Witam.
Mam nadzieje, że będziecie tu zaglądać i wspólnie ze mną wygrywać.
Zapraszam również do komentowania, udzielania się i dopingowania.
do usłyszenia.
20:45 Manchester City - Barcelona
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.55
buk: unibet
Wynik: 3:1
Luis Suarez strzeli gola - TAK
Kurs: 2.00
buk: betsson
Wynik: brak
Wygrana Barcelona + powyżej 2.5 gola w meczu
Kurs: 3.33
Przed nami kolejne świetnie zapowiadające się widowisko. Manchester City, który nie potrafił odnieść zwycięstwa od sześciu spotkań, w weekend wygrał wysoko 4:0 z West Bromwich. Chciałbym napisać, że to zwycięstwo podniesie zespół The Citizines z dołka, ale tak naprawdę to dzisiejszy mecz i kolejne ligowe pokażą nam czy gospodarze z tego dołka wyszli. Oba kluby do dzisiejszego spotkania przystąpią osłabione. U gospodarzy brak Bravo będzie dużym osłabieniem, gdyż zespół, który chce utrzymywać się przy piłce z pomocą bramkarza potrzebuje na tej pozycji człowieka, który nogami gra świetnie, a niestety Caballero nie jest tak w tym dobry jak Bravo. U gości natomiast braki będą w środku pola i obronie. Brak Iniesty, Pique czy Alby jednak nie powinno źle wpłynąć na ich grę. Do składu wraca Arda, a świetnie ostatnio sobie radzi Rafinha. Także jeden z nich zastąpi dziś Andresa. Obrona zapewne będzie wyglądać tak jak w poprzednim spotkaniu ligowym. Bardzo mnie cieszy to, że Umtiti wyrasta za lidera w obronie, a Digne potrzebuje jeszcze trochę czasu. Zapewne nie będzie to mecz do jednej bramki, a po raz kolejny zdecydują tu detale. Każda z drużyn będzie dążyła do przytrzymania piłki jak najdłużej bo to będzie kluczem do zwycięstwa. Dla gości remis w Manchesterze nie byłby tragedią, ale Katalończycy na pewno zagrają o pełną pulę. Tego samego chce rywal, który bardzo potrzebuje punktów, więc możemy spodziewać się ciekawego, ofensywnego widowiska.Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.55
buk: unibet
Luis Suarez strzeli gola - TAK
Kurs: 2.00
Wynik: brak
Wygrana Barcelona + powyżej 2.5 gola w meczu
Kurs: 3.33
Zdecydowałem się również na bramkę Suareza. Urugwajczyk w weekend był na siebie zły, że nie potrafił wykorzystać w meczu z Granadą sytuacji, które powinien zamienić na gole. Dziś wyjdzie podwójnie zmotywowany żeby coś ustrzelić, a do tego Luis boiska angielskie zna na pamieć.
20:45 Basel - PSG
Typ: PSG
Kurs: 1.65
Wynik: 1:2
Typ: wygrana gości + powyżej 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.85
Typ: PSG
Kurs: 1.65
Typ: wygrana gości + powyżej 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.85
PSG dzięki dzisiejszej wygranej może zapewnić sobie awans do fazy pucharowej LM. Dlatego też po tak niezłym kursie zdecydowałem się pójść w ich stronę. Goście w lidze zaczynają łapać swój rytm i gonić lidera, a teraz spokojnie mogą skupić się na dzisiejszym meczu. PSG w fazie grupowej strzeliło dużo goli, tracąc przy tym tylko dwie bramki. Gorzej wyglądają gospodarze, którzy strzelili tylko jedną bramkę, a stracili aż sześć. To tym bardziej przekonuje mnie, że PSG odniesie dziś pewne zwycięstwo.
Dubel:
20:45 PSV - Bayern Typ: powyżej 2.5 gola Wynik: 1:2
20:45 Besiktas - Napoli Typ: BTS Wynik: 1:1
AKO: 2.43
20:45 PSV - Bayern Typ: powyżej 2.5 gola Wynik: 1:2
20:45 Besiktas - Napoli Typ: BTS Wynik: 1:1
AKO: 2.43
W pierwszym spotkaniu spodziewam się otwartego spotkania. PSV potrzebuje punktów żeby przynajmniej zająć pierwsze miejsce w tabeli. Goście natomiast muszą wygrać to spotkanie żeby móc dalej myśleć o zajęciu pierwszego miejsca w grupie.
Drugi mecz to starcie lidera z wiceliderem grupy. Tu nie spodziewam się tak dynamicznego tempa. Jednak gole muszą paść. Żadna z drużyn nie może być jeszcze pewna awansu do kolejnej fazy, dlatego też z każdą minutą mecz będzie przybierał tempa.