Zgadzam się z tym i też gram Chorwację po 2,80 po 3 meczach można dowiedzieć się znacznie więcej kto i co tu prezentuje. Chorwacji do tej pory nie tykałem z uwagi, że nie wierzyłem że mogą wygrać z każdą ekipą. Pierwszą wygraną brałem na karb tego, że Węgierki są na tyle kapryśne że mogą uwalić, no ale późniejsze dwie wygrane dowodzą że mamy tu mocną i ciekawą drużynę zdolną na półfinał. Dość powiedzieć, że buki miały H2H Chorwatek z...Polkami na cały turniej. Co do Rumunii, Neagu jednak jest kompletnie bez formy, parę bramek rzuci ale ilość oddanych strzałów przeraża, tj. bilans 16/46 całe 35 procent, ciężko to skomentować. Dało się u Neagu zauważyć w czasie meczu ciężki oddech, ta dziewczyna nie grała ostatni miesiąc albo i dłużej tego konkretnie nie wiem, ale najpierw chodziło o kontuzję a później o przejście koronawirusa. Bucheschi rzuciła z 4 bramki z Norwegią i trochę podniosła statystyki które nadal są fatalne 8/20 40 procent. Tak naprawdę jedyne co wychodzi to asysty Neagu do kołowej Ostase, która gra całe mecze i godnie zastępuje Pinteę. Do tego jako spory plus dochodzi Laszlo, która dopełnia drugą linie, dobrze gra, dobre statystki, ma najwięcej minut na boisku. Co powiedzieć o reszcie zespołu? Ciężko, skrzydłowe sobie nie radzą zwłaszcza Serciefanu 1/5 w turnieju. Dramatycznie wyglądają tam próby gry ze skrzydłami. Ogólnie mają najmniejszą ilość zdobytych bramek w całej stawce drugiej rundy i ich wejście w mecze też są udane, najpierw początek 1-7 z Niemkami później z Polkami 11-15 do przerwy. Na koniec jeszcze jako plus do Laszlo i Ostase dodałbym bramkę i Julię Dumańską, broni całkiem okazale, wyciągała sporo akcji. W głównej mierze gram przeciwko Rumunii.Chorwacja - Rumunia 1 @2.85
Nie wiem czemu buki tak dziwnie wystawiają kursy na te Chorwację. W każdym meczu jest ona strasznie przez nich niedoszacowania. Rumunia to chyba będzie jak do tej pory "najsłabszy" rywal dla Chorwacji na tych ME. Jak dla mnie must bet. Chorwatki póki co są czarnym koniem tego turnieju. Oczywiście gdy w końcu staną na przeciwko Norwegii czy Francji to raczej nie podołają, ale przeciwko Rumuni uważam że ich szanse są ZNACZNIE wyższe niż przewidują bukmacherzy i widzę w tym kursie mega value.
NorweżkomChorwacja- Norwegia
Norwegia under 31,5
Kurs: 1,92
Fortuna
Stawka 8/10
lub
Chorwacja +9,5
Kurs: 1,88
Bet 365
Stawka 6/10
lub
Typ: under 54,5
Kurs: 1,90
Bet 365
Stawka 6/10
Nie ogarniam kursów na to spotkanie, Chorwatki są rewelacją turnieju, nie sądzę jednak aby jakoś poważnie zagroziły kapitalnie prezentującym się Norweżką, jednak nie uważam aby zostały one stłamszone przez zespół skandynawski. Norweżki jakoś nie forsują tempa na tych ME, jak mają przewagę 5-6 bramek to starają się delikatnie oszczędzać bo turniej jest wymagający i gra co 2 dni wymaga rozsądnego gospodarowania siłami. Chorwatki chcąc coś ugrać w tym meczu nie mogą iść na otwartą wymianę ognia bo zginą biorąc pod uwagę potencjał w ofensywie zespołu Norweskiego. Kluczem do dobrego wyniku będzie żelazna defensywa i konsekwencja w ataku. Chorwatki dość wolno rozgrywają akcje i będą chciały za wszelką tak konstruować akcje i oddawać rzuty aby do minimum ograniczyć kontrataki Norweżek, które są ich ogromną siłą. Spodziewam się zatem twardej walki ze i ambicji ze strony niedocenianych Chorwatek, które jak do tej pory rozgrywają kapitalny turniej.
ForbetMożna gdzieś postawić na klasyfikacje końcową?
Na livescorze jest napisane że bilans bezpośredni, ale co np w przypadku zwycięstwa Holenderek z Rumunkami a Niemek z Chorwacja?Co jest brane pod uwagę w przypadku równej ilości punktów?
Jeżeli mecze bezpośrednie to Holenderki bez szans z tego co widzę i jutro mogą odpuścić.