>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 23.01.2016 (sobota)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na sobotę - 23. Stycznia

:idea: Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: [Nazwa bukmachera]
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Obowiązkowe jest wyraźne zapisanie wszystkich elementów ze schematu, czyli: Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie ⛔100

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

:idea: Użytkownik otrzymuje karne ⛔100 punktów za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Australian Open 2016
Godzina: 5:30
Spotkanie:
Sela D. - Kuznetsov An.
Typ: Sela D.
Kurs: 2.80
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:

H2H 1:0 z 2013 roku podczas turnieju US Open, padło wtedy aż 5 setów (Sela jako pierwszy wyszedł na prowadzenie 2:0 w setach). Nie zdziwię się jak padnie i tym razem piątka. Żyd vs. Rosjanin więc już na starcie będzie ciekawie, klasyczne moje zdanie: doświadczenie vs. młodość, Dudi Sela jest o 6 lat starszy, ma 30 lat i co by nie mówić, ale w ostatnim czasie to właśnie zawodnicy w okolicy trzydziestki robią furorę i osiągają zdecydowanie lepsze wyniki niż Ci wszyscy młokosi. Patrz chociażby Coric, czy dzisiaj Kyrgios, Thiem który pod koniec 4 seta w akcie desperacji walił piłki z całej siły - efekt tego był tylko jeden: półmetrowe, metrowe auty, ewentualnie siatka.
Jeżeli chodzi o ranking to obydwu Panów nie dzieli dość dużo miejsc, Sela 87 miejsce, Kuznetsov 74, za to kursy w tym meczu są zdecydowanie na korzyść Rosjanina nie wiedząc czemu. Ok pokonał Chardiego, ale po tym co zobaczyłem w jego meczu z Gulbisem to wiedziałem, że Francuz nie jest w najwyżej formie, zresztą ich 5 setowe spotkanie i wynik ostatniego seta 13:11 mówi wszystko. Wielkiej różnicy między nimi w poziomie gry to raczej nie ma, obaj grają tak mniej więcej na poziomie kwalifikacji/Challengerów. W tym meczu stawiam kolejny raz na doświadczenie i mam nadzieję, że się na tym nie zawiodę.
Uważajcie z typami na Isnera, tu może paść niespodzianka!

⛔ 100

vinchenso 1,4K

vinchenso

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 04:35
Spotkanie: Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs
Typ: -16.5pkt SAS
Kurs: 2.0
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Nie tak łatwo trafić typ NBA,jest tam mnóstwo talentu, każdego dnia któryś gracz może zagrać super mecz (jak jakiś czas temu Whiteside z Miami przeciwko Denver 19pkt, 17zbiórek i aż 11 bloków, dzięki któremu mimo braku Wade&#39;a żary wygrały na wyjeździe), jak i przygasnąć i zagrać beznadziejny mecz (np.Butler z Chicago, najpierw 53pkt w wygranym meczu z Philą,a na drugi dzień tylko 4pkt z Dallas - trafił tylko 2 z 11 rzutów i przegrana).Trafiłem 8 z 10 meczów NBA, wszystkie moje typy w tym miesiącu.To lecimy dalej, przygotowałem dla Was kolejny typ, w którym nie widzę ryzyka.Mam nadzieję, że ekipa z San Antonio mnie nie zawiedzie. Porównałbym ją z takim Lewego Bayernem Monachium, czyli: posiada mnóstwo super graczy (w dodatku wypoczętych, w meczu z Suns podstawowi gracze grali niewiele ponad 20min, Duncan w ogóle nie zagrał, odpoczywał przed serią 3 wyjazdowych spotkań, Parker nie grał, bo odczuwał ból w prawym biodrze, w jego miesjce wskoczyl R. McCollum, który nie wypadł gorzej, zdobył 11pkt, 3 asysty i 4 zbbiórki w 28minut). Ja kwidzicie, duża konkurencja, każdy chciałby się pokazać, dzięki czemu cisną wynik do końca. Wchodzą rezerwy? Jest to niezauważalne dla wyniku. Lakersi ostatnie mecze to przegrane z Golden State różnicą 18pkt, z Utah 27pkt, Houston 17pkt i Sacramento 19pkt..
San Antonio poza wygranymi mniejszą ilością pkt: tylko 1 punktem z Nowym Yorkiem (przez świetny mecz Porzingisa 28pkt), 10pkt z Detroit (udane starcie Caldwell Pope 25pkt - 4 na 6 za 3pkt) i co nie jest chyba dziwne &quot;tylko 10pkt&quot; z Cleveland, resztę ograli wysoko. Może podam tylko ten rok (bo w zeszłym również szereg wygranych) :z Houston 18 punktami,Milwaukee 25pkt, Utah 25pkt,Brooklyn 27pkt, Dallas 29pkt i ostatni w Phoenix wygrany 28pkt (miałem typować, ale nie byłem pewny czy wystąpi B.Knight). LA ostatnio zgarnia solidnie, ostatnio u siebie z Sacramento 93-112 i z Houston 95-112. Są to zdecydowanie gorsze ekipy od San Antonio. Skoro one wygrały odpowiednio 19 i 17 pkt, nie widzę innej możliwości, jak wygrana pretendentów do
mistrzostwa NBA nie mniejszą różnicą. LA przegrali 5 z ostatnich 6 meczów i wcale im nie pomógł Kobe Bryant, którego średnie wyniosły 8pkt przy skuteczności 30%...
Ten mecz odbywa sięw rocznicę meczu przeciwko Toronto, gdzie zdobył 81pkt. Mam nadzieję, że nie mobilizował sił na dzisiejszy wieczór ????
Bezpośredni ostatni mecz co prawda w San Antonio, wygrany przez Spurs 22 punktami (109-87), myślę, że tutaj ważniejsze było, że SAS grało już w nowymi nabytkami Aldridgem i Westem, natomiast w ekipie z LA wystąpił Bryant. Starsze mecze, to inny skład, nie będę przytaczał. Przewiduję podobny scenariusz, ale zejdę jednak trochę, miałem przygotowany typ -20pkt (aby uzyskaćkurs 2.0),
a tu miła niespodzianka, wystarczy -16.5pkt.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
ajayinho 2,4K

ajayinho

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, Australian Open 2016
Godzina: 5:30
Spotkanie: Kuznetsov - Sela
Typ: Kuznetsov (-1,5 seta)
Kurs: 1.85
Bukmacher: betsson
Analiza:
Witam, na dzisiejszą noc znów atakuje zawodnika z handicapem setowym. Nie wiem czy tylko ja od początku wierzę w Rosjanina czy Wy także dostrzegacie w nim potencjał. Ten 24-letni zawodnik zwrócił moją uwagę podczas tegorocznego turnieju w Doha w meczu z Ilhanem. Ostatnio również typowałem, że wygra z Chardym - co w 100% się sprawdziło. W kolejnym spotkaniu ma niepowtarzalną szansę na awans do 4 rundy AO. Nigdy przedtem nie udało mu się tego dokonać. Rok temu odpadł już w 2 rundzie, przegrywając z Djoko 0:3. Dziś kolejny sprawdzian, jak dla mnie w roli faworyta będzie musiał ograć Dudi Sele. Co przemawia za Kuznetsovem? Jak dla mnie zdobywanie 80% punktów po 1 serwisie, doskonały forehand - potrafi zagrać znakomite piłki kończące. Na plus należy dodać, że Rosjanin rozegrał jak dotąd 2 spotkania - wygrywając oba 3:0. W meczu z Francuzem popełnił 22 niewymuszone błędy.
Po drugiej stronie siatki Izraelczyk Dudi Sela. Dość niespodziewanie awansował do 3 rundy, pokonując Verdasco 3:1. Bardziej bym się skłaniał, że Hiszpan bardzo pomógł awansować Izraelczykowi. W swojej karierze 30-letni Sela już 2-krotnie mógł uczestniczyć w tej fazie rozgrywek. Rok temu odpadł na tym samym etapie z samym Rafa Nadalem. Trochę statystyk - 5 asów w meczu z Verdasco, 2 DF, 60% punktów po 1st serwsie (1st serves in 50%). W tym upatruje szansy dla Rosjanina, że zdoła wykorzystać jego niezbyt szybkie serwisy. W meczu z Hiszpanem najszybsza posłana przez niego piłka miała prędkość zaledwie 183km/h. Verdasco w 4-setowym meczu łamał go 6-krotnie, Sela popełnił 31 niewymuszonych błędów. Dodam, że Sela rozegrał dwa mecze 4- setowe.
Podsumowując, Rosjanina czeka trudna przeprawa do 4 rundy. Jeżeli zagra tak jak w poprzednich meczach to myślę, że nie powinien mieć większych trudności z wygraniem meczu.
✅ 85

Otrzymane punkty reputacji: +3
tykon90 333

tykon90

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 1:30
Spotkanie: Bulls - Celtics
Typ: Celtics -2,5
Kurs: 1,78
Bukmacher: Unibet

Analiza:
Dzisiaj również króciutko - Celtowie w nocy podejmą u siebie Byki, i ja widzę tu zwycięstwo gospodarzy. Ostatnie dwa mecze tych zespołów to jedno zwycięstwo i jedna porażka dla każdej z drużyn (ale trzeba pamiętać, że w meczu w Chicago C&#39;s musieli sobie radzić bez swojego headcoacha Brada Stevensa). Dzisiaj między innymi w osobie Stevensa widzę przewagę dla Bostonu. Młody coach radzi sobie świetnie, ostatnio także lepiej zarządza zespołem w końcówkach meczów, co dało m.in. wyjazdowe zwycięstwo w Waszyngtonie. Ostatni mecz opisywanych drużyn w Bostonie pokazał też, że mimo indywidualnych popisów Butlera, to Celtowie wyszli zwycięsko z tamtej konfrontacji. I tu docieramy do kolejnego atutu Zielonych, niesamowitej równośći zespołu. Jasne, prym wiedzie Thomas, ale tacy gracze jak Crowder, Olynyk, Bradley (wciąż szukający formy strzeleckiej po kontuzji), Smart, czy Sullinger potrafią dać 15-20punktowe spotkanie każdej nocy. Dodatkowo Celtics dobrze bronią (4 miejsce w lidze pod względem traconej ilości punktów na 100 posiadań) i również dobrze asystują. Obstawiam, że dziś Celtowie niesieni przez własną publiczność wygrają z Bykami przynajmniej 3ema punktami.
✅ 78

Otrzymane punkty reputacji: +9
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAnglia, Premier League
Spotkanie: Norwich – Liverpool
Typ: over 2.5
Kurs: 2.22
Buk: Pinnacle
Godz. 13:45
Analiza:
W inauguracyjnym spotkaniu 23. kolejki Premier League, Norwich City na własnym stadionie będzie podejmować Liverpool.
Beniaminek od początku sezonu ma wzloty i upadki, ma serię dwóch – trzech dobrych spotkań po których następuje ta gorsza tendencja. Aktualnie z 23 punktami zajmują 16 miejsce tylko dwa oczka przewagi nad strefą spadkową. Trener szuka nowych rozwiązań w ofensywie dlatego do zespołu dołączył Szkot Naismith moim zdaniem bardzo dobre wzmocnienie ataku. Raczej właśnie w ataku powinny poszukać punktów bo defensywy już raczej nie da się na tyle poprawić a aktualnie to trzecia najgorsza formacja w lidze. Jeśli chodzi o kolejne dobre informacje dla mojego typu to patrząc na wyniki taki spotkań jak z Tottenham, City, Stoke, Southampton, Crystal Palace to są to zespoły z jakością w ofensywie i od każdego dostali po trzy bramki. Z drugiej strony właśnie z tym najlepszymi potrafili też rozgrywać świetne mecze jak zremisowali z Arsenalem 1:1, ograli Manu 1:2, czy wygrana z Souhtampton.
Kluczem jednak do powodzenia typu jest postawa i styl gry Liverpoolu, goście co prawda nie strzelili do tej pory wiele bramek ale mają ciąg na bramkę rywali brakuje im prawdziwego kilera w tej formacji lub po prostu szczęścia. Już w niejednym spotkaniu w tym sezonie dominowali mieli wyśmienitą sytuacje a kończyli z jednym lub zerowym dorobkiem punktowym, bo druga strona medalu tej taktyki Kloppa którą jeszcze wpaja swoim zawodnikom to defensywa która w każdym meczu coś wykombinuje tym bardziej teraz kiedy to podstawowa para środkowych defensorów jest kontuzjowana. Liverpool mimo wszystko stać na mega mocne spotkania jak 3:3 Arsenalem, 1:4 z City taki zespół The Reds jest wstaniep pokonać każdego strzelając kilka bramek. Na koniec goście lubią grać przeciwko temu rywalowi w pierwszym meczu padł remis 1:1, ale dwa lata temu było 2:3, 5:1, sezon 2012/13 to dwa spotkania w których Liverpool strzelał pięć bramek.
✅ 122

Otrzymane punkty reputacji: +9
P 268

pawelek1086

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia, Premier League
Godzina: 18:30
Spotkanie: West Ham - Manchester City
Typ: Manchester City nie wygra (1x)
Kurs: 2.15
Bukmacher: bet365
Z bliżej nieznanych mi przyczyn bukmacherzy jako zdecydowanego faworyta wskazują drużynę z Manchesteru. Ja za faworytów ich nie uważam. Czemu? ????
West Ham w tym sezonie gra u siebie naprawdę dobrze. Przegrali tylko dwa razy - z Leicester i Bournemouth. Było to w sierpniu. Od tamtego czasu na swoim stadionie odnotowali cztery zwycięstwa i cztery remisy. M.in. pokonali Liverpool i Chelsea.
Manchester City z kolei na wyjazdach gra w kratkę. Bilans 4-3-3 i tak naprawdę dobre mecze przeplatane meczami słabymi. Przegrali na wyjeździe z Evertonem (w pucharze), Stoke, zgubili punkty na dołującej Aston Villi. Krótko mówiąc - nic szczególnego, a już na pewno nie 100% faworyt.
W ostatnich 10 meczach (bez uwzględniania tego na czyim stadionie) West Ham przegrał tylko raz - w ostatniej kolejce z Newcastle. I nie widzę żadnych powodów, dla których na własnym, szczęśliwym dla siebie, stadionie mielby przegrać z City.
Dla obu drużyn mecz ma duże znaczenie. City po zwycięstwie i korzystnych wynikach innych spotkań może wskoczyć na 1. miejsce w tabeli. West Ham po zwycięstwie może wskoczyć na 5. miejsce dające awans do LE. Nikt na pewno tego meczu nie zlekceważy. Z drugiej strony do końca sezonu jeszcze 16. kolejek i nikt też nie będzie ryzykował zdrowia by za wszelką cenę wygrać.
Ja stawiam na Młoty ????
✅ 115

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Francja
Spotkanie Lille-Troyes
typ: 1
kurs 1.40
Buk Sportingbet
Godz: 20:00
Analiza: Według mnie w dniu jutrzejszym najpewniejszym spotkanie jest rywalizacja pomiędzy ekipami Lille z zespołem Troyes, gospodarze na chwilę obecną zajmują dopiero 14 pozycję w Ligue one,ale na swoim stadionie zdobyli większośc punktów w poprzednich spotkaniach przed swoją publicznością radzili sobie bardzo dobrze , wygrali 4 razy i dwukrotnie dzielili się punktami, gosćie natomiast w tym sezonie nie wygrali jeszcze ani jednego spotkania sa na ostatniej pozycji w ligowej klasyfikacji i mają na swoim koncie tylko 8 ugranych punktów po 8 zanotowanych remisach , myślę że tu gospodarze zdołają pewnie zwyciężyć , tym bardziej iż łatwiejszego spotkania niż to chyba już nie będą mieli w obecnym sezonie , dodam tylko że gosćie na wyjazdach zdobyli tylko 5 bramek i zdołali ugrać tylko 2 punkty w 9 rozegranych spotkaniach jestem praktycznie pewnie że w dniu jutrzejszym ich bilans nie ulegnie zmianie ponieważ gospodarze są obecnie w znacznie wyższej dyspozycji aniżeli ekipa która z zespołem Lille na tym stadionie nigdy nie miała łatwo a 3 poprzednie spotkania zakończyła porażkami, co prawda wszystkie porażki były tylko różnicą jednej bramki,ale stawiam iż jutro może być inaczej , mój typ to wynik 2:0 lub 3:0 dla zespołu Lille.
⛔ 100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
:hokej: NHL
1:30
Florida Panthers - Chicago Blackhawks
Blackhawks OT
(1,90) Betsson
Dzisiaj do słonecznej Florydy przyleciała moja ukochana ekipa, jaką są Jastrzębie. Dokładnie wczoraj także na Florydzie, ale tym razem u Błyskawic, nie zdołali wygrać moi faworyci, choć otworzyli wynik bardzo szybko bo już w 48 sekundzie! Dzisiaj już nieco gorszy zespół od Błyskawic po drugiej stronie, bo są nimi Pantery. Które jeszcze ostatnimi czasy wygrywali mecze za meczami. Teraz, role się odwróciły bo i zdarzają się srogie porażki i nic nie wskazuje na to, aby to mogło się zmienić. Hawks, to nie chłopcy do bicia a po za tym ich rozdrażniona duma, po wczorajszym meczu wyjdzie dzisiaj na lód, w pełni zdeterminowana i gotowa do walki, żeby Panterom nie dojść do głosu, nawet grając u siebie. Obrońcy Stanleya, pięknie podnieśli poprzeczkę swoim rywalom, (nie mówię o wczorajszym meczu) ale to jak zaczęli grać gdzie wygrywali, nawet przegrywając i do tego jeszcze co wyczynia Kane, który bije rekordy jest genialne. Dzisiaj między słupkami prawdopodobnie Darling i choć nie jest takim doświadczonym goalie, co Crawford bo ten ostatnio wyczynia cuda! Wyłapuje wszystko, muruje bramkę i teraz trener daje mu dzień odpoczynku. W sumie należy mu się. Darling, na pewno będzie czuwał nad bramką, ale i defensywa Hawks też tu wiele zdziała, aby jego występ nie był słabym punktem w całym meczu. Kane 30 branek na koncie, tuż za nim Ovieckhin z dorobkiem 28 bramek. Młody się rozszalał, nie zdziwię się jak dzisiaj też zapunktuję. Toews, już nawet tak nie punktuję, ale to też dalej silna marka. Jego piruretki do bramki każdy pamięta. Bilans spotkań na Florydzie, zawodnikom z Chicago jest dobrze znany więc trzeba powtórzyć ten wyczyn. Jagr, na pewno będzie chciał wyrzucić cały zapał jaki w nich drzemie swoim rywalom, pomimo tej wczorajszej porażki, ale Seabrook i spółka będą na swoich stanowiskach czyhać na każdy jego błąd. Pantery, mieli okres kiedy grali na prawdę ładny hockey-time, górowali nad przeciwnikami. Oddawali sporo strzałów na bramkę, power play też ładnie funkcjonował, teraz już się trochę hamulce poluzowały. Gram tutaj nie tylko na drużynę, która jest moją ulubioną ale i dlatego, że jest bardziej doświadczona ze znacznym i silniejszym arsenałem broni, w postaci zawodników, którzy są gotowi wygrywać największe cele. GO HAWKS :!:
⛔ 100

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
:hokej: NHL
1:30 CET
Florida Panthers - Chicago Blackhawks
Artemi Panarin zdobędzie punkt @ 1,57 Unibet

Kurs już spadł ale moim zdaniem dalej warto choć mimo wszystko nie powala na kolana. Młody Rosjanin, jeszcze nie mówiący po angielsku wprowadził się do NHL podobnie jak Johansen do drużyny Predators. Obecnie rozegranych 50 spotkań z czego 45 punktów. Jak na debiutanta naprawdę przyzwoity wynik. Po tych 50 spotkaniach Panarin nie tylko zdążył potwierdzić znakomitą formę z KHL, ale także to że w przyszłości będzie świadczył o sile tej ligi. Niekwestionowany zwycięzca Caldera (trofeum dla najlepszego debiutanta sezonu, którego rozdanie czeka nas po sezonie), nikt jednak nie ma wątpliwości że Hawks zrobili świetny interes sprowadzając #72 za ocean. Regularnie ok 20 minut na lodzie, postać nr 1 razem z Patrykiem Kene&#39;em (głupio wygląda odmiana jego nazwiska po naszemu) podczas gier w przewadze. Dużo strzałów (lekko ponad 2 na mecz). Hawksi mierzyli się już w tym sezonie z Panthers. W meczu w którym Jastrzębie wygrały Panarin zdobył punkcik. Dziś z racji wczorajszej porażki z Tamponami, powinni się chcieć lekko odegrać i przycisnąć w dzisiejszym spotkaniu.
⛔ 100

betlitelli 10K

betlitelli

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Portugalia
Spotkanie Pacos-Sporting
typ: X
kurs 4.38
Buk Pinnacle
Godz: 21.45
Lider z Lizbony dostal ostatnio zadyszki i nie wygral ostatnich 2meczow wrecz kompromitujac sie u siebie z Tandela remisujac 2;2 i przegrywajac w pucharze na wyjezdzie z Portimonense 0;2 i czuja juz presje ze strony Benfici, ktora zblizyla sie na ledwie 2pkt.co moze sparalizowac ich poczynania.Do tego meczu przystapi oslabiony brakiem reprezentacyjnego bramkarza Portugalii Rui Patricio, ktory pauzuje za czerwona kartke.Pacos to nie sa ogorki zajmuja 5miejsce i celuja w awans do LE u siebie notuja 5-2-2, w zeszym sezonie ograli u siebie Benfice i zremisowali ze Sportingiem wiec biorac pod uwage forme Sportingu moze to dla nich byc kolejny ciezki mecz a remis to realna opcja.
⛔ 100

typer-marych 599

typer-marych

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 1:30
Spotkanie: Bulls - Celtics
Typ: Bulls wygrają i Butler rzuci 24 lub powyżej
Kurs: 5.00
Bukmacher: williamhill
Analiza:Moim zdaniem Byki dzis powalczą na wyjeździe z Celtics i wygrają a do trymfu poprowadzi ich znów Butler Jimmy The Bucket.Ostatnio nie trafiał za wiele koszy więc dzis pewnie zatańczy bo on lubi np rzucić 53 punkty ostatnio z 10 dni temu może 2 tygonie temu. Potrafi nawet 40 w połowie rzucic czym pobił rekord Michaela Jordana. Dzis świetny kurs typ trudny ale tylko tak mogę odrabiać w klasyfikacji. Ten typ wydaje się przyjemny.
⛔ 100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAnglia, Premier League
Spotkanie: Manchester United - Southampton
Typ: 1 (-1 handicap azjatycki)
Kurs: 2.80
Buk: unibet
Godz. 16.00
Analiza:
Kto by pomyślał, że podczas sezonu będziemy świadkami takich kursów na Czerwone Diabły. Czysta &quot;jedynka&quot; i kursy ~1.9? Moim zdaniem naprawdę warto. Uważam, że wygrana z Liverpoolem na Anfield doda wiary zawodnikom LvG, a co najważniejsze pozwoli ściągnąć troszkę presji z piłkarzy.
Manchester United mimo mało efektownej gry zaczął punktować. Przerwali swoją fatalną passę i teraz są niepokonani od 4 spotkań ligowych.
Co innego można powiedzieć o Świętych. Na własnym boisku radzą sobie nieźle, ale gdy przyjdzie im wyjechać na mecz, to zaczynają się schody. Przegrali oni cztery ostatnie spotkania wyjazdowe mimo że jeszcze kilkanaście tygodni temu potrafili przywozić punkty z Anfield i Stamford Brigde.
Dla odważnych polecam granie z handicapem -1,5 po kursach ~3.5.
Jest to dość odważne z mojej strony, zwłaszcza że w Manchesterze jest dość długa lista kontuzjowanych (przede wszystkim zawodników defensywnych) lecz mimo to liczę na Rooney.
Z drugiej strony jestem ciekawy jak Southampton podejda do tego meczu. każdy pamięta jak ograli 4-0 Arsenal by za chwilę przegrać z WHU i Norwich.
Pozdrawiam
⛔ 100

L 6

lukaenha

Użytkownik
Dyscyplina: TENNIS: Australian Open (Australia), twarda
Godzina: 02:30
Spotkanie: Australia
Typ: 1 set, wynik: 7-6 wygra J. Isner
Kurs: 2.5
Bukmacher: Bet365
Analiza: To bedzie prawdziwy festiwal asów. Zapowiadają sie krótkie gemy, trzymanie swojego podania i walka w tie-breaku. John w AO od początku prezentuje sie znakomicie i ma dużą szanse na dobry wynik w tym roku. Sądze ze wygra dzisiejsze spotkanie, ale na pewno bedzie tutaj dużo walki. Lopez również rzadko przegrywa swoje podania. Obaj są TOP 3 serwujących na obecnym turnieju.
Uważam że Panowie od początku bedą pilnować serwisu i doprowadzą do tie-breaka. Według mnie Isner znakomicie sobie radzi w tie i dzisiaj nie bedzie inaczej.
Jeśli pomogłem kliknij reputacje.
⛔ 100

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka Nożna, Algieria
Godzina: 16:00
Spotkanie: MC Alger - RC Relizane
Typ: RC Relizane
Kurs: 5.0
Bukmacher: WillamHill

Ostatnio grałem w stronę MCA, jednak zawiodłem się. Derbowy mecz, który miał okazać się pozytywnym bodźcem, zarówno pod względem sportowym (zwycięstwo nad odwiecznym rywalem zawsze dodaje wiatru w żagle), jak i również finansowym (prezes Betrouni za zwycięstwo obiecał każdemu z zawodników 20 milionową premię). MCA jednak spartaczyło robotę, którą mieli wykonać i przegrali z CRB 1-0. W szeregach MCA nikt nie był zadowolony z takiego rezultatu. Kibice obarczyli porażką nieudolnego trenera, piłkarze niejasną politykę finansową klubu, zarząd winnych takich a nie innych wyników uznał zawodników. I zamiast premii (MCA mimo, iż ich głównym sponsorem jest Sonatrach, od kilku miesięcy nie ma regularnie wypłacanych pensji, a dług klubu według plotek wynosi 40 miliardów) prezes Betrouni zaproponował renegocjację kontraktów, zamrożenie premii i surowe kary, kary za brak miejsca na podium w ligowej tabeli. Spotkało się to z natychmiastową reakcją zawodników, którzy zaprosili prezesa na spotkanie w tej sprawie. Meeting w tej sprawie wzbudził wiele kontrowersji. Piłkarze odrzucili nowy projekt regulaminu, zakładający kary za niewywiązanie się z postawionych celów. Prezes &quot;poszedł na rękę&quot; w sprawie cięć w kontraktach, gdyż uznał, że umowy parafowane przed sezonem są wiążące. Na tym jednak koniec korzystnych informacji. Podczas spotkania doszło do sprzeczki i małej szarpaniny pomiędzy Chauochim i Karaouim (a dalsza część nieporozumień między zawodnikami miała przenieść się na czwartkowy trening). Szatnia podzieliła się na dwa obozy, tym którym zależy tylko na jakości finansowej i tym, którzy przedkładają interes drużyny, nad ilością zer na koncie. Ponadto część zawodników wystąpiła &quot;przeciw&quot; trenerowi, poddając wątpliwościom jego metody szkoleniowe i autorytet. Generalnie Mezane Ighil nie cieszy się zaufaniem ani kibiców, ani zawodników. Wracając jeszcze do środowych rozmów. Prezes Betrouni widząc postulaty i zachowanie zawodników, ostentacyjnie wyszedł, komentując, że zawodnicy są niepoważni i powinni skupić się na graniu. Reasumując w klubie jest mocno napięta atmosfera, w zasadzie każdy z każdym ma tutaj na pieńku i trudno znaleźć jakieś spoiwo będące fundamentem, bo również kibice są wściekli za tak fatalne wyniki, strata 13 punktów do USMA to koszmar.
Jakby tego było mało. W ostatnich dniach okazało się, że najlepszy strzelec drużyny Kherredine Merzogoui stosował doping i został tymczasowo zawieszony. 25 stycznia ma stawić się przed komisją algierskiej federacji, która ma zadecydować o jego losie. Próbka B pobrana po grudniowym spotkaniu z USM Alger dała wynik pozytywny.
&quot;Suite au contrôle de dopage effectué ŕ l&#39;issue de la rencontre USMA-MCA, le joueur Merzougui Kherreddine, a été contrôlé positif ŕ une substance interdite Methylhexaneamine qui est un stimulant&quot; , a précisé la Faf.
Co ciekawe nie jest to odosobniony przypadek stosowania niedozwolonych substancji w algierskim futbolu. W tym sezonie &quot;wpadło&quot; już trzech innych zawodników (Youcef Belaili z USM Alger, Rafik Boussaid z RC Arbaa oraz Noufel Ghessiri występujący na drugoligowych boiskach). Federacja algierska jest bezlitosna dla koksiarzy i wspomnianych zawodników wysłała na czteroletnią banicję.
Brak Merzogoui&#39;ego będzie kolosalnym osłabieniem dla formacji ataku MCA. W tym sezonie bowiem drużyna ta ma problemy z kreowaniem akcji oraz ich finalizowaniu. 23-letni zawodnik zdobył 6 z 17 ligowych bramek zdobytych przez zespół. Trener Ighil próbował zmiany formacji na 4-3-3 w meczu z CRB, jednak nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów. Gra trójką napastników według relacji nie spowodowała dodatkowych szans pod bramką przeciwnika, co więcej według obserwatorów MCA nie zagroziło poważnie bramce CRB. Nieobecność najlepszego napastnika to nie jedyne zmartwienie dla miejscowych. Kontuzjowani są także Karaoui (14/3), Rachid Bouhenna (12/1) oraz Sofiane Ben-Braham (10/0) [chociaż ten ostatni znalazł się w kadrze na mecz, jednak zasiądzie na ławce, podobnie jak w meczu z CRB, nie jest jeszcze w 100% gotowy). Ponadto z tego co pamiętam kontrakty z klubem miała rozwiązać trójka stranierich: kameruński obrońca Ngoula (3/0) oraz dwójka napastników Said (5/0) oraz Roberson (4/0) - nie byli to istotni zawodnicy, a pozbycie się ich miało zluzować listę płac.
Reasumując. Gra na MCA po 1.60? Nic z tego. Szukam tutaj mimo wszystko niespodzianki. Sytuacja wewnątrz klubu jest mocno napięta. Piłkarze chcą pieniędzy, świętego spokoju, zarząd kar i lepszych wyników, kibice - głowy trenera (co jest spójne z częścią niezadowolonych zawodników). Ponadto braki kadrowe po stronie gospodarzy również są znaczne (zabraknie kluczowych zawodników, którzy w sumie strzelili 10 z 17 ligowych bramek). Nie ma tu wielkich argumentów przemawiających za nimi. Naturalnie na papierze to drużyna silniejsza niż ich dzisiejszy oponent. Targani jednak wewnętrznymi sporami i nieobecnościami mogą mieć jutro kłopoty. Relizane walczy bowiem o życie. Aktualnie zajmują miejsce zagrożone degradacją. Jednak ekipa beniaminka na pewno będzie dzielnie walczyć o ligowy byt, bowiem nikt nie zakłada powrotu do drugiej ligi. Dość dosadnie wyrazili się na ten temat kibice tej drużyny, którzy w tygodniu odwiedzili swoich &quot;pupili&quot; podczas treningu i wyrazili swoje niezadowolenie po domowej porażce z DRBT (0-3), jednocześnie chcą by w najbliższych meczach zawodnicy pokazali większe zaangażowanie niż w ostatniej grze, bowiem nie wyobrażają oni sobie powrotu na zaplecze. Liczę, ze jutro wezmą sobie do serca apele kibiców i powalczą z faworyzowanym rywalem, który ma sporo problemów w swoich szeregach. Relizane już w tym sezonie udowodniło, że są w stanie sprawić wyjazdową niespodziankę, bo za taki wynik należy uznać remis 2-2 w starciu z liderem USMA.
Ponadto taka mała ciekawostka dla ludzi wierzących w teorie spiskowe. Ostatnią nadzieją na uratowanie sezonu dla MCA jest Puchar, w którym najbliższym rywalem ekipy MCA (1/8 finału) będzie właśnie ekipa RCR. Algierscy kibice spekulują, że ligowa potyczka może zostać potraktowana przez MCA z przymrużeniem oka [MCA nie ma praktycznie szans na victorię w rozgrywkach, natomiast RCR walczy o ligowy byt], a w rewanżu RCR w pucharze &quot;przepuści&quot; swoich rywali. Ale to tylko tak na marginesie.
Z czysto sportowych przesłanek gram w stronę RCR.
⛔ 100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Championship
Godzina: 16:00
Spotkanie: Fulham - Hull
Typ: 2/2
Kurs: 3.25
Bukmacher: unibet
Analiza:
Spotkanie 28 kolejki angielskiej The Championship. Spotykaja sie jeszcze do niedawna zespoly Premier League czyli Fulham i Hull City. Oba zespoly w skrajnie innym polozeniu. Fulham boryka sie z problemami. Poprzedni sezon 17 miejsce, teraz nawet słabsze bo 19. Tylko 6 wygranych w 27 meczach. Na co mozna zwrocic uwage u tej druzyny, to na bardzo duza ilosc traconych bramek. Juz 47, co przy 18 Hull wypada komicznie. Hull jest tez najczesciej wygrywajaca ekipa do przerwy bo az 12 razy. Wicelider zgromadzil 53 punkty, jest najlepszy u siebie, a na wyjazdach 8. Tu trzeba przyznac nie wiodlo im sie dobrze ,bo tylko 1 wygrana i remis z 5 ostatnich meczow na wyjezdzie. Mysle jednak ze ta seria jest juz przerwana. W 4 ostatnich meczach u siebie Hull wygrywalo 6:0 z Charltonem, 2:0 z Cardiff, 1:0 z Brighton w FA Cup i 3:0 z Burnley. Ciezka do zlamania defensywa i niezle wyniki ofensywne. Mysle ze Hull moze slabej defensywie Fulham strzelic juz w 1 polowie i dowiezc wygrana do konca.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +4
S 182

samgiancana

Użytkownik
Piłka Nożna, Turcja
Osmanlispor - Galatasaray
Godz: 18:00
Typ: 2
Kurs: 2,2
Buk: bet365
Analiza:
W 19 kolejce tureckiej Superlig zmierzą się ze sobą ekipy Osmanlispur i Galatasaray Stambuł. Niewielkim faworytem u bukmacherów są goście, ale kurs wystawiony na nich wg mnie jest zdecydowanie za wysoki i uważam, że należy skorzystać z tego value. Gospodarze z dorobkiem 19 punktów zajmują 14 pozycję, natomiast przyjezdni zgromadzili do tej pory 33 oczka i plasują się na 3 miejscu. Drużyna Osmanlispor nie jest w zbyt dobrej dyspozycji, bowiem w ostatnich 3 spotkaniach zdobyli tylko 1 punkt. Najpierw przegrali u siebie 2-3 z Besiktasem, co raczej nie było niespodzianką, następnie bezbramkowo zremisowali w Akhisar Belediye, a w poprzedniej rundzie ulegli 0-1 w Kayserispor. Przed własną publicznością grają katastrofalnie i mają najsłabszy bilans w lidze, który wynosi 1-1-6. Natomiast aktualni mistrzowie kraju w tym momencie mają już 10 punktów straty do lidera, zatem chcąc jeszcze mieć jakąkolwiek szansę na obronę tytułu, w żadnym razie nie mogą już sobie pozwalać na wpadki. W 3 ostatnich meczach Galatasaray zdobyło 7 oczek. Po wygranej 3-2 u siebie z Akhisar, rozczarowując tylko zremisowali 1-1 w Kayseri, a w zeszłej kolejce pokonali na własnym stadionie Sivasspor 3-1. Mankamentem zespołu są występy w delegacjach, gdyż mają stosunek gier 3-4-2 i jak na mistrzowskie aspiracje, to zdecydowanie za mało. Uważam jednak, że dzisiaj będą w stanie wykorzystać bardzo mizerną grę Osmanlispor u siebie i zdołają poprawić to osiągnięcie. Tym samym przedłużając swoje nadzieje na walkę o tytuł.
⛔ 100

loskamilos 221

loskamilos

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Holandia, Eredivisie
Godzina: 19:45
Spotkanie:
Ajax Amsterdam - Vitesse Arnhem
Typ: 1+BTS
Kurs: 3.40
Bukmacher: [bet365]
Analiza:
Nie mam zbyt wiele czasu ale wydaje mi się, że to całkiem dobry typ.
Ajax pierwszy w lidze, Vitesse czwarte.
Gospodarze w tym sezonie w roli gospodarzy: 7-0-1 i 28:6.
Goście w tym sezonie w roli gości: 3-4-2 i 15:9.
Liczę tutaj na podtrzymanie serii jaką mają obie drużyny:
Ajax wygrał u siebie 4 ostatnie mecze, a w 3 ostatnich stracił przy tym gola i to z drużynami, które mają mniej ich strzelonych na wyjazdach niż Vitesse (SC Cambuur - 12:21, SC Heerenveen 13:24, De Graafshap 7:19).
Z kolei Vitesse nie przegrało na wyjeździe 6 ostatnich meczów w lidze (3-3-0), strzelając przy tym przynajmniej 1 gola w 5 ostatnich meczach, ale przyjeżdżają w końcu do lidera, co powinno przynieść kres serii i trzecią w tym sezonie wyjazdową porażkę (do tej pory przegrali z Feyenoordem i Utrechtem). Mam nadzieję, że strzelą przy tym przynajmniej honorową brameczkę. Powodzonka!
⛔ 100

S 32,1K

sobolekk

Użytkownik
Piłka Nożna-Hiszpania
Granada vs Getafe
Godz: 20:30
Typ: Getafe
Kurs: 2,90
Buk: Betsson
Analiza:
Na dzis wybralem mecz z ligi hiszpanskiej pomiedzy Granada ktora jest 18 w Tabeli i Getafe ktore jest na 10 miejscu. Rozumiem, ze Granada gra u siebie ale kursy ktore wystawili bukmacherzy to jest jakas parodia. Przywolam 4 ostatnie mecze Granady.5:1 z Eibarem , 3 0 z Valencia, 4 0 z Barcelona i 4 0 z Valencia, wszystkie do tylu. na 7 meczy ostatnich , 6 porazek i to wysokich. Z kolei Getafe ostatnio 3 zwyciestwa z rzedu , ostatni raz przegrali 5 grudnia i to z Realem. Sa na fali a Granada widoczny dolek, zdecydowanie kandydaci do spadku. Kurs ktory zaproponowali bukmacherzy jest nie do zrozumienia.
⛔ 100

nowix 174

nowix

Użytkownik
Piłka nożna, Anglia, Premier League, godz. 18:30
Spotkanie: West Ham United - Manchester City
Typ: 1
Kurs: 5,0
Buk: bet365

Analiza:
O 18:30 na zakończenie sobotnich spotkań Premier League West Ham United podejmie u siebie Manchester City. Dla wielu faworytem są bez wątpienia goście. Ja stawiam jednak na to że gospodarze mogą sprawić niespodziankę i wygrać ten mecz. Na pewno nie są bez szans, a tak wysokie kursy wystawione na nich zachęcają do gry. &quot;Młoty&quot; bardzo dobrze radzą sobie w tym sezonie. Mają bowiem realne szanse na walkę nawet o Ligę Mistrzów! Obecnie plasują się na miejscu 6 z 35 punktami na koncie [9-8-5]. Strata do liderujących drużyn do po 9 pkt do Arsenalu i Leicester i 8 pkt do dzisiejszego rywala. Natomiast już strata do 4 ekipy to zaledwie 4 punkty. Mają o co walczyć w tym sezonie. Przegrali ostatnio mecz ligowy z Newcastle. Jednak wcześniej potrafili wygrać 4 spotkania z rzędu, a nie przegrali aż od 9. Bardzo dobrze spisują się przed własną publicznością, zwłaszcza w ostatnich miesiącach. Przegrali 2 spotkania na początku rozgrywek by później nie przegrać od 8 meczy. Wygrali bowiem 4 spotkania i tyle samo zremisowali. Pokonywali u siebie m.in Liverpool i Chelsea. Ich rywalem będzie z kolei naszpikowany gwiazdami Manchester City. &quot;The Citiziens&quot; jak wspomniałem wcześniej zajmują miejsce 3 ze strata zaledwie punktu do lidera. Ostatnio notują różne wyniki. W-R-W-P-W-R. Manchester w meczach wyjazdowych radzi sobie tylko przeciętnie. 4 wygrane w 10 meczach to na pewno nie jest dobry wynik patrząc na taką ekipę. Zremisowali do tego 3 spotkania i 3 przegrali. Jeśli chodzi o H2H pomiędzy dwoma ekipami to są one na korzyść przyjezdnych, którzy w ostatnim czasie wygrali aż 9 z 13 meczy. Jednak ostatni mecz zakończył się niespodziewanie wygraną &quot;Młotów&quot; na Ettihad Stadium. Dzisiaj stawiam na zwycięstwo gospodarzy. Są w bardzo dobrej formie, grają u siebie gdzie nie przegrali od 5 miesięcy. Goście z kolei grają przeciętnie na wyjazdach i będzie ciężko o wygraną.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom