Miał ktoś sytuacje z Ecopayz że pytają się o transkacje z innymi użytkownikami.
otrzymałem takiego maila:
This email has been sent following a recent review of the activity on your ecoAccount.
We conduct regular reviews of customer’s accounts for the following reasons:
• To ensure the continuing security of your account,
• As part of our regulatory and legislative compliance procedures, and
• To better understand the way in which customers want to use their ecoAccounts so that we can consider making improvements to the service we offer.
We have recently reviewed your ecoAccount and noticed that you requested a wire transfer withdrawal after receiving funds from other ecoPayz user.
We would be grateful if you would provide us with a brief explanation of the way in which you use your ecoAccount, the reason of receiving and withdrawing funds and the relationship between you and the sender.
Please feel free to contact us should you require any further assistance.
o co tym debilom chodzi, przelewam między różnymi kontami, ale gdzie to jest zabronione bo w regulaminie nie widzę żeby niedozwolone było przekazywanie środków innym użytkownikom, zresztą zastanawia mnie o co oni się czepiają, przecież to nie ich pieniądze.
Obecnie mam takie samo pytanie tylko po polsku i zablokowaną od 7 dni wypłatę na konto. Nie korzystałem na EccoPayz do grania u nielegalnych w Polsce buków tylko jedna osoba mi oddawała kasę i ją przelewałem na swoje konto bankowe. Tzn teraz jest zaledwie druga wpłata na konto, a właściwie próba wpłaty. Odpisałem im na maila. Na czacie nie ma jak się połączyć więc wysłałem 2 wiadomości i jeszcze w centrum obsługi 2 wiadomości po polsku i angielsku z wytłumaczeniem. Dodam też, że nie chodzi o tysiące tylko ok 300zł !!!
Dla mnie to jest żałosna firma korzystająca z tego, że ludzie są zdani na ich łaskę i niełaskę bo grają u zagranicznych buków. Pod byle pretekstem mogą zabrać nam kasę ! Nigdy więcej ! Oddadzą mi albo i nie kasę i więcej z nich nie skorzystam, a za 3 miesiące zamknę konto. I wiecie co ? Mam naprawdę duże obawy czy oni na jakiekolwiek wezwanie polskich służb typu: UKS lub raczej Izba Celna nie udostępnią wszystkich danych, a wtedy jak macie wpłaty od nich np. na
Unibet to po was... Czytaliście ich politykę prywatności ? To jest gorzej niż w Paypal. Właściwie piszą, że ujawnią i będą przechowywać przez 5 lat każdą informację... Żałuję, że tam założyłem konto. Bardzo żałuję... Jesteśmy całkowicie skazani na to co im się zachce lub nie. To, że płacicie kartą bankomatową nic nie da bo jest cały przegląd transakcji trzymany do 5 lat wstecz...
Nie wiem czy jakiekolwiek buki zagr. umożliwiają korzystanie z BTC, ale to właściwie i to też względnie jedyna w miarę bezpieczna opcja. Cała reszta to tylko iluzja. Piszę oczywiście od strony teoretycznej, ale idę o zakład, że na wezwanie polskich lub innych europejskich służb skarbowych PODADZĄ WSZYSTKO ! A wiem np., że Paypal masowo odmawiał UKS w Polsce podawania danych.
A do tego kto to słyszał, żeby blokować wypłatę i przez 5 dni nie raczyć odpowiedzieć na pytania ? Tak się traktuje klientów ? Tak traktują klientów wyłącznie firmy mające monopol, a tu tak jest bo zmonopolizowali usługi korzystania z buków i się totalnie wożą.
ODRADZAM !!!