xavi90
Znawca - Boks
Szkoda że zrobiła się cisza w temacie bo po ważeniu wiemy już więcej. Co do walki Szpilki to wiemy tyle że zachował zaskakujacy spokój- Chisora doskonale wiedział co robi prowokując polskich kibiców pokazując im środkowy palce. Ale niestety to jedyny plus bo pozostałe dwie rzeczy są niepokojące- mianowicie Szpilka wniósł ponad 110 kg, więcej niż z Wachem. Po drugie to niestety atmosfera- Dereck dostał potężna owacje a Szpila potężne gwizdy więc jak na walce będzie tak samo (a Angielscy kibice jednak potrafią dopingować) to obawiam się że może to się bardzo źle skończyć znając psychikę Szpilki...
Co do walki Whyte to raczej nie ma sensu tego tykac- najpewniej wygra ale to klasyczne 50 na 50 czy przed czasem czy na punkty. Wątpie żeby Rivas był w stanie tu zrobić sensację.
Natomiast David Allen vs David Price to ja nie wiedziałem że tu jest aż tak kolosalna różnica warunków fizycznych. Allen niby 191 cm a Price 203 ale różnica przede wszystkim w zasięgu jest niesamowita.
Ostatecznie wydaje mi się że Price może trafić i skończyć walkę w poczatkowych rundach ale Allen zrobi wszystko żeby go zmęczyć- stąd tez ostatecznie gram over 3.5 @1,70 i Chisora wygra w rundach 6-10 @4,00 (STS) - wydaje mi się że Artur nie udźwignie tego psychicznie.
Co do walki Whyte to raczej nie ma sensu tego tykac- najpewniej wygra ale to klasyczne 50 na 50 czy przed czasem czy na punkty. Wątpie żeby Rivas był w stanie tu zrobić sensację.
Natomiast David Allen vs David Price to ja nie wiedziałem że tu jest aż tak kolosalna różnica warunków fizycznych. Allen niby 191 cm a Price 203 ale różnica przede wszystkim w zasięgu jest niesamowita.