>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 13.04.2022 (środa)

Status
Zamknięty.
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na środę - 13. Kwietnia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: Minnesota-LA Clippers
Godzina: 03 30
Typ: LA Clippers wygra wraz z dogrywka
Kurs: 2.22
Bukmacher: Betclic
Analiza: Widzimy, że rozstawienie Wilków jako gospodarzy stawia ich w roli faworytów tego spotkania. Czy rzeczywiście tak jest, że Clippers nie powinni być lepiej potraktowani jeżeli chodzi o kursy. Kadra LA jest praktycznie w pełni zdrowa. Od początku bylo wiadomo, że Leonard nie wróci na pierwsza undę albo i nawet na całe PO. Mieli poważne problemy z brakiem George'a i w przeciwieństwie do Lakers wywalczyli miejsce w play in. Ogolnie Clippers mieli udana koncowkę sezonu. Co prawda grali głownie z dołem tabeli albo z osłabionymi Suns, co nie zmienia faktu ze maja zawodników znacznie doświadczonych i przede wszystkim regularniejszych od Minnesoty. Pokazują w ataku, że trzeba się z nimi liczyć. Tym bardziej, że Minnesota nie broni zbyt dobrze. W przypadku gospodarzy dużo zależy od skuteczności Townsa, Edwardsa czy Russella. W Clippers ciężar zdobywania punktu spoczywa na większej ilości zawodników. A przynajmniej istnieje prawdopodobienstwo, ze ktos z calej pierwszej piątki Clippers zaliczy spotkanie 30+. Czy to Morris czy Jackson. Nie wspominam o George'u, który potrafi grać wielkie mecze w PO. Dodatkowo Powell wrocił do składu. Kennard zawsze groźny zza łuku. Jest masa opcji ofensywnych w tej drużynie. Forma również dopisuje. Oczywiście nie można lekceważyć Minnesoty, ale ich dyspozycja w ostatnich spotkaniach wcale mnie nie przekonała i jestem zdania, że Clippers mają więcej argumentów szczególnie w ofensywie.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
G 80,4K

GoldenRetriever

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Spotkanie: Start Lublin - Śląsk Wrocław
Godzina: 17:30
Typ: Start Lublin -18.5
Kurs: 3.05
Bukmacher: eFortuna
Analiza:

Krótki komentarz do meczu:

XD

Koniec komentarza. Przejście do jakiejkolwiek próby merytorycznej analizy tego pojedynku na podstawie sezonu mija się z celem. Żeby zrozumieć ten typ trzeba zrozumieć podejście Śląska Wrocław, a raczej jego brak.

Do Lublina nie pojechał żaden zawodnik pierwszego zespołu.

Myśle, że w tym miejscu możemy zakończyć przemyślenia bo żadne niczego nie wniosą. Sporo osób wiedziało o tym już wczoraj stąd drastyczne spadki kursów. Dzisiaj zostały nam przysłowiowe frytki, ale myślę, że wciąż warto. Różnica między pierwszą ligą, a ekstraklasą to wynik - sportowo - powyżej 30 punktów. Mówimy tutaj o najlepszych drużynach pierwszoligowych, a nie tych, które nie wywalczyły awansu do najlepszej ósemki. Śląsk postanowił wyjść na przeciw idiotycznemu terminarzowi, przez który można tylko stracić. Nie wiem co za (jak mawiał klasyk) idiota bez szkoły wpadł na pomysł rozgrywania ostatniej kolejki w środę, gdzie w sobotę czeka drużyny najważniejszy jak do tej pory mecz roku - start fazy play off. W normalniej lidze, ostatnia kolejka sezonu zasadniczego odbyłaby się w sobotę, a PO rozpoczęłyby swoje zmagania po świętach. Tak się jednak nie stało wiec nie dziwmy się jeżeli w jutrzejszych pojedynkach będziemy świadkami przysłowiowych kwiatków.

Trochę o gospodarzach: Start Lublin od czasu rozgrywanego u siebie pucharu polski niczym nie przypomina zespołu z początkowej fazy sezonu i jest to zdecydowanie komplement. Po kilku rotacjach wprowadzonych w drużynie zaczęło to funkcjonować na przyzwoitym poziomie i tak jak już mówiłem - to drużyna aktualnie na miejsca conajmniej 10-12, a kto wie czy nie 10-8. W ostatnim czasie notowali zwycięstwa z drużynami walczącymi o PO. Na zakończenie ligi, u siebie, przed własną publicznością, nie wyobrażam sobie innego scenariusza jak przekonywujące zwycięstwo różnicą kilkudziesięciu punktów z przeciętnym zespołem pierwszoligowym.

100

Otrzymane punkty reputacji: +520
va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Bułgaria, Puchar
Godzina: 18:00
Spotkanie: Ludogorets - Levski
Typ: Remis
Kurs: 4.00
Bukmacher:
STS
Analiza:

Półfinał Pucharu Bułgarii. Oba zespoły niedawno zakończyły fazę zasadniczą ligi i teraz czekają na mecze w grupie mistrzowskiej. Ludogorets jest na pierwszym miejscu w tabeli ze znaczną przewagą nad 2 miejscem, jednak biorąc pod uwagę 3 ostatnie mecze to goście są w lepszej formie . Głównie do tego typu zachęca mnie,że jest to pierwsze spotkanie 2- meczu więc w przypadku remisu dla żadnej z drużyn to nie będzie koniec świata. Levski przyjedzie nastawione defensywnie, aby zdobyć remis, Ludogorets prawdopodobnie będzie grał bardziej ofensywnie, jednak nie powinni jakoś zbyt mocno ryzykować w końcówce gdyby utrzymywał się remis, żeby nie narazić się na stratę bramki.

100

bananos999 140,3K

bananos999

Znawca - Piłka ręczna
Dyscyplina: Piłka ręczna - Superliga Kobiet
Spotkanie: Korona Kielce - JKS Jarosław
Godzina: 20:00
Typ: Jarosław -4.5
Kurs: 1.71
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Walka o brązowy medal wciąż trwa, strata punktów przez ekipa Moistada w tym meczu nie jest możliwa wg mojej opinii. Ostatnio wysoka wygrana we własnej hali z Piotrcovia, tym razem wyjazd, ale ekipie z Podkarpacia to nie robi różnicy - niedawno wygrały z liderem na jego terenie.
Pisałem ostatnio o zespole Jaroslawia, w którym ująłem, ze zespół jest kompletny - w meczu nie wystąpiła Ola Zimny, a zespół poradził sobie z tym bez żadnych problemów. Wszystko zależy tu od ustawienia zespołu przez trenera, a ekipa jest prowadzona przez kompletnego dla mnie trenera.

Ekipa z Kielc mogłaby trochę bardziej powalczyć, bo potencjał jest, ale problem w głowach dziewcząt i współpracy z trenerem. Powalczyć mogąc, ale w końcowym rozrachunku -5 powinno wejść spokojnie. Będę osobiście próbował wyżej i już handi w pierwszej połowie.

71

Otrzymane punkty reputacji: +1050
socceranalitix 33,5K

socceranalitix

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia , A-League
Godzina: 11:05
Spotkanie: Perth Glory - Wellington Phoenix
Typ: Wellington Phoenix
Kurs: 1.95
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Goście wydają się faworytem tego meczu i wątpię by ostatnie w tabeli Perth im zagroziło.

Perth osiągają słabe wyniki w tym sezonie 3-5-13 17:33. Pod względem formy również zajmują ostatnie miejsce z bilansem 0-1-4 4:13. Własne boisko nie jest ich atutem, a ostatnie wyniki to 0-2-3 1:7. Nie wygrali od 12 meczów i myślę, że w tym meczu będą kontynuować czerwoną serię. Posiadają najsłabszą ofensywę w lidze z 17 strzelonymi golami w 21 meczach co daje 0,81/m. W domu wygląda to jeszcze gorzej, bo tylko 5 goli w 10 meczach. Defensywa również jest jedną z gorszych. Strata 33 goli ze średnią 1,57/m. U siebie 3x zachowali czyste konto, natomiast aż 10x nie trafili do siatki rywala co daje 48% i jest to najgorszy wynik w lidze. Od 5 meczów nie gra najlepszy strzelec drużyny Fornaroli 15/7.

Wellington Phoenix zajmuje 6 miejsce i ma duże szanse na grę w play off, ponieważ jest to ostatnie miejsce które gwarantuje w nich udział. Mają tylko 1pkt przewagi nad 7 w tabeli Macarthur FC, ale rozegrane 4 mecze mniej od Sydney (5 miejsce) oraz 3 mecze mniej niż Adelaide (4 miejsce). Warto więc zdobyć komplet punktów. Forma to 3-0-2 9:13. Mieli dwie wysokie porażki 0:6 oraz 5:0, jednak w ostatniej kolejce zrehabilitowali się i wygrali z wiceliderem 1:4. W meczach wyjazdowych strzelają mało goli. Tylko 10 w 9 meczach, jednak po ostatniej pewnej wygranej powinni poprawić bilans z mało wymagającym rywalem. Dużo natomiast tracą, bo 23 gole w 9 meczach co daje najwyższą średnią straconych bramek 2,56/m.

H2H na korzyść gości. W 4 ostatnich meczach 3x wygrali i 1x był remis.

Myślę, że powinni wygrać dosyć pewnie, bo na dzień dzisiejszy ciężko szukać atutów po stronie Perth.

95

Otrzymane punkty reputacji: +891
RBR1one 552,5K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Atletico Madryt - Manchester City
Typ: Atletico over 2.5 żółtych kartek
Kurs: 2.05
Bukmacher: Betcris
Analiza:
Spotkanie rewanzowe a wiec w teorii powinno byc jeszcze bardziej goraco niz ostatnio. Tydzien temu Atletico pokrylo ta linie mimo, ze pierwsza kartke dostali dopiero w 69 min. Generalnie City bilo glowa w mur a ekipa Simeone sobie spokojnie bronila stad tak pozna pierwsza kartka. Teraz od poczatku wynik jest niekorzystny wiec bedzie trzeba zagrac zdecydowanie ostrzej tym bardziej na wlasnym boisku przed wlasna publicznoscia. Nie podoba mi sie w tym zakladzie jedynie osoba sedziego a bedzie nim Daniel Siebert typowy sredniak choc moglo byc gorzej. Kursik mimo wszystko przyjemny wiec musze sprobowac.

105

Otrzymane punkty reputacji: +669
kombajn 282,8K

kombajn

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball - MLB
Godzina: 1:05
Spotkanie: New York Yankees - Toronto Blue Jays
Typ:
Toronto Blue Jays -1.5 (wygrama przynajmniej dwoma obiegami - z extra inningami)
Kurs: 2.65
Bukmacher: etoto
Analiza:

W zeszłym sezonie Blue Jays mieli przeciwko NYY rekord 11W-8L. Wczoraj Toronto wygrało 3-0 w pierwszym meczu serii (4ech meczów) na Bronxie.
Oba zespoły mają oczywiście playoff'owe aspiracje. Oba mają hitterów, którzy mogą w każdej chwili odpalić i przechylić szalę zwycięstwa w swoją stronę, ale w dwóch ostatnich meczach pałki NYY są zimne (casus z zeszłego sezonu - albo bombardowanie przeciwników, albo zmrożone pałki). W Toronto wręcz przeciwnie - w pierwszych czterech meczach obecnego sezonu 3W i 1L oraz 23 obiegi.
Obaj starterzy w departamencie narzucających, Starting Pitcher'ów (SP), w osobach Nestor'a Cortes'a i Yousei'ego Kikuchi, nie czują się komfortowo przeciwko dzisiejszym oponentom. Cortes Jr ma liczby, przeciwko Blue Jays, na poziomie 1W-1L i 5.09 ERA (w siedmiu startach), a Kikuchi, przeciwko NYY, 1W-2L, w czterech startach, ERA 4.75. W latach 2019-2021 grał dla Mariners.
Dla mnie Blue Jays skompletowali młody, utalentowany team, który dzisiaj powinien zniwelować przewagę NYY w bullpenie.
Spróbuję Toronto z niewielkim handicapem.

100

Otrzymane punkty reputacji: +381
J 19,3K

Jabłonie i Grusze

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Godzina: 13:00
Spotkanie: Goffin - Evans
Typ: Evans
Kurs: 2.12
Analiza: Zacznę od tego, że obaj zawodnicy przeważnie grają na hardzie. Więc nawierzchnia nie będzie dla żadnego atutem. A głównym aspektem typu na Evansa będzie zmęczenie Goffina. Dostał on dziką kartę gdyż wygrał w Marakeszu. Zagrał tam 5 meczów z czego 3 trzysetowe. A finał odbył się 10.04 a już 12.04 grał pierwszą rundę z kwalifikantem Lechecką. Już wtedy kursy wskazywały na możliwą szybką wtopę lecz poradził sobie przełamując trzykrotnie rywala przy bezbłędnym swoim podaniu. Evans według mnie ma wygrać ten mecz świeżością. W pierwszej rundzie wjechał w Bonziego w pierwszym secie 6:0, drugiego wygrał po tie breaku. Patrząc na bezpośrednie spotkania widać, że Evansowi leży gra z Goffinem. 3:0 dla Brytyjczyka, 2 wygrane na hardzie i jedna dokładnie rok temu w Monte Carlo na etapie ćwierćfinału.

100

K 50,9K

Kołcz

Użytkownik
Dyscyplina: Esport, League of Legend, LPL
Godzina: 10:45
Spotkanie:
Royal Never Give Up - JD Gaming
Typ: Royal Never Give Up wygra
Kurs: 1.75
Analiza:

Jutro dojdzie do drugiego pojedynku półfinałowego w ramach wiosennych rozgrywek Chińskiej ligi w League of Legends. Na przeciw siebie staną zespoły RNG oraz JD Gaming - moim typem na to spotkanie jest wygrana tych pierwszych. Po pierwsze RNG swój ostatni mecz ligowy grało 25.03 i od tego czasu mogli spokojnie trenować nowe warianty, sprawdzać potencjał postaci na nowym patchu który wprowadził sporo zmian. JD miało tego czasu troszkę mniej, ponieważ swój ostatni mecz (w ramach play-outów) rozegrali pięć dni później. Niby podobny okres czasu - jednak mimo wszystko minimalnie faworyzujący Royal. Po drugie jest to świetna organizacja - mam tu na myśli nie tylko pojedynczych zawodników oraz również sztab szkoleniowy oraz administrację, która potrafi do maxa wykorzystać takie dni wolne od spotkań o stawkę aby usprawnić grę zespołu. Dodatkowo są to nie jako specjaliści od sezonów wiosennych. W zeszłym roku wygrali cała ligę następnie triumfowali w międzynarodowym turnieju MSI. W tym roku mimo trudnego początku ligi zbudowali odpowiednią formę na najważniejsze starcia i zakończyli regularne rozgrywki na drugim miejscu, wygrywając w między czasie bezpośredni pojedynek z JD 2:1.JD Gaming tak jak napisałem powyżej wygrało już jedną serię play-off, widać było że swoją grę oparli wtedy na dolnej linii złożonej z Hope oraz Missing-a. Był to bardzo dobry plan, bo tak jak wspomniałem przy innej analizie z Ligi Legend obecna meta bardzo mocno promuje dobrych strzelców. Jutro jednak będą musieli zmierzyć się z mega doświadczoną parą z dolnej alejki Ming + Gala, która w mojej opinii w pojedynkach 2v2 powinna sobie spokojnie radzić dzięki czemu ich jungler (Wei) będzie mógł skoncentrować się na rozpędzeniu i wyrobieniu przewagi na innych liniach - zwłaszcza na midzie gdzie Xiaohu uwielbie posiadać inicjatywę we wczesnej fazie gry i współpracować z junglerem. JD jest wygodnym rywalem dla RNG i jeśli nie zostaną zaskoczeni jakimiś nowymi pomysłami z poza głównego nurtu (nie sądzę abyśmy byli tego świadkami) to w mojej opinii warto postawić na Royal.

75

Otrzymane punkty reputacji: +1156
lipcaq 95,3K

lipcaq

Użytkownik
Typ: Manchester City wygra mecz oraz wykona najwiecej roznych (BetBuilder)
Kurs: 2.30
Bukmacher: fortuna
Analiza:

Pierwsze spotkanie pomiedzy tymi druzynami zakonczylo sie wynikiem 1:0 dla Obywateli, z tym ze co to byl za mecz. Pelna dominacja i kontrola nad meczem w wykonaniu City, Atletico jak sie przyjelo po tym meczu zagralo formacja 5-5-0. Wg Flashscore nie oddali zadnego strzalu na bramke, w sobote zaś przegrali w lidze z Majorką a City zremisowalo 2-2 z Liverpoolem. Moim zdaniem ten mecz wyraznie wygra Manchester City, Altetico nie moze bronic wyniku bo jest on niekorzystny, musza wkoncu ,,wyjsc z pola karnego'' co moim zdaniem bedzie owocowac tym razem w mecz owarty, licze tutaj na pare bramek ale w szczegolnosci w wykonaniu City. Do zakladu dorzucam jeszcze rzuty rozne, w 1 meczu bylo 9:0 na korzysc City, moze i wyniku rogali nie powtorza ale powinni na spokojnie osiagnac wieksza ilosc od swoich przeciwnikow.

100

Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Dyscyplina: Kosz
Godzina: 01:00
Spotkanie: Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers
Typ: Andre Drummond Double-double
Kurs: 2.08
Bukmacher: Betclic

Cavs bez Allena mają spory problem pod koszem, tutaj zbiórki to nie będzie problem dla Drummonda, ciężej te 10 punktów, ale myślę, że powinien ogarnąć, grali razem kilka dni temu bezpośredni mecz o ten wyższy seed przed play-in i AD w 23 minuty 15 punktów i 12 zbiórek, ostatni mecz z Pacers 20 punktów i 13 zbiórek w 20 minut. Dzisiaj liczę, że dostanie z 25 minut, Drummond w Nets znacznie lepiej się odnajduje wychodząc w s5 niż wcześniej w Sixers grając jako backup Embiida, dziś z Cavs będzie robił różnicę na tablicach.

100

biniuu 328,7K

biniuu

Znawca - Piłka nożna Afryka
Dyscyplina: Piłka Nożna - Nigeria
Godzina: 17:00
Spotkanie: Katsina United - Rivers United
Typ: X2
Kurs:
1.57
Bukmacher: eTOTO
Analiza:

Dwudziesta druga kolejka ligi Nigerii. Zmierzy się w niej aktualnie przedostatnia drużyna w tabeli (Katsina United) z liderem, który z każdą kolejką jest coraz bliżej tytułu (Rivers United). Wydaje mi się, że goście dzisiejszego meczu nie przegrają.

Ogólnie rzecz biorąc niemal nigdy nie gram w Afryce w stronę gości. Oczywiście są ligi, w których gospodarze dominują mniej lub bardziej, jednak zawsze dostają oni po prostu handicap. W tym przypadku jednak myślę, że goście nie przegrają tego spotkania, bo po prostu jest za duża różnica klas między drużynami.

Goście po 20 spotkaniach mają 21 punktów i są na przedostatniej pozycji w tabeli. Oczywiście u siebie punktują o wiele lepiej niż na wyjazdach. W meczach domowych zdobyli 20 punktów w 9 spotkaniach. Odnieśli 6 zwycięstw, 2 remisy i jedną porażkę. Jednak nadal to do mnie nie przemawia aż tak mocno. Ostatnie spotkania to wygrana 1:0 z Wikki Tourist (ligowy średniak), 4:1 z Dakkadą (drużyna, która również broni się przed spadkiem) i remis 1:1 z Heartland (ostatnią drużyną w tabeli). Oczywiście jest to zestawienie tylko i wyłącznie meczów domowych. O ile zwycięstwo z Dakkadą wygląda całkiem okazale, to trzeba powiedzieć, że jest to ekipa, która gra najgorzej na wyjazdach w całej lidze. Po 11 meczach mają tylko 1 punkt i bilans bramkowy 6:25. Oni takie wpierdziele zbierają relatywnie często.

Rivers United jest natomiast najlepiej grającą ekipą na wyjazdach w lidze. Chociaż wiadomo jak to jest w Nigerii - najlepiej grająca na wyjazdach drużyna zdobyła na nich mniej punktów niż ekipa grająca najgorzej u siebie. Mimo wszystko widzę tutaj szanse na wywiezienie jakichkolwiek punktów. Goście w 10 spotkaniach uzbierali 15 punktów. Składają się na to 3 zwycięstwa, 6 remisów i 1 porażka. Bilans wręcz zaskakujący. Na 10 spotkań wyjazdowych przegrać tylko raz? Możecie się śmiać, ale moim zdaniem to jest naprawdę ogromny wyczyn.

W tych 10 meczach przegrali tylko z Plateau. Bardzo nieznacznie, bo 1:0. Jednak jak spojrzymy na tabelę to zobaczymy, że Plateau to bezpośredni rywal w walce o tytuł mistrzowski. Także porażka z takim kimś w lidze, która jest zdominowana przez gospodarzy to żaden wstyd.

Ostatnie wyjazdowe mecze Rivers to remis 1:1 z Akwą United (drużyną z górnej części tabeli), remis 0:0 z Gombe (beniaminkiem, który radzi sobie zaskakująco dobrze i mocno się trzyma w połowie stawki) i wygrana 0:1 z Kano (na ogół jedna z lepszych drużyn w lidze, jednak w tym sezonie grają trochę rozczarowująco i są tylko na 13 pozycji). Ogólnie wygląda to bardzo porządnie.

Lekko mnie martwi fakt, że obie ekipy są z dwóch różnych końców kraju i Rivers będzie musiało jechać jakieś 1200 kilometrów na ten mecz. Ale z drugiej strony, na mecz z Gombe też musieli jechać coś koło tego. A Gombe jest ekipą lepszą. I nadal Rivers tego meczu nie przegrało.

Nie słyszałem, by ktokolwiek z pierwszego składu nie był dysponowany do gry, więc wydaje mi się, że Rivers będzie mocno walczyć o chociażby jeden punkcik w tym meczu i ma ku temu dobre predesypozycje.

57

Otrzymane punkty reputacji: +1823
jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAustralia, A-League
Godzinna: 11:05
Spotkanie WSW – Central Coast
Typ: over 3 azjan bramki
Kurs: 2.16
Bukmacher: lvbet
Analiza:

Niezwykle istotny mecz dla gości w kontekście walko i play-off, tam jest duży ścisk i Central musi dziś dopisać komplet punktów by w tej grze cały czas się utrzymać. Ekipa miała świetną serią bez porażki, która skończył się w ostatniej kolejce bo laniu do Sydney 5:0 i to według mnie dobra informacja dla tego typu bo w ekipie jest dużo sportowej złości po tym spotkaniu, będą chcieli się zrehabilitować a dodając do tego konieczność wygrania czuje że tutaj mocno ruszą do przodu i otworzą ten mecze a przed tym spotkaniem z Sydney imponowali w grze ofensywnej. WSW kompletnie zawodzi nic w tym sezonie nie ugrają, grają o nic może to trochę sprawi że ich w grze będzie luz a skład do dobrej gry w ofensywnie mają.

116

Otrzymane punkty reputacji: +920
rzabik 11,8K

rzabik

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Madryt challenger M.
Godzina: 11:00
Spotkanie: M. Marterrer - L. Pouille

Typ: DW 0:2 Pouille
Kurs: 3.80
Bukmacher: STS
Analiza:

Witam.
Dziś bardzo interesujący mecz w Madryckim challengerze.
L. Pouille, zmagający się ostatnio z kontuzją wraca na kort po prawie dwóch miesiącach. Zmierzy się z bardzo solidnym niemieckim zawodnikiem Maximilianem Marterrem.
Obaj panowie bardzo doświadczeni. Francuz zdecydowanie lepiej radzi sobie na mączce niż na innych nawierzchniach.
Marterrer z kolei, z racji na warunki fizyczne woli zdecydowanie twarde korty a i na trawie potrafi osiągać dobre rezultaty. Największym atutem Niemca jest serwis. Jego Tenis porównałbym do gry Opelki bądź Isnera.

W dzisiejszym pojedynku moim zdaniem decydować będzie jednak wyszkolenie techniczne. Lucas pomimo pauzy, powinien spokojnie poradzić sobie z przeciwnikiem, stąd mój typ na 2:0 dla Francuza. Dodatkowo Marterrer nie jest ostatnio w najlepszej dyspozycji. Kilka porażek z rzędu z dosyć przeciętnymi zawodnikami nie napawa optymistycznie przed tym pojedynkiem.
Dla Lucasa zaczęły się przygotowania do domowego Rolanda Garrosa i na pewno będzie zależało mu na graniu jak najwięcej.

Pozdrawiam

280

Otrzymane punkty reputacji: +1865
couchpotato 75K

couchpotato

Couch Potato
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 11:05
Spotkanie: Perth Glory - Wellington Phoenix
Typ: Perth Glory
Kurs: 4.85
Analiza:

To doskonały moment na przełamanie Perth zważywszy na to, że WSW też powinni zdobyć punkty z CCM w meczu rozgrywanym równolegle. Gospodarze w przebudowie z młodym, nieopierzonym składem, ale goście to jeźdźcy bez głowy w defensywie, jeśli trafi im sie taki dzień, o czym świadczy liczba bramek w ich spotkaniach. Glory maja sezon z głowy i moga robić niespodzianki, spinając się o punkty u siebie, co pokazali ostatnio vs liderowi z Melbourne (tylko 0x1). Ekipa z Wellington to nie zespół godny zaufania by grać ich z jakimkolwiek faworytem przy kursach rzędu 1.60. 1X value.

100

kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis ATP Monte Carlo
Godzina: 12:40
Spotkanie: Hurkacz - Martinez
Typ: 1 SET Martinez
Kurs: 2,45
Bukmacher: fortuna

Analiza:
Faworytem w tym spotkaniu według bukmacherów jest Hurkacz. Jednak ja kieruje swój typ w stronę Martineza, który na mączce czuje się jak ryba w wodzie. W pierwszej rundzie pokonał po ciężkim boju Humberta i wyglądał w tym meczu całkiem przyzwoicie. Rozrzucał przeciwnika po korcie, a w odpowiednich momentach potrafił przyspieszyć. Jego styl gry jest idealny pod tą nawierzchnie. Hubert zmierzył się w pierwszej rundzie z Delleinem czyli zawodnikiem, który głównie gra w challengerach, aczkolwiek na ziemi tez czuje się bardzo dobrze. Polak wygrał swoje spotkanie w dwóch setach jednak Dellein postawił twarde warunki. Martinez, to zawodnik lepszy niż Dellein i przyprawi więcej kłopotów Hurkaczowi. Wydaje mi się, ze to spotkanie Polak przegra, jednak patriotycznie gram na 1 seta Martineza żeby potem móc kibicować Polakowi.

100

psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Mistrzostwa Świata 2022 - kwalifikacje
Godzina: 12:05 CET
Spotkanie: Jackson Page - David Grace
Typ: Zwycięzca meczu - Jackson Page
Kurs: 2.00
Analiza:

Kursy na Page’a wydają się jakąś okazją, bo oparte głównie na rankingu a nie aktualnej formie. A młody Walijczyk w tych kwalifikacjach prezentuje się świetnie, gra od pierwszej rundy, najpierw dwie demolki po 6-1 z Seanem O’Sullivanem i Cartym, a potem zaskakująco łatwa wygrana z Perrym (6-3) który wprawdzie trochę pomagał rozchwianą grą, ale to też trzeba umieć wykorzystać. Page ma naturalny talent do wbijania, coś ala Milkins, który to talent w trudnych sytuacjach pozwala mu często ratować skórę jakimś niestandardowym wbiciem. Co do Grace’a to jest to gracz solidny i już z bagażem doświadczenia, ale w tych kwalach awansował dzięki ułomności swoich rywali: najpierw męczarnie z Boiko (6-4), a potem karuzela z Guodongiem, z 4-1 > 4-4 > 6-4. Oba mecze dość podobne w tym sensie że obarczone dużą ilością błędów z obu stron i myślę, że z lepszym graczem te błędy po prostu będą bardzo kosztowne.

ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER

100

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +824
G 0

gubernator_nh

Gość
Typ: Atletico
Kurs: 4.65
Analiza:

Liga Mistrzów to wyjątkowe rozgrywki. Dysproporcje kursów są dla mnie nie za bardzo jasne. Na gości kurs zdecydowanie za niski. Atletico będzię próbować grać swoje czyli dobrze bronić a jakąś sytuację wykorzystać i być może doprowadzić później do dogrywki lub karnych. City będzie pewnie chciało strzelić gola, ponieważ wtedy zdobycie przez "Tico" 2 goli będzie trudne do zrealizowania. Kurs na Atletico warty ryzyka, grają u siebie. Liczę, że kolejna hiszpańska drużyna zamelduje sie w półfinale i będziemy mieć derby Madrytu :) (Hala Madrid :) )

100

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Typ: Atletico Madryt i poniżej 7.5 gola
Kurs: 5.10
Analiza:

Mam wrażenie, że będziemy mieli dzisiaj świadkami podobnego scenariusza jak przed tygodniem, tj. że spotkanie w ramach rewanżowego ćwierćfinałowego spotkania będzie miało underowy charakter. Początkowo planowałem zagrać na poniżej 2.5 gola, ale po dłuższym zastanowieniu się zaryzykuję zwycięstwo gospodarzy w regulaminowym czasie gry. Manchester City ma jednobramkową zaliczkę i wcale nie jest w tym momencie przesądzony ich awans, choć patrząc na grę Hiszpanów w poprzednim meczu mogliśmy odnieść wrażenie, że strata jednej bramki to był najniższy możliwy wymiar kary - madrytczycy nie oddali ani jednego strzału i nie wykonali ani jednego rzutu rożnego, co wprost przekłada się na wyraźną nierównowagę sił. Zresztą kursy jednoznacznie wskazują na faworyta do awansu - kursy na awans dzisiejszych gości kształtują się w granicach 1.10. Ja jednak nie byłbym tak powściągliwy w ocenie szans po stronie Atletico. Grają u siebie i w tym momencie nie mają wiele do stracenia - muszą wygrać jedną bramką aby liczyć na rozstrzygnięcie w dogrywce bądź karnych - albo więcej niż jedną gdyby chcieli zakończyć rywalizację w regulaminowym czasie gry. Diego Simeone nie ukrywał, że w spotkaniu rewanżowym liczy na kibiców, których doping ma pomóc zawodnikom w motywacji i w efekcie przyczynienia się do zwycięstwa. Czy tak w istocie się stanie? W czasie poprzedzającym ubiegłotygodniowe spotkanie Hiszpanie odnotowali serię ośmiu meczów bez porażki - w tym tak cenne jak wyjazdowe zwycięstwo nad Manchesterem United. Oczywiście - The Citizens to znacznie lepsza siła Anglii w tym sezonie, ale zdarzały im się takie "wpadki" jak choćby lutowa porażka u siebie z Tottenhamem, czy październikowa porażka u siebie z Crystal Palace. Spodziewam się, że gdy Atletico strzeli dziś pierwszą bramkę i wyjdą na prowadzenie, mogą wprowadzić swoją ultradefensywną grę, jakiej świadkami byliśmy przed tygodniem. A wtedy nie jest powiedziane, że zwycięstwa tego nie będą potrafili dowieźć do końcowego gwizdka. "Obywatele" mają duży znak zapytania względem wystawienia de Bruyna oraz Cancelo, którzy nie będą mogli wystąpić w półfinale gdyby dziś zobaczyli kartkę. Widzę oczami wyobraźni bardzo zachowawcze spotkanie, w którym przypadek może zadecydować o wygranej. Na papierze faworytami są goście, ale dopóki piłka w grze... Wysoki kurs ale scenariusz jest realny, tym bardziej że choćby wczoraj murowany faworyt odpadł już z rozgrywek.

100

Otrzymane punkty reputacji: +692
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom