Spotkanie :Los Angeles Lakers - New York Knicks
Pierwsza połowa
Typ : New York Knicks
Kurs : 2,80
Bukmacher : Pinnaclesports
Data: 2011-01-10 03:30
Analiza:
Z całą pewnoscia to spotkanie jest dzisiejszej nocy najciekawsze.Knicks po chwilowym dołku wracają do wyśmienitej dyspozycji.Pokazali to w ostatnich dwoch spotkaniach.
Z SAS wygrywajac 128-115 o którym pisałem w ostatniej analizie i to ostatnie spotkanie , czyli pogrom na US Airways Center 121-96. Amar'e dawał pokaz celnosci w pierwszej połowie ,a gry Knicks odskoczyli na bezpieczną przewage wówczas Hellboy mogł sobie wiecej odpocząc niż w poprzednich meczach.
Musze podkreślić fakt ,że przewidywania były co do przebiegu akcji troszke inne, Amar'e nie robił za czestych wypadów pod tablice, a ogolnie Knicks skupiali sie bardziej na rzutach z dystansu co miało być atutem Suns.
Goście ze skutecznościa 51,5% z rzutów za 3 pkt zdobyli 51 pkt. Znakomicie spisał sie w tym spotkaniu Raymond Felton zdobywajac 23 pkt , 10 zbiórek i 11 asyst i notując duble triple.
Do drugiej połowy nie ma co sie czego czepiać bo tak ogromna przewaga Knicks wynikała z tego ze Suns sie kompletnie pogubili.
Skupię sie na pierwszej połowie bo w dzisiejszym spotkaniu właśnie typował bede Knicks w pierwszej połowie ponieważ co do tej czesci meczu jestem w 90% przekonany wejściem typu, a stawianie na Knicks normalnie, to znaczy na cały mecz jest dla mnie troche ryzykowne , nawet stawiac z handi +7 boje sie bo druga połowa ,a szczegolnie czwarta kwarta może być naprawde taka jaka nam by sie w najgorszych koszmarach nie przyśniła. Poprostu mogą sie dzaić cuda i wole postawic typ do połowy bo jestem do niego conajmniej 3 razy bardziej pewniejszy niż na koniec spotkania.
Jestem zdania że sam Amar'e moze przez całe spotkanie nie wystarczyć by odnieśc zwyciestwo,a po Hellboyu było widac takie dwa etapy gry w meczu z Suns.
W pierwszej połowie fantastyczna gra, rzuty wydawało by sie nie możliwe do trafienia Amar'e trafiał, wchodziło mu można powiedzieć prawie wszystko ale druga połowa juz tak owocna nie była, duzo odpoczywał to fakt ale ta celnosc szwankowała.
Bradzo zadowolony jestem z gry Landry Fields ,który w meczu z Suns trafił 6/6 z gry w tym 2/2 za 3 pkt. Knicks można powiedziec wybierajac go w drafcie wygrali jak by los na loterii bo mimo że to jest pierwszoroczniak to spisuje sie bardzo dobrze. Dobrą zmiane dał Shawne Williams ,który jak dobrze pamietam zdobył 8 pkt z rzedu dla Knicks w 3 kwarcie.Trafił 4 na 9 rzutów za 3 pkt i 7 razy zebrał piłke będąc 26 minut na parkiecie.
Przejdźmy teraz do Lakers. Na pierwszy rzut okiem za Knicks przemawia fakt iz Suns grali jak równy z równym z Lakers przegrywajac tylko 99-95,a do połowy to Suns prowadzili 50-49.
Lakers graja w kratke, ich gra nie powala na kolana,a Bryant gra czesto jak nie on, mnóstwo strat, nie celnych rzutów.
Z Knicks gra ofensywna bedzie troche łatwiejsza bo goscie lubą gre z wymianą ciosów ,lubią szybko odpowiadac na zdobyte pkt rywala.
Jestem przekonany ze padnie duża ilosc pkt a linia wystawiana przez buki zostanie dosc spokojnie przekroczona poniewaz bedzie to szybki mecz , druzyny nie bedą przykłądać sie do rozsadnych akcji tylko bedzie to prawdziwa wymiana ciosów.
Lakers można powiedzieć ze w niektorych fragmentach meczu grają sami ze sobą ,czegoś brakuje tej drużynie ostatnimi czasy.
Knicks sa na fali i mysle ze rozjada gospodazrzy w pierwszej połowie a szczegolnie w pierwszej kwarcie.
Polecam grac ten typ oraz granie over punktowy Knicks.

100