>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ZIO Pekin 2022 - Skoki narciarskie

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Słowenia @1,77 miksty
1xbet
Rano spadło do 1,3. Wygrali ponad 100 pkt przewagi.

Słowenia ma dwie bardzo dobre zawodniczki + panowie dziś pokazali ze są w czołówce. Austryjacy mają mocnych panów jednak panie odstają od czołówki. Niemcom też nie daje dużych szans. Skoczkowie słabo wygladaja + Freitag słaby punkt. Althaus wiadomo czołówka Pań ale to będzie za mało. Przy rownych warunkach Słowenia powinna wygrać a kurs dość dobry i już leci

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +32
briko 11,9K

briko

Użytkownik
Panowie weźcie mnie uswiadomijcie, że pisze głupoty, ale jak zobaczyłem w betklicku kursy to aż mi się włosy zjeżyły heh...

Niemcy - Austria 2 kurs 2,2
Kanada - Polska 2 kurs 2,65?? Na naszych z Kanadą?? Wow

Wstępnie przeanalizowałem pary Kanady i Polski to mi wychodzi gdzieś na naszych kurs może 1,2

Co do Niemców to wiadomo, że forma nie jest wybitna Geigera i Schmida, więc Panowie z Niemiec będą trochę tracić do Austryjaków. U babek Katherina Althaus napewno trochę nadrobi, ale raczej na Austrię wystawiłbym kurs 1,65-1,7

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +159
P 102,3K

przestrzalninja

Użytkownik
Panowie weźcie mnie uswiadomijcie, że pisze głupoty, ale jak zobaczyłem w betklicku kursy to aż mi się włosy zjeżyły heh...

Wstępnie przeanalizowałem pary Kanady i Polski to mi wychodzi gdzieś na naszych kurs może 1,2

Co do Niemców to wiadomo, że forma nie jest wybitna Geigera i Schmida, więc Panowie z Niemiec będą trochę tracić do Austryjaków. U babek Katherina Althaus napewno trochę nadrobi, ale raczej na Austrię wystawiłbym kurs 1,65-1,7
Polki traca do Kanadyjek jakies 50 i wiecej punktow na samych odleglosciach przy 2 skokach. Przy 4 skokch to jest ponad 100 punktow. Czy Polacy sa wstanie to odrobic do Kanadyjczykow? Soukup i Boyde- Clowes jakies 40pkt traca do Polakow

Otrzymane punkty reputacji: +108
kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Prevc nie zdobył medalu. Ostatecznie był czwarty. Typu nie neguje, ale trochę tego Zajca się obawiam. Dzisiaj trafił na dobre warunki w drugiej serii.
Racja już poprawiam, dzięki :) No miał dobre w drugiej, ale jednak Prevc liczę, że zrobi różnicę. Myślę też, że Schmid wypadnie trochę gorzej niż dziś.

psychol32 490,9K

psychol32

Użytkownik

Biorąc pod uwagę skoki konkursowe to tak

Kubacki 265,9
Stoch 260,9
Rajda 40,9x2=81,8
Konderla 37,8x2=75,6

Boyd-Clowes 252,6
Soukup 103x2=206
Strate 161,9
Loutitt dyskwalifikacja ale spokojnie wynik Strate powinna zrobić więc 161,9

Wychodzi na to że przegrywamy z Kanadą o jakieś 100 punkty

Otrzymane punkty reputacji: +30
briko 11,9K

briko

Użytkownik
przestrzalninja ok dzięki za uświadomienie no rzeczywiście nasze babki nie lecą tylko spadają jak to tak można określić, więc Stochowi i Kubackiemu będzie bardzo ciężko odrobić stratę

S 15K

sebek1997

Użytkownik
Norwegia - Austria 2 @2.10 forBET

Według mnie to drużyna Austrii jest faworytem w tym starciu, wiec trochę mnie dziwi ten kurs. Bardzo wyrównany poziom u Pań w obu drużynach i tutaj wielkich przewag w któraś stronę nie powinno być. Biorąc pod uwagę noty z wczorajszego konkursu kobiet to nota Norwegii wynosiła 376.5. Natomiast Austrii to 371.4. Myśle, że doświadczona Irashko-Stolz się jednak chociaż trochę poprawi, bo Lisa Eder regularnie skacze tutaj poza 90m i o nią jestem spokojny. Skład mikstu w drużynie austriackiej dopełnia wicemistrz olimpijski Manuel Fettner oraz Stefan Kraft. Natomiast skład Norwegii uzupełni Marius Lindvik i Robert Johansson. Austriacy tutaj są zdecydowanie pewniejsi. Regularnie skaczą w okolice lub poza 100m. I w zasadzie nie zaliczyli tutaj jeszcze jakiegoś słabszego skoku. Liczę na ich regularność także w jutrzejszym konkursie mikstu. Porównując noty z dzisiejszego konkursu indwidualnego (Fettner+Kraft. 528.9) natomiast (Lindvik+Johansson. 509) Zważywszy na wyższy kurs na Austrie w tym starciu i twierdząc, że to oni są faworytami stawiam na nich.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +191
Lik 124,2K

Lik

Znawca - Skoki Narciarskie
KONKURS DRUŻYN MIESZANYCH

Geiger vs Klimov -> @1.95, Unibet & @1.94, STS (1. seria)

Geiger: 20, 21, 22, 28, 42, 12, 9, 22, 21, 11
Klimov: 25, 19, 1, 4, 5, DNS, 14, 1, 4, 7

Z 9 oddanych skoków na skoczni normalnej, w 7 lepiej wypadł Klimov (+ 1 słaby skok Geigera przy DNS Klimova). Niemiec uplasował się nieznacznie wyżej tylko w czwartkowej 1. serii treningowej (skoczył o 1 m krócej, ale miał mniej odjętych punktów za sprzyjające warunki) oraz w serii kwalifikacyjnej (skoczył o 2 m dalej).

Geiger zdecydowanie rozczarował w dzisiejszym konkursie (15. miejsce). Choć problemy z oddawaniem dalekich skoków miał już od czwartkowych serii treningowych, to wydawało się, że w końcu przezwycięży niemoc i włączy się do walki o medale, bo skocznie normalne, na co wskazywała historia startów z poprzednich lat, to jego domena. Nie udało mu się jednak przezwyciężyć swoich słabości. Po konkursie przyznał, że zawiódł, ale dał z siebie wszystko i skakał na 100%. Może to wskazywać na pewną obniżkę formy lub niemożność "wstrzelenia się" w tę skocznię. Fakty są takie, że skacze na poziomie 2. i 3. dziesiątki.

Z kolei Klimov jest na ten moment jednym z największych pozytywnych zaskoczeń IO. Większość skoków plasowała go w czołowej 10. Co więcej, wygrał jeden z piątkowych treningów, a także serię próbną przed dzisiejszymi zawodami. Po 1. serii konkursowej zajmował 4. lokatę i nieznacznie słabsza próba zepchnęła go na 5. miejsce, które i tak trzeba uznać za wielki sukces Rosjanina. To na co warto również zwrócić uwagę, to osiąganie dobrych rezultatów w trudnych warunkach. W wygranej serii próbnej otrzymał komp. 2.4 pkt., a z 10 belki skoczył na odległość 96 m. Bardzo dobrze poradził sobie także w finałowej serii konkursowej, gdzie w 2. próbie, przy wietrze z tyłu skoczni i komp. 2.0 pkt. wylądował na 100 m. Na zaskakujące wyniki Rosjan wpływ może mieć przygotowywany specjalnie na IO nowy sprzęt, co przyznał dzisiaj dyrektor tamtejszego związku narciarskiego. Biorąc pod uwagę dobrą dyspozycję także rosyjskich skoczkiń, reprezentacja Rosji może być czarnym koniem jutrzejszego mikstu.

Na liście startowej prawdopodobnie obu zawodników będzie rozdzielać 3 skoczków (na ten moment nie ma jeszcze oficjalnej listy), więc jest szansa, że będą startować w miarę podobnych warunkach, choć patrząc na dzisiejsze zawody i start np. Żyły i następnego w kolejności Stocha, nie daje to żadnej gwarancji.

Propozycja oczywiście do gry za rozsądną stawkę, bo jak już wszyscy zauważyli, wiatr odgrywa na tej skoczni wielką rolę i jutro z pewnością znów ktoś na tym zyska, a ktoś straci.

Prognoza pogody: 07.02.2022 r.
Składy zespółów na konkurs drużyn mieszanych
Protokół FIS z wynikami dzisiejszego konkursu
ZIO w Pekinie: Ryoyu Kobayashi triumfuje, Dawid Kubacki brązowym medalistą!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +117
karfus 112,3K

karfus

Użytkownik

Typ Niemcy - Austria 2 wydaje się świetny, na forbecie jest nawet 2.40! Fortuna już wystawiła trochę bardziej rozsądnie 1.85/1.85
Schmid mocno nieregualny i Gegier który nie może się tutaj odnaleźć vs Fettner i Kraft którzy skaczą dobrze i daleko. Trochę tracić będą kobiety, bo w konkursie wygladało to 399, 8 do 371,4 na korzyść Niemiec.
Lista startowa na jutro: lista startowa.png

Otrzymane punkty reputacji: +39
psychol32 490,9K

psychol32

Użytkownik
Przejrzałem dokładnie wyniki dotychczasowych skoków i mam coraz większe wątpliwości do tego czy Kanada nas pokona. Wszystko zależy od skoków Soukupa. Na treningach skakał on na poziomie naszych pań, 30-40 metry za najlepszymi. Dopiero kwalifikacje, wczorajsza seria próbna i pierwsza konkursowa jako tako wyglądały. Niby jak przyszło co do czego to sobie poradził ale czy dzisiaj będzie tak samo?

typerskoki 637K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Mikst 1 seria: Kraft - Kubacki 1 @ 1,80 @ Betclic/Betfan

No żal takiego typu po takim kursie nie pograć. Kraft od czwartku tu regularnie w każdym treningu jest w okolicy 3-12 miejsca. Nie ma wpadek jako jeden z nielicznych a swój maksymalnie dobry skok ma na przyzwoitym poziomie bo w okolicach podium. Kubacki na tyle skoków oddane oddał lepsze od Krafta tylko 2. Szczęście nasze i Dawida, że akurat konkursowe, no ale czy to spowoduje że Dawid nagle regularnie z miejsc 20 zacznie zajmować miejsca w top3? Możliwe, ale ja gram pod to, że nie. Pewnie będzie lepiej niż przed IO, ale nie liczyłbym, że Dawid teraz będzie się bił o wygraną co konkurs. Także jak Kraft skoczy swoje z poziomu wszystkich skoków co to oddał to już na Dawida to może wystarczyć. Dziś Dawid moze byc po wczoraj dość mocno zmęczony i może to być widoczne,

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +668
E 2,2K

emilplayp

Użytkownik
Witam was, chciałbym zwrócić uwagę bez podawania żadnych typów na reprezentację Rosji. Cała czwórka tzn. panowie i panie w swoich rywalizacjach byli w top 10 i moim zdaniem to właśnie oni będą się bić o miejsce na podium. Panowie od samego początku na tym obiekcie naprawdę oddają topowe skoki, nie ma w tym jakiegoś przypadku, z kolei Panie to obyte zawodniczki i oddają tutaj dość dobre skoki. Uważam, że ekipa Słowenii jest tutaj faworytem zasłużenie, ale co do miejsc na podium to trudno wytypować resztę, Japonia również posiada równo kadrę i tutaj liczę po cichu na podium właśnie Japonii i Rosji, gdyby nie absencja pani Kramer to pewnie Austria biła by się ze Słowenią o złoto, a tak to panie będą tutaj traciły sporo. Sam osobiście będę grał przeciwko ekipie Niemiec, ponieważ wszyscy widzą, że panowie nie oddają tutaj mocnych skoków, dużo osób twierdziło, że to zasłona dymna ale niestety nie podpasował ten obiekt Geigerowi i reszcie, moim zdaniem to Niemcy poza top 3 to bardzo dobry typ lub Rosja lepsza od Niemiec.

Otrzymane punkty reputacji: +177
G 1,7K

gostek1989

Użytkownik
Patrząc na wyniki konkursów kobiet jak i mężczyzn ja idę w takie Ako:
Słowenia win 1,25
Niemcy 1-3 2,00
Austria lepsza od Norwegii 1,84
Kanada lepsza od Polski 1,45
Kursy sts
Łącznie 6,67

U 0

Usunięty użytkownik 163606

Gość
Jeśli Takanashi została zdyskwalifikowana to rozumiem że nie będzie zwrotów tylko przegrane w przypadku H2H Japonia z innymi krajami?

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Ale drużyna liczy się dalej. Tylko będą liczone skoki o jeden mniej. Pamiętam kiedyś żyła był zdyskwalifikowany w 1 serii a w drugiej skakał normalnie.

karfus 112,3K

karfus

Użytkownik
Ale drużyna liczy się dalej. Tylko będą liczone skoki o jeden mniej. Pamiętam kiedyś żyła był zdyskwalifikowany w 1 serii a w drugiej skakał normalnie.
No tak.. kiedyś Żyła zdyskwalfikowany w Ruce za kombinezon, a w drugiej skalał i to w tym samym kombinezonie. Tylko to DSQ w ekipie Austrii trochę psuje mi kupony..

U 0

Usunięty użytkownik 163606

Gość
Haha zagrane w kierunku Japoni i Austrii i obie repry DNS. Grubo :D

Do góry Bottom