>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Polska - Brazylia[18.08] + Memoriał Huberta Jerzego Wagnera

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

PLAN GIER MEMORIAŁU
Piątek 20.08.2010
17:30 Brazylia - Czechy
20:15 Polska - Bułgaria
Sobota 21.08.2010
14:45 Polska - Czechy
16:45 Bułgaria - Brazylia
Niedziela 22.08.2010

12:30 Czechy - Bułgaria
14:45 Polska - Brazylia

Ciekawa obsada VIII Memoriału Huberta Jerzego Wagnera. Będziemy mieli okazje zobaczyc w jakiej formie są Brazylijczycy, Bułgarzy i przede wszystkim Polacy.
Jednak zanim rozpocznie się turniej, który pomału staje się tradycją czeka nas wtorkowe starcie Polaków z Brazylią w Gdyni. Odbędzie się przy okazji uroczyste otwarcie ERGO Areny. Jeżeli wygrają Canarinhos to będzie to ich 300 zwycięstwo pod wodzą Bernardo Rezende.

O celach Castellaniego mozna przeczytac -&gt; http://reprezentacja.net/siatkowka/aktualnosci/28877_nad_czym_glowi_sie_castellani_

Bukmacherzy zapewne wystawią oferte na zbliżający się turniej. Na dzisiejszy mecz kursy już są. Faworytem są Brazylijczycy, za których zwycięstwo płacą @1,20.
Mecze będzie można obejrzec na antenach Polsatu.
Zapraszam do dyskusji ;)

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Dziś o godzinie 18, na pograniczu dwóch trójmiejskich aglomeracji - Gdańska i Sopotu otwarta zostanie jedna z najnowocześniejszych hal w Polsce - ERGO Arena , na której rozegrane będą Mistrzostwa Świata w 2014 oraz być może czempionat europejski za 3 lata.
Na otwarcie tego obiektu zmierzą się ze sobą dwa najlepsze zespoły świata. Polska kontra Brazylia. Według buków faworytem spotkania i to dość wyraźnym są siatkarze Bernardo Rezende. Mistrzowie Świata traktują to spotkanie bardzo poważnie i do Polski przysyłają bardzo mocny skład z Visotto, Dante i Murillo na czele. Polacy wystąpią bez Świderskiego (ale to zdaje się żadne osłabienie, gdyż sam trener Castellani mówi, że on nie jest gotowy do gry z takim oponentem) i Plińskiego, który boryka się z kontuzją barku.
Siatkarze z Ameryki Południowej wygrali Ligę Światową, czyli mówiąc krótko byli w tym czasie w formie. Polacy byli w dołku i w LŚ odpadli w Fazie Interkontynentalnej. Wiadomo, że trudną sprawą jest utrzymanie bardzo wysokiej formy na przestrzeni całego sezonu- a wiadomo, że przed nami jeszcze Mistrzostwa Globu. Zmierzam do tego, że moim zdaniem siatkarze z Brazylii będą mieli delikatną zniżkę formy, co powinno przyczynić się do ciekawego spotkania w ERGO Arenie, co pozwoli z kolei Polakom na ugranie &quot;czegoś&quot; w tym meczu. Liczę na długi mecz, długie wymiany, dużą liczbę punktów, grę na przewagi.
Typy: Polska +8.5 pkt @ 2.00 Tobet ✅ 101:107
Over 185.5 @ 2.00 Tobet ✅ 208

T 26,9K

tadzin

Użytkownik
Niestety kompletnie nie mogę się zgodzić z opinią kolegi z góry. Na wstępie wspomnę iż nie pamiętam aby kiedykolwiek Polacy podjęli w miarę równą walkę z zespołem z Brazylii. W zeszłorocznych meczach przeciwko Brazylii w LŚ urwali na 4 mecze 1 seta (oczywiscie Polacy grali w eksperymentalnym, odmłodzonym skladzie), jednak wg mnei wcale ich to nie usprawiedliwa gdyż na ostatnich MŚ gładko przegrali 0-3, pomimo że wczesniej niszczyli rywali (skłąd był najsilniejszy z moliwych). Wystepy Polakow w tegorocznej LŚ były niezłe, aż do czasu gdy &quot;rzekomy&quot; 1 skład otrzymał straszne młócki u siebie, wpierw z Kubańczykami, a nastepnie z Niemcami (ledwo wygrywajac drugi mecz 3-2). Brazylia rowniez nie blyszczala o czym swiadcza porazki z Holandia czy tracone sety przeciwko Korei Pd. Jak wiemy jest to wyłacznie mecz towarzyski jednakze polscy siatkarze grajac przeciwko Brazyli nigdy nei potrafili pokazac wszystkeigo co potrafia tak jakby byli spralizowani swoim przecinikiem (podobna sytuacja jest jesli chodzi o Polki i Holenderki ???? ). Reasumujac pomimo ze jest to mecz bez stawki to sadze ze i tak gladko wygra go Brazylia, aczkolwiek z wielką chęcią obejrzałbym dobrą grę Polaków i ich zwyciestwo.
Brazylia - Polska @ 1,3 9/10 unibet⛔
Brazylia -1,5 - Polska @1,65 6/10 tobet ⛔
Brazylia -2,5 - Polska @ 2,95 2/10 unibet⛔
@edit pomimo calkowitej klapy jesli chodzi o typy jestem bardzo zadowlony z gry Polaków, oby tak dalej ; )

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Siatkarze z Ameryki Południowej wygrali Ligę Światową, czyli mówiąc krótko byli w tym czasie w formie. Polacy byli w dołku i w LŚ odpadli w Fazie Interkontynentalnej.
Czy ty wiesz co piszesz?? Widocznie ogladaliśmy inną ligę światową, jak Brazylia była w formie to ja jestem Bogiem. Nie byli w formie tylko umieją zagrać dobre zawody. Do tego dużo spotkań wygrali nie przez swoje umiejętności a przez głupotę swoich rywali.

T 26,9K

tadzin

Użytkownik
Cóz po pierwsze raczej na 100 % nie zagra pierwszy rozgrywający Bułgari Zhekov, co spowodowane jest tym ze miał on kontuzje i dopiero co powrocil do treningow. Zamiast niego zagra Bratoev i o tym zawodniku za duzo nie moge powiedziec poza tym, ze w kazdym meczu o stawke zawsze gra Zhekov ???? .
Polska w meczu z Brazylia pokazala sie z bardzo dobrej strony, jak dla mnei na bardzo wielkie uznanie zasluguje w pierwszej kolejnosci Piotrek Gruszka, ktory zagral naprawde swietnie (w porownaniu do tego co grał podczas ostatnich meczy LŚ granych w Polsce). Z dobrej strony pokazali sie rowniez Kurek i z calkiem niezlej Winiarski ( za co on dostal MVP to nie mam zielonego pojecia ). Zagumny na swoim poziomie, z kolei Igła mi imponowal niektorymi obronami, nie zauwazylem zadnego bledu poza 1 otarciem o jego bark autowej pilki z serwisu. Zaskoczyl mnei swoja pozytywna postawa Nowakowski, gdyz nie bylem przekonany czy wytrzyma on treme i nie bedzie popelniac bledow na szczescie nic takeigo nei mialo miejsca, moze poza kilkoma glupio oddanymi punktami na zagrywce. Mozdzonek znow kapitalnie na serwisie w bloku tez popracowal naprawde dobrze.
O naszym zwyciestwie z Brazylia zadecydowala skuteczna i celowana zagrywka. Dzieki niej mozliwe byly punktowe bloki, tudziez kontry ktore potrafilisym swietnie wykorzystywac. Tejze zagrywki zabraklo nam w 3. i 4. secie, wtedy tez Brazylijczycy zagrali jeszcze lepiej niz we wczesniejszych odslonach co zakonczylo sie srogim lomotem. TB natomiast to piekna walka punkt za punkt gdzie w koncowce bardzio pomogla punktowa zagrywka Wlazlego.
Bulgarzy to z kolei zespol grajacy typowo silowa siatkowke i sadze ze jesli Polska wymeczy zagrywka rywali tak jak to mialo miejsce z Brazylia, to Bulgaria nei sprawi nam zadnych problemow. Zespol bulgarski to w glownej mierze Kazinski oraz Nikolov, natomiast drugi przjmujacy jest o klase gorszy od tych wymienionych zawodnikow. Na dodatek absencja Zhekova nie ulatwi Bulgarom sprawy.
Polska - Bulgaria 1,42⛔
Polska -1,5 - Bulgaria 1,85⛔
@edit czeeerwoono ... Polacy w dwoch pierwszych setach prowadza tak do polowy by w koncowce oddac cala przewage ... sila bulgarskich skrzydel w koncowkach przewazyla. Daje sobie calkowity spokoj z &quot;meczami towarzyskimi&quot; bo to prawie jak typowanie siatkowki kobiet

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Bulgarzy to z kolei zespol grajacy typowo silowa siatkowke i sadze ze jesli Polska wymeczy zagrywka rywali tak jak to mialo miejsce z Brazylia, to Bulgaria nei sprawi nam zadnych problemow. Zespol bulgarski to w glownej mierze Kazinski oraz Nikolov, natomiast drugi przjmujacy jest o klase gorszy od tych wymienionych zawodnikow. Na dodatek absencja Zhekova nie ulatwi Bulgarom sprawy.
Kaziyski ;) Co do drugiego przyjmującego to się nie zgodze. Oczywiście Aleksiev nie jest zawodnikiem wybitnym, nie jest również tak znany jak wspomniana przez Ciebie dwójka. W tej edycji LŚ pokazał jednak klasę. Był dobrą alternatywą dla Mateya i Vladimira.

Masz rację. Bułgaria gra bardzo siłową siatkówkę. Cały czas starają się wywrzeć presję na rywalach w polu serwisowym. Wspomniany Matey czy Vladimir Nikolov serwują bardzo mocno. Zhekov rownież dysponuje dobrą zagrywką z wyskoku, ale nie weźmie udziału w Memoriale. Posiadają wysoki skład. Na siatce potrafią być bardzo, bardzo groźni. Na środku zobaczymy pewnie Yosifova i Nikolaya Nikolova. Trener Prandi będzie miał do dyspozycji również Todora Todorova (Nie wiem jak ma się sytuacja z Tsvetanovem.). Cała trójka swietnie porusza się przy siatce, potrafią naprawdę nieźle blokować. Kiedy na boisku znajduje się Zhekov, Bułgarzy wyprowadzają akcje raczej skrzydłami. Środka używają rzadko. Nie wiem jak sytuacja wygląda z Bratoyevem, bo w LŚ grał przede wszystkim Andrey. Warto wspomnieć o genialnym Libero, Teodorze Salparovie.

Trener Prandi bardzo fajnie ułożył tą ekipę. Przede wszystkim widać, że są drużyną. W wyjściowym składzie mają naprawdę świetnych zawodników. Warto zwrócic uwagę na atakującego Trentino Volley, Tsvetana Sokolova.

Wielkiej wagi do zwycięstwa Polaków nie przywiazuję. Był to mecz pokazowy i nie ma się co dziwić, że zakończył się dopiero w piątym secie.

Swoje Typy skierowałbym w stronę Bułgarów. Największą zagadką będzie postawa Bratoyeva. Jeżeli podopieczni Trenera Prandiego podejdą odpowiednio skoncentrowani i zmotywowani to stać ich na ugranie przynajmniej dwóch setów.

Propozycje:

Bułgaria +1.5 seta @ 2.00 Unibet
Bułgaria @ 2.65 Unibet

even 2

even

Użytkownik
Brazylia - Czechy (Poniżej 135.5) 1.85⛔
VIII Memoriał Huberta Jerzego Wagnera, na upamiętnienie najwybitniejszego trenera Polski w siatkówkę. Memoriał Huberta Jerzego Wagnera jest ostatnim sprawdzianem przed zbliżającymi się wielkimi krokami MŚ we Włoszech. Na przeciwko siebie staną odpowiednio aktualny Mistrz Świata, zwycięzca tegorocznej Ligi Światowej Brazylia z przeciętną drużyną Czech. Tak to prawda Brazylia nie jest w szczytowej formie, ale ta forma ma dopiero nadejść o czym świadczy wypowiedz brazylijskiego szkoleniowca Bruno Rezende tuż po środowym towarzyskim meczu z Polską - &quot; Jeśli chodzi o naszą grę – zagraliśmy na tyle, na ile nas jest obecnie stać. Myślę, że na Memoriale Huberta Wagnera zagramy lepiej oraz, że wyciągniemy kolejne wartościowe lekcje z następnych spotkań. Dzisiejsza forma jednak nie pozwoliła nam wygrać z Polakami.&quot; Ekipa Brazylii z racji jakim człowiekiem oraz trenerem jest Rezende nigdy nie odpuszcza meczów towarzyskich, widzimy to zarówno po zachowaniu ww. trenera oraz po jego wypowiedzi &quot; Nie ma nieważnych meczów&quot;. Czytałem również dziś, że trener Brazyli ma dać szanse pograć wszystkim zawodnikom, niestety nie mogę znaleźć źródła tej informacji, więc nawet jeśli Brazylia nie wyjdzie w podstawowym składzie zastąpią ich gracze którzy również są bardzo mocni, chęć pokazania się przed trenerem, udowodnienia, że zasługuje się na podstawową 6tke, oraz głód grania którego nie otrzymują za często może tylko wpłynąć korzystnie na ten zespół. Czechy ostatnie mecze towarzyskie rozegrały z Reprezentacją Polski B(rezerwowi). Pierwszy mecz wygrany 3;1, natomiast drugi przegrany 2;3. Jak widać nie są oni w najwyższej formie a co dopiero gdy na przeciwko siatki zamiast Świderskiego stanie Visotto ? Reasumując, Brazylia nie odpuści, powinna udokumentować swą wyższość wygrywając pewnie 3;0, 3 razy do 20 ????

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Zgadzam się z Redwitzem. Typowanie zwycięstwa Polski po kursie 1.40 absolutnie mnie nie satysfakcjonuje. Brazylia dała nam próbkę gry z jaką musimy się dzisiaj zmierzyć w meczu z Bułgarią w 3 i 4 secie. Przy przyjęciu na 5-6 metr i czytelnej wystawie, oprócz Kurka, nie dysponujemy siłą ataku (może przebudzi się Wlazły, ale wątpię). Przy dobrej zagrywce rywali będzie bardzo ciężko o zwycięstwo. Ani Igła, ani Gacek nie są moim zdaniem pewniakami w przyjęciu mocnej zagrywki. Mam nadzieję, że szanse dostanie Ruciak, bo w mojej opinii przewyższa Bąkiewicza w większości elementów siatkarskiego rzemiosła. Będzie ciężko ;) Co do Zhekova, w tegorocznej LŚ zagrał słabo, a wybitnie słabo w ostatnich meczach z Brazylią. Jego nieobecność może być nawet atutem Bułgarów.
Bułgaria +2,5 seta @1.35 9/10 Betsafe ✅
Bułgaria +1,5 seta @2.00 3/10 Sportingbet
✅
Drugi mecz, moim zdaniem nie będzie miał dłuższej historii. 3:0.
Brazylia -2,5 seta @1.47 7/10 Pinnacle ⛔
Under 136.5 @1.85 3/10 Bet365
⛔

even 2

even

Użytkownik
To co zrobiła Brazylia w 3 secie to się w pale nie mieści. Nagle staneli, jakby nie chciało im się grać a wszystko to za sprawą tego iż nieszczęśliwej &quot;kontuzji&quot; nabawił się nie kto inny jak Bruno Rezende który po 3 koszmarnych błędach poprosił by o czas i zrównał z ziemią swoich podopiecznych. No nic trudno, szkoda tylko tak frajerskiego przegranego typu.

even 2

even

Użytkownik
Jako iż strasznie cicho w dziale postanowiłem coś poskrobać ;)
Polska - Czechy Under 160.5 1.95
Polska rozgniewana po wczorajszej przegranej z Bułgarią, przy własnej publiczności będzie chciała pokazać się z jak najlepszej strony. Wczorajszy mecz nie udał się naszym zawodnikom, niestabilna zagrywka oraz przyjęcie to były wczoraj mankamenty naszych orłów. Dziś staną na przeciw drużynie czeskiej której wczoraj udało się urwać seta brazylijczyką, czy będzie tak i dziś ? Nie sądze. Brazylia wczoraj na zagrywce zaprezentowała się słabiutko, masa niewymuszonych błędów. Czechy maja straszne problemy z przyjęciem zagrywki, mowie tu o płaskiej celowanej zagrywce a nie balony Marlona czy Bruno we wczorajszym spotkaniu, co polacy powinni wykorzystać sprzedając parę czap z za 3 metra. Zagrywka czechów jest prosta do przyjęcia, a już napewno przyjmować ja powinni w punkt takie asy w tym rzemiośle jak Winiar, Bąkiewicz czy ostatnio bardzo dobrze spisujący się na przyjęciu Kurek. Polska powinna odprawić naszych południowych sąsiadów, z walką czy nie ale 3;0.
Bułgaria(+1,5s) - Brazylia 1 1.90
Tutaj krótko, liczę na rewanż za wyeliminowanie bułgarów własnie przez brazylijczyków z Final Six Ligi Światowej. Wszyscy chyba widzieli wczoraj jak grała Bułgaria. Sami siatkarze wypowiadając się o tym meczu, są zmobilizowani i chęć odegrania się na Brazylii która naprawdę nie jest w najwyższej formie jest bardzo możliwa. Brazylia bez Bruno Rezende to już nie ta sama Brazylia, uważam, że mogą pogubić się w dzisiejszym meczu. Bardzo jestem ciekaw w jakim składzie Brazylia wyjdzie na ten mecz. Jeżeli będzie on podobny do wczorajszego widzę tam wygraną Bułgarów 3;1, w przypadku najmocniejszego składu bardzo prawdopodobny jest tie break i niech wygra lepiej dysponowany ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom