Ponownie szybkie analizy. Przepraszam za swój brak czasu. To i tak luźna dyskusja jak i ostatnia kolejka. Trochę się u mnie dzieje. Zresztą - jutro ostatnia kolejka
Chojniczanka - Olimpia Elbląg X 3.95
Ciężko zobaczyć Chojnice w barażach. Wątpię aby tym razem ze słabym rywalem jak to było ostatnimi razy wymęczyli te 1:0. Zakrawa o remis.
Hutnik Kraków - Olimpia Grudziądz 1 2.25
Oj... trudny mecz. Szczerze powiedziawszy Olimpia gra pasywny na wyjeździe futbol (bez urazy - bo jednak skuteczny). No i też Olimpia gra o utrzymanie (pytanie, czy z Radunią spadnie ktoś jeszcze? Ponoć skowronki ćwierkają, że w Skrze Częstochowa i Wiśle Puławy jest nie za dobrze?). Natomiast to Hutnik zasłużył na baraże. Mam nadzieję, że tenże ofensywny team rozklepie Grudziądz.
KKS Kalisz - Skra Częstochowa 2 3.55 (ewentualnie X2 1.80)
Oj, Kalisz nie gra fajnej piłki. Skra również na wyjeździe trochę nie tego, ale z takim Kaliszem oraz na lidera umieją się spiąć.
ŁKS Łódź - GKS Jastrzębie 1 4.20 (ewentualnie 1X 2.38)
Hehe. GKS Jastrzębie pewne utrzymania patrząc na inne wyniki. ŁKS Łódź II "u siebie" zagra o nic. I pewno wygra. Wskazany wysoki over (4 gole minimum tu widzę).
Polonia Bytom - Lech Poznań II 1 1.65
O matko bosko. Tu też widzę 4 bramki. Oba zespoły lubią w overy. Nie muszę tłumaczyć jaką drużyną są gospodarze oraz jaką goście. Spokojna jedynka.
Sandecja Nowy Sącz - Kotwica Kołobrzeg 1 4.00
Nie, Kotwica tam nie jedzie wygrać. Po co? Oba zespoły mają gwarant w tabeli - jedna spadek a druga awans. Sandecja ma lepszych juniorów od Kotwicy. Temu takie value tu widzę.
Stal Stalowa Wola - Zagłębie Lubin II 1 1.45
Co może pójść nie tak? Stalowa Wola u siebie silny team grający o baraże, a młode Zagłębie Lubin II raczej już jedzie tam na wycieczkę z przedmeczowym mottem nawet i myślę podyktowanym przez trenera gości - "fajnie było, nie bijemy się o utrzymanie do ostatniej kolejki jak sezon temu".
Stomil Olsztyn - Radunia Stężyca X 3.95
Ojej... jedna drużyna spadła, druga pewnie też... takie mecze wywołują we mnie współczucie gdzie obie drużyny muszą grać o nic. Dla mnie ten mecz to jedna wielka loteria. Temu dam X.
Wisła Puławy - Pogoń Siedlce 2 2.60
Na pohybel wszystkim tym którzy twierdzą, że tu będzie remis. Moim zdaniem Pogoń ten mecz wygra a Puławy mogą się absolutnie nie martwić tym, że się utrzymają. Bo się utrzymają
Nawet nie wiem czemu, ale może tu być wynik... 0:4 dla Pogoni.
Tak - lubię drużynę z Puław i życzę im jak najmocniej utrzymania. Od 2 lat byłem w Puławach na meczu Pogoni, lecz teraz odpuszczę z racji obecności w innym miejscu. Mogli zrobić w niedzielę II ligę zamiast w sobotę - wtedy byłbym obecny. Ale będą je na spokojnie mieć w kontekście sportowym - tak jak mam nadzieję i w przypadku finansowym.
Trochę suprajsów będzie w tej lidze według moich predykcji, co?
edit komentarz: Chryste Panie, ale słabo wytypowane...
Gdyby nie fakt, że usilnie widziałem ten Hutnik w barażach - typowałbym całkiem inaczej. Chojniczanka jedynką, Olimpia Grudziądz dwójką. Jedynie byłem przekonany co do Skry - grali fajnie a Kalisz sobie na luzaku wbił im bramki. Z ŁKSem też skopałem temat i to równo.
A największy żal mam do Stomilu... gdybym wiedział, że Stomil całkiem przejdzie obok meczu - dałbym na Radunię. Ale niestety - za wcześnie podałem typ.
Oczywiście mądry po szkodzie. Chociaż jak zwykle grając single - wychodzimy na swoje.
Szkoda, że DW nie trafiłem po kursie 61.00 0:4 Pogoni Siedlce. Były emocje, i za grosze mogły wpaść dobre pieniądze.
Widzimy się w następnym sezonie. Może będę coś podawał po pewnym czasie z 1 ligi. O ile uda mi się rozszyfrować, bo tam serio dominuje pasywny oraz trudny do rozszyfrowania styl gry.
Do zobaczenia !