To ja zaczne, pierwsze dwa typy pewniejsze, pozostałe warto, ale za mniejsza stawke.
Awans Węgry 1.60
E
efortuna
Dla mnie to najpewniejszy typ tych baraży. Węgrzy mają na każdej pozycji lepszego gracza od Bułgarów. Fajnie, że w końcu wrócił Orban, bo defensywa z nim wygląda o wiele lepiej, a pamiętajmy, że był troche czasu kontuzjowany. Bramka to bezapelacyjnie Gulasci z Lipska, pomoc to mega talent z Salzburga, którym interesują się największe marki- Szaboszlai. Do tego w ataku grają dwaj piłkarze z Bundesligii( Mainz i Freiburg) - Szalai i Sallai. W każdej linii Węgry mają kogoś dobrego, a wsparci są piłkarzami z rodzimej ligii + kilku z zagranicznych klubów. Nalezy wspomnieć, że w koncu w tym roku awansowal Węgierski zespół do fazy grupowej Ligii Mistrzów, nie gra tam za wielu reprezentantów, ale pokazuje to jak rozwija się Węgierska piłka.
Węgrzy do tego w mega formie, ostatnio niby porażka z Rosją 2:3, ale tam grali lepiej i dominowali nad Rosją. Drugi mecz to wygrana na wyjezdzie z zawsze grozna Turcją. Dla mnie tutaj Bułgaria kompletnie nie ma podjazdu, oparta na głównie na swojej nie za silnej lidze. Bezpiecznie gram awans.
Awans Rumunia 2.20
E
efortuna
Dla mnie ten mecz to 50/50 ze wskazaniem na Rumunie, więc 2.20 biore.
Islandia po pierwsze bedzie grała bez kibiców, nie mają już w swoim zespole takich gwiazd jak pare lat temu, w mega formie. Oparta głównie na swojej słabej lidze+ paru graczy z europejskich klubów, ale umowmy się w tych zagranicznych klubach nic praktycznie nie grają.
Rumunia jest przede wszystkim bardzo poukladana i zgrana. Jest pare zagranicznych gwiazd jak Puscas, Stanciu, Hagi czy Marin. Do tego graczy z rodzimej ligii, a tutaj nawet liga islandzka nie ma podjazdu do rumuńskie. Cluj ledwo co przegrał w eliminacjach do Ligii Mistrzów.
Trzeba tez napisac, ze ostatnio na wyjezdzie potrafili ograć Austrie to dlaczego nie mogą tego powtorzyc ze słabą
Islandia ?
Awans Kosowo 2.00
E
efortuna
Kursy wystawione prawidłowo moim zdaniem, ale trzeba w ten weekend bardzo ważna informacja, która skłania mnie do grania w strone Kosowa. Piłkarze Genoi i Napoli w kwaratannie, a więc dwie najwieksze gwiazdy Macedonii Polnocnej, na ktorych opiera się cała gra- Elmas i kapitan Pandev.
Macedonia juz w ostatnim meczu z Gruzja nie wyglądała za dobrze, tutaj tak naprawde zostanie im jeden rezerwowy pilkarz Udinese, Leeds i Levante. Bardzo ciezko im bedzie przeciwko dobrze zorganizowanemu Kosowie.
Goście to głównie trener - Challandes, a wiec gosc, który fajnie ich poukładał, nawet Aglicy u siebie mieli problemy. Szkoda, ze Rashica nie zagra z Werderu, bo jednak w tych akacjach ofensywnych sporo wnosił. Zostaje nam tutaj paru graczy z solidnych europejskich klubow jak Lazio, Basel, APOEL, Dinamo Zagrzeb, Torino, Hanover czy Reims.
Gospodarze traca dwie najwieksze gwiazdy, a kursy zostają takie same więc pobieram, Kosowo tutaj spokojnie jest w stanie awansować.
Pozniej moze dopisze jeszcze jeden typ.