juniorskim może go szybko zastąpić przy słabszym początku.Dlatego wiara idzie w Andrzeja,który ma raczej pewne 5 biegów(jeśli nie zawali:) )

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +195
A 36,3K

Antongno

Użytkownik
Częstochowa - Gorzów
Gorzów wygra @2.67
K. Woryna under 8,5 @2.22
W. Lampart under 4,5 @2.01
O. Fajfer under 5,5 @1.6 - można mocniej zagrać
K. Woryna poniżej 1,5 wygranych biegów @1.75

Wrocław - Lublin
Lublin wygra @2.43
M. Janowski under 7,5 @1.92
B. Zmarzlik under 11,5 @1.6
W. Przyjemski over 4,5 @1.8
M. Cierniak over 4,5 - @1.88 - to gram grubo

wszystko fortuna

Ostatnia edycja:
husarz22 109,4K

husarz22

Forum VIP
Częstochowa - Gorzów
Gorzów wygra @2.67
K. Woryna under 8,5 @2.22
W. Lampart under 4,5 @2.01
O. Fajfer under 5,5 @1.6 - można mocniej zagrać
K. Woryna poniżej 1,5 wygranych biegów @1.75

Wrocław - Lublin
Lublin wygra @2.43
M. Janowski under 7,5 @1.92
B. Zmarzlik under 11,5 @1.6
W. Przyjemski over 4,5 @1.8
M. Cierniak over 4,5 - @1.88 - to gram grubo

wszystko fortuna
A jakieś kilka słów dlaczego te dwa underdogi mają wygrać? Nad Lublinem sam się zastanawiałem ale dopiero od niedawna interesuje się żużlem. A wiem, że bukmacherzy wystawiają takie kursy jakie wystawiają i jednak Wrocław jest dużym faworytem w meczu z Lublinem.
Fajnie jakbyś napisał dlaczego grasz wygraną Gorzowa z Częstochową i Lublina z Wrocławiem.

A 557,9K

adams235

Znawca - Żużel
Mi dziś bliżej do gospodarzy ale niewiem czy ich pogram
M.Janowski under 8.5 kurs 1.68 Betclick
1 bieg łatwy ale potem prawdziwe comco i liczę że linii nie zrobi
P.Pawlicki over 1.5 wygranych biegów kurs 1.94 Fortuna
Przemo się ogarnął to i pora na brata ,liczę na dobre starty i jest w stanie 2 trójki przywieźć

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2598
S 79,9K

scrobek

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel - Ekstraliga, I liga, II liga
Godzina: 20:00
Spotkanie: ROW Rybnik - Apator Toruń

Typ: Emil Sajfutdinov over 9,5 pkt. (Liczą się wszystkie starty)
Kurs: 2,05
Bukmacher: Superbet

Dziś w Rybnik rozegrany zostanie zaległy mecz 3 kolejki Ekstraligi pomiędzy ROW-em Rybnik a Apatorem Toruń. Na początku rozgrywek można powiedzieć, że gospodarze zaskakują in plus. Wygrali na inauguracje u Siebie z Stała Gorzów plus dobrze zaprezentowali się na wyjeździe w Grudziądzu. Goście po zwycięstwie u Siebie z Spartą Wrocław, niespodziewanie zremisowali na wyjeździe w Gorzowie Wielkopolskim z tamtejszą stalą.

Przechodząc do meritum liczę tutaj na przełamanie Emila Sajfutdinova, który nie ma wybitnego początku, jednak co by nie mówić jest to lider zespołu gości, który w ubiegłym sezonie uzyskał średnie wyjazdową 2,000 pkt/bieg. Nie ma lepszego miejsca do przełamania niż na terenie jednego z najsłabszych drużyn Ekstraligi

Typ: Mikkel Michelsen over 9,5 pkt. (Liczy się 5 pierwszych startów)
Kurs: 1,62
Bukmacher: Betfan

Duńczyk notuje bardzo dobry początek sezonu. Liczę tutaj na podtrzymanie zdobyczy punktowych, które Mikkel miał w pierwszych 3 kolejkach odpowiednio 9 punktów z meczu z Spartą oraz 12 punktów w meczu ze Stalą Gorzów.

Zdobycz co najmniej 10 punktów ułatwia mu nr 4 w którym 2 razy będzie startował przeciw juniorowi ROW-u plus 2 razy przeciw Kacprowi Pludrze. Do tego łatwy 4 bieg w którym będzie startował w parze z własnym juniorem. Obecna forma oraz punktu widzenia tabeli biegowej łatwy numer startowy sprawi, że zawodnik Apatora Toruń zdobędzie co najmniej 10 punktów

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1790
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom