Fognini-Humbert ponizej 22,5 gema @1.7
Fognini juz jest na ostatniej prostej w swojej karierze. Wloch podczas tegorocznego FO powiedzial, ze to jego ostatni lub przedostatni FO, wiec przyszly sezon bedzie ostatnim w karierze Wlocha. Po Fogninim widac juz oznaki czasu, po samych rysach twarzy i zakolach, gdy sciaga opaske widac, ze Wloch sie duzo postarzal. Ten sezon bardzo slaby. O dziwo orgaznizatorzy wyczarowali mu tu dzika karte w Metzu za nazwisko i Wloch nie zawiodl, bo wygral trzy mecze, ale uwazam ze tu bedzie juz zbyt wysoka przeszkoda. Ten wczorajszy mecz wygrany przez Fogniniego z Sonego 6-1 6-2 sugeruje, ze mecz nie byl do konca na powaznie, zbyt duzo to wynik. Samego spotkania nie mialem okazji zobaczyc, ale cos mi sie wydaje, ze Sonego sie nie zabijal za ten mecz i zrobil troche uklon w stron Wlocha, ktory w tym roku gra fatalnie.
Humbert wystrzelil z forma w cyklu turniejow US Series, bardzo dobry wystep w Paryzu mial i byl bliki pokonania Zverea tam. Poza tym, nie moze umknac uwadze fakt, e Humbert to zaowdnik wlazsnie z Metz. Do tej pory te jego turnieje w Metz jednak nie zachwycily. Niemniej jednak obecnie Humbert w formie jest i ma szanse wygrac turniej w miesice w ktorym sie urodzil, takze on nie odpusci. Koty sa bardzo wolne, co akurat jest plusem dla Fogniniego, ale nie wydaje mi sie, by mial ograc tak dobrze dysponowanego Francuza w ostatnich trzech miesiacach. Humbertowi a dobra forma moze przelozyc sie na wygrany turniej, bo jezeli pokazuje ja w duzo wazniejszych turniejach, to moze sie to skonczyc koncowym sukcesem w turnieju mniejszym.
Fognini zacznie z werwa, ale na przestrzeni meczu Francuz znajdzie swoja sznase, Humbert tez na podaniu jest zdecydowanie silniejszy, wiec o punkty bedzie mu latwiej. Na moj gust to wydaje mi sie, ze Humbert i ponizej 22, 5 gema.