Dyscyplina:
piłka nożna - T-Mobile
Ekstraklasa
Spotkanie: Wisła - Pogoń
Typ: "Wyścig do 2 bramek" - Wisła pierwsza zdobędzie dwie bramki
Kurs: 2.25
Buk: WilliamHill
Analiza:
O dziwo jest to spotkanie sąsiadujących ze sobą w tabeli ekip. Wisła wyraźnie utraciła w tym sezonie swój blask i dawno zapomniała już o ambicjach w lidze. Jednak w zespole takim jak ten porażki są 'niedopuszczalne' niezależnie od perspektyw. Pogoń natomiast, jako baniaminek, spisuje się całkiem nieźle. Co prawda tkwi w drugiej połowie tabeli, jednak poza strefą spadkową. Nie jest ekipą kelnerów

W poprzednim meczu pomiędzy tymi zespołami Pogoń odniosła historyczne zwycięstwo 2-0. Jak dla mnie oznacza to dodatkową motywację dla gospodarzy by odgryźć się gościom za bolesną wycieczkę nad morze.
Jeśli chodzi o formę to Pogoń po przerwie zimowej jeszcze nie wygrała i raczej nie błyszczy. Porażka w Lubinie, remis w Gdańsku i ostatnio baty w domu od Piasta... Wisła również gra raczej adekwatnie do miejsca w tabeli

2 remisy i ostatnio wygrana. Tyle że tendencja jest wzrostowa. 0-0 z Bełchatowem, potem z Podbeskidziem ale ostatnio wygrana na wyjeździe w Polonią W. i oczywiście sukcesy w PP. Hajto raczej źle będzie wspominał spotkania ze 'słabą' Wisłą. Najpierw walnęli Jagę 2-0 u siebie, a potem poprawili w Białymstoku 2-4... I żeby nie było, że podaję cyferki z których nic nie wynika - to obrazuje rosnącą formę zespołu!
Jeśli chodzi o absencje to do gry u gospodarzy wraca Genkow, Garguła, Kosowski. Pewnie wejdą z ławy ale i tak jest to wzmocnienie. Nie zagra natomiast Chavez i Czekaj. Jednak trener ma kim ich zastąpić. W Pogoni bez absencji.
Uważam że Wisła spokojnie wygra to spotkanie, a do jej atutów dorzucę jeszcze grę przed własną publicznością. Ich wygrana wydaje mi się niemal pewna. Typ jednak ciut bardziej skomplikowany

1.8 na czystą 1 jest co prawda satysfakcjonującym kursem jednak... 2.25 jest jeszcze lepszy ???? Wyścig do 2 bramek oznacza że Wisła jako pierwsza musi strzelić w meczu dwa gole [nie drugiego, tylko dwa

]. Uważam że sprowadza się to do zakładu na to że Wisła wygra więcej niż 1-0... Nie wyobrażam sobie by Pogoń zdobyła w Krakowie 2 gole lub więcej. Jak dla mnie bardzo fajny zakład o zawyżonym kursie. 8/10

125