Portugalia, Andebol 1
Sporting - Boa Hora
Sporting Handi -4.5 bramki HT @ 1.72
Sporting over 32.5 bramki @ 1.73
Betfan
Początkowo chciałem zagrać coś w stronę rywali Sportingu, ponieważ gospodarzy za 3 dni czeka bardzo ważne spotkanie w
LM, o być albo nie być, mecz z Savehof, który muszą zwyciężyć, każdy inny wynik przekreśla ich awans, a więc na pewno myślami są już w tym meczu, ale trafia im się teraz rywal słaby, mimo dosyć wysokiego zajmowanego przez nich miejsca. Sporting z Porto, to trochę takie Vive z Wisłą w naszej lidze, tyle, że u nas Vive dominuje kompletnie (tak wiem o tej porażce z Wisłą w tym sezonie), zaś ich rywale nie mają ostatnio dobrej passy, przegrali 4 spotkania i to bardzo wyraźnie Boavista czy Benfica rzucali im u siebie odpowiednio 33 i 39 bramek, bo w sumie oni sami starają się grać dosyć ofensywnie. Sporting miażdży u siebie, czy to w lidze czy
LM, z łatwością rzucają grubo ponad 30 bramek prawie co spotkanie, myślę, że podobnie będzie teraz, tak samo jak zbudują dużą przewagę już w pierwszej połowie, żeby zagrać resztę spotkania na luzie.
Hiszpania, Liga ASOBAL
La Rioja - CD Bidasoa Irun
Over 54.5 bramki @ 1.85
Unibet
Niska linia w tym spotkaniu, jak na te dwie drużyny, a powinno się dziać, obie drużyny walczą o czołowe miejsca w lidze, obie grały dopiero co w europejskich rozgrywkach, więc na pewno dojdzie jakieś zmęczenie, goście ostatnio trochę w gorszej dyspozycji, zaliczyli kilka remisów, co La Rioja na pewno postara się wykorzystać, a na pewno jak na razie są mniej zmęczeni sezonem, bo grali co prawda ostatnią rundę kwalifikacji do EHF Cup, ale od tej rundy startowali, goście za to mają już 9 spotkań w
LM na karku. La Rioja ostatnio szaleje w ataku, ale Irun nie powinni złożyć broni.
Francja, Lidl Starligue
PSG - St. Raphael
St. Raphael Handi +6.5 bramki @ 1.89
St. Raphael Handi +4.5 bramki @ 2.60
St. Raphael over 27.5 bramki @ 1.89
Unibet
Można powiedzieć, że St. Raphael po słabym początku sezonu, ma już gorszy okres za sobą, zdążyli zremisować już z Montpellier, wygrać z Aix na ich terenie, czy ostatnio ograć Chambery Savoie i to mnie przekonuje, żeby zagrać na nich przeciwko PSG. Paryżanie wciąż walczą o pierwsze miejsce w grupie w
LM, a już za 4 dni chyba najważniejsze spotkanie, jeśli chcą to miejsce zająć, rewanż z Barceloną u siebie, więc pewnie myślami już w tym spotkaniu i najchętniej nie graliby dzisiaj spotkania i już zaczekać na Barcę. Niestety liga jest jaka jest, a trzeba powiedzieć, że po ostatnim meczu z Aalborgiem w
LM, niespodziewanie ciężkim spotkaniu, mieli tylko 3 dni na odpoczynek. Goście mogą to wykorzystać, a nie leżeli w poprzednich sezonach zbytnio dla PSG, w poprzednim ograli ich dwa razy, w pucharze i u siebie, PSG za to wygrali też u siebie, ale tylko 3 bramkami, tracąc przy okazji 29 bramek, co już pokazuje, że to spotkanie, może być dla nich naprawdę ciężkie.