>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NCAA 2012

Status
Zamknięty.
Z 33

zimowiec

Użytkownik
Zapraszam do dyskusji w dziale ????

Xavier - Butler 62:47 ✅
Xavier @ 2,67 - Pinnacle
Prawdopodobieństwo: 3/10

O 22:00 w Akademickiej lidze koszykówki odbędzie się mecz pomiędzy Xavier a Butler. Bukmacherzy dość znacznie faworyzują gości, ale nie za bardzo rozumiem dlaczego. Obie ekipy w dobrej formie zakończyły rozgrywki marcowe, gospodarze(25-13) a goście(23-15). Często w tej lidze bywa, że gospodarz wygrywa mecze, gdyż zawsze lepiej przyszłym gwiazdom gra się na swoich parkietach. Spodziewam się tutaj wyrównane meczu, szanse oceniam 50/50, więc widać spore value na gospodarzy. Na dodatek koszykarze Xavier mocno podbudowani bardzo efektowną i wysoką wygraną w pierwszym meczu 42 punktami co w tej lidze nie zdarza się bardzo często. Mam nadzieję, że dziś znów będą chcieli pokazać klasę i poradzą się z Butler. Początek gier, więc bez szaleństwa w stawkach ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
K 116

kopakos

Użytkownik
Co do powyższego typu, jak widać ładnie idzie póki co i oby wszedł. Ja w tym spotkaniu dawałem szanse 50/50 i dziwiłem się czemu tak faworyzowany jest Butler. Natomiast co do Twojego drugiego typu w temacie który prowadzisz, nie do końca się zgadzam. Z Kanzasów w wyniku draftu odszedł Thomas Robinson i Tyshawn Taylor. Ten pierwszy ciągnął w poprzednim roku zespół. Średnia prawie 18pkt i 12 zbiórek na mecz, jest raczej nie do wykręcenia przez nikogo w obecnym składzie. Taylora raczej bez problemu zastąpi Ellis, który powinien mieć ciut gorszą skuteczność punktową, ale za to więcej zbierać piłek ze względu na wzrost. Najważniejsze będzie to, czy Withey zastąpi godnie Robinsona. Wydaje mi się że o ile zbiórkowo będzie trzymać stabilny poziom, w granicach 9-10 zbiórek na mecz, o tyle w pkt może być różnie. Wydaje mi się że będzie to w miarę wyrównany mecz i może być różnie, dlatego zamiast wygranej na Kansas, pograłem handi +5 na Michigan State po kursie 1.61 .
Pozdrawiam i cieszę się, że ktoś w końcu interesuje się sportami uniwersyteckimi ????

Z 33

zimowiec

Użytkownik
Florida - Wisconsin 74:56
over 123 @ 1,91✅

Czas na kolejną noc z NCAA BB. Tym razem na noc polecam zagrać overek punktowy pomiędzy Florydą a Wisconsin. Faworytem choć nie dużym są ospodarze, w dobrym stylu rozprawili się w pierwszym meczu z Alabamą z przewagą 49pkt. Ich rywalami dziś będą koszykarze z Wisconsin, którzy także zaczeli sezon z kopyta. 87-47 z Lions. Obie ekipy na dobrej skuteczności biorąc pod uwagę, iż sporo grali także rezerwowi. 47,5% i 52,5% to wyniki rzutów za 2 punkty w pierwszy kolejkach. Chłopaki wypoczęci, więc zanosi się na ofensywną grę, więc także zacznie brakować w defensywie, jak dla mnie bardzo dobry kursik do grania, polecam ????

Typ niestety tylko w williamhill jak na razie...

Otrzymane punkty reputacji: +2
Z 33

zimowiec

Użytkownik
Southern - South Dakota 83:79
Southern[+5pkt] @ 1,61✅
Prawdopodobieństwo: 2/10

Znalazłem jeszcze inny według mnie ciekawy mecz z NCAA. Mianowicie jest to pojedynek pomiędzy Southern a południową Dakotą. Bukmacherzy faworyzują &quot;Dakotczyków&quot; ???? ale dla nich jest to pierwszy mecz w nowym sezonie, więc będą potrzebowali trochę czasu na wejście w grę, zaczynają dodatkowo na wyjeździe, gdzie na pewno będzie im trudniej. Ekipa gospodarzy grała już 2 mecze i choć w nich nie zachwyciła, bo przegrała oba to sądzę, że u siebie będą groźniejsi, zwłaszcza, że goście to rywal nie z najwyższej półki. Pierwszy mecz przed własną publicznością, trzeba w końcu wygrać, goście spokojnie powinn wejść w sezon i liczę bez szaleństwa z ich strony, zwłaszcza, że w ostatnim sezonie nie wiodło im się najlepiej. Dobry rozwiązaniem mógłby być też under, ale nie ma takich zakładów ????

Zakłady handicupowe w Bet365 i Pinnacle, typ akurat z tego pierwszego ????

Otrzymane punkty reputacji: +2
Z 33

zimowiec

Użytkownik
Oklahoma State - Akron 69-65
Oklahoma[-3,5pkt] @ 1,91✅

Na dziś wczesna pora meczu, bo o 16:30 na parkiet wyjdą drużyny Oklahomy i Akron. Faworytem jak dla mnie bezwątpienia są gospodarze i bez problemu powinni ogarnąć moje handi. W pierwszym meczu zagrali przyzwoicie pokonując ekipę UC Davis ośmioma punktami, natomiast ich rywale, Akron w pierwszym meczu przegrali dopiero po dogrywce, więc była walka. Oczywiście w tym meczu będzie podobnie, ale jednak dzisiejsi gospodare znacznie lepsi. Dobrym rozwiązaniem byłby także over, ale -3,5pkt bardzo mi się podoba i po takim kursie warto. Oklahoma w poprzednim meczu skuteczność na poziomie 40%, lecz oddali wiele rzutów, dzięki niezłej obronie co pozwoliło im to wygrać w pierwszym meczu. Natomiast Akron nieco niższa skuteczność, 37,5% lecz solidnie porzucali za 3 punkty. W tej lidze ciężko jest utrzymać poziom, a na dodatek przy obronie gospodarzy będzie to jeszcze trudniejsze zadanie. Mam nadzieję, że zobaczymy dość spokojny win gospodarzy ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
Z 33

zimowiec

Użytkownik
Boston College - Baylor
Baylor[-10pkt] @ 1,61
Prawdopodobieństwo: 2/10

Kolejny typ na dziś z NCAA to pojedynek pomiędzy w/w ekipami. Murowanym faworytem tego spotkania jest Baylor na co wskazują kursy w granicach 1,09, ale także ich gra i skład personalny. Pierwsze 2 mecze w tym sezonie to koncertowa gra w wykonaniu gości. Na początek wygrane przewagą 22 i 39 punktów robią wrażenie i wiele wskazuje za na to, że w tym meczu także spokojnie wygrają ponad &quot;dyszką&quot;. O sile tego zespołu stanowi przede wszystkim dwóch zawodników: Jefferson i Jackson. Jefferson genialnie na tablicach, w dwóch meczach już 20 zbiórek, do tego 40 punktów i 8 bloków, natomiast Jackson główny podający w tym zespole. Na swoim koncie ma 19 asyst przy 39 punktach. Występ Isaiaha Austina stoi pod znakiem zapytanie, w który w pierwszym meczu spisał się z dobrej strony rzucając 22 punkty. Dodając do tych koszykarzy kilku innych takich jak Prince czy Gathers gołym okiem widać, że potencjał dość wysoki. W ekipie Bostonu bohaterem pierwszegu mezy był Ryan Anderson, który ma stanowić siłę tego zespołu, w pierwszym meczu spisał się rewelacyjnie, zdobywając 29 punktów i mając 17 zbiórek, jednak nie ma dobrej pomocy ze strony kolegów jak w ekipie rywali. Dziś przed nim o wiele trudniejsze zadanie, przeciwko sobie będzie miał równorzędnych przeciwników, a sam meczu nie wygra. Na dodatek mój faworyt może się pochwalić wysoką skutecznością na pozomie 50,8% i 64,5% przy 44% Bostonu. Podsumywując, wszystko wskazuje na znaczną wygraną gości, linia dość wysoko ustawiona może się wydawać, ale nie sądzę, by mieli problemy z jej pokryciem. Mam nadzieję, że będzie gdzieś stream do tego meczu, bo zapowiada się na całkiem fajny mecz ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Eastern Kentucky(-4,5pkt) - Towson @ 1,81 71:69

Na noc nietypowo jak dla mnie, ale zainspirowany kolegą wyżej postanowiłem także coś poszperać w tej dyscyplinie. Na dziś patrząc na statystyki wydaje mi się ciekawa propozycja. Kentucky wczoraj zaczęli sezon bardzo udanie, pokonujać drużynę Kennesaw 14 punktami z dość dobrą skutecznością, na dodatek grają u siebie co jest atutem. Ich rywalem dzisiaj jest Towson, którzy wczoraj pokonali na wyjeździe Radford, jednak tydzień wcześniej przegrali dość solidnie. Wczorajszy ich mecz całkowicie inaczej by wyglądał, gdyby w Radford nie doznał kontuzji jeden z czołowych graczy. Sądzę, że dziś Kentucky spokojnie pokryją handi ????

EDIT: Pierwszy typ niestety nieudany, ale nie przejmuję się, gramy dalej ????

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Pittsburgh - Oakland(+21pkt) @ 1,83

Faworytem wg bukmacherów są gospodarze tego meczu, wcale się nie dziwię, gdyż w 3 meczach pokonali 3 zespoły w przedziale punktowym od 25 do nawet 32 punktów przewagi, lecz w takiej lidze nie wydaje mi się, by można było utrzymać tak wysoką formę rzutową. Patrząc na statystyki w drużynie Pittsburgh punkty zdobywają wszyscy zawodnicy, zarówno Ci podstawowi jak i Ci z ławki, jest to przeciwieństwo ekipy z Oakland. Mają tam 4 graczy, którzy tłuką punkty, ich średnia wynosi koło 19 punktów, pomaga im dwóch zawodników. Dziś dla nich trudny mecz, ale linia jest ustawiona wysoko i można się pokusić o dodatnie handi na gości. Do tej pory przegrali 2 mecze, 8 i 11 punktami, warto spróbować.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Nevada - Wisc. Green Bay(+6,5pkt) @ 1,76

Osttani typek tej nocy z NCAA, tym razem stawiam na ekipę Wisconsin z dodatnim handicapem. Patrząc na statystyki: wygrali oba mecze w tym sezonie, co prawda, u siebie, ale wygrywali je z drużynami pokroju dzisiejszego rywala. Nevada 1-1 do tej pory, wczoraj wygrany mecz tylko 3 punktami, dziś zapowiada się także wyrównane spotkanie. Patrząc na statystyki rzutowe i punkty poszczególnych zawodników warto spróbować zagran ten zakład ????

Hah, udało się trafić kolejny zakład, dobrze jest ;)

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Maryland(+14pkt) - Loyola Chi @ 1,78

Na dziś pierwszym moim typem z NCAA to pojedynek pomiędzy Maryland i Loyola. Zacznę może od gospodarzy, którzy formą nie błyszczą, wręcz przeciwnie grają słabo, na 5 meczy nie wygrali żadnego i zawsze przegrywali więcej niż dziesięcioma punktami. Dzisiejszy rywal nie jest także w super formie. 2/2 to ich bilans, lecz 2 ostatnie to porażki, na dodatek obie solidne. Obie ekipy zagrają swój 3 mecz dzień po dniu, nie ma co liczyć na super skuteczność z dwóch stron. W lepszej sytuacji wydają się być gospodarze, którzy nie mieli do pokonania drogi jaka dzieli oba college. Będzie to ciekawa walka pomiędzy Jonesem i Averkampem, którzy do tej pory są liderami swoich drużyn. Kurs wydaje się być dobry, więc na początek zagrywamy za dość niską stawkę. ????

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Pittsburgh(-7,5pkt) - Delaware 1 @ 1,71
aż takiego pogromu się nie spodziewałem ????
Mecz za kilka minut, więc napiszę na szybko, że dzieli te ekipy spora różnica, Pittsburgh zdecydowany faworyt i powinni sobie poradzić tutaj koło dziesięcioma punktami. Znacznie lepsza gra w defensywie, co sprawia, żepotrafią wygrywać dość wysoko. SKuteczność na poziomie, więc dadzą radę. Jak dla mnie pewny bet ????

Vanderbilt - Marist under 63,5pkt HT @ 1,90
27:14, więc duuuuuuuży luzik ????
Bukmacherzy dość znacznie faworyzują gospodarzy, ale ciężko tak narawdę powiedzieć kto wygra, dlatego też zdecydowałem się w tym meczu na under 63,5pkt w pierwszej połowie, gdyż patrząc na statystyki w żadnym meczu obie ekipy nie przekroczyły 30 pkt w pierwszy częściach gry. 7 meczy 7 razy mniej rzucono, więc w tym meczu również tak być powinno. Obie ekipy do mocarzy nie należą i spodziewam się wyrównanego underowego wyniku ????

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Michigan - Kansas State over 127,5pkt @ 1,71
uff.. na farcie, 128 :p
Kolejny mecz na dziś do typowania i zapewne nie ostatni. Obie ekipy jeszcze nie pokonane w ty sezonie i w końcu nadejdzie ta pierwsza porażka, jedno jet pewne, że w tym meczu będzie walka. Dlatego też stawiam over po całkiem przyzwoitym kursie. Obie ekipy w dotychczasowych meczach trzymały poziom, lecz jednak nie były to największe możliwości tych drużyn. Dziś spodziewam się wygranej gospodarzy, ale Kansas nie odpuszczą. Przewiduję około 130 punktów, a najważniejszym faktem przemawiającym za tym typem jest niezła skuteczność, a także sporo fauli za czym idą rzuty wolne, więc powinno na lajcie ????

Otrzymane punkty reputacji: +12
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Gonzaga(-7pkt) - Oklahoma 1 @ 1,66

Idąc za ciosem znalazłem jeszcze 2 typy, pierwszym z nich jest wygrana Gonzagi ośmioma punktami i myślę, że są w stanie na spokojnie to uczynić. W pierwszych czterech meczach pokryli to handi i przejechali się po rywalach rzucając nawet 103 pkt w jednym meczu, więc skuteczność jest, rzucają ogólnie dość sporo. Ich rywalem będą koszykarze z Oklahomy, którzy także niezły bilans 3-0, ale ich 2 wygrane nie był znaczne. Ewidentny lekki problem ze skutecznością, na dodatek grają na wyjeździe. Powinno wejść na lajcie ????

Michigan State - Oakland under 150,5pkt @ 1,66

Troszkę nie rozumiem tak wysokiej linii w tym meczu, Michigan rzadko przekraczają tą granicę, posiadają dość fajnie wyglądajcą obronę, minimalne problemy z atakiem. Jedynie Oakland w 2 początkowych meczach zanotowało wyższe rezultaty, a sami obronę maą całkiem całkiem. Faworytem są gospodarze i oni powinni rządzić na parkiecie, myślę, że wynik zobaczymy w granicach 70-60 ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Florida A&amp;M(+4pkt) - Presbyterian 1 @ 1,66
Zaczynamy kolejny wieczór z NCAA i na pierwszy rzut oka leci mecz Florydy z Presbyterian, gdzie nie ma jasno określonego faworyta. Obie ekipy beznadziejnie grają bilans 0-5, lecz bliżej zwycięstwa była ekipa Florydy a na dodatek grają u siebie. Ktoś się tutaj musi przełamać i czas na pierwszy win, moim zdaniem będą to gospododarze, gdyż mimo słabego bilansu mają lepszą skuteczność, rzucają od 60 do 80 pkt, natomiast Presbyterian w granicach 40-50.. Wydaje mi się, że zobaczymy minimalne zwycięstwo gospodarzy, więc liczę na dobry początek dnia.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
TCU - UAB under 57pkt HT @ 1,90
Kolejny typ, tym razem godzina 23 i zapowiada nam się dość ciekawy i wyrównany mecz, koszykarze TCU podejmią u siebie UAB. Faworytem niby są goście, ale w tym meczu moim zdaniem różnie może być. Jak ktoś woli można zagrać także handi +8 na gospodarzy, ale do rzeczy. TCU bardzo mało rzucają i tracą, dobrą mają obronę trochę gorzej w ataku. UAB mimo iż przekraczają częściej granicę overową to nie robią tego w jakiś szczególny sposób. Wejście w mecz może okazać się kluczowe, w underze liczę przede wszystkim na difens gospodarzy. Myślę, że warto po takim kursie ????

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Louisville - Duke over 135pkt @ 1,71✅
Kolejny over na dziś, tym razem mierzą się ze sobą jeszcze dwie niepokonane drużyny i czas na pierwszą porażkę. Nikt nie będzie chciał odpuścić w takim meczu, za Louisville przemawia własny parkiet, ale wygraną w tym meczu się nie zajmuję. Sądzę, że over wpadnie, gdyż obie ekipy skuteczność na poziomie a i w obronie się gubią czasami, spore szanse na wynik w granicach 70-70 ????

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Drake - Xavier over 131pkt @ 1,61
Zaczynamy kolejny dzień z NCAA, na pierwszy rzut oka over w meczu Drake z Xavier. Decyduję się na ten zakład gdyż Drake dość spore problemy w obronie a przy tym rzucają także sporo. Natomiast Xavier dość wysoka forma i powinni przy tej słabszej obronie ponarzucać trochę. Rzucili w pierwszym meczu tego sezonu nawet 117punktów! Myślę, że over spokojnie powinniśmy zobaczyć, gdyż obie ekipy niezły procent rzutowy ????

Otrzymane punkty reputacji: +14
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Oklahoma - West Virginia under 142pkt @ 1,61
ajj.. szkoda, 5pkt więcej..
Dla odmiany gram under w tym meczy, gdyż spotykają się zespoły dość równe sobie ze wskazaniem może na gości, ale ze słabą skutecznością. Ich poziom nie jest najwyższy co obrazuje nam doskonale solidna porażka z Gonzagą obu ekip. Jak już wspominałem skutecznością nie grzeszą i rzucają dość mało tracąc przy tym tyle by mieścić się pod dzisiejszą linią. Nie spodziewam się fajerwerków mimo wyrównanego poziomu tego meczu. Polecam.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Kansas - San Jose State(+29pkt) 2 @ 1,66✅
Na dziś jeden z ciekawszych meczy tej nocy z NCAA. Kansas podejmuje u siebie SJ State i mimo, że jest różnica w umiejętnościach tych zespołów to moim zdaniem linia ustawiona za wysoko. Kansas oczywiście powinno wygrać ten mecz, ale maksymalnie moim zdaniem dwudziestoma. Gospodarze w dobrej formie, jednak zdarzyła im się porażka z Michigan, więc nie są bezbłędni, był to słaby mecz w ich wykonaniu. Dzisiejsi rywale Kansas, do tej pory na 3 mecze wygrali 1 i to po dogrywce, lecz dwa pierwsze przegrali nieznacznie. Dziś na pewno łatwo nie oddadzą skóry, więc warto zagrać moim zdaniem. Bukmacherzy lekko przesadzili ????

Otrzymane punkty reputacji: +3
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Long Beach - Fresno (hc-4) 1 @ 1,85 Pinnacle
Nie śledzę regularnie NCAA, ale wpadł mi w oko jeden typ na dzisiejsza nockę. Ogladałem kilka poprzednich spotkań gospodarzy, a w tym bezpośredni mecz pomiędzy Long Beach, a Fresno - padł wtedy wynik 69-61. Tym razem 49ers zagrają u siebie, więc dlaczego mieliby nie poradzić sobie kolejny raz z Fresno? Gospodarze wracają do domu po 3 spotkaniach na wyjeździe, dwie wygrane i porażka - jak na obecną ekipę to dobry wynik. Dodatkowo Long Beach prezentuję się bardzo solidnie na własnym parkiecie, mają wielu utalentowanych graczy i jestem pewien, że dadzą z siebie wszystko w jutrzejszym pojedynku. Mecz z Fresno całkowicie kontrolowali, nie było momentów grozy dla gości i tym samym mam nadzieję, że następnym razem pokażą się jeszcze z lepszej strony. Faworytami sa gospodarze, ale Fresno jest z pewnością drużyną, którą nie można lekceważyć. Zrobili ogromny postęp, ich gra nie wyglądała źle w ostatnich spotkaniach pomimo ich wyników, jednak jestem zdania, że tym razem kolejny raz przegrają.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom