Polska - Węgry
powyżej 2.5 gola @ 2.06
Węgry @ 5.80
Drużyna Paulo Sousy ma zapewniony udział w barażach do MŚ, ale spotkanie z Węgrami może się okazać kluczowe jeśli chodzi o rozstawienie w kolejnych fazach Baraży do MŚ W Katarze. Na dzisiaj proponuje gole oraz zwycięstwo gości.
Polska w spotkaniu z słabą i kopciuszkiem Andorą nie pokazała nic specjalnego. OD 20 sekundy graliśmy w przewadze jednego zawodnika i spodziewałem się tak naprawdę pogromu w naszym wykonaniu. Strzelamy szybko dwa goli i na koniec pierwszej połowy tracimy bramkę!. Tak tracimy gola po raz kolejny z zespołem, który o nic tak naprawdę się nie liczy. Wyglądaliśmy naprawdę słabo i nie chce tu zwalać winy na murawę, bo w tych kwalifikacjach mieliśmy dobre momenty jak z Anglią, Węgrami czy byliśmy mega skuteczni w spotkaniu z Albanią. Dzisiaj w składzie mają być roszady, czyli to czego nie lubią u nas niektórzy telewizyjni eksperci.
W pierwszym i szalonym spotkaniu padł remis 3:3. Węgry mieli się z nami bić o drugie miejsce w grupie, lecz mocno poszło im coś nie tak. Zespół zanotował słabe wyniki i szybko odpadł z ten rywalizacji. Dzisiaj dla nich jest to raczej mecz o pietruszkę, ale mecz w którym można spróbować nowych ustawień czy wariantów gry. Dlatego spodziewam się zdeterminowanych naszyli rywali, którzy to od pierwszych minut będą dążyć do zdobycia gola. Do składu po długiej nie obecności wrócił gwiazda tej drużyny Szoboszlai, który po raz kolejny staje się liderem Węgrów. Oprócz niego są przecież jeszcze Szalai czy Gazdag. Węgry mają coś do udowodnienia na koniec tych kwalifikacji i jestem zdania, że utrą nam dzisiaj nosa.
Trzeba mieć na uwadze fakt, że dzisiaj zagramy bez Lewandowskiego, Krychowiaka i Glika. Na pewno nie zabraknie też innych zmian w defensywie, bowiem od pierwszych minut ma zagrać Cash, a duet stoperów mają tworzyć Helik-Bednarek.
Myślę, że może to być kolejny szalony mecz z zwrotem akcji.