Wedlug mnie
Hiszpania powinna wziąć ten mecz prowadząc już po pierwszej połowie. W pierwszym meczu szybko wyszli na prowadzenie już w 9 minucie, lecz 20 minut później Gakpo wyrównał wynik spotkania na 1:1 i tak też zakończyła się pierwsza połowa. Już w pierwszym meczu było widać małą różnicę między tymi drużynami. Statystyki takie jak posiadanie piłki (60 : 40), xG (1.48 : 0.61) i inne dają jasno do zrozumienia, że to
Hiszpania była stroną dominującą, mimo że do finalnego remisu doprowadzili dopiero w doliczonym czasie gry. Cała
Hiszpania zagrała na równym poziomie czego nie można powiedzieć o Holandii, w której wyraźnie boczni obrońcy zagrali bardzo słabe spotkanie.
Warto wspomnieć, że był to mecz wyjazdowych Hiszpanów, u siebie powinno być znacznie lepiej, ostatni przegrany mecz odbył się we wrześniu 2022 roku, są niepokonani od 8 spotkań na wagę punktów, na dodatek w 7 z tych spotkań strzelali conajnniej 2 gole. Mimo iż sędzią spotkania jest francuz Turpin, który nie ma zbyt wysokiej średniej żółtych kartek myślę, że w tym spotkaniu powinno być gorąco i te 4 kartki powinniśmy zobaczyć, często w meczach Hiszpanów można oglądać żółte kartki. Sędzia bardziej lubi wskazywać na wapno, a przy obronie Holandii myślę, że w tym spotkaniu Hiszpanie mogą się cieszyć z rzutu karnego.