Austin FC lub Remis @ 2.10 Unibet (3:1)
Colorado Rapids - Austin FC G 03:00 I 25.04
Z soboty na niedzielę nadejdzie inny ciekawy mecz, ponieważ Austin beniaminek ligi
MLS, jeżeli tak można napisać, napisałem jeżeli, bo tak naprawdę ta drużyna nie awansowała z niższych rozgrywek, ale została stworzona i założona, aby być w tej najwyższej Amerykańskiej lidze piłkarskiej zmierzy się w Colorado z Rapids i będzie próbowała napsuć krwi za wszelka cenne tak jak bylo to w meczu z faworytem ligi.
Austin FC postawiło twarde warunki LAFC w meczu otwarcia ,a przy najmniej w defensywie gdzie ambitnie bronili, mimo to w przegranym meczu pozostawili po sobie dobre wrażenie, czy zdołają urwać punkty Colorado Rapids?.
Austin FC drużyna która na papierze wygląda dobrze, sprowadziła kilku wysokiej jakości graczy z doświadczeniem w lidze
MLS, ale i nie tylko jak Cecilio Domínguez reprezentant Paragwaju występował w takich klubach jak Club America i Independiente. Tomás Pochettino pomocnik z Talleres de Cordoba czy Alexander Ring(Pomocnik) ma bogate doświadczenie w lidze
MLS czy perspektywistyczny piłkarz z draftu D.P.Gill. Również R.Redes 21-letni skrzydłowy z Paragwaju zdobył już popularność wśród fanów Verde, po swoich pełnych zapału występach przedsezonowych meczach.
Klub Austin FC jest lub będzie jeszcze lepiej zarządzany, ponieważ według prezesa A.Loughnane, Wolf i C.Reyna mają "Chemie" a rwoniez są bardzo dosciwadczeni już teraz czekają na zakonczenie (Czerwiec) budowy nowego stadionu a wybudowane przecież światowej klasy obiekty szkoleniowe za spore miliony dolarów centra wydajności w St. David’s mają na sobie odciski palców Wolff-a, wiec Austin naprawdę w zarządzie ma doświadczonych ludzi którzy stworzyli jak na początek solidna drużynę.
Austin w przedsezonowych meczach nie wyglądał źle, z biegiem meczów testowych był solidny w obronie, gorzej może być trochę z porzodu, ponieważ nie mają dobrego gracza z predyspozycjami na pozycji 9, ale gra w ofensywie powinna rozłożyć się po równo, ogólnie ta drużyna na papierze dość solidnie wygląda, Austin zebrał mieszankę sprawdzonych i obiecujących graczy na prawie każdej pozycji a ich atutem powinno być obrona i silna pomoc.
Trzeba przyznać ze "wyśrubowane" marne 0,55 xG przeciwko faworytowi ligi Los Angeles FC nie oddaje w pełni obrazu gry Austin która mimo ze przegrała 2-0 to utrudniła grę pretendowi do tytułu tak jak było to możliwe, LAFC atakowało od samego początku, ale Austin dwoiło się i troiło w obronie, grali nad wyraz dobrze, byli tam, gdzie powinni być w obronie , sam bylem pod wrażeniem tej obrony a sami byli bliscy strzelenia bramki w 29m, ale świetnie obronił Sisniega (LAFC). W każdym razie w drugiej połowie zostali złamani i padła bramka po rykoszecie, bo nie tyle, co piłka była kierowana w światło bramki, ale bardziej chyba podanie które odbiło się od nogi piłkarza Austin i bramka Stala się faktem dla LAFC. Austin mógł wyrownac, ale minimalnie brakowało szczęścia , wynik na 2-0 w doliczonym czasie gry został podwyższony ponieważ Austin otworzyl sie i gol padł po błędzie gości. Powiem ze byl to najlepszy mecz jak widzialem w tej koljece a Austin naprawde pokazali sie swietnie, mimo tej porażki zagrali dobrze w obronie a LAFC musiało się sporo napracowac, aby zaliczyć pierwsze zwycięstwo w Sezonie.
Gospodarze meczu,
Colorado Rapids którzy są nie wiele wyżej w przedsezonowych zapowiedziach, przywrócili prawie cały skład z poprzedniego sezonu na czele z Cole Bassett-em i Lewisem(Ktory w tym meczu nie zagra) którzy w poprzednim sezonie zdobyli po piec bramek. Rapids to taka drużyna która może pokonać najlepszą Drużynę ligi a z najsłabszą drużyną przegrać, wystarczy sprawdzić sobie wyniki z poprzedniego sezony. Jest to drużyna niezdyscyplinowana i nie zawsze konsekwentna, grają radosna i otwartą piłkę nie zmuszając przeciwnika do "ciężkiej" gry do takiej przemyślanej i wyrafinowanej taktycznie, po prostu łatwo się z nimi gra bardzo rozrywkowo i trudno ta drużynę przewidzieć, znaczy jedno jest pewne graja otwarty
soccer, mimo to sezonu na sezon jest postęp a wynikiem tego był ostatnio awans do play-offu gdzie ulegli dość łatwo Minnesocie 0-3 już w pierwszej rundzie.
Rapids w pierwszym meczu zremisowali bezbramkowo na wyjedzie z Dallas i mimo niskiego xG 0.78-0.72 to mieli kilka okazji do wygrania tego meczu, fakt ze większość sytuacji to bramkarz Dallas byl na posterunku, ponieważ Mauerer(Dallas) był zazwyczaj dobrze ustawiony i dobra zebrał notę po meczowa, choć mam wrażenie ze Dallas zagrało poniżej oczekiwań i ten mecz niebył porywającym spektaklem.
W tym meczu jest wstanie poprzec gosci ktorzy nawet dobrze byli spasowani w pierwszym meczu do faworyta ligi, dobrze wyglądali w obronie, byli zazwyczaj tam, gdzie powinni być , lecz ataki faworyta ligi LAFC w końcu ich "złamały" mimo ze bramka nie była czystym strzałem, lecz rykoszetem, ale było to efektem częstych ataków gospodarzy, mimo tego Austin FC miał większe 55% posiadanie i próbowali grac jak równy z równym nie ustępując nawet aż tak wyraźnie w nie których ważnych statystykach. Maja mocny środek i dobra Defensywę, Colorado jest drużyną ofensywna i otworzy się na grę i będą chcieli poprowadzić grę, ale to nie jest drużyna typu Los Angeles FC i zostawią sporo miejsca, nie zdziwi mnie to gdy przegrają, bo są wstanie to zrobić a Austin na papierze pokazał ze mogą być solidna drużyną i pozostawili po sobie dobre wrażenie, wiec nie dziwią mnie spadki w ich kierunku czy to na ich wygrana, czy remis z wygrana, wiec jestem wstanie poprzec Austin FC w tym pojedynku.
Zakład Alternatywny w Kierunku Austin FC
Austin over 0.5 Bramki + Over 2.5 rzutu różnego + Over 0.5 Żółtej kartki = @ 1.91 Bwin ( 3. Br. 3RR , 1 ZK)
Over 0.5 Bramki dlatego ze Colorado gra otwartą piłkę i mimo ze z Dallas było 0-0 to Austin w przed sezonowym meczem z Dallas potrafili strzelić trzy bramki, wiec, dlaczego nie mieliby się pokusić tutaj o ta jedna, to samo się tyczy z Rzutami rożnymi , myślę ze 3 rogi są w zasięgu i nie jest to duzo z faworytem ligi nabili 7 gdzie wiekszosc meczu sie bronili.Co do kartek to jeszcze żadnej nie otrzymali, wiec w drugim meczu znów bez żółtej kartki? Bardziej bym polował ze w końcu otrzymają ta jedna Żółta kartkę.
Edit:
Zazwyczaj lub często NIE GRAM takich kuponów a jak gram to dla zabawy, lub jak mam koncepcje, czyli kilka zakładów jak powyżej, wiec zagrałem, może drugi raz w tym roku za 10£ i otarłem się o prawie 1400 £ w SYSTEMIE 4 z 5. No szkoda ze LA FC nie utrzymali prowadzenia 1-0 tym bardziej ze Seattle w 2 Polowie zrobiło jedną konkretna akcje i strzelili na wyrównanie a LA FC cos tam gralo ale niemrawo. Szkoda ze nie pokombinowałem za większą stawkę(Singla) na NY City z HC bo Cinncinati gra "piach" ale człowiek nie pomyślał, mimo to za 10£ ->$$$ - gdzie myślałem ze jak wejdą trzy zdarzenia to będzie dobrze hehe, ale ja obejrzałem z 8 meczów pierwszej kolejki wiec otrzymałem zapłatę za poświęcony czas hehe.