Czarnogóra - Węgry
Over 5.5 kar 2-minutowych @ 1.85 STS
Mecz nie o awans, bo obie drużyny mają już go zapewniony, jest to spotkanie o zabranie ze sobą 4 punktów dalej i być w korzystnej sytuacji po połączeniu grup, a tam czekać będą Szwedzki, Chorwatki i najprawdopodobniej Senegalki, także tylko jedno teoretycznie łatwiejsze spotkanie, teoretycznie, bo w końcu te Senegalki potrafiły urwać punkt Chorwatkom. Także stawka jest wysoka, Węgierki faworytkami, ale Czarnogórki potrafią zaskoczyć. Dziwi mnie więc tak niska linia na kary, rozumiem, że do tej pory Czarnogórki dostały 3 kary z Kamerunkami i 1 karę z Paragwajkami, zaś Węgierki bez kary z Paragwajkami i 2 kary z Węgierkami, a więc nie są to jakieś wysokie liczby, ale były to mecze do jednej bramki, widać ewidentnie, że zawodniczki oszczędzały swoje zdrowie przygotowując się właśnie do tego spotkania. Patrząc na poprzednie MŚ z wymagającymi rywalkami Czarnogórki dostawały sporo kar (4 - ze Słowenkami, 4 - z Francuzkami, 6 - z Serbkami, 5 - z Rosjankami i 2 - z Polkami) z Węgierkami było podobnie, w fazie grupowej w meczu z Czeszkami same pokryłyby dzisiejszą linię dostając wtedy 7 kar, także linia interesująca.
Niemcy - Polska
Polska over 24.5 bramek @ 1.65
Polska over 27.5 bramek @ 3.20
Fortuna
Czerwona kartka @ 5.25
STS
Mecz który powinien interesować nas dzisiaj najbardziej, spotkanie Niemek z Polkami, mecz o zabranie ze sobą 4 punktów. Handicap po stronie niemieckiej, kadrowo drużyna lepsza, dodatkowo po lepszym terminarzu, bo w pierwszym meczu grały z Japonkami, a w drugim dostały spacerek czyli Iranki, Polki za to odwrotnie, najpierw spacerek, a w drugim meczu walka przez całe spotkanie z Japonkami. Historia również po stronie Niemek, które większość wygrała, po 2020 roku obie drużyny zagrały ze sobą 4 razy, bilans 3 zwycięstwa Niemiec, 1 remis i niestety 0 porażek, jednak te mecze nie były jakieś pod pełne dyktando Niemiec, porażki raptem 4, 2 i jeszcze w tym roku z marca, 2 bramkami, pozwala mieć nadzieje, że
Polska dzisiaj się postawi. Chciałem pograć tu over kar, jednak linia bardzo wysoka zawieszona na 7.5, nie mówię, że nie wejdzie, bo
Polska sporo fauluje, a i Niemki w dwóch rozegranych spotkaniach zostały ukarane 8 razy, po 4 razy w meczu z Japonkami i Irankami, także szanse bardzo duże na wejście, jednak mnie jednak ta wysokość odstrasza. Ciekawą opcją według mnie jest pogranie bramek Polek. Niemki sporo traciły bramek do tej pory, z Japonkami aż 30, ze słabiutkimi Irankami, które Polsce rzuciły tylko 15 bramek, Niemkom aż 22 bramki, czyli ta defensywa nie funkcjonuje aż tak dobrze. Polki sporo rzucały i Irankom (35 bramek) i Japonkom 32 bramki. Jak już wspominałem w tym roku Polki zagrały w marcu sparing z Niemkami, tam przegrały 32:30, czyli rzuciły im aż 30 bramek. Dzisiaj linie wyjściowe na poziomie 24.5 - 25.5 bramek, najwyższa dostępna w
Fortunie linia to 27.5 i według mnie warto zagrać i ją.
Dorzucam jeszcze czerwoną kartkę, atmosfera będzie gęsta, sporo do zgarnięcia dzisiaj, ale i Polki mają w pamięci ostatnie Mistrzostwa Europy, kiedy to Niemki idealnie przegrały z Hiszpankami wyrzucając z turnieju Polskę.