>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Rabat, Praga - 01.05-07.05.2017

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Miejsce: Rabat, Maroko
Data rozgrywania: 01.05.2017 - 07.05.2017
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: International
Pula nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.lallameryemtennis.com/
Lista startowa: http://www.lallameryemtennis.com/index.php/your-profile-14
Drabinka:
Plan gier: http://www.protennislive.com/lshd/main.html?year=2017&amp;amp;wkno=18&amp;amp;eventid=1005&amp;amp;tour=2&amp;amp;lang=ma&amp;amp;ref=http%3A//www.frmt.ma/frmt/index.php
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/morocco/wta-rabat/

Miejsce: Praga, Czechy
Data rozgrywania: 01.05.2017 - 07.05.2017
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: International
Pula nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.jtbopen.cz/en/news
Lista startowa: [http://www.jtbopen.cz/en/players
Drabinka: http://www.jtbopen.cz/en/results
Plan gier: http://www.jtbopen.cz/en/schedule
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/czech-republic/wta-prague/

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i dodawania analiz!​

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Linette-Hradecka 2 @1.68
Ja to biore. Hradecka znakomita deblistka, ale ona tez czasem niezle wyniki osiagala w singlu. Pamietam nawet jak grala polfinal tak renomowanego turnieju jak Madryt z Serena Williams. Moze Hradecka i skoncentrowala sie na karierze deblowej, ale czasem jeszcze w singlu pogra, a ostatnio tcyh meczow ma wiecej, bo grala w Stuttgarcie, a teraz przeszla kwalifkacje. W Pradze akurat prym wioda czeskie tenisistki. Dwa lata temu wygrala tutaj Pliskova, rok temu Safarova. Hradecka ten praski turniej zna od podszewki. Praga wrocila do glownego kalendarza WTA po dluzszej przerwie 3 lata temu, ale ten turniej tez byl grany caly czas jako ITF. Hradecka zjadla zeby na tym turnieju juz. Dwa lata temu Hradecka byla w finale wlasnie z Pliskova, wygrywala ten turniej gdy byl rozgrywany jako ITF i ogolnie sporo meczow przez wiele sezonow w praskiej stolicy.
Te mecze kwalifikacyjne powinny jej bardzo pomoc. Wiadomo, ze za tydzien zaczynamy zabawe w Madrycie i Rzymie i dla najlepszych tenisistek Praga atrakcja nie jest, bo o pieniadze to grac beda w stolicy Hiszpanii i Wloch, ale obecnie Hradecka w singlu z takim rankingiem i tak tam nie zagra, wiec moze zaszaleje tutaj troche. Wiadomo, ze Hradecka to jest tenis pod tytulem &quot;sila 100%&quot; i jak czasem trafi returnem to rywalka nie ma co zbierac. Mysle, ze Hradecka sie troche rozegrala i nie gra po to, zeby odpasc w 1 rundzie. Mam wrazenie, ze kurs zacznie pikowac, takze ja gram na Hradecka.

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Giorgi - Wang

Wang handi +1.5 seta @1.60 Unibet ✅✅✅

99 w rankingu Giorgi i 57 Wang, już tutaj widać bardzo dużą różnicę miedzy obie zawodniczkami. Wang ma ostatnio świetny okres w karierze, wygrała w ubiegłym tygodniu turniej w Zhengzhou, w finale pokonując faworytkę Shuai Peng będącą w czwartej dziesiątce list światowych, widać, że jej forma zwyżkuje czego nie można powiedzieć o Giorgi, która zaraz wypadnie z pierwszej setki...
Giorgi rzadko wygrywa 2:0, tylko 4 na ostatnie 19 spotkań, co prawda wczoraj pokonała tutaj Pliskova w takim stosunku czym sprawiła ogromną niespodziankę, ale po takich meczach raczej takie zawodniczki grają słabszy mecz niż taki sam, a i Pliskova nie była sobą wtedy. Jeżeli wygrywa tylko 4 z 19 ostatnich po 2:0, czemu nagle miała by to uczynić drugi raz z rzędu? Wątpliwa sprawa, fajny kurs. Korzystać, pozdrawiam.

Wynik: 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +10
S 47

szymonex0

Użytkownik
Ktoś wie skąd taki kurs na Anje Konjuh z Vondrousovą,choćby na seta Anji kurs 1,48,a powinna tu wygrać moim zdaniem,chyba,że o czymś nie wiem.

T 143

tdulko

Użytkownik
vondrousova to terazniejsze objawienie tenisowe, nawygrywala ogolnie od licha meczow w tym sezonie a ostatnio turniej wta. Jest w dobrej formie i gra w domu. Ot cala tajemnica. Ale czy poradzi sobie z sila konjuh to roznie moze byc..

