Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets,
Robert Covington over 15.5 pkt @1.95 Unibet
Myślę, że dzisiaj Covington powinien spokojnie zrobić swoje linie, Sixers dalej będą grać bez Sarica i Embiida więc Ilyasova znowu w roli startera i nie będzie odbierał minut z ławki Covingtonowi w dodatku Nets kompletnie nie mają obrony, oni nawet nie próbują skupiać się na difensie tylko grają taki typowy run and ball, Philla z takimi zespołami nie ma żadnego problemu bo genialnie potrafią przyspieszyć grę a przeciwko takiemu rywalowi Ben, T.J czy nawet Fultz jak coś pogra nie będą mieć żadnych problemów z dostarczaniem piłek do kolegów, kwestia skuteczności Covingtona ale myślę, że dzisiaj ze 3 trójki wsadzi, a resztą powinna się dozbierać bo on akurat oddaje sporo rzutów przy braku Sarica rzuca dużo więcej np od Redicka na którego też można by dzisiaj pograć ale zaatakuje to chyba z innej strony i wezmę jeszcze trójki J.J'a.
Denver Nuggets - Indiana Pacers,
Pacers ML @2.45 1xbet
Jak dla mnie to warto dzisiaj pograć na Indianę bo całkiem niezły kurs, a Denver to nie jest ekipa, której można zaufać po 1.6, oni potrafią przez 10 minut rzucać w okolicach 10% więc dla mnie granie ich mimo tego, że mają mecz na swoim parkiecie mija się z celem przy tych kursach i solidnym rywalu. Dodatkowo wypada im Harris więc sporo tracą w pierwszej linii, a nie wiadomo jeszcze co z Chandlerem, bez niego będzie spora strata w obronie, a dodatkowo nie będzie miał kto dołożyć trójek na dobrym % bo ławka Nuggets bez szału i na pewno dużo więcej jakości wśród zmienników po stronie Indiany. Pacers ostatnio w dobrej formie mogą jeszcze wygrać swoją dywizje i mieć lepsze rozstawienie w PO więc będą tutaj raczej grać na 100%, a porównując obie s5 na dzisiaj to rysuję się przewaga gości dlatego warto ich pograć nawet z jakimś HC dla większego bezpieczeństwa. Denver nie dość, że gra bardzo ofensywnie to na własnej hali grają już mega szybki i ofensywny basket i jeśli nie utrzymają dzisiaj dobrej skuteczności to Indiana ich lekko zje bo w obronie są lepsi od Nuggets.
Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs,
Spurs ML @1.83 Unibet Ale wtopy ...
Warto pograć dzisiaj w stronę dziadków, LAC po pierwsze nie radzą sobie dobrze z drużynami, które grają bardzo betonowy def nie potrafią zmienić tempa i narzuć swojej gry przez jakiś dłuższy czas i jak pojawiają się problemy pod koszem rywala to często kończy się to jakimś runem w kilka minut. Dzisiaj jeszcze spore braki na pierwszej pozycji bez Beverleygo i Teodosica, SAS ostatnio odbili się od dołka i jakoś doczłapali do PO grają trochę lepiej, a LAC po tych wtopach z Pacers i PTB już tylko matematyczne szanse na PO, gdyby wygrali tamte mecze to pewnie dziś poszedłbym w ich stronę ale w obecnej sytuacji nie widzę żadnych plusów po ich stronie, przy grze SAS mogą popełniać spore błędów i nie radzić sobie zbyt dobrze pod koszem co już zdarzało im się w tym sezonie z dziadkami.