Czołem !
W końcu zaczynamy play-offy, więc żarty się skończyły.
Dzisiaj widzę potencjał w gospodarzach.
Cracovia gra z Podhalem i tu chyba gospodarze będą mieli najcięższe zadanie z dzisiejszych spotkań. Mimo to stawiam na Pasy, Rohacek chyba w końcu poukładał formację i zaczyna to dobrze funkcjonować. W ostatnim meczu Radzik dostał wolne i widać , że jest solidny zmiennik. Widzę inne nastawienie Rudolfa teraz skupia się na najbliższym rywalu i meczu,a nie jak w zeszłym gdzie myślami był już w półfinale i wiadomo jak to się skończyło. Mecz na styku, ale ja dzisiaj zaufam Pasom.
Z tego co czytałem jakiś wirus grypy zapanował w szatni Szarotek, może się to odbić na ich formie.
GKS Tychy jak co roku zaliczani w gronie faworytów, skład piekielni mocny, długo prowadzili w fazie zasadniczej, ale w końcówce zadyszka i spadek na 3 pozycję i przez to gra z dość wymagającym rywalem jakim jest Unia. Te mecze można nazwać małymi derbami (zawsze ogromne emocje towarzyszą tym pojedynkom). Trenej Sejba ma do dyspozycji wszystkich zawodników poza Mikołajem Łopuskim, ale to dłuższa absencja.
W drużynie z Oświęcimia trener ma spory ból głowy, ponieważ wypadło dwóch obrońców Bartosz Ciura i Michał Kasperczyk, więc zostaje 5 defensorów. Faworyt jest tylko jeden, pełny skład + własna hala wypełniona kibicami widzę tu pewne zwycięstwo drużyny GKS-u.
Sanok i JKH to już by musiał być jakiś kataklizm , żeby nie wygrały u siebie z dużo słabszymi rywalami.
W óni niestety nie ma handicapów, ale w
Fortunie już są, więc GKS, Sanok i JKH można z handi spróbować.
Łączny kurs na zwycięstwa gospodarzy u zielonego buka:
2,46. Rano było 2,66, ale kurs na Tychy spadł.
P.S Nie wiem po co TVP wykupiło transmisje hokeja???? Jutro łaskawcy pokażą Cracovie, a dzisiaj żadnego meczu :!: Lepiej skoki na dwóch kanałach jednocześnie pokazać... parodia????