>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pare pytań od niedoświadczonego kolegi

M 0

michhau22

Użytkownik
Dobry wieczór wszystkim. Mam parę nurtujących mnie pytań, jestem świeży, jak już pewnie wchodząc tu domyśliłeś się. Bez zbędnego pisania, przejdę do sedna.​

1. Czy granie sts online jest w pełni legalne?
  2. Czy zakładając konto np. na sts online w stacjonarnym punkcie jeśli okażę dowód i podam dane, to konto zostanie zarejestrowane z pomocą obsługi?(ponieważ nie chce wysyłać scanu dowodu, źle mi to pachnie)
  3. Czy przy werfikacji sts online, wysyłany jest jakiś list na podany adres zamieszkania? [ważne dla mnie]

Przepraszam, za te jak pewnie teraz myślisz dziecinne i beznadziejne pytania. Dziękuję za pomoc.​

zksstal 5,4K

zksstal

Użytkownik
STS, podobnie jak fortuna, totomix czy milenium obeszli to tak, że po prostu zarejestrowali się jako firma odprowadzająca w Polsce podatki i działają legalnie. Inny bukmacherzy online, także są legalni, ale na terenie UE, bo odprowadzają podatki na Malcie, Gibraltarze itp. No ale u nas się ich gnębi bo nie dają mamony w rączki naszych rządzących i wg nich są prawie jak mafia ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Inny bukmacherzy online, także są legalni, ale na terenie UE, bo odprowadzają podatki na Malcie, Gibraltarze itp. No ale u nas się ich gnębi bo nie dają mamony w rączki naszych rządzących i wg nich są prawie jak mafia ????
Każdy kraj ma pełne prawo chronić wg swojego uznania swój wewnętrzny rynek - także ten z obszaru gier hazardowych i zakładów wzajemnych.
Państwa takie jak Belgia, Bułgaria, Cypr, Dania, Estonia, Francja, Grecja, Hiszpania, Łotwa, Niemcy, Portugalia, Węgry i Włochy - także nie zezwalają swoim obywatelom na grę w internetowych firmach bukmacherskich*, które nie mają ich licencji i nie otworzyły tam swoich oddziałów oraz nie płacą na miejscu podatków.
Większość w/w państw blokuje strony internetowe takich nielegalnych firm.
*warto tu dodać także i Czechy, które za grę u nielegalnego buka ukarały swojego obywatela karą 850k koron, czyli ~130k zł:
http://inwestycje.pl/prawo/Nielegalny-hazard-czy-500.000-polskich-graczy-czekaja-surowe-grzywny;233165;0.html
.

M 0

money_maker

Użytkownik
Panowie, dzięki za informacje. Wszystko jasne.
Hmm.. - no to taką właśnie mamy Unię Europejską - niby jest wolny rynek, ale jednak pięknie kontrolowany ;)
żeby było jasne - ja w ogóle nie wierzę w wolny rynek w Europie, ale po cho**rę takie gadanie głupot, że niby jest ;)
Dzięki jeszcze raz.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Hmm.. - no to taką właśnie mamy Unię Europejską - niby jest wolny rynek, ale jednak pięknie kontrolowany ;)
żeby było jasne - ja w ogóle nie wierzę w wolny rynek w Europie, ale po cho**rę takie gadanie głupot, że niby jest ;)
Otóż w zakresie przepisów prawnych i podatkowych dotyczących gier hazardowych i zakładów wzajemnych, to UE jest całkowicie rozregulowana:
http://www.gamblingzion.com/gamblingnews/the-eu-a-world-of-difference-for-online-gambling-5266
................
Póki co Unia nie dojrzała jeszcze do ujednolicenia na całym swoim terytorium zasad świadczenia i korzystania z tego typu usług więc Państwa członkowskie mogą regulować tą gałąź e-commerce kierując się indywidualnie przyjętymi założeniami.
Zielona Księga w sprawie gier hazardowych oferowanych w Internecie w obrębie rynku wewnętrznego wydana przez Komisję Europejską w roku 2011 (SEK(2011) 321), wskazuje na to, że Unia Europejska podejmie starania o ujednolicenie tego typu usług i zapewnienie jednakowych możliwości korzystania z nich na swoim terenie.
Dopóki jednak taka harmonizacja nie została uchwalona, państwa członkowskie mają prawo do uregulowania świadczenia usług hazardu przez Internet na swoim terytorium, w sposób jaki uznają za konieczny.
http://www.gsw.com.pl/publikacje-e-gambling/dzisiaj-hazard-online-jest-wlasciwie-zdelegalizowany-dlaczego-tylko-w-teorii
Autorem artykułu jest:
Radca Prawny - Agnieszka Modras
.

Do góry Bottom