Otrzymane punkty reputacji: +3
rybarz 8,8K

rybarz

Znawca - Hokej
04.05.2017, 14:00, Prague WTA, quarterfinal, clay
Pliskova Kristyna - Haddad Maia Beatriz @ 1.75 unibet
Brazylijka rozgrywa życiowy turniej.Rozegrała już w Pradze 5 spotkań.Przedzierała się przez qwale,następnie pokonała Vekic,McHale,Stosur w turnieju głównym.Widać,że mączka w Pradze jej odpowiada,jest zdeterminowana i gra na swym najwyższym poziomie.
Kristyna na mączce gra bardzo mało_Od 2014 roku jej bilans to 5/10! Pokonała wprawdzie tutaj w R1 Jankovic,ale ta też nic nie gra na mączce (1/6) W R2 Safarova odpuściła jej mecz. Nawet Czescy komentatorzy powątpiewają w jej formę.
Stat clay 2014-17 (5/10-81/51) Rank 58-144 No H2H
Myślę więc,że będąca na fali Maia tak nakręci mecz a Pliskova mimo gry przed własną publicznością nie da rady dotrzymać jej tempa.Wiadomo,to WTA i wszystko może się zdarzyć ;) jednak ostatnio obserwuję zawodniczki będące zdeterminowane i nakręcone w swojej grze na zwycięstwo w turnieju, a nie grające rankingiem (przykład Siegemund w Stuttgarcie) i w Pradze jestem pod wrażeniem tenisa Brazylijki
(6-7,6-4,6-2 )⛔ Brazylijska Sharapova musi jeszcze trochę popracować nad głową i się ograć,ale potencjał jest spory! Warto ją obserwować,bo śmiało zmierza do top 100.
Kristyna pokazała klasę i rozegrała świetny mecz. W następnym spotkaniu idę w jej stronę :]

Otrzymane punkty reputacji: +9
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Kr.Pliskova-Ostapenko 2 @1.52
Rano ktorys &quot;geniusz&quot; tutaj pisal, ze Ostapenko na kort nie wyjdzie, bo ujrzal ja w drabince kwalifikacji do drabinki. Ludzie to czasem cisna takimi madrosciami, ze szkoda w ogole to komentowac. Jezeli Ostapenko mialaby odpuscic to zrobilaby to w okolicach wtorku, moze srody, a nie w piatek w dniu polfinalu turnieju. Nie widzialem zbyt duzo tych meczow tutaj, ale ogranie Wozniacki czy Konjuh po meczach takiej walki to dobrze wrozy, wiec ide jeszcze krok dalej, ze Ostapenko, ktora zostawila duzo zdrowia na kortach w Pradze zagra w finale.

Otrzymane punkty reputacji: +13
matiee 407

matiee

Użytkownik
Oglądał ktoś jak wygląda w tym turnieju Pawluczenkowa?
Bo Włoszka Francesca Schiavone ma mega formę, a jak wiemy mączka to jej ulubiona nawierzchnia. Moim zdaniem jest mega zmotywowana Francesca w każdym meczu. Swoje lata ma, ale na tej nawierzchni daję radę i walczy bo pewnie wie, że już bliżej niż dalej do końca swojej kariery a teraz jest kolejna szansa by zapisać sobie w cv wygrany turniej. W tym roku na ziemi bilans 9/0 i oddany tylko jeden set.
Jeśli miałbym szukać niespodzianek w jutrzejszym tenisie to właśnie tutaj. Maraton daje 2.76 na Włoszkę. Pytanie tylko jak wygląda w tym turnieju Rosjanka bo to będzie zdecydowanie najtrudniejsza rywalka Włoszki w tym roku na ziemi, ale kurs kusi... liczę że coś podpowiecie na temat tego typu jak i gry Rosjanki ????

A 332

adriano778

Użytkownik
Mona Barthel-Kr.Pliskova 1 @1.75 iforbet , STS✅2:1 (2:6,7:5,6,2)

Mona Barthel już w końcówce ubiegłego sezonu prezentowała się z bardzo dobrej strony, a od początku tego roku kontynuuje bardzo dobrą grę. Reprezentantka Niemiec z z odległej pozycji pod koniec drugiej setki rankingu WTA przeniosła się na 82. miejsce i uważam, że tylko kwestią czasu jest moment, gdy jej nazwisko zobaczymy gronie TOP40. Barthel ma wszystko, aby zaliczać się do światowej czołówki talent,technike,pracowitość a do tego świetne warunki fizyczne 1.84cm. Jednak na jej drodze niestety stają liczne kontuzje, a także problemy zdrowotne nie do końca są związane z tenisem. Niemce trzeba życzyć, że wyzbędzie się tego co złe i będzie zaliczać progres w rankingu WTA ponieważ moim zdaniem Mona przy jej warunkach i umiejętnościach technicznych powinna być w pierwszej 20 a nawet 10.

Dodatkowym argumentem bd fakt że Kristyna na clayu radzi sobie zdecydowanie najgorzej,natomiast Mona w tym sezonie bilans na cegle 8-1 no i ma zdecydowanie wieksze obycie z tą niewierzchnia (10 : 3) w sezonie 2011. (15 : 8) w 2014 zakończony triumfem w Bastad. Natomiast Plisowa najlepszy bilans na ziemnych to 5;4 2011 roku..

Kristyna w tym turnieju jeszcze nic nie pokazała , wczoraj ograła kontuzjowaną, obandażowaną Ostapenko która to rozgrywała drugi mecz tego samego dnia a kontuzji nabawiła się jeszcze w pierwszym więc to żaden sukces.

Otrzymane punkty reputacji: +9
ravvv 501

ravvv

Użytkownik
Pavlyuchenkova-Schiavone, godz. 16:10, +20,5 gema za 1,72 (Fortuna) ✅✅ 2:0 (7:5 7:5)

Dzisiaj dojdzie do finałowego spotkania pomiędzy Rosjanką Pavlyuchenkovą, a bardzo doświadczoną Włoszką Schiavone. W mojej opinii ciężko jest wytypować faworytkę tego meczu, choć według bukmacherów jest nią Rosjanka (kurs 1,50). Ja w tym meczu gram over gemowy, bo Schiavone złapała naprawdę fajną formę ostatnio, gra dobrze i co najważniejsze, bardzo regularnie. Ma za sobą wygrany turniej w Bogocie, który zresztą zwyciężyła bez straty seta. Ziemia to zdecydowanie ulubiona nawierzchnia Franceski, to na niej święciła największe triumfy w swojej karierze, czyli zwycięstwo, a rok później finał na mączce w Paryżu. W Monterrey turniej wcześniej też fajnie powalczyła z Kerber, forma na pewno jest, bo w tym turnieju straciła tylko jednego seta z Niemką Malek, aby następnego bezproblemowo wygrać.

To spotkanie finałowe więc o żadnym odpuszczaniu oczywiście nie ma mowy. Pavlyuchenkova w tym turnieju też prezentuje się naprawdę solidnie, chociaż z Amerykanką Lauren Davis przegrywała już 1:3 i broniła dwóch brejków w trzecim secie. Reprezentantka USA to filigranowa zawodniczka, która gros piłek po prostu przebija na drugą stronę i Rosjance brakowało czasem w wymianach cierpliwości. Summa summarum Anastasija wyciągnęła się z tarapatów i wygrała kolejnych 5 gemów. W półfinale bez najmniejszych kłopotów rozbiła Errani, ale Włoszka w drugim secie zdobyła całe 7 punktów, co pozostawię bez komentarza. Pavlychenkova złapała też dobrą formę, chociaż w jej przypadku to jednak nawierzchnia twarda pozostaje ulubioną.

Panie grały ze sobą dotychczas 7-krotnie i w większości przypadków były to bardzo wyrównane mecze. Tylko raz typowania linia nie została pokryta. Finały turniejów WTA z reguły są wyrównane, według mnie zawodniczki są w dobrej formie i nie wydaje mi się, żeby skończyło się na dwóch szybkich setach.

pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Pavlyuczenkova vs Schiavone Pavlyuczenkova 1.45 Totomix
Idę w rosjankę, poniewaz zlapala rytm. Wygrala Montreal, teraz na maczce tez ladnie sie spisuje i ma final. Wloszka tez powoli wraca ale jezeli mam do wyboru mocny, silowy tenis rosjanki a po drugiej stronie techniczna wloszkę, ktora do wszystkich mocnych zagran dobiegac nie bedzie,wybieram pavyuczenkova. Wg mnie sila razenia bedzie w tym meczu widoczna i moze sie to skonczyc w dwu setach.

L 388

lelit

Użytkownik
Pavluczenkowa wygrala hc turniej w Monterrey.
Ludzie co wy z tymi czarnymi listami? Pomyslcie o korzysciach finansowych zwiazanych z umieszczeniem siebie samego na takiej liscie ????
Zawodnicy to nie sa niezawodne mercedesy z gornej polki ; moga byc znudzeni, miec poczatkujaca kontuzje, problemy w domu, chandre i tez kaca. Granie na niestabilnych underdogow z duzymi umiejetnosciami to moga byc value bets: zobacz np. dzisiejsza Vinci.

matiee 407

matiee

Użytkownik
Ja wybrałem z tego meczu +1.5 seta Francesca Schiavone.
Maraton daje na to 1.65 i to jest dobry kurs.
Będzie walka w tym spotkaniu i jednego seta jestem przekonany doświadczona Włoszka ugra ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom