>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

O co chodzi z tym Betfair? Nauka tradingu.

falthorn 70

falthorn

Użytkownik
08.08.2015

Sobota: ✅ 6,76e (5,84% zysku)

Budżet na sierpień: 159,31e
Stan konta: 122,47e
Bilans: ⛔ 36,84e (23,12% straty)

Od początku gry: ✅ 111,47e

falthorn 70

falthorn

Użytkownik
09.08.2015

Niedziela: ✅ 4,29e (3,50% zysku)

Stan konta: 126,76e
Bilans: ⛔ 32,55e (20,43% straty)

Od początku gry: ✅ 115,76e

falthorn 70

falthorn

Użytkownik
10.08.2015

Poniedziałek: ✅ 5,88e (4,63% zysku)

Stan konta: 132,64e
Bilans: ⛔ 26,67e (16,74% straty)

Od początku gry: ✅ 121,64e

falthorn 70

falthorn

Użytkownik
Niestety udało się wyzerować konto. Zawiódł, jak zwykle nie system, a człowiek. Strategia na mecz Barcelona - Sevilla była prosta. Kupuję under 2.5 przed meczem za 3.05 i sprzedaję jak zawsze po minucie z zyskiem 1 ticka. Była 1. minuta, był tick, ale... &quot;można jeszcze jeden&quot;. Rzut wolny, rynek zawieszony i nie zdążyłem sprzedać. Wszyscy wiemy jak było dalej. Nie dość, że zagrałem all in to złamałem moją złotą zasadę jednego ticka. Krótko mówiąc - poczułem się zbyt pewnie.

W każdym razie
wiem już co to skalpowanie rynków U/O, bo na to kładłem nacisk przed ponad trzy miesiące i to była pierwsza, najłatwiejsza lekcja tradingu. Za kilka/naście dni startuję z lekcją nr 2 - skalpowanie rynków Correct Score. Muszę się im tylko przyjrzeć gdy ruszą płynne rynki najlepszych lig europejskich.
Póki co na Betfair: ⛔ 11 euro. :grin:

M 85,1K

marok

Użytkownik
nie tylko Tobie tak się zdarza, mi też się zdarzyło kilka razy i wielu innym zapewne też ???? to tak na pocieszenie chociaż nie wygląda na to abyś był zmartwiony ????

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Może trzeba by było pomyśleć nad czymś na wzór tego?

PS.
Jak miałaby wyglądać Twoja gra na rynkach CS bo ciekaw jestem?

falthorn 70

falthorn

Użytkownik
marok - nie jestem zbytnio zmartwiony, ponieważ mój staż na Betfair to 4 miesiące, więc i tak całkiem nieźle poszło. Wiadomo, że szkoda tych 159 euro które miałem w najlepszym momencie, ale cóż. Uczę się dalej.
19Stalowiak79 - na DC United wtopiłem podobnie jak na Barcelonie, z tym, że wtedy zdążyłem ciąć.
voic3d - być może ta tabelka jest jakimś rozwiązaniem. Wciąż myślę jak tu zarządzać kasą. A teraz, po wtopie, myślę intensywniej, uwierz ???? Już pokazuję jak będę grał.
Wracam z kolejnym małym budżetem na naukę. 14 euro w grze (razem już zainwestowane 25e). Tak jak pisałem - obserwowałem trochę rynki CS. Wiem już nieco, jak i kiedy zachowują się rynki, więc spróbuję na nich się skupić. Choć nie tylko.
21.08.2015
Biorę na warsztat mecz Pogoń - Wisła. Moja analiza wskazuje na to i wydaje mi się, że Pogoń pierwsza bramki nie strzeli. A przynajmniej nie za szybko. Wiem, że kursy na wyniki 0-0, 1-0, 0-1 będą spadały, bo jest to powszechnie wiadome. Kupuję więc wynik 0-1.

Okazuje się, że kupuję za wcześnie, bo poszybował on jeszcze do kursu 11,5. Gdybym poczekał i kupił za 11,5 to mógłbym sprzedawać już w 3 minucie z zyskiem jednego ticka, czyli tak jak planowałem. W każdym razie czekam dłużej, Wisła strzela bramkę i sprzedaję z fajnym plusem.

Strategia mocno hardcorowa, bo wiadomo co by było gdyby Pogoń strzeliła pierwsza ????

falthorn 70

falthorn

Użytkownik
Drugi dzisiaj mecz to Lechia - Łęczna. Gdańszczanie faworytem. W takich spotkaniach modne jest na Betfair kupowanie wyniku 2-0 gdyż podobnie jak 1-0 i 0-0 będzie on spadał, ale tylko do pewnego momentu. Z moich obserwacji wynika, że około 30-35 minuty rozpocznie się trend wzrostowy na ten właśnie wynik (przy 0:0). Kupuję, więc przed meczem za 8,6 gdyż wydaje mi się to troszkę zawyżone. Zaraz potem ustawiam się w kolejce do sprzedaży o jeden tick.

Kilkanaście minut później, wciąż jeszcze przed meczem, łapię greena.

Kilka minut później kurs jeszcze spada o jeden tick, co tylko potwierdza moje przypuszczenia.

voic3d 300

voic3d

Użytkownik
Pozwolę sobie na parę słów odnośnie tego co pokazałeś na temat gry CS.
Zagranie przed meczem back 1-0 miało by sens, gdybyś jeszcze przed meczem go sprzedał.
Gdybanie, że to Pogoń pierwsza gola nie strzeli jest co najmniej ryzykowne.
Pogoń strzeliła by pierwsza i byłoby po całym banku.
Musisz się zdecydować czy grasz pre play czy in play bo można nieźle popłynąć.
Drugi mecz już ciekawiej zagrany. Fajne pre play ale porównując to do Twojej poprzedniej gry to czas na ugranie &quot;czegoś&quot; znacznie się wydłuży.
Wczoraj w przerwie meczu Rio Ave - Braga (1:0) zagrałem lay 1:2 z myślą, że kurs zacznie spadać, bo przecież czas upływa, a Braga musi odrobić 2 bramki.
Myliłem się. W 55min miałem chyba z 6 tikców w plecy.
Gdzieś w 60 min pad drugi gol dla Rio Ave więc sobie poszedłem i już nie śledziłem meczu (którego nie uznali, o czym dowiedziałem się dziś ???? )
Reasumując chciałbym powiedzieć, że gra na jednego ticka na underach jest bardziej przewidywalna i żeby wyczyścić konto trzeba mieć dużego pecha lub brak samodyscypliny.

Jeszcze tylko co do zarządzania budżetem.
Moim zdaniem trading dzieli się na równorzędne 3 części:
1) gra (trading)
2) zarządzanie budżetem
3) samodyscyplina (w tym umiejętność przyjęcia reda)
Bez tego nie jest to trading lub jesteś bankrutem ????
Powodzenia !

falthorn 70

falthorn

Użytkownik
W meczu ligi portugalskiej który grałeś, rynek zachował się w sumie normalnie. W wyrównanym meczu, przy takim wyniku do przerwy, kursy na 2:1 lub 1:2 mogą spadać nawet do 60 minuty. Dopiero później odbiją w górę. Dlaczego grałeś LAY? Tym bardziej, że prowadził zespół na który były wyższe kursy przed meczem.
22.08.2015
Man Utd - Newcastle. Kupuję wynik 2:0 tuż przed meczem i od razu ustawiam się w kolejce o 1 tick niżej, mając nadzieję, że przyjezdni nie strzelą gola w pierwszych minutach.

W 5 minucie łapię już mojego ticka, ale jak widać na screenie kurs na 2-0 leciał jeszcze w dół i osiągnął 6,4 w 12 minucie. Ja jednak aż tyle nie czekam.

Do góry Bottom