>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

T jak Typer.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi

Witam.​
Wraz z początkiem nowego miesiąca postanawiłem założyć temat gdzie oprócz w działach tematycznych również tutaj będę się dzielił moimi typami z małymi analizami. Z końcem każdego miesiąca będę podawał podsumowania odnośnie podanych liczby typów/trafionych/nietrafionych.
Mam nadzieje, że będziecie tu zaglądać i wspólnie ze mną wygrywać.
Zapraszam również do komentowania, udzielania się i dopingowania.
do usłyszenia.
20:45 Manchester City - Barcelona
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 1.55
buk: unibet
Wynik: 3:1 ✅

Luis Suarez strzeli gola - TAK
Kurs: 2.00
buk: betsson
Wynik: brak ⛔
Wygrana Barcelona + powyżej 2.5 gola w meczu
Kurs: 3.33
Wynik: 3:1 ⛔

Przed nami kolejne świetnie zapowiadające się widowisko. Manchester City, który nie potrafił odnieść zwycięstwa od sześciu spotkań, w weekend wygrał wysoko 4:0 z West Bromwich. Chciałbym napisać, że to zwycięstwo podniesie zespół The Citizines z dołka, ale tak naprawdę to dzisiejszy mecz i kolejne ligowe pokażą nam czy gospodarze z tego dołka wyszli. Oba kluby do dzisiejszego spotkania przystąpią osłabione. U gospodarzy brak Bravo będzie dużym osłabieniem, gdyż zespół, który chce utrzymywać się przy piłce z pomocą bramkarza potrzebuje na tej pozycji człowieka, który nogami gra świetnie, a niestety Caballero nie jest tak w tym dobry jak Bravo. U gości natomiast braki będą w środku pola i obronie. Brak Iniesty, Pique czy Alby jednak nie powinno źle wpłynąć na ich grę. Do składu wraca Arda, a świetnie ostatnio sobie radzi Rafinha. Także jeden z nich zastąpi dziś Andresa. Obrona zapewne będzie wyglądać tak jak w poprzednim spotkaniu ligowym. Bardzo mnie cieszy to, że Umtiti wyrasta za lidera w obronie, a Digne potrzebuje jeszcze trochę czasu. Zapewne nie będzie to mecz do jednej bramki, a po raz kolejny zdecydują tu detale. Każda z drużyn będzie dążyła do przytrzymania piłki jak najdłużej bo to będzie kluczem do zwycięstwa. Dla gości remis w Manchesterze nie byłby tragedią, ale Katalończycy na pewno zagrają o pełną pulę. Tego samego chce rywal, który bardzo potrzebuje punktów, więc możemy spodziewać się ciekawego, ofensywnego widowiska.
Zdecydowałem się również na bramkę Suareza. Urugwajczyk w weekend był na siebie zły, że nie potrafił wykorzystać w meczu z Granadą sytuacji, które powinien zamienić na gole. Dziś wyjdzie podwójnie zmotywowany żeby coś ustrzelić, a do tego Luis boiska angielskie zna na pamieć.
20:45 Basel - PSG
Typ: PSG
Kurs: 1.65
Wynik: 1:2 ✅
Typ: wygrana gości + powyżej 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.85
Wynik: 1:2 ✅

PSG dzięki dzisiejszej wygranej może zapewnić sobie awans do fazy pucharowej LM. Dlatego też po tak niezłym kursie zdecydowałem się pójść w ich stronę. Goście w lidze zaczynają łapać swój rytm i gonić lidera, a teraz spokojnie mogą skupić się na dzisiejszym meczu. PSG w fazie grupowej strzeliło dużo goli, tracąc przy tym tylko dwie bramki. Gorzej wyglądają gospodarze, którzy strzelili tylko jedną bramkę, a stracili aż sześć. To tym bardziej przekonuje mnie, że PSG odniesie dziś pewne zwycięstwo.
Dubel:
20:45 PSV - Bayern Typ: powyżej 2.5 gola Wynik: 1:2 ✅
20:45 Besiktas - Napoli Typ: BTS Wynik: 1:1 ✅
AKO: 2.43

W pierwszym spotkaniu spodziewam się otwartego spotkania. PSV potrzebuje punktów żeby przynajmniej zająć pierwsze miejsce w tabeli. Goście natomiast muszą wygrać to spotkanie żeby móc dalej myśleć o zajęciu pierwszego miejsca w grupie.
Drugi mecz to starcie lidera z wiceliderem grupy. Tu nie spodziewam się tak dynamicznego tempa. Jednak gole muszą paść. Żadna z drużyn nie może być jeszcze pewna awansu do kolejnej fazy, dlatego też z każdą minutą mecz będzie przybierał tempa.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 FC Copenhagen - Leicester
Typ: 2X
Kurs: 1.58
Wynik: 0:0

20:45 FC Copenhagen - Leicester
Typ: 2 DNB
Kurs: 2.25
Wynik: 0:0
Przed nami kolejne ciekawe spotkanie między tymi drużynami. Goście w pierwszym meczu pokonali dzisiejszego rywala skromnie 1:0, lecz to Kopenhaga oddała więcej celnych strzałów i mieli wyższe posiadanie piłki, ale to Leicester było skuteczniejsze i wygrało. Dziś spodziewam się podobnego spotkania do tego pierwszego. Gospodarzy, którzy myśląc o awansie muszą dziś ugrać jakiekolwiek punkty z każdą minutą albo raczej w drugiej połowie będą musieli coraz to bardziej się odsłaniać co może spowodować utratę gola. Lisy spokojnie z każdą minutą będą wyczekiwać swoich szans z kontrataków czy też z stałych fragmentów gry. Kurs na gości jest świetny dlatego też go pobieram. Wiem, że Lisy formą nie błyszczą w lidze( bo chyba nikt z nas się nie napalał na to, że powtórzą wyczyn z poprzedniego sezonu), natomiast ich gra w LM mi się podoba. Komplet punktów po trzech spotkaniach jest tego efektem. Dzisiejsza wygrana zagwarantuje im awans do kolejnej rundy, a remis przybliży. Dlatego ja to kupuje.
20:45 Borussia - Sporting
Typ: 1
Kurs: 1.45
Wynik: 1:0 ✅

20:45 Borussia - Sporting
Typ: wygrana gospodarzy + powyżej 1.5 gola w meczu
Kurs: 1.62
Wynik: 1:0 ⛔

Siedem punktów zdobyte w trzech pierwszych meczach przybliżają drużynę z Dortmundu do awansu do fazy pucharowej, bo dla Sportingu jest to mecz o życie jeśli myśli dalej o awansie do następnej rundy. Ja jednak idę w stronę gospodarzy. Może ich forma nie zachwyca w ostatnim czasie, ale dziś myślę, że wygrają i to dość pewnie. Borussia bije się o pierwsze miejsce w grupie z Realem, a więc nie może sobie pozwolić tutaj na jakąkolwiek stratę punktów. Kurs może nie jest wysoki, ale do dubla idealny. Taką ciekawostką jest to, że Sporting nie wygrał ani jednego meczu w Niemczech, w dwunastu meczach zespół przegrał aż jedenaście razy i jeden zremisował.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:00 Zorya - Feyenoord
Typ: 2
Kurs: 2.45
Wynik: 1:1 ⛔ słabo
Zespół gospodarzy tak naprawdę to już opadł w rywalizacji o awans do kolejnej rundy. Dlatego teraz pozostała im gra o prestiż, podobnie jak to miało wczoraj miejsca z Legią. Dla gości jest to spotkanie gdzie dzięki zwycięstwu przybliżą się do awansu. Dlatego też po takim kursie idę w stronę gości. Gospodarze u siebie są nie pokonani od kilkunastu spotkań, lecz Feyenoord to klasa wyżej. Na dodatek goście są ostatnio w formie co pokazują wyniki w lidze oraz liczba rozegranych spotkań bez porażki.
21:05 Ajax - Celta
Typ: BTS
Wynik: 3:2 ✅

W pierwszym spotkaniu drużyna z Amsterdamu dwa razy obejmowała prowadzenie w meczu z Celtą, ale gospodarze dwukrotnie wyrównywali. Dziś spodziewam się podobnego spotkania co dwa tygodnie temu. Oba zespoły biją się o pierwsze miejsce w grupie, a więc jest o co walczyć. Ajax jest niepokonany w siedmiu ostatnich meczach domowych w europejskich pucharach, także widać jak mocni są u siebie gospodarze. Celta natomiast nadal pozostaje bez porażki po trzech spotkaniach grupowych w Lidze Europejskiej, to tylko pokazuje, że dzisiejszy mecz zapowiada się świetnie, a bramki powinny być tylko kwestią minut.
21:05 Nice - Salzburg
Wynik: 0:2 ⛔

Gospodarze świetnie spisują się w lidze i teraz czas te wyniki przełożyć na grę w LE. Salzburg to ostatnia drużyna w grupie, która nie zdołała zdobyć jeszcze punktu, a bilans bramkowy to 1-5. Czyli bardzo słabo jak na tak znany zespół. Jak już wspomniałem, gospodarze świetnie spisują się w lidze, a dziś musza wygrać aby pozostać w grze o awans do kolejnej fazy. Nice u siebie spisuje się naprawdę dobrze. W ostatnich czterech spotkaniach zdobyli 12 goli tracąc przy tym tylko dwie bramki. Dziś to oni są faworytem, i każdy inny wynik niż wygrana gospodarzy będzie tu niespodzianką.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Ruch - Lech
Kurs: 2.05
Wynik: 0:5
✅

W ostatniej kolejce Niebiescy zagrali całkiem nieźle przeciwko dobrze ostatnio dysponowanym Portowcom lecz ostatecznie przegrali. Trener Fornalik już drugi raz zaskoczył ustawieniem z dwoma napastnikami, podobnie jak z Koroną Kielce, a obok Jarosława Niezgody zagrał Visnjakovs. To ustawienie przynosi gole i dziś zapewne powinniśmy się spodziewać podobnego ustawienia. Co do Niezgody to wyrasta nam powoli gwiazda w Ruchu. Niezgoda strzelił już trzeciego gola w swoim czwartym meczu dla Niebieskich, zaliczył też asystę.
Kolejorz zagrali dobre spotkanie u siebie przeciwko słabej ostatnio Wiśle Płock i pokonali rywala 2:0. Gra Lecha uległa dużej poprawie co mnie bardzo cieszy, bo tylko dzięki dobrej grze goście mogą bić się o wyższe pozycje. Wybrałem over, ponieważ Ruch zapewne będzie chciał się zemścić za ostatnią porażkę z Lechem w PP 0:3. W ostatnich czterech spotkaniach pomiędzy obiema drużynami padały minimum trzy bramki. Dziś spodziewam się otwartego spotkania. Ruch musi w końcu wyjść z dołka tabeli, a Lech zdobyć punkty jeśli myśli o pucharach w przyszłym sezonie.
20:45 Malaga - Gijon
Kurs: 1.72
buk: bet365

Malaga w ostatnich spotkaniach spisywała się całkiem nieźle: wygrała dwa spotkanie, jedno zremisowała, a oprócz porażki z Atletico minimalnie przegrała też z Betisem na wyjeździe. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z Sportingiem Gijon, które nie zachwyca. Goście nie potrafią odnieść zwycięstwa od trzech spotkań, a na wyjeździe nie wygrali od 30 Lipca. Domyślam się, że zła passa musi się kiedyś skończyć, ale nie dziś. Nie zanosi się na to żeby goście mieli dziś zdobyć jakiekolwiek punkty. Malaga u siebie spisuje się dobrze, a w ostatnich trzech spotkaniach odnieśli same zwycięstwa. Kurs jest niezły jak na grę u siebie, dlatego też ja to pobieram.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
16:15 Real Sociedad - Atletico
Typ: 1X
Kurs: 2.20
Wynik: 2:0 ✅ Vela i Wilian!
Baskowie w ostatniej kolejce poradzili sobie na wyjeździe z Leganes, wygrali z nowicjuszem 2:0. Drużyna Eusebio Sacristana gra ostatnio coraz lepiej, Real wygrał trzy z czterech ostatnich spotkań ligowych u siebie co napawa optymizmem przed dzisiejszym spotkaniem. W dobrej formie jest brazylijczyk Wilian Jose, który ma na swoim koncie pięć trafień i jedną asystę. Kroku w strzelaniu goli dotrzymać ma mu Vela, który co sezon pokazuje się z bardzo dobrej strony. Atletico, który przegrało z Sevillą 0:1, tydzień temu pozytywnie odpowiedziało na tą porażkę wygrywając z Malagą 4:2. W tygodniu Atletico męczyło się trochę w LM z ekipą Rostov lecz gola na wagę zwycięstwa w 93 minucie strzelił Griezmann. Gospodarze będą musieli uważać na trójkę Griezmann, Gameiro i Carrasco. Cała trójka strzeliła łącznie 16 goli w lidze dla ekipy Atletico. Dziś jednak ekipę gości czeka kolejne ciężkie zadanie, bowiem w poprzednim sezonie dużo drużyn jak Barcelona, Valencia, Villarreal traciło bardzo ważne punkty na stadionie Anoeta. Idę w stronę gospodarzy, bo to oni przekonują mnie do siebie swoją obecną grą. Na dodatek własne boisko będzie dziś ich atutem żeby urwać punkty Atletico. Kurs bardzo dobry, dlatego też to pobieram.
20:45 Las Palmas - Eibar
Wynik: 1:0
✅

W ostatnim spotkaniu zespół z Gran Canarii przegrywał już 0:3 po pierwszej połowie domowego spotkania z Celtą Vigo, ale w drugiej połowie zespół potrafił się podnieść strzelił trzy gole i uratował remis. Gospodarze pokazali się z dobrej strony w kilku spotkaniach: zremisował z Realem, odrobił straty z Osasuną i z Celtą, ale najgorszą bolączką tego zespołu są zwycięstwa. Drużyna nie wygrała już szóstego spotkania z rzędu,a dzisiejsze spotkanie powinno być przełamaniem złej passy. Na gwiazdę drużyny wyrasta nam Kevin Prince Boateng, który ma na swoim koncie cztery trafienia. Jak widać duże nadzieje są pokładane w tym zawodniku jeśli chodzi o gole w zespole. Goście po raz kolejny dobrze rozpoczęli ten sezon, punktując w każdym spotkaniu dlatego też teraz ich pozycja w tabeli wygląda przyzwoicie. Ja jednak idę w stronę gospodarzy bo to oni przemawiają do mnie. Eibar gra w kratkę, a ich ostatnie wyniki na wyjeździe nie napawają optymizmem. Na dodatek tylko jeden z ostatnich sześciu meczów na stadionie rywala wygrali piłkarze Eibar z Las Palmas. Chce dodać, że Las Palmas nie przegrało żadnego z dziewięciu ostatnich spotkań na swoim stadionie,a dziś zapewne będą chcieli podtrzymać tą passę mam nadzieje, że wygrywając z swoim rywalem.

15:30 Termalica - Korona
Kurs: 1.75
Wynik: 1:3 ⛔ ????

Najsłabsza ostatnio w lidze i mocno osłabiona Korona zagrała niezłe spotkanie przeciwko Legii u siebie prowadząc 2:0 po 12 minutach, ale w drugiej odsłonie Kielczanie stracili aż trzy gole i przegrali mecz 2:4. Goście dalej bez trenera, zespół jest w totalnej rozsypce i tylko przerwa reprezentacyjna, która się zbliża powinna być dla nich zbawieniem. Niestety takie są realia. Korona gra komplety piach, a to prowadzenie z Legią było tylko przypadkiem. Na dodatek w pięciu ostatnich spotkaniach Kielczanie stracili aż 18 bramek stają się zdecydowanie najgorszą defensywą w Ekstraklasie. Termalica, która nie jest w najwyższej formie powinna sobie dziś poradzić z ekipą gości, a nawet musi. Gospodarze odnieśli dwie porażki w dwóch ostatnich spotkaniach ligowych, lecz były to porażki na wyjeździe. U siebie są niepokonani od 14 Maja!, co jest świetnym wynikiem. Dziś nie wyobrażam sobie porażki gospodarzy dlatego idę w ich stronę. Chcę dodać, że ekipa z Kielc w ostatnich trzech spotkaniach na wyjeździe straciła łącznie 14 bramek!.
18:00 Jagiellonia - Piast
kurs: 1.82
Wynik: 2:0 ⛔

W ostatniej kolejce Białostoczanie przerwali złą passę aż czterech meczów bez zwycięstwa. Takiej wygranej potrzebowali gospodarze aby móc spokojnie wrócić na właściwe tory. Ja jednak zdecydowałem się pójść w stronę goli w tym spotkaniu. Obie drużyny mają w swoich szeregach takich graczy, których stać na strzelanie bramek. U gospodarzy jest to trójka Wassiljew, Cernych, Frankowski, natomiast u gości Ziviec, Barisic czy też obrońca Hebert na którego muszą uważać Białostoczanie. Mecz zapowiada się ciekawie. Obie ekipy na razie mają odmienne cele, a więc spotkanie powinno należeć do otwartych. O Piaście piszę co kolejkę, że po przyjściu Latala ten zespół uwierzył w siebie, że może wygrywać i strzelać bramki. Probierz również wykonuje świetną robotę w Jadze, i tylko pozostaje mu liczyć na to, że w zimę nikt z ważnych zawodników nie odejdzie. Liczę na dobrego widowisko, które przyniesie nam odpowiednią ilość goli aby podany typ mógł wejść.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
13:00 Arsenal - Tottenham
Kurs: 1.95
buk: Unibet
Wynik: 1:1
⛔

Dzisiejszej niedzieli przed nami pierwszy hit. Rzadko kiedy opisuję PL, ale dziś się skusiłem. Arsenal jest zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu. Ekipa Wengera w końcu spisuje się tak jak na Arsenal przystało. W świetnej formie jest Sanchez i Ozil. Obaj panowie stali się motorem napędowym Arsenalu i dziś zapewne będzie podobnie. Szkoda, że w tym spotkaniu nie zobaczymy Walcotta, który leczy kontuzje. Arsenal u siebie nie przegrał z Tottenhamem od 2010 roku kiedy prowadząc 2:0 dał sobie wbić w drugiej połowie aż trzy gole przegrywając 2:3. W sześciu kolejnych spotkaniach wygrał cztery razy i dwukrotnie zremisował. Odnośnie gości to daleko im do formy z poprzedniego sezonu. Widać, że w składzie brakuje Kane, który wykonywał kawał świetnej roboty. W prawdzie próbuje go zastąpić Son, ale i tak brak anglika jest widoczny. Spurs nie wygrali już pięciu kolejnych spotkań we wszystkich rozgrywkach od momentu wygrania u siebie z Manchesterem City 2:0, można więc mówić o lekkim kryzysie drużyny Pochettino. Kurs świetny, widowisko również zapowiada się świetne, dlatego też o 13 zasiadam przed TV i delektuje się tym spotkaniem.
15:30 Wisła - Górnik Łęczna
Kurs: 1.83

Dlaczego Wisła?. Wiślacy nie przegrali ostatnich ośmiu spotkań we wszystkich rozgrywkach, a w lidze w ostatnich sześciu kolejkach zdobyli aż dwanaście punktów co pozwoliło im opuścić ostatnie miejsce w tabeli. Ekipa Wdowczyka jest cały czas na fali wznoszącej co widać z każdym meczem. Dziś do tego spotkania przystąpią w roli faworyta i jako faworyt powinni odnieść tutaj pewne zwycięstwo. Górnik, który gra strasznie w kratkę zapewne postawi się w jakiś sposób ekipie gospodarzy, ale to gospodarze na dzień dzisiejszy wyglądają lepiej i trzy punkty zostaną w Krakowie.
15:30 Śląsk - Zagłębie
Kurs: 1.80
Wynik: 2:1 ✅

Przed nami derby Dolnego Śląska. Na to spotkanie wybrałem BTS, bowiem obie drużyny wyjdą odpowiednio zmotywowany aby dać radość swoim kibicom i wygrać to spotkanie. Śląsk u siebie nie potrafi odnieść zwycięstwa od ośmiu spotkań, ale najważniejsze jest to, że w końcu zaczął strzelać gole. Po słabym początku sezonu i braku skuteczności, gospodarze w końcu poprawi ten aspekt w swojej grze i nie dość, że punktują to zdobywają bramki. Zagłębie ciągle bije się o czołówkę w tabeli. Goście jednak na wyjazdach spisują się bardzo dobrze. Na wyjazdach są niepokonani od pięciu spotkań i strzelili rywalom łącznie osiem goli, co jest dobrym prognostykiem przed tym derbowym spotkaniem.
18:00 Legia - Cracovia
Kurs: 1.57
Wynik: 2:0 ✅

No tutaj chyba nikt się nie spodziewa innego wyniku niż wygrana gospodarzy. Legia swoim zaangażowaniem i determinacją w meczu z Realem pokazała, że można nawet z najlepszymi powalczyć o punkty. Pisanie, że Real odpuścił ten mecz itd, jest śmieszne. Legia pokazała charakter i dziś zapewne pokaże go po raz kolejny. Gra gospodarzy uległa poprawie i widać to gołym okiem. Magiera potrzebował czasu i dalej go potrzebuje żeby poprawić jeszcze kilka aspektów w swojej grze. Myślałem, że kurs na Legie będzie niższy, ale w takim przypadku buki dają nam fajnie zarobić.
16:15 Celta - Valencia
Typ: BTS Kurs: 1.61 Wynik: 2:1 ✅
Typ: powyżej 2.5 gola Kurs: 1.75 Wynik: 2:1 ✅

Drużyna z Galicji tylko zremisowała na wyjeździe z Las Palmas 3:3. Po pierwszej połowie zespół Eduardo Berizzo prowadził 3:0, ale zagrał bardzo źle w drugiej i ostatecznie zremisował. Gospodarze u siebie w ostatnim czasie spisują się bardzo dobrze. Cztery wygrane i jeden remis w tym strzelone 12 bramek swoim rywalom mówi samo za siebie. Jednak najgorszą bolączką gospodarzy jest gra w obronie. Aż dwadzieścia straconych goli to jeden z najgorszych wyników w lidze, tylko ostatnia w tabeli Granada jest pod tym względem gorsza. Dlatego też Valencia na pewno coś dziś ukłuje. Goście w końcu przypominają zespół, który walczy i chce wygrywać. Na wyjazdach wyglądają nieźle, a ostatnio odnieśli dwa zwycięstwa i remis. Spodziewam się dobrego widowiska, gdzie padnie dużo goli. Celta nas już nas przyzwyczaiła, że w ich meczach padają gole, a goście zapewne to wykorzystają.
20:45 Sevilla - Barcelona
Typ: 1X Kurs: 2.33 Wynik: 1:2 ⛔

Typ: powyżej 6.5 żółtej kartki Kurs: 1.78 Wynik: 9 ✅
Typ: gospodarze powyżej 4.5 rzutów rożnych Kurs: 1.86 Wynik: 3 ⛔
Typ: powyżej 9.5 rzutów rożnych Kurs: 1.95 Wynik: 8 ⛔
buk: unibet/betsson
Przed nami świetnie zapowiadające się starcie. Przed Barceloną kolejny ciężki pojedynek, tym bardziej, że gospodarze podobnie jak Barcelona lubią utrzymywać się przy piłce. Goście w ostatnim spotkaniu ligowym skromnie wygrali 1:0 z Granadą i dużo padło słów, że Barcelona nie przemęczała się bo w tygodniu grali z City. Tak zagrali w tygodniu z City i dobrze wyglądali do 40 minuty spotkania, potem przyszła bezradność, Pep dobrze wyłączył środek pola Barcelony i odniósł pewne zwycięstwo 3:1. To może być początek przyjścia słabszej formy, ale tak naprawdę potwierdzi to dzisiejsze spotkanie. Kto zdominuje środek pola, to wygra to spotkanie. W Barcelonie zauważyłem, że nie funkcjonuje lewa strona, czyli Digne-Neymar. Brazylijczyk ma mnóstwo pretensji do swojego kolegi i nie wygląda to najlepiej. W bardzo słabej formie jest Busquets, który popełnia sporo błędów w środku pola. Enrique niema kim zastąpić Iniesty, a to też jest duży kłopot. Przeczytałem, że dziś Andresa ma zastąpić Denis Suarez, ale niewiem czy to będzie dobry wybór. Nie wiadomo co z Turanem, który w tygodniu nie dokończył treningu, i najlepiej wygląda tu Rafinha, który jest asem w rękawie u Enrique. Suarez i Neymar muszą również pomóc Messiemu. Argentyńczyk sam nie jest w stanie wygrywać meczu, a cała trójka musi współpracować żeby to przyniosło pożądany efekt. Gospodarze na to spotkanie wyjdą odpowiednio zmotywowani. Zwycięstwo z Barceloną czy Realem smakuje podwójnie, a przed własną publicznością odnieść taki sukces dodaje odpowiedniego kopa. Zespół Sampaoliego próbował w tym sezonie kilku ustawień jednak ostatnio najlepiej wygląda gra z trójką środkowych obrońców i dwoma skrzydłowymi w osobach Mariano, a po drugiej stronie Vitolo lub Escudero. Jednak sam jestem ciekaw czy Sampaoli odważy się wyjść trójką obrońców na to spotkanie. Spodziewam się świetnego widowiska, a obie drużyny potrafią nam takie zafundować i pokazywały to już kilkakrotnie. Dlatego ten wieczór niech będzie wyjątkowy.
Kolejnym typem są kartki. W tym spotkaniu zapewne nie zabraknie ostrych fauli, kontrowersji. Do tego kibice również będą wywierać presje na sędziego. Sędzią tego spotkania będzie Jaime Latre, który miał przyjemność sędziować spotkanie Sevilii z Barceloną w poprzednim sezonie. Ten pan pokazał wówczas wtedy pięć żółtych kartek, ale też popełnił sporo błędów w sędziowaniu. Oby dziś się nie mylił.
Rzuty rożne to kolejna moja propozycja. Sevilla często nabija rożne z Barceloną, a tym bardziej u siebie gdy gra otwarty futbol. W ostatnich spotkaniach nabili ich dużo, spójrzcie sami: 10,8,11,7,7. Linia, którą zaproponowały buki nie jest za wysoka i też za niska, dlatego ja to pobieram. Tak samo jak pobieram rzuty rożne w całym spotkaniu. Ich ostatnio pada dużo: 12,12,23 (łącznie z dogrywką), 13, 16. Ja podałem linie ponad 9 rożnych w meczu, a jak widzicie w każdym ostatnim spotkaniu padało ich dużo, dużo więcej dlatego też przekonuje mnie to do tego żeby zagrać rożne w całym meczu.

udanej i miłej niedzieli!​

Otrzymane punkty reputacji: +9
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Holandia - Belgia
Typ: BTS Kurs: 1.67 Wynik: 1:1 ✅

Typ: powyżej 2.5 gola Kurs: 1.80 Wynik: 1:1 ⛔
buk: bet365​

Dzisiejszego wieczora przed nami świetnie zapowiadające się starcie holendrów z belgami. Zdecydowałem się tu pójść po raz kolejny w stronę goli. Gospodarze, których nie zobaczyliśmy na ME w Francji, powoli się zbierają do kup i zaczynają prezentować futbol do jakiego nas przyzwyczaili.Do składu Holandii po dłuższym okresie nieobecności powraca Arjen Robben, który na dobre wyleczył kontuzję. Jest z pewnością dobra informacja, gdyż Arjen jest motorem napędowym w Bayernie czy też właśnie w reprezentacji Holandii. Co do Belgów, to ten zespół jest w ciągłej budowie. Myślałem, że na Euro osiągną dużo lepszy wynik, ale myślę, że na nich przyjdzie jeszcze pora i wystrzelą na MŚ w Rosji. Wybrałem gole, gdyż w ekipie gości w świetnej formie są Hazard, De Bruyne, Carrasco czy też Lukaku. Jeśli wszyscy panowie przełożą swoją dobrą grę z klubu do reprezentacji to dziś powinniśmy spodziewać się dobrego widowiska z dużo ilością goli. Takiego też spotkania oczekuje. Obie reprezentacje potraktują ten mecz poważnie i zobaczymy kawał niezłego futbolu
Skład Holandii: Maarten Stekelenburg (Everton), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeffrey Bruma (Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Daley Blind (Manchester United), Joel Veltman (Ajax), Marvin Zeegelaar (Sporting), Jordy Clasie (Southampton), Davy Klaassen (Ajax), Davy Proepper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georgino Wijnaldum (Liverpool), Tonny Vilhena (Feyenoord), Stijn Schaars (Heerenveen), Bas Dost (Sporting), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Memphis Depay (Manchester United), Arjen Robben (Bayern), Jeremain Lens (Fenerbahce), Quincy Promes (Spartak Moscow).
Skład Belgii: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Mats Sels (Newcastle United), Luis Cavanda (Galatasaray), Laurent Ciman (Montreal Impact), Thomas Foket (Gent), Vincent Kompany (Manchester City), Christian Kabasele (Watford), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Jan Vertonghen (Tottenham), Kevin De Bruyne (Manchester City), Steven Defour (Burnley), Mousa Dembele (Tottenham), Marouane Fellaini (Manchester United), Youri Tielemans (Anderlecht), Axel Witsel (Zenit), Michy Batshuayi (Chelsea), Christian Benteke (Crystal Palace), Yannick Ferreira Carrasco (Atletico), Eden Hazard (Chelsea), Thorgan Hazard (Borussia Monchengladbach), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli), Kevin Mirallas (Everton), Divock Origi (Liverpool).

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
21:30 Kolumbia - Chile
Typ: BTS Kurs: 1.86 Wynik: 0:0 ⛔
Typ: powyżej 5.5 żółtej kartki Kurs: 2.02 Wynik: 4 ⛔
Kwalifikacje w strefie Ameryki Płd powoli dobiegają do takiej fazy gdzie trzeba zostawić dużo serca na boisku. W tym spotkanie po pierwsze zdecydowałem się na gole. Faworytem tego spotkania są gospodarze, którzy dzięki dzisiejszej wygranej mogli by się umocnić w pierwszej czwórce, która daje awans do MŚ. W nieco gorszej sytuacji jest Chile, które tak naprawdę potrzebuje zwycięstwa bądź w najgorszym wypadku remisu na tak trudnym terenie. Goście ostatnio zanotowali dwie porażki na wyjeździe, i ciężko jest cokolwiek napisać czego się można dziś po nich spodziewać. Myślę, że pomimo zmiany trenera stać ich po po prostu na tego gola, który może być kluczowy w dalszych eliminacjach.
Drugim typem są kartki. Gdy spojrzymy w bezpośrednie mecze obu drużyn, to zobaczymy, że obie drużyny nie oszczędzają się. W ostatnich czterech spotkaniach padło aż: 31 żółtych kartek!. Dziś spodziewam się ostrego meczu i dużo walki w środku pola. Więcej kartek może nam na pewno zafundować gol i późniejszej desperacji jednej z drużyn.
Ciekawie wygląda też zakład na czerwoną kartkę po kursie 2.67⛔. Te również padają w tych spotkaniach. W ostatnich czterech spotkaniach padło ich aż cztery. Dlatego kto ma fundusze na koncie również może zaryzykować i pograć.
Meczu Argentyny z Brazylią nie ruszam. Jest to jeden z tych klasyków gdzie może wydarzyć się wszystko. I gdybym jednak miał coś grać na siłę, to poniżej 2.5 gola.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Rumunia - Polska
Typ: BTS Kurs: 2.02 Wynik:zero:3 ⛔

Typ: powyżej 1.5 gola Kurs: 1.47 Wynik: 0:3 ✅
Typ: powyżej 4.5 żółtej kartki Kurs: 1.87 Wynik: 3 ⛔
Po trzech kolejkach Rumuni są jedną z trzech niepokonanych drużyn w tej grupie obok Polski i Czarnogóry, ale zajmują dopiero trzecie miejsce z pięcioma punktami po dwóch remisach i wysokim zwycięstwie na wyjeździe z Armenią 5:0. Gospodarze zapewne zrobią wszystko aby jutro przed własną publicznością urwać punkty Polsce. Z pewnością ich mocną stroną jest gra w defensywie. Rumunii dotychczas stracili tylko jednego gola, strzelając przy tym aż sześć. Gwiazdą tego zespołu jest Bogdan Stancu na którym będzie spoczywać więcej obowiązków i którego przypadałoby się wyłączyć jak najdłużej z gry. Polska do tego meczu również przystąpi w nieco innym składzie niż ostatnio. Od pierwszych minut w obronie powinniśmy zobaczyć duet Glik-Pazdan, duet który świetnie się prezentował podczas Euro. Ciekawe kto po raz kolejny zagra obok Krychowiaka i Lewego. Tu stawiał bym na Mączyńskiego i Teodorczyka, ten drugi mam nadzieje, że wykorzysta swoją szanse. Spodziewam się w miarę otwartego spotkania, gdzie z każda z drużyn strzeli minimum po bramce. Na pewno nie będzie to mecz gdzie jedna z drużyn rzuci się od razu do ataków. Myślę, że mecz z każdą ubiegająca minutą będzie przybierał tempa, bo to gospodarze potrzebują cennych trzech punktów, a my myślę, że z remisu będziemy również zadowoleni.
Kolejnym typem są kartki. Ten mecz tak jak pisałem nie będzie miał szalonego tempa, ale z pewnością będzie ostry. Gospodarze zapewne będą odpowiednio kryć Lewandowskiego, a przy tym często go faulować. My zapewne odpowiemy tym samym, gdyż mamy takich zawodników, którzy lubią prowokować. Myślę, że pikanterii by tu dodał gol dla jednej z drużyn, a wtedy Skomina miałby więcej roboty!.
18:00 Armenia - Czarnogóra
Kurs: 2.02
Wynik: 3:2 ⛔ z 0:2 do 3:2, masakra!

Jest to spotkanie ostatniej drużyny w grupie z naszym liderem. Armenia, która jest na razie tylko statystą w naszej grupie raczej nie zdziała zbyt wiele w tym spotkaniu. Czarnogóra, która tutaj myśli poważnie o awansie nie może sobie pozwolić na utratę punktów w tak ważnym spotkaniu. Spotkanie na pewno nie będzie należało do łatwych, bo gospodarze potrafią się w jakiś sposób przeciwstawić i tego się obawiam, że padnie tu jakiś nudny remis. Jednak mam nadzieje, że goście do tego meczu podejdą poważnie i go wygrają. Nie oczekuję tu wysokiego zwycięstwa, a nawet skromne 0:1 mnie zadowoli. Powiedzmy sobie szczerze, że przy naszej wygranej i wygranej Czarnogóry, taki obieg sprawy przybliży oba zespoły do upragnionego awansu.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Austria - Irlandia
Kurs: 2.28
Wynik:zero:1 ⛔

Przed nami nieźle zapowiadające się spotkanie w którym zdecydowałem się pójść w stronę goli. Obecnie na dzień dzisiejszy w lepszej sytuacji są goście, którzy zajmują drugie miejsce w tabeli i dzisiejsze zwycięstwo przybliżyło by ich do awansu. Irlandia, która na Euro nie wyszła nawet z grupy teraz będzie chciała zamazać tą plamę awansując do MŚ. W grupie spisują się nieźle, odnosząc dwie wygrane i jeden remis. Ich bilans bramkowy to 6:3, czyli całkiem nieźle przed dzisiejszym meczem. Austria potrzebuje zwycięstwa jeśli dalej chce być w grze o awans. Po słabych ME ten zespół potrzebuje czasu żeby się odbudować, jednak tego czasu nie mają zbyt wiele gdyż trwają eliminacje do kolejnego turnieju. Dziś spodziewam się otwartego spotkania, bo do takiej gry przyzwyczaili już nas goście, a gospodarze będąc myślami przy Rosji będą musieli odpowiedzieć tym samym. Historia spotkań obu drużyn pokazała, że gole tu padają, dlatego też zdecydowałem się pójść w over po wysokim kursie.
20:45 Walia - Serbia
Kurs: 1.87
Wynik: 1:1 ✅
Typ: Bale strzeli gola
Kurs: 2.18
Wynik: 30 minuta i gol ✅

Ja wybrałem BTS. A to dlatego, że dziś przyjdzie im się zmierzyć z liderem grupy, który niema zamiaru oddać swojego miejsca. Serbowie prezentują sie zdecydowanie lepiej niż w poprzednich fatalnych eliminacjach, a pierwsze miejsce w grupie nie jest wcale przypadkiem. Goście od kilku lat dysponują sporym potencjałem, którego jednak dotąd nie byli w stanie pokazać, w tych eliminacjach może się to zmienić dlatego w tym spotkaniu spodziewać się należy bramek po obu stronach. Co do składów, to świetna forma Bale, który staje się liderem w Realu Madryt, staje się również kołem napędowym w reprezentacji. Dlatego też zdecydowałem się zagrać, że strzeli bramkę. Do kadry po dwóch miesiącach przerwy spowodowanej kontuzją ścięgna wraca pomocnik Arsenalu Aaron Ramsey oraz Allen. Do składu Serbii powraca Nemanja Matic, a w składzie zobaczymy takie gwiazdy jak Ivanovic czy Kolarov.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Belgia - Estonia
Typ: powyżej 3.5 gola w meczu
Kurs: 1.78
Wynik: 8:1 ✅
Typ: pierwsza połowa powyżej 1.5 gola
Kurs: 1.83
Wynik: 3:1 ✅
Typ: Eden Hazard strzeli gola
Kurs: 1.68
Wynik: 25 minuta i gola ✅

O ekipie Belgów pisałem ostatnio przed towarzyskim spotkaniem z Holandią. I teraz się powtórzę. Ten zespół potrzebuje czasu aby zbudować pewną i solidną drużynę, która będzie wygrywała mecz za meczem. Mając takie gwiazdy jak Lukaku, Hazard, Carrasco czy De Bruyne, trzeba pokazać piłkarzom, że liczy się dobro drużyny, a nie tylko indywidualności, chociaż te też są potrzebne. Dziś przyjdzie im się zmierzyć z słabą Estonią, która w swoim składzie posiada oczywiście najlepszego zawodnika polskiej Ekstraklasy Konstantina Wassiljewa. Jest też także lewy obrońca Korony Kielce Ken Kallaste. Jednak pomimo tego tak jak w wczorajszych spotkaniach Hiszpanów i Włochów liczę, że gospodarze strzelom rywalowi minimum cztery gole. Dziś od pierwszych minut w ekipie gospodarzy powinniśmy zobaczyć Kompanego, który ostatnio leczył uraz i nie zagrał w spotkaniu z Holandią. Dlatego jak się popatrzy na całą ekipę Belgów to wygląda to bardzo solidnie. Drużyna Roberto Martineza posiada w ofensywnie znakomitych graczy dlatego też spodziewam się kilku goli.
Dodałem też bramkę Hazarda. Chłopak jest w gazie i liczę po prostu na jego kolejne trafienie. Conte w Chelsea znowu odbudował takiego Hazarda na którego wszyscy lubimy patrzeć.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:45 Polska - Słowenia
Wynik: 1:1 ✅

Typ: powyżej 2,5 gola
Kurs: 2.20
Wynik: 1:1 ⛔
Przed nami kolejne spotkanie naszej reprezentacji. Po emocjach związanych z spotkaniem z Rumunią czas na towarzyskie starcie z Słowenią. W dzisiejszym spotkaniu można się spodziewać kilku zmian. Od pierwszych minut powinniśmy zobaczyć Wszołka, Cionka i Kapustkę. Szansę na grę od początku po dobrym meczu z Rumunią powinien dostać Teodorczyk. W spotkaniu z Rumunią świetnie spisał się cały zespół, jednak mi w oczy rzuciła się gra Zielińskiego, który naprawdę kreował naszą grą. Duet Glik-Pazdan wygląda na dzień dzisiejszy najlepiej. Słabo wypadł po raz kolejny Krychowiak i niestety dalej będę go krytykował. Gdy grał w Sevilli to był z niego pożytek w reprezentacji na dzień dzisiejszy, Krycha jest tylko i niestety statystą na boisku. Myślę, że trener Nawałka raczej nie będzie próbował tutaj nowych rozwiązań, tylko zobaczy czy zmiennicy podołają zadaniom, które już teraz wprowadził trener. Ekipa gości może w ostatnim czasie nie jest overowa, bo w spotkaniach eliminacyjnych strzelili tylko cztery bramki. Dziś jednak jest to spotkanie towarzyskie, gdzie mam nadzieje, że polscy piłkarzy jak i goście potraktują to spotkanie na poważnie. Najbardziej martwi mnie to, że w ekipie gości jest Jan Oblak. Bramkarz Atletico gdy ma swój dzień to naprawdę ciężko jest go pokonać. Słowenia w swoim składzie podobnie jak my ma kilku zawodników z czołowych lig europejskich, dlatego powinno to być ciekawe spotkanie, które przyniesie nam odpowiednią ilość goli.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
19:45 Węgry - Szwecja
Kurs: 2.15
Wynik:zero:2 ⛔

Ekipa Węgier zaczyna mi powoli imponować. Niezłe wyniki podczas Euro nie były przypadkiem. Teraz podczas tych eliminacji do MŚ, gospodarze również bardzo dobrze sobie radzą, a co najważniejsze strzelają bramki. Jest to spotkanie towarzyskie dlatego tym bardziej spodziewam się goli i liczę, że one padną. Ekipa Szwecji nie jest już taka mocna jak kiedyś, kiedy to większość ekip europejskich obawiała się tej ekipy. Po odejściu z kadry kilku kluczowych graczy ten zespół będzie potrzebował dużo czasu na odbudowanie się na arenie europejskiej. Dlatego też dzisiejsze spotkanie uważam, że będzie otwarte, że obie ekipy dadzą z siebie naprawdę dużo i dzięki temu zobaczymy niezłe spotkanie obfitujące w gole.
20:45 Włochy - Niemcy
Kurs: 1.84
Wynik:zero:0 ⛔

Tak naprawdę to myślałem, że kurs będzie w granicach 1.50/1.60, a tu taka miła niespodzianka. Ostatnio obie ekipy spotkały się nie tak dawno bo podczas Euro. Wtedy lepsi po konkursie rzutach karnych wygrali Niemcy. Zdecydowałem się na BTS ze względu na to, że ta liczba bramek lubi padać w tych spotkaniach. Gdy spojrzymy na ostatnie H2H to naprawdę wygląda to obiecująco. Co do składów to zapewne Włosi jak i Niemcy przystąpią do tego meczu w dużych rotacjach. A, że nie mam ąz takiego dostępu do składów to ciężko jest mi opisać kto opuścił zgrupowanie. Pomimo tego zmiennicy również nie powinni nas zawieść i tym bardziej liczę, że padnie tu BTS.
Kadra Włoch: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Mattia Perin (Genoa), Luca Antonelli (AC Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (AC Milan), Alessio Romagnoli (Milan), Daniele Rugani (Juventus), Davide Zappacosta (Torino), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Giacomo Bonaventura (AC Milan), Antonio Candreva (Inter), Danilo Cataldi (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Lorenzo Insigne (Napoli), Claudio Marchisio (Juventus), Marco Parolo (Lazio), Matteo Politano (Sassuolo), Nicola Sansone (Villareal), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Andrea Belotti (Torino), Eder (Inter), Manolo Gabbiadini (Napoli), Ciro Immobile (Lazio), Leonardo Pavoletti (Genoa), Simone Zaza (West Ham United).
Kadra Niemiec: Manuel Neuer (Bayern Monachium), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Jerome Boateng (Bayern Monachium), Yannick Gerhardt (Wolfsburg), Jonas Hector (FC Koeln), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Bayern Monachium), Joshua Kimmich (Bayern Monachium) Shkodran Mustafi (Arsenal), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Leon Goretzka (Schalke), Mario Gotze (Borussia Dortmund), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madryt), Julian Weigl (Borussia Dortmund), Max Meyer (Schalke), Serge Gnabry (Arsenal), Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Mario Gomez (Wolfsburg), Thomas Mueller (Bayern Monachium), Kevin Volland (Bayer Leverkusen)
21:00 Anglia - Hiszpania
Kurs: 2.25
Wynik:two:2 ✅ na farcie.

Po wygranej ze Szkocją aż 3:0 pozycja Garetha Southgate&#39;a na stanowisku managera reprezentacji jest nieco pewniejsza, jednak dziś dla tego Pana przyjdzie prawdziwy sprawdzian. Anglia podobnie jak Belgia w swoim składzie ma kilka kluczowych gwiazd, lecz do tego potrzeba teraz odpowiedniej osoby żeby to wszystko poukładała. Nie chce pisać, że po tej wygranej ze Szkocja, Anglia wchodzi na właściwe tory, bo tak naprawdę czas zweryfikuje postawę zawodników i całej drużyny. Dziś przyjdzie im trochę pobiegać za piłką, bo taki styl prezentuje ekipa Hiszpanii - utrzymywanie się przy piłce. Jednak cieszy mnie fakt, że goście pod wodzą nowego trenera nie są już ekipą underową, dlatego staram się zagrać powyżej 2.5 gola w meczu. W meczu z Anglią nie będzie mógł zagrać Diego Costa, natomiast u gospodarzy nie zobaczymy Kane. Jednak tych dwóch panów trenerzy są w stanie zastąpić i zapewne nie odbije się to na atrakcyjności tego meczu. Mam nadzieje, że obie ekipy nie zawiodą i będzie to spotkanie warte oglądania.
Skład Anglii: F Forster (Southampton), J Hart (Torino), T Heaton (Burnley), R Bertrand (Southampton), G Cahill (Chelsea), N Clyne (Liverpool), P Jagielka (Everton), M Keane (Burnley), D Rose (Tottenham), J Stones (Man City), K Walker (Tottenham), E Dier (Tottenham), D Drinkwater (Leicester City), J Henderson (Liverpool), J Wilshere (Bournemouth), A Lallana (Liverpool), J Lingard (Man United), W Rooney (Man United), R Sterling (Man City), A Townsend (Crystal Palace), T Walcott (Arsenal), H Kane (Tottenham), M Rashford (Man United), D Sturridge (Liverpool), J Vardy (Leicester).
Skład Hiszpanii: Reina (Napoli), De Gea (Manchester United), Asenjo (Villarreal), Nacho (Real Madrid), Bartra (Borussia Dortmund), I. Martínez (Real Sociedad), Azpilicueta (Chelsea), Monreal (Arsenal), Carvajal (Real Madrid), Escudero (Sevilla), Sergi Roberto (Barcelona), Ander Herrera (Manchester United), Busquets (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Isco (Real Madrid), Thiago (Bayern Munich), Silva (Manchester City), Mata (Manchester United), Lucas Vázquez (Real), Callejón (Napoli), Vitolo (Sevilla), Morata (Real), Diego Costa (Chelsea), Nolito (Manchester United), Aduriz (Athletic).

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Piast - Cracovia
Wynik:two:2 ✅

Po przerwie reprezentacyjnej ciężko się spodziewać co jaki zespół zaprezentuje. Na niektórych taka przerwa wpływa dobrze, a na drugich znowu fatalnie. Dlatego zagram tutaj po raz kolejny bramki. Oba zespoły w końcu zaczęły grać w piłkę po fatalnym początku sezonu. Do tego pokierowałem się trochę bezpośrednimi spotkaniami, a tam tych goli w ostatnim czasie padło naprawdę sporo.
17.07.16 EKS Cracovia Piast Gliwice 5 : 1
16.04.16 EKS Piast Gliwice Cracovia 1 : 1
05.12.15 EKS Piast Gliwice Cracovia 2 : 2
07.08.15 EKS Cracovia Piast Gliwice 1 : 2
05.06.15 EKS Piast Gliwice Cracovia 0 : 3
13.03.15 EKS Cracovia Piast Gliwice 3 : 1
20.09.14 EKS Piast Gliwice Cracovia 4 : 2
10.05.14 EKS Cracovia Piast Gliwice 1 : 5
09.11.13 EKS Piast Gliwice Cracovia 1 : 1
21.07.13 EKS Cracovia Piast Gliwice 2 : 3
21.09.11 CUP Piast Gliwice Cracovia 0 : 3
02.07.11 CF Cracovia Piast Gliwice 2 : 1​
Jak sami spojrzycie w tych spotkaniach emocji i goli nie brakuje. Piast odkąd jest pod sterami Latala wraca na właściwe tory. Cracovia niestety w ostatnich dwóch kolejkach odniosła porażki, ale nie oznacza to, że widać u nich brak formy. Myślę, że te dwa tygodnie nie wybiły z rytmu obu zespołów i po raz kolejny zobaczymy grad bramek.

20:30 Jagiellonia - Legia
Kurs: 1.70
Wynik: 1:4 ✅

Moja pierwsza myśl była taka żeby zagrać na Legię czystą dwójkę. Ale po długich namysłach zdecydowałem się iść w stronę goli. Legia na pewno przystąpi do tego spotkania z większa presją ze względu na to, że musi gonić czołówkę tabeli aby móc dalej myśleć o mistrzostwie- chociaż z drugiej strony przy tym śmiesznym podziale punktów, to każdy ma szanse na mistrza %). Na dodatek w tygodniu czeka ich kolejne spotkanie w ramach LM, i nie chce pisać głupot, że są już myślami przy Borussii. Goście w ostatnich spotkaniach wyjazdowych tracą dużo goli, i dlatego zdecydowałem się pójść w BTS. Legia po czterech porażkach z rzędu na wyjeździe i jednym remisie, przełamała się dopiero w Kielcach odwracając losy meczu. Sama gra Legii wydaje się być coraz bardziej poukładana, co widać z meczu na mecz. Teraz mieli kolejne dwa tygodnie żeby dobrze przygotować się do meczu z Jagą, dlatego spodziewam się dobrego spotkania. Niestety W meczu z Cracovią kontuzji doznał Nemanja Nikolic, który strzelił w tym meczu swoją siódmą bramkę w tym sezonie, i zapewne będzie to dość duże osłabienie gości. .Jagiellonia u siebie jest bardzo mocna. Wynik bramek 13-6 jest naprawdę solidnym rezultatem, jednak nie najlepszym w lidze. Gospodarze za wszelką cenę będą chcieli utrzeć nosa ekipie z Warszawy, bo zwycięstwo z Legią smakuje podwójnie. Spodziewam się otwartego spotkania, bo drużyny, które chcą nas reprezentować w przyszłym sezonie w europejskich pucharach, niech udowodnią na krajowym boisku, że na to zasługują. Spodziewam się również ostrego meczu. W bezpośrednich spotkaniach może nie padało dużo tych kartek, ale jestem zdania, że teraz będzie inaczej. Jagiellonia w końcu ma jakiś wyznaczony porządny cel na ten sezon i nie wypada im przegrać z Legią u siebie.
20:45 Betis - Las Palmas
Kurs: 1.75
Wynik: 2:0 ⛔

Przed nami nieźle zapowiadające się spotkanie. Goście o dziwo radzą sobie bardzo dobrze. W ostatniej kolejce drużyna z Gran Canarii przerwała kiepską serię sześciu kolejnych meczów bez zwycięstwa i teraz powinna pójść za ciosem. Gospodarze w ostatnim spotkaniach nie tracą dużo goli, ale niestety w całej lidze mają ich najwięcej straconych bo aż 22. Zobaczymy czy przez te dwa tygodnie udało im się poprawić grę w obronie, czy dalej będą się borykać z tymi problemami.
Betis w pierwszym spotkaniu po zmianie trenera będzie pewnie zmotywowany, ta drużyna ma potencjał, ale Las Palmas to trudny rywal, który nawet jeśli nie wygrywa to przynajmniej strzela bramki.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
15:30 Górnik Lęczna - Ruch Chorzów
Typ: 2 DNB
Kurs: 2.23
Wynik:zero:4 ✅

Obie drużyny ostatnio nie radzą sobie najlepiej i okupują dolną część tabeli. Ruch na wyjazdach spisuje się słabo, ale to właśnie na nich postaram się zagrać. Przerwa reprezentacyjna być może dobrze wpłynęła na obie drużyny, dlatego spodziewam się wyrównanego spotkania. Ruch, który zaczął grać dwoma napastnikami przyniosło to efekty właściwie tylko w spotkaniu z Kielczanami wygranym 4:0, reszta spotkań to porażki i to dość wysokie. W tygodniu z Ruchem kontrakt przedłużył Fornalik, a więc widać, że zarząd ma do tego Pana pełne zaufanie, że wyniki w końcu nadejdą. Górnik u siebie również nie jest asem przez co znajduje się na przed ostatnim miejscu w tabeli. Obie drużyny liczą tu na przełamanie, jednak ja idę w stronę Niebieskich, którzy akurat w ataku mają kim postraszyć.
18:00 Pogoń - Wisła
Kurs: 1.80
Wynik: 6:2
✅

Krakowianie nie przegrali dziesięciu ostatnich spotkań we wszystkich rozgrywkach i dzięki takiej serii bez przegranej przestali być ostatnią drużyną w tabeli, obecnie tracą tylko trzy punkty do ósmego miejsca. Jednak największym zmartwieniem jest fakt, że z funkcji trenera zrezygnował dawny opiekun Pogoni Szczecin Dariusz Wdowczyk, który wyjawił, ze klub nie zapłacił mu za pracę w ostatnich miesiącach. Na razie Wisłę trenuje duet Kmiecik - Sobolewski. Mam nadzieje, że ta decyzja nie wpłynie zbytnio na grę Wisły, która zaczęła wyglądać znowu dobrze. Podobną serią bez porażki może też pochwalić się Pogoń. Gospodarze są nie pokonani od ośmiu spotkań i przy obecnej formie nie zanosi się na to żeby miałoby się to zmienić. Jutro spodziewam się fajnego spotkania. Obie drużyny cały czas w formie zwyżkowej, dlatego też mecz w Szczecinie wygląda jutro najciekawiej.
16:15 Barcelona – Malaga
Typ: Paco Alcacer strzeli gola
Kurs: 1.67
Wynik: brak. Chłop zaginął w akcji.

Na to spotkanie wybrałem tylko ten jeden Typ i zdecydowanie spodziewałem się trochę wyższego kursu, ale i tak zagram. Paco zagra od pierwszych minut, bowiem za kartki pauzuje Suarez. Dlatego powinniśmy się spodziewać 90 minut Alcacera, który potrzebuje czasu i gry żeby w końcu zacząć strzelać. Paco już miał swój debiut na Camp Nou, ale niestety wtedy jako zmiennik nie udało mu się trafić do siatki choć miał do tego trzy dogodne sytuacje. Teraz jeśli nie zdarzy mu się żadna kontuzja to będzie miał pełne 90 minut na strzelenie gola i oby ten mecz z Malagą dobrze wykorzystał!.
18:30 Eibar - Celta
Typ: 2 DNB Kurs: 2.28 Wynik: 1:0 ⛔
Typ: 2X Kurs: 1.62 Wynik: 1:0 ⛔

Od czasu niespodziewanie wysokiej porażki z Villarreal Celta nie przegrała trzech kolejnych spotkań i zdobyła w nich aż siedem punktów. Ostatnia porażka miała jednak miejsce bezpośrednio po przerwie reprezentacyjnej i mam nadzieje, że teraz nie powtórzą tego samego wyczynu bo kursy na gości są naprawdę warte gry. Eibar jak na ligowego średniaka to spisuje się dość dobrze w obecnym sezonie. Środek tabeli, zbieranie punktów co mecz przynosi tego efekty. U siebie Baskowie przegrali dotąd tylko raz, co ciekawe nie potrafiły tu wygrać ani Valencia, ani Sevilla ani Villarreal, a jedynym zespołem, który zdobył trzy punkty była Osasuna. Ja mimo tego idę w stronę gości, którzy po raz kolejny walczą o czołówkę tabeli.
Przewidywane składy:
Eibar: Riesgo - Luna, Lejeune, Ramis, Capa - Inui, Garcia, Rico, Pedro Leon - Bebe, Enrich
Celta: Blanco - Mallo, Gomez, Cabral, Jonny - Radoja, Wass - Sisto, Hernandez, Bongonda - Guidetti
Nie zagrają:
Eibar: Kike (kartki)
Celta: Beauvue (kontuzja), Aspas (kartki)
20:45 Atletico - Real Madryt
Typ: obie strzelą bramki TAK Kurs: 1.72 Wynik: 0:3 ⛔

Typ: powyżej 9.5 rzutów rożnych Kurs: 1.73 Wynik: 14 ✅
Typ: powyżej: 6.5 żółtej kartki Kurs: 1.67 Wynik: 6 ⛔

Pierwszy Typ jaki wybrałem to BTS. Obie ekipy mają w swoich składach tak mocny atak, że gole muszą paść. W zespole gości od pierwszy minut powinniśmy zobaczyć w ataku BBC. Chociaż pojawiły się pogłoski, że zamiast Benzemy zagra Lucas. Zobaczymy czy na taki ruch zdecyduje się Zidane. U gospodarzy nie wiadomo co z Griezmannem, który leczył się do samego końca aby jutro móc brać udział w tym świetnym spektaklu. Obok francuza zagra ktoś z dwójki Torres/Gameiro. Jak widać siła ataku obu drużyn jest piorunująca i pomimo tego, że Atletico ostatnio zaliczyło zniżkę formy, że w Realu słabo wygląda Ronaldo czy Benzema to nie zapominajmy o pozostałych formacjach, które wyglądają równie dobrze co atak obu drużyn - to musi być świetne widowisko.
Kolejnym typem są rzuty rożne. Starałem się wybrać dość niską linie ale po fajnym kursie. W ostatnich spotkaniach powyższa linia nie zawsze była pokryta. Spójrzcie sami: 13,7,7,14,12. Jednak jestem zdania, że jutro nie zobaczymy szachów, tylko obie drużyny będą dążyć do strzelenia pierwszego gola. To tylko spowoduje, że mecz stanie się jeszcze lepszy, a wtedy rzutów rożnych powinno być bardzo sporo.
Żółte kartki to Typ, który wydaje się być dość najlepszym rozwiązaniem na to spotkanie. Sędzią tego meczu będzie David Fernández Borbalán, człowiek, który słynie z tego, że nie zawsze potrafi panować na sytuacjami na boisku. Sędzia, który lubi dawać żółte kartki, a mecz taki jak ten doprowadzi do tego, że będzie miał co gwizdać. Spodziewam się zaciętej i ostrej walki, bo tak już jest w derbach Madrytu czy też innych derbach.Spodziewałem się trochę wyższej linii, a ta jest jak najbardziej do gry.
Przewidywane składy:
Atletico: Oblak - Luis, Godin, Savić, Juanfran - Carrasco, Gabi, Koke, Saul - Griezmann, Gameiro
Real: Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kovacić - Vazquez, Isco, Bale - Ronaldo
Nie zagrają:
Atletico: Cerci, Fernandez (kontuzje)
Real: Casemiro, Morata, Kroos, Pepe (kontuzje)
13:30 Manchester - Arsenal
Kurs: 1.72
Wynik:eek:ne:1 ✅

Po przerwie na mecze międzynarodowe, czas na ligowe starcia. Na zawodników Manchesteru United czeka trudna przeprawa - bowiem mecz z londyńskim Arsenalem, który jest w świetnej formie nie będzie należał do łatwych. W ostatniej kolejce piłkarze czerwonych Diabłów zdołali się zmobilizować po przegranym spotkaniu z Fenerbahce w Lidze Europejskiej i pewnie pokonali Swansea na wyjeździe 3:1. Cały zespół rozegrał bardzo dobre zawody i myślę, że ta wygrana wpłynie na nich pozytywnie. Szkoda, że dzisiaj w składzie gospodarzy zabraknie Ibry, który będzie musiał pauzować za kartki. Do tego zabraknie Smallinga i Baillyego. Myślę, że na tą rundę Mourinho limit błędów wyczerpał. Kibice oczekują w końcu zwycięstw i to na dodatek z takim rywalem jak Arsenal. Jak już wspomniałem goście zaskoczyli nas świetnym początkiem sezonu i nic nie zmierza ku temu żeby miało się to zmienić. Motorem napędowym Kanonierów są Ozil i Sanchez. Ten drugi dziś zagra, jednak Kontuzjowani są Hector Bellerin (uraz kostki) i Santi Cazorla (problem ze ścięgnem Achillesa). Cały zespół gości wygląda świetnie, a więc spodziewam się świetnego spotkania. Statystyki nie przemawiają za ekipą Wengera, dlatego tym bardziej spodziewam się dobrego widowisko, które przyniesie przynajmniej po jednej bramce dla każdej z drużyn.

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Lech Poznań - Śląsk Wrocław
Kurs: 1.70
Wynik: 3:0 ✅
Typ: gospodarze powyżej 1.5 gola
Kurs: 1.81
Wynik: 3:0 ✅

Na dzisiaj wybrałem jedno spotkanie, ale za to dwie propozycje. Pierwszą z nich jest zwycięstwo gospodarzy, którzy ostatnio wydają się być rozpędzeni jak na Lokomotywę przystało. W ostatniej kolejce drużyna Nenada Bjelicy zagrała najlepsze spotkanie w tym sezonie i zdecydowanie pokonała słaby ostatnio Ruch Chorzów aż 5:0. W świetnej formie są Robak i Kownacki, lecz tych dwóch panów nie udało się nam jeszcze zobaczyć razem na boisku. Lech nie przegrał sześciu ostatnich spotkań na własnym stadionie, wygrał cztery, a dwa spotkania zremisował. Dziś jest kolejne spotkanie aby tą świetną passę podtrzymać. Śląsk w ostatnim czasie również wydaje się być w dobrej formie. W ostatnich czterech spotkaniach Wrocławianie zdobyli aż dziesięć punktów i obecnie są już w pierwszej połówce tabeli. Najbardziej martwi mnie to, że Śląsk to statystycznie obecnie druga drużyna jeśli chodzi o punkty zdobyte na wyjeździe, Wrocławianie przegrali w tym sezonie tylko jeden mecz, zdobyli czternaście punktów i stracili tylko pięć bramek. Jednak pomimo tak dobrych statystyk ta drużyna dalej do mnie nie przemawia. Lech w tym spotkaniu wygląda naprawdę solidnie, ich gra uległa zdecydowanej poprawie. Patrząc na składy to nie widzę u gospodarzy żadnych większych absencji, dlatego też decyduję się pójść w ich stronę i niech się dzieje co chce.
17:00 Middlesbrough - Chelsea
Kurs: 1.52
Wynik: 0:1
✅
Chyba nikt z nas się nie spodziewa, że w tym spotkaniu może dojść do jakiejkolwiek niespodzianki. W ostatniej kolejce The Blues zdecydowanie rozprawili się z Evertonem już w pierwszej połowie strzelając trzy bramki i nie pozwalając rywalom na ani jeden celny strzał na swoją bramkę. W świetnej formie strzeleckiej jest Hazard, który ostatnio zaliczył dwa trafienia. Dobrze wygląda Pedro i Costa. Ten pierwszy w końcu się odnalazł w PL, bo początki pod wodzą innych trenerów miał kiepskie. W pięciu ostatnich meczach Chelsea jako jedyny zespół w lidze nie straciła ani jednego punktu, a w dodatku nikt nie strzelił zespołowi Conte ani jednej bramki!. Chelsea wygrała sześc ostatnich spotkań przeciwko Middlesbrough we wszystkich rozgrywkach i dziś zapewne podtrzymają tą passę. O gospodarzach można napisać tyle, że to jedna z najgorszych obecnie drużyn w lidze na swoim boisku, w pięciu meczach Boro wygrali tylko raz strzelając tylko pięć goli. Kurs fajny do dubla i ja to kupuje.
18:30 Sporting - Real Sociedad
Kurs: 2.23
Wynik: 1:3 ✅
W ostatniej kolejce goście pokonali u siebie Atletico Madryt 2:0. Oba gole padły po rzutach karnych, ale statystycznie drużyna gospodarzy była lepsza i zasłużenie pokonała jednego z kandydatów do tytułu. Real Sociedad tym samym odniósł trzecie zwycięstwo z rzędu i małymi krokami wspina się w górę tabeli. W dobrej formie strzeleckiej jest Willian Jose, który ma na swoim koncie już sześć trafień. W Gijon Real nie wygrał dwóch ostatnich meczy, a w zeszłym roku słaby Sporting strzelił rywalowi aż pięć goli, i czas najwyższy się zrehabilitować za tamto spotkanie. Tym bardziej, że gospodarze ostatnio formą nie zachwycają. Ekipa Sportingu jest bez wygranej od ośmiu spotkań. Drużyna na samym początku rozgrywek zdobyła siedem punktów w trzech spotkaniach, ale później nie wygrała już ani razu i w sumie zdobyła ledwie dwa punkty. Wiem, że zła passa kiedyś się musi skończyć, lecz nie dziś, nie z tak dobrym zespołem jakim jest Real Sociedad, który dzięki ostatniej wygranej i dzisiejszemu zwycięstwu może wskoczyć na piątą pozycje w tabeli.
20:30 Athletic - Villarreal
Wynik: 1:0 ✅

Goście w ostatniej kolejce pokonali Betis Sevilla 2:0. Jednak ta wygrana nie była spowodowana tym, że Villarreal dominował w tym spotkaniu. Goście w spotkaniu z Betisem byli po prostu skuteczniejsi dlatego też odnieśli zwycięstwo. W tym zespole dalej coś jest nie tak, a dzisiejszy mecz nie będzie należał do najłatwiejszych. Villarreal nie wygrał na San Mames żadnego z ostatnich czterech spotkań: przegrał trzy razy i dwukrotnie zremisował. Na dodatek jest to jedna z słabszych drużyn grająca na wyjeździe. W pięciu spotkaniach zdobyli zaledwie sześć punktów strzelając tylko przy tym pięć goli i tracąc w sumie mało bo cztery. Ja jednak decyduje się na grę gospodarzy. Pomimo, że Athletic w ostatnim czasie formą nie zachwyca to u siebie wyglądają solidnie. Athletic jest niepokonany w czterech ostatnich spotkaniach na własnym stadionie gdzie w bieżących rozgrywkach przegrał wyłącznie mecz z Barceloną. Liczę na przebudzenie Aduriza, który mam nadzieje, że zatopi Żółtą Łódź Podwodną. Warto odnotować, że obie drużyny już w przyszły czwartek zaprezentują się publiczności w rozgrywkach Europa League. Dlatego niema mowy o odpuszczaniu, a przerwa reprezentacyjna pokaże na kogo lepiej wpłynęła.

Otrzymane punkty reputacji: +6
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Korona - Zagłębie
Kurs: 2.14
Wynik: 2:1 ✅

W tej kolejce padło już naprawdę dużo bramek i po raz kolejny spróbuję pójść w tym kierunku. Korona w ostatniej kolejce jako pierwsza drużyna w tym sezonie pokonała na wyjeździe Termalicę 3:1. Jednak drużyna gospodarzy to najgorsza ekipa pod względem defensywnym. Pomimo tak dużej straty goli w ostatnich spotkaniach, to Korona potrafi również strzelać. W ostatnich spotkaniach u siebie, Korona przynajmniej raz w każdym spotkaniu strzelała rywalowi bramkę co jest dobrym prognostykiem przed dzisiejszym meczem. Goście natomiast to drużyna z górnej półki tabeli. Jednak na wyjazdach nie dość, że dużo strzelają to jeszcze tracą przynajmniej jedną bramkę. Dziś spodziewam się otwartego meczu. Obie ekipy mają osobne cele, a to tylko powinno zwiastować nam dobry mecz.
kolejka 7/7

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Dubel:
20:45 Leicester - Club Brugge Typ: 1 Kurs: 1.44 Wynik: 2:1 ✅
20:45 Sporting - Real Madryt Typ: 2 Kurs: 1.62 Wynik: 1:2 ✅
AKO: 2.33
Lisy w tym sezonie nie zachwycają swoją grą, lecz w LM radzą sobie całkiem nieźle. Czas na rozstrzygnięcia, które pozwolą nam poznać kolejne zespoły, które zagrają w kolejnej fazie. Gospodarzom do pewnego awansu wystarczy remis w tym spotkaniu albo remis lub przegrana FC Kopenhaga. Ja jednak jestem zdania żeby Leicester będzie chciał tu odnieść pewną wygraną i nie będzie patrzał na wynik Porto-Kopenhaga gdyż wygrana gospodarzy doprowadzi do tego, że zajmą oni pierwsze miejsce w grupie. Na dodatek wygrana z Brugge pozwoli im znowu uwierzyć w siebie, a morale zespołu wzrosną.
Drugim typem jest wygrana Realu. Goście jak już napisał kolega wyżej będą chcieli odnieść kolejne zwycięstwo po wygranych derbach i zamazać plamę po remisie z Legią. Królewscy zaczynają wybuchać z formą, a jak ich forma wybucha to przeciwnik ma się czego obawiać. W derbach świetnie spisała się duet w obronie Varane-Nacho. Jutro myślę, że zobaczymy jednak Ramosa obok Varane. Jestem ciekaw czy Zidane da szanse Benzemie, który ostatnio nie błyszczy i wypadało by dać mu szanse. Po bokach zapewne zobaczymy Ronaldo i Bale, no chyba, że Zidane zdecyduje się na podobnie ustawienie jak z Atletico, gdzie to Ronaldo zagrał na szpicy. Jednym słowem goście są tu faworytem, i nie spodziewam się tu pogromu, lecz zwycięstwa po kolejnej dobrze grze Królewskich.
20:45 Monaco - Tottenham
kurs: 1.75
Wynik:two:1 ✅

Obie drużyny spotykają się po raz piąty. W wszystkich dotychczasowych spotkaniach padał BTS, spójrzcie sami:
14.09.16 CL Tottenham Monaco 1 : 2
10.12.15 EL Tottenham Monaco 4 : 1
01.10.15 EL Monaco Tottenham 1 : 1
03.08.13 CF Monaco Tottenham 5 : 2
Jutro przed nami 5. kolejka, która tak naprawdę może dużo nam rozstrzygnąć w tej grupie. Gospodarzom w meczu z Tottenhamem do awansu wystarczy remis, a więc nie spodziewam się tego, że to gospodarze rzucą się do ataku od pierwszych minut. Spurs jeśli przegrają z Monaco, a Bayer pokona CSKA, Tottenham może wtedy zapomnieć o zajęciu drugiego miejsca. Dlatego idę w stronę BTS. Nie oczekuję tu szalonego tempa, ale chętnie zobaczył bym tu pierwszego gola strzelonego przez gospodarzy, bo to doprowadziło by, że spotkanie zacznie żyć, i Tottenham będzie musiał się naprawdę odsłaniać z każda minutą żeby doprowadzić do wyrównania i nie stracić kolejnych goli. Dlatego BTS na to spotkanie myślę, że jest odpowiednim typem.
Przewidywane składy:
Monaco (4-4-2): Subasić - Sidibe, Jemerson, Glik, Raggi - Silva, Fabinho, Bakayoko, Lemar - Germain, Falcao
Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Rose, Vertonghen, Dier, Trippier - Wanyama, Dembele - Min, Alli, Sissoko, Kane
Nie zagrają:
Monaco: -
Tottenham: Alderweireld, Lamela, Davies (kontuzje)

Otrzymane punkty reputacji: +42
Do góry Bottom