>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

UEFA: Reforma pucharów, likwidacja Intertoto

kamilo100 0

kamilo100

Użytkownik
W piątek na posiedzeniu Komitetu Wykonawczego UEFA zatwierdzono reformę rozgrywek europejskich. Nowy system zostanie wprowadzony w życie w sezonie 2009/2010 i będzie obowiązywał przynajmniej przez trzy sezony. Dla Polski najistotniejsza jest teoretycznie łatwiejsza droga mistrza Polski do Ligi Mistrzów oraz dodatkowe miejsce w Pucharze UEFA.

Liga Mistrzów

Bez gry w fazie grupowej LM zapewnione miejsce mają 22 drużyny - obrońca trofeum, trzy drużyny z federacji z miejsc 1-3, dwie drużyny z federacji z miejc 4-6 oraz mistrzowie federacji z miejsc 7-12 w rankingu UEFA

O pozostałe 10 miejsc eliminacje będą się toczyć dwutorowo:
- 5 miejsc - mistrzowie federacji 13-53 (w tym mistrz Polski) - trzy rundy eliminacyjne
- 5 miejsc - drużyny (nie mistrzowie) z federacji 1-15 - dwie rundy eliminacyjne

Puchar UEFA

48 drużyn w fazie grupowej (obecnie 40) - 12 grup x 4 drużyny

Do dalszej fazy awansują po dwa najlepsze zespoły z każdej grupy - dołączy do nich 8 zespołów z trzecich miejsc w grupach Ligi Mistrzów.

Puchar UEFA Intertoto został zlikwidowany

Nie wiedziałem gdzie ten temat dać więc dałem tutaj ????

Co sądzicie o tych zmianach ?

J 3,9K

jacques

Forum VIP
A gdzie ta &quot;łatwiejsza droga&quot; do LM?
Chyba w tym
O pozostałe 10 miejsc eliminacje będą się toczyć dwutorowo:
- 5 miejsc - mistrzowie federacji 13-53 (w tym mistrz Polski) - trzy rundy eliminacyjne
- 5 miejsc - drużyny (nie mistrzowie) z federacji 1-15 - dwie rundy eliminacyjne
Ja z tego rozumuje tak , że nasz mistrz nie może trafić na 4 drużynę z Anglii , Włoch czy Hiszpanii tylko zagra z innym mistrzem np. Rumuni , Czech , Słowacji itd . Jakby nie było to łatwiejsza droga :p

kamilo100 0

kamilo100

Użytkownik
Ja z tego rozumuje tak , że nasz mistrz nie może trafić na 4 drużynę z Anglii , Włoch czy Hiszpanii tylko zagra z innym mistrzem np. Rumuni , Czech , Słowacji itd . Jakby nie było to łatwiejsza droga :p
No właśnie o to chyba chodzi, a to jest dobra dla nas wiadomość ???? Może nareszcie wejdziemy do fazy grupowej Ligi Mistrzów. ????

midel 189

midel

Użytkownik
jak Wisła się znowu nie rozsypie na wakacjach to uważam, że z tym składem Skorża ma szansę powalczyć o LM, jeszcze jakby mieli takie szczęście w losowaniu jak lubin...

kamilo100 0

kamilo100

Użytkownik
jak Wisła się znowu nie rozsypie na wakacjach to uważam, że z tym składem Skorża ma szansę powalczyć o LM, jeszcze jakby mieli takie szczęście w losowaniu jak lubin...
Nom, zwłaszcza że Wisła od lat nie była taka mocna.
Pobiła rekord w liczbie pkt po rundzie jesiennej. Więc może wejść do LM

Do góry Bottom