>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi (Cały świat)

pukon 1,7M

pukon

Użytkownik
Liga Sudamericana (LSB)
Deportivo San Jose - Corinthians SP 23:40
San Jose / 2.82
Druga faza grupowa LSB, grupa F rozgrywana w Paragwaju. Paragwajski San Jose i brazylijski Corinthians, z przegranymi w pierwszym dniu zmagań tej grupy - San Jose z urugwajskim Defensorem Sporting 54-64, Corinthians z argentyńskim Regatas 66-72. Dla obu zespołów, to mecz o zachowanie jeszcze szans na awans (dwie drużyny przechodzą do turnieju finałowego). Drużyna gospodarzy, w porównaniu do pierwszego etapu grupowego (grupa D, 1. miejsce z bilansem 2-1), wzmocniła jeszcze kadrę o reprezentanta kraju Zanottiego i amerykańskiego solidnego strzelca Sheppara. Ekipa Corinthians, w takim samym zestawieniu co wcześniej (grupa C, 2. pozycja z bilansem 2-1). Poszukam tutaj szansy dla drużyny gospodarzy - są u siebie, wczoraj nie wyglądali źle na tle silniejszych rywali z Urugwaju, grali równo, ale mocno zawiodła skuteczność, liczę, że drugi raz na swoim parkiecie nie powtórzą takiego pudłowania. Po tych wzmocnieniach, mają szerszą kadrę od ekipy Corinthias, ci grają praktycznie z 7osobową rotacją i 5 graczy, którzy wnoszą coś więcej. Nie odkryję Ameryki, bo wiadomo, że brazylisjkie zespoły są znacznie silniejsze od tych z Paragwaju, ale to się chyba tak nie przekłada łatwo na te turnieje międzynarodowe - raz, że San Jose, to reprezentanci kraju plus solidni Amerykanie i Argentyńczycy, specjalnie pod turniej zbudowana, a Brazylia nie wysłała w tym sezonie do LSB tych najsilniejszych w kraju jak Franca, Flamengo czy Minas, a Corinthians raczej nie zalicza się do tej ścisłej czołówki kraju. San Jose, już raz ograli w LSB brazylijski zespół, w pierwszej fazie grupowej pokonali Pinheiros, który co ciekawe, aktualnie w lidze krajowej dzieli miejsce i bilans właśnie z Corinthians.
Nie wiem czy to wszystko o czym napisałem, będzie miało tutaj zastosowanie, czy tylko na darmo przydługo pomądrzyłem się, ale spróbuję w stronę drużyny z Paragwaju, mogę się mylić pewnie, ale nie widzę takiej różnicy jak wskazują kursy. (Superbet)
80-85...szkoda, ale chociaż powalczyli

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1794
pukon 1,7M

pukon

Użytkownik
Liga Sudamericana (LSB)
Defensor Sporting - Corinthians SP 20:40
Defensor Sporting / 2.1
Ostatni dzień zmagań w drugiej fazie grupowej LSB, grupa F. Oba zespoły z identycznym bilansem, zwycięzca tej gry awansuje do turnieju finałowego. Spotkali się już w pierwszej fazie grupowej, Urugwajczycy wygrali 81-76 na hali brazylijskich rywali. Wydaje się, że zespoły o podobnym potencjale, może zadecydować dyspozycja dnia, no i też pewnie bardziej to, kto zachował więcej sił w tym graniu dzień po dniu i trudniejszych warunkach - grają w wysłużonej już hali i wysokie temperatury na zewnątrz oddają sporo do środka. W tym właśnie spróbuję poszukać szansy dla drużyny Defensoru Sporting - mają trochę szerszą kadrę, no i też wczoraj kilka godzin wcześniej zakończyli swój mecz, w dodatku mocniej rotowali składem, bo ich rywale (Regatas) szybko złapali przewagę i bez szans na wygraną. Ekipa Corinthians, dotychczasowe dwie gry, bardzo wyrównane, ta kadra krótsza, później zakończony ostatni mecz - teoretycznie mogło to zabrać więcej sił. W dodatku, licząc też ligi krajowe przed samym turniejem, to przystępowali tutaj mając już więcej meczów w nogach, też w krótszym czasie. Nie wiem czy to będzie miało znaczący wpływ na wynik, ale na tym się opieram, próbując w stronę drużyny z Urugwaju. (Superbet)
75-66

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2645
pukon 1,7M

pukon

Użytkownik
Liga Nacional (Argentyna)
Argentino - Gimnasia 01:00
Argentino / 4.4 // (+9,5) / 1.9
Gospodarze ostatnie 19. miejsce (1-9), goście 11. pozycja (5-5). Pewnie wyjdzie znów bardziej życzeniowo, czy takie przydługie mądrzenie się, a wynik szybko mnie zweryfikuję, ale chciałem poszukać tutaj szansy dla drużyny Argentino. Trzy aspekty, nie wiem czy mają jakiś sens, czy znalazłem sobie tylko coś pod typ, ale właśnie na nich spróbuję się oprzeć:
1. Istotne zmiany kadrowo/szkoleniowe u gospodarzy, wydają się być na plus - przyszedł nowy trener (Capelli), który zna ten klub od podszewki, pracował tutaj już trzykrotnie i za każdym razem jest mile wspominany (m.in. półfinał fazy play off czy uratowanie przed wydawało się pewnym spadkiem). Po odejściu Davisa i kontuzji Podesty, uzupełnili te luki o Tate i Bruera. Mając już pełny skład (wrócili też inni po krótszych pauzach), może nowy szkoleniowiec będzie potrafił jakoś to wszystko poukładać.
2. Ekipa Gimnasi bez Carrasco i z wątpliwościami co do gry Gruna, krótko po ostatnim meczu, też wyjazdowym. Gimnasia, w tym sezonie miała już dwa takie cykle grania meczów co dwa dni, w obu przypadkach nie wygrywali wszystko - w pierwszym wyjazdowym bilans 1-2, w drugim u siebie bilans 1-1.
3. Drużyna Argentino, to w większości doświadczeni zawodnicy, ograni już w tej lidze, pewnie najlepsze lata mają już za sobą, ale to dalej powinna być jakaś solidność tej ligi. Odwrotnie w ekipie gości, z większą rolą tych młodszych graczy, grających często szybką, widowiskową koszykówkę. Jeżeli uda się zatrzymać taką grę, nie wchodzić w ich styl, wydaje się, że Gimnasia może być w ich zasięgu. Liczę tutaj na to zdecydowanie większe doświadczenie po stronie drużyny Argentino - wszystkie porażki Gimnasi, to właśnie starcia z zespołami, gdzie jest zdecydowanie większe doświadczenie w kadrze.
64-79...bez szans

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2012
pukon 1,7M

pukon

Użytkownik
Liga Argentina
Comunicaciones - Sportivo Suardi 01:30
Sportivo Suardi / 3.3 // (+8) / 1.88
Drugi poziom rozgrywkowy w Argentynie, konferencja północna - gospodarze 2. pozycja (4-1), goście 6. miejsce (3-2). Ekipa Comu zagra bez Pirela (5 meczów 16,4pkt/7zb/2,4as), który wyjechał na zgrupowanie reprezentacji Wenezueli. To będzie dla nich pierwsza gra bez tego zawodnika, który przewodzi we wszystkich statystykach zespołu. Drużyna Suardi ze znakiem zapytania przy występie Rigarda (9,5pkt/6zb/3,8as), którego zabrakło w ostatnim meczu - nie przeszkodziło to jednak zagrać najlepszy mecz w sezonie, gdzie wygrali z niepokonanym do tej pory liderem konferencji San Isidro (101-76). Żebym znów nie popłynął z tym przydługim mądrzeniem się pod typ, to tak w skrócie - spróbuję tutaj przede wszystkim z powodu tej nieobecności dotychczasowego lidera w ekipie Comu, która może jakoś wpłynąć na ich dyspozycję. Też na bazie świetnej dyspozycji w ostatnim meczu Suardi, licząc że ją podtrzymają. Nie wiem czy te dwa aspekty będą miały jakiekolwiek znaczenie dla wyniku tej gry, ale to właśnie w nich, widziałbym jakąś szansę dla drużyny Sportivo Suardi. (sts/lvbet)
78-85 po dogr.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1790
pukon 1,7M

pukon

Użytkownik
Liga Argentina
Villa San Martin - Sportivo Suardi 01:30
Sportivo Suardi / 1.95
Konferencja północna, oba zespoły w górnej części tabeli (4. i 2. miejsce), z identycznym bilansem 4-2. W ekipie Villa San Martin zabraknie Simondiego (12pkt/4zb/2,3as) - kontuzja i Centeno (13,7pkt/12zb) - zgrupowanie reprezentacji Wenezueli, obaj do tej pory z kompletem gier w tym sezonie (https://www.diarionorte.com/319804-eduardo-japez-estamos-creciendo-en-el-barro). Istotne nieobecności - m.in. grali spore minuty (1 i 3 w zespole), 1 i 2 strzelec, liderzy w zbiórkach i przechwytach (w obu 1 i 3). Drużyna Sportivo Suardi krótko po ostatnim meczu z Comu - kolejna gra z dobrą dyspozycją, ale ciężki mecz, zakończony po dogrywce. Trochę się obawiam, czy nie będzie to odczuwalne w tej grze, po tak krótkim czasie drugi wyjazd - nie jest to żadna nowość w tej lidze, często takie granie, ale jednak po wymagającym meczu. Z drugiej strony, mieli pełną kadrę, wrócił Rigada (9,5pkt/6zb/3,8as) - w tamtym spotkaniu, w rotacji 10 zawodników. Nie wiem co tutaj bardziej zadecyduję i będzie miało większy wpływ na wynik/dyspozycję, te nieobecności w ekipie Villa San Martin czy możliwe większe zmęczenie w Sportivo Suardi - ja spróbuję, że jednak to pierwsze. (sts)
63-72

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3824
Do góry Bottom