Tenis WTA Toronto
godzina 01.00
B.Bencic -B.Haddad Maia
Typ Haddad Maia i powyzej 21.5 gema
2-6 6-3 6-3
kurs 3,9
betcris
Analiza :
Tutaj moj typ trochę w nagrodę za wczorajszy występ Beatriz w meczu ze Świątek.Po raz kolejny pokazała charakter , waleczność nieustępliwość.Nie jestem jakimś fanem jej tenisa ale trzeba jej przyznać ze ma podejście , lubi to co robi , biega do kazdej piłki z pełnym zaangarzowaniem , nie ważne czy jest 40:0 w gemie serwisowym przeciwniczki czy broni breacka cisnie na maksa , coś jak kiedyś Cornet.Podoba mi się to jej podejście i tym wczoraj wygrała z Igą!Na pewno ten mecz kosztował ją sporo ale pokonanie nr 1 powinno też dać jej kopa w aspekcie wiara we własne możlowości.
Belinda też niejednokrotnie pokazywała charakter ale też nie jednokrotnie pokazywała charakterek.Ostatni mecz bardzo udany , pokonanie Sereny nawet leciwej to moim zdaniem podobny kaliber wyczynu co pokonanie Świątek.Nie chcę w to wchodzić wyniki idą w świat !Chociaż odniosłem wrazenie że Serena nie pokazała wszystkiego na co ją stać aktualnie , coś więcej zobaczymy pewnie na US open.
Belinda jest dzisiaj faworytką i bardzo słusznie , umiejętnosci czysto tenisowe ma na pewno większe , Beatriz ma siłę i 10 cm wzrostu więcej.Spotkały się raz w tym roku w styczniu w Sydney , Szwajacarka bardzo gładko 6:3 6:2 3 przełamania a Brazylijka nie powąchała nawet breick pointa.Ale trzeba przyznać że to u Brazylijki ten sezon to największy progres w karierze a wyglada na to że bedzie jeszcze lepiej.Na pewno będzie się chciała zrewanżować.Moze dojrzała puźno jak Jabłoń albo jak Grzegorz Lato.
Belinda w ścisłym topie
WTA jest od lat , miała w wielu aspektach duzo łatwiej choć jest rok młodsza od Beatriz , zapowiadała się nawet na kolejną Martinę Hingis , a Beatriz przeszła długą drogę do punktu w którym jest teraz .Co ciekawe mają podobny bilans W/L kariery
ale to Brazyliijka długo obijała się po Chelengerach.Ciekawa sprawa Belinda podniosła z kortu ponad 10 milionow $ , a Beatriz niespełna 2 .Najlepszy artysta to głodny artysta .Charakter kontra charakterek.A swoją drogą Inflacja jak Karlovic , amerykanie nie wojują , dolar umocnił się do euro a zlotowka oslabila do obu walut.
W Toronto bedzie godzina 19 pierwszy mecz w seji wieczornej powinno być ciekawie.
Pogoda do grania 25 stopni , sucho lekki wiaterek .Dolar kanadyjski 3.56 hmm też nieźle.