Cabron
Użytkownik
Ale tutaj nie chodzi o zwykłe zmiany zdania. Trzaskowski to jest typowy wyrachowany polityk, który powie wszędzie i zawsze to co się na ten moment najlepiej sprzeda.No tak, bo np. Mentzen nie zmienial zdania. I nie mówię tu tylko o sławnej 5 Mentzena, czy 100 ustawach. Chociaż te dwa tematy są mocno symboliczne.
Jakubiak, który cały czas mówi o konserwatywnych wartościach, a zostawił żonę dla młodszej. Cały czas mówi jacy to Ukraińcy są źli i niech wyjeżdżają do siebie, a ma żonę Ukrainkę. Do tego przeszłość w PZPR.
Nawrocki zmienił mniej razy poglądy, bo ich nie ma, na większość pytań "nie ma zdania" + jest w polityce od kilku miesięcy.
O guru z kanału zero, to można by napisać książkę.
I można tak o każdym...
Nie chcę bronić Trzaskowskiego, nie obchodzi mnie on, ale wyciąganie jak to on zmienia poglądy, a reszta nie...
Mi się też poglądy na wiele kwestii też zmieniły w ciągu ostatnich 5-10 latach, zresztą na pewno tak jest u większości osób.
Niemcy odsyłają uchodźców, bo w ostatnich latach, gdy sprzedawaliśmy na potęgę wizy mieszkańcom krajów muzułmańskich i afrykańskich bez żadnej weryfikacji, a nawet pod dyktando polityków PiS, wielu z nich traktowało Polskę jako przystanek i pojechało do Niemiec. W dupie mam Niemców, ale tu im się nie dziwię. To samo robili do nas wielokrotnie Amerykanie, chociażby ze słynną "ekipą filmowców" która kupiła wizy, nie była zweryfikowana i wyjechali do USA.
Warszawa po każdym marszu była zdemolowana i widziałem to wielokrotnie na własne oczy, u nie chodzi tu tylko o wojne pod empikiem, czy podpalone mieszkanie, ale też o masę powybijanych szyb, wyrwanych drzew, zniszczonych przystanków, veturilo, chodników itd.
Centra nie będą miejscem zakwaterowanie uchodźców, po prostu nie ma tam takiej możliwości. Będą centrami asymilacji. Czy są potrzebne? nie wiem, czy jestem za tym, żeby były? Też nie wiem. Czy to coś pomoże? Wątpię.
Ale wiem natomiast, że kraje skandynawskie i chociażby Francja lata temu nie zrobiły nic w tym kierunku i nie zasymilowały uchodźców i teraz drugie pokolenie robi im rozpierdol.
P.s. to na przyszłość daj litość i nie rób takiej ilości błędów i emotek, bo się tego nie da czytać.
Jeśli będzie miał spotkanie w księgarni na Mokotowie z ludźmi, których poglądy są zbliżone do lewicowych, to powie, że trzeba tym imigrantom pomagać, że nie wszyscy to źli ludzie i na pewno wielu z nich otrzyma pomoc. Przy okazji będzie trzymał w ręce tęczowa flagę mówiąc, że z całych sił wspiera środowiska LGBT i da im wszystkie możliwe przywileje.
Tydzień później mając spotkanie w tym samym miejscu, ale z ludźmi o poglądach prawicowych, którzy być może zagłosują na niego, ale się wahają - powie im zupełnie coś innego.
Że na granicy toczy się wojna hybrydowa, że nie możemy teraz selekcjonować imigrantów, bo nie jesteśmy w stanie tego zrobić i za żadne skarby nie pozwoli na to, żeby Ci ludzie dostali azyl w Polsce.
Powie również, że nie ma co się bać osób LGBT, ponieważ nikomu krzywdy nie robią i musimy ich akceptować, ale na pytanie, czy da im wszystkie przywileje odpowie, że nie i nie dopuścić do możliwości adopcji dzieci przez tych ludzi.
To są tylko przykłady, ale tak to właśnie wygląda, tak zachowuje się obecny faworyt wyścigu o fotel prezydenta RP.
Nie można tego tłumaczyć tym, że on nagle zmienił poglądy, bo nie o to w tym chodzi.
Jak PiS o początku krzyczał, że mamy do czynienia z woja hybrydowa, to Trzaskowski I cała śmietanka Platformy na czele z dziennikarzami TVN robili reportaże pokazując tylko ludzi z dziećmi, że właśnie tacy czekają na granicy. Zagłosowali przeciwko budowie muru, sfinansował film w którym zrobili z polskich żołnierzy najgorszych bydlaków.
Nagle jak widzi, że wybory może wygrać temu, że będzie przeciwko imigrantom, to twierdzi, że sytuacja się zmieniła i teraz jest inaczej.
Pytam się co takiego jest inaczej ?
Co się takiego zmieniło ?
NIC.
To są Ci sami ludzie, ale teraz nagle to oni zbudowali mur, bo ten PiSu był zły.
Nagle teraz na granicy czekają sami źli ludzie, a wcześniej czekali biedni.
Przecież to trzeba mieć klapki na oczach, żeby to wszystko łykać.
Piszesz kolego o poglądach Nawrockiego, że on ich nie ma ?
To pytam co to znaczy, bo nie doprecyzowałeś.
Widziałem kilka rozmów z Nawrockim i on powtarza wszędzie to samo i nie zmienia zdania.
On ma swoje poglądy, ma swoją wizję Polski i jestem pewien, że jakby mu się udało dojść do prezydentury, to nie zacznie za chwilę lizać 4 liter lewicy, tylko pozostanie przy swoim.
Nie wiem na jaki temat on nie ma zdania, bo Stanowski i Rymanowski zadawali mu doprecyzowane pytania o kościół, o aborcję itp, czyli to co najbardziej grzeje lewą stronę.
On odpowiada jasno i zwięźle, bez większego owijania w bawełnę.
Ja absolutnie nie twierdzę, że jest to idealny kandydat, bo takiego nie ma, ale na pewno wolę, żeby ktoś taki sprawował urząd prezydenta, niż ktoś kto powie to co w dniu dzisiejszym lepiej się sprzeda.
Jemu są wytykane kłamstwa na każdym kroku, a on na wszystko ma odpowiedź tak durną, że tylko głupi by to łyknął.
Jak już wspominasz o tym co się działo na marszach niepodległości, to powinieneś też wspomnieć o tym co działo się na marszach LGBT, bo to również przechodzi ludzkie pojęcie i można to nawet skwitować w stylu Trzaskowskiego, czyliWarszawa po każdym marszu była zdemolowana i widziałem to wielokrotnie na własne oczy, u nie chodzi tu tylko o wojne pod empikiem, czy podpalone mieszkanie, ale też o masę powybijanych szyb, wyrwanych drzew, zniszczonych przystanków, veturilo, chodników itd.
"TO SIĘ W PALE NIE MIEŚCI"
Mi wystarczył materiał Stanowskiego z wiecu Trzaskowskiego na którym pytał ludzi dlaczego na niego głosują.
Te odpowiedzi po prostu zwalają z nóg.
To jest właśnie ta ciemnota, to są właśnie ludzie, którzy nie mają własnego zdania i którzy będą łykać wszystko co im powie ten człowiek.