Roma- Inter
Typ: over 2,5 + BTTS
Kurs: 1,74
Fortuna
7/10
Mamy HICIOR do rosołku w
Serie A, gdzie Roma podejmuje Inter. Oba zespoły mega overowe, ofensywa działa zdecydowanie lepiej niż defensywa. Inter po fajnej serii zaliczył wpadkę z Sampdorią, jednak z Crotone już wrócił na właściwe tory, dziś prawdziwy sprawdzian bo jednak Roma to najwyższa półka we Włoszech i to spotkanie zweryfikuje obecną formę zawodników Conte. Uważam że Inter w tym sezonie ma potencjał na Scudetto, bo nie wierzę w Milan, który bez w mojej ocenie nie ma tej jakości i tak szerokiego składu. Juve jaoś niemrawy ma ten sezon, zgubiło już masę głupich punktów, uważam że teraz będzie już lepiej i powinni włączyć się do walki i to pomiędzy Starą Damą a Interem rozegra się finsh tej edycji rozgrywek.
Wracając do meczu to Inter w praktycznie w pełnym składzie, jest niesamowity duet L-M więc o bramki możemy być spokojni. Jestem pod wrażeniem tego jak Conte odmienił Belga, który gra fenomenalnie tyłem do bramki, niejednokrotnie wraca się i potrafi zagrać genialną piłkę za plecy obrońców do Lautaro czy innego kolegi. Na przestrzeni ostatniego roku zauważam ogromny postęp w jego poruszaniu się na murawie i rozwój inteligencji boiskowej. W mojej ocenie Inter jest bardziej stabilny od Romy i dziś moim zdaniem powinien wywieźć 3 pkt ze Stadio Opimpico.
Alternatywnie:
Inter over 1,5 gola @1,87 Fortuna 6/10
Inter strzeli w obu połowach @ 2,79 5/10
over 3,5 @ 2,47 Fortuna 4/10
obie drużyny strzelą w obu połowach @ 7,90 Fortuna 2/10
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Udinese- Napoli
Typ: over 9,5 RR 9 rożnych
Kurs: 1,84
Fortuna
Stawka 6/10
Napoli po blamażu ze Spezią zapewne będzie chciało dziś wywieźć 3 punkty z terenu Udinese, nie wierzę że po dramatycznym meczu w poprzednie kolejce De Laurentiis nie zrobił zadymy w szatni. Oglądając tamto spotkanie miałem wrażenie że Napoli nie chciało strzelać bramek, dosłowny kabaret w wykonaniu piłkarzy z Neapolu. Osobiście pobieram dzisiaj rzuty rożne bo jestem przekonany że Napoli rzuci się do gardał zawodnikom Udine, a Ci z kolei będą kontrować co powinno obfitować w cornery. Wczorajszy dzień i rzuty rożne to wielki dramat, szczególnie w
Ligue 1, gdzie tylko 1 mecz overowy. Dziś liczę że
Serie A pozwoli zarobić w tym aspekcie.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Juventus- Sassuolo
Typ: 1(-1,5)
Kurs: 1,94
Stawka 5/10
Fortuna
Juventus limit wpadek w mojej ocenie już wyczerpał, dziś podejmują solidne Sassuolo, które gra bez swojego lidera Berardiego. Juve na własnym stadionie powinno pokonać niżej notowanego rywala, który dosyć mocno otwiera się po stracie bramki, zatem idę w kierunku handicapu, wierząc że CR7 i spółka będą w stanie wykorzystać rozszczelnioną defensywę rywala